Kadangi pati ruošiuos pirkti mėsmalę, esu šiuo klausimu kiek prisidomėjus. Perkant bet kokią virtuvinę techniką, reikia patapti metaliste, t.y. linkti prie daiktų, kuriuose yra kuo daugiau metalo ir mažiau plastmasės. Tokie daiktai patvaresni ir neturi neaiškių išskyrų, kurios pasišalina iš ne maistui skirtos plastmasės (kažin, ar kiniečiai kitokios turi?). Šiuo požiūriu visas mėsmales perspjauna Kenwood MG510.
Be to, ji galinga, turi reversą (jei malant kuom nors užspringsta, galima sprangų kąsnį išprašyti atgal). Mašinikė turi 2 trūkumus (bent man įžiūrimus): didoka ir brangoka (~500 Lt). Dėl didumo, kurį nulemia galingumas, dar verta pagalvoti: jei mali tik kada-ne-kada ir myzernais kiekiais, tai tokio monstro tikrai nereikia. Tačiau antra vertus, jei jau įsigysi tokią galiūnę, tai gal ir į malimą pasineši? Juk pvz., kaip fine būtų prisigaminti krūvą dešrelių (ką išsyk neįveiki, galima į šaldiklį pasidėti), padarytų ne iš neplautos mėsos, nepagardintų subproduktais, kremzlėmis, gyslomis, vandeniu ir dar kažkuo, apie ką geriau nė nežinoti.
Aš jau būčiau tokią nusipirkus, bet kai nukakau į parduotuvę, jos ten nebuvo. Išpirko! Dabar žadu pirkti per tiesioginius tiekėjus. Taip pigiau gaunasi.