Įkraunama...
Įkraunama...

Elektrinė mėsmalė

Sveiki 4u.gif

Norėčiau nupirkti dovanų mėsmalę, bet nežinau, kurią rinktis. Jei kas išbandėte, pasidalinkite patirtimi.
Atsakyti
As turiu elektrine mesmale ir ja begalo dziaugiuosi thumbup.gif . Tik kokios firmos pirkti, nelabai galiu patarti, nes pas mane ji yra virtuvinio kombaino priedas. smile.gif
Atsakyti
Aha, kombainą aš irgi turiu, bet domiuosi būtent mėsmalėm 4u.gif

Gal kas ką žinot apie jų funkcijas - navarotus visus, kurių reikia, kurių ne? biggrin.gif
Atsakyti
As turiu Moulinex.Labai gera,naudoju jau 2metai.Kainavo apie 380lt.
Atsakyti
QUOTE(Osvile @ 2008 09 24, 16:04)
Aha, kombainą aš irgi turiu, bet domiuosi būtent mėsmalėm 4u.gif

Gal kas ką žinot apie jų funkcijas - navarotus visus, kurių reikia, kurių ne? biggrin.gif

maniškė yra kombaine, tai galiu pasakyti minusą vienintelį - siauras kaklelis g.gif
vnž imk tokią, kurios kaklelis platus, nes maniškei padarytas siauras, tad tenka padirbėt pjaustant mėsos gabalus prieš malant.
aišku kaklelio storis turbūt priklauso nuo variklio galingumo (siauras dėl to, kad ribotų mėsos kiekį per tam tikrą laiką įkišamą), tad platesniu kakleliu reiktų tikėtis ir brangesnės g.gif

pas maniškę yra 2 sieteliai: smulkus ir stambus. naudoju abu (didesnį naudoju pvz žuvies file malant kotletukams). dar yra priedas dešrom, bet kol kas neaktualu, nežinau kur rūkyt biggrin.gif

tai tiek iš mano kuklių žinių apie mėsmales 4u.gif
Atsakyti
Turiu Moulinex. Esu labai patenkinta. Jau farso parduotuveje neatsimenu kada pirkciau, superinis daiktas. thumbup.gif
Atsakyti
Kadangi pati ruošiuos pirkti mėsmalę, esu šiuo klausimu kiek prisidomėjus. Perkant bet kokią virtuvinę techniką, reikia patapti metaliste, t.y. linkti prie daiktų, kuriuose yra kuo daugiau metalo ir mažiau plastmasės. Tokie daiktai patvaresni ir neturi neaiškių išskyrų, kurios pasišalina iš ne maistui skirtos plastmasės (kažin, ar kiniečiai kitokios turi?). Šiuo požiūriu visas mėsmales perspjauna Kenwood MG510. Be to, ji galinga, turi reversą (jei malant kuom nors užspringsta, galima sprangų kąsnį išprašyti atgal). Mašinikė turi 2 trūkumus (bent man įžiūrimus): didoka ir brangoka (~500 Lt). Dėl didumo, kurį nulemia galingumas, dar verta pagalvoti: jei mali tik kada-ne-kada ir myzernais kiekiais, tai tokio monstro tikrai nereikia. Tačiau antra vertus, jei jau įsigysi tokią galiūnę, tai gal ir į malimą pasineši? Juk pvz., kaip fine būtų prisigaminti krūvą dešrelių (ką išsyk neįveiki, galima į šaldiklį pasidėti), padarytų ne iš neplautos mėsos, nepagardintų subproduktais, kremzlėmis, gyslomis, vandeniu ir dar kažkuo, apie ką geriau nė nežinoti.

Aš jau būčiau tokią nusipirkus, bet kai nukakau į parduotuvę, jos ten nebuvo. Išpirko! Dabar žadu pirkti per tiesioginius tiekėjus. Taip pigiau gaunasi.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2008 10 04, 17:51)
Kadangi pati ruošiuos pirkti mėsmalę, esu šiuo klausimu kiek prisidomėjus. Perkant bet kokią virtuvinę techniką, reikia patapti metaliste, t.y. linkti prie daiktų, kuriuose yra kuo daugiau metalo ir mažiau plastmasės. Tokie daiktai patvaresni ir neturi neaiškių išskyrų, kurios pasišalina iš ne maistui skirtos plastmasės (kažin, ar kiniečiai kitokios turi?). Šiuo požiūriu visas mėsmales perspjauna Kenwood MG510. Be to, ji galinga, turi reversą (jei malant kuom nors užspringsta, galima sprangų kąsnį išprašyti atgal). Mašinikė turi 2 trūkumus (bent man įžiūrimus): didoka ir brangoka (~500 Lt). Dėl didumo, kurį nulemia galingumas, dar verta pagalvoti: jei mali tik kada-ne-kada ir myzernais kiekiais, tai tokio monstro tikrai nereikia. Tačiau antra vertus, jei jau įsigysi tokią galiūnę, tai gal ir į malimą pasineši? Juk pvz., kaip fine būtų prisigaminti krūvą dešrelių (ką išsyk neįveiki, galima į šaldiklį pasidėti), padarytų ne iš neplautos mėsos, nepagardintų subproduktais, kremzlėmis, gyslomis, vandeniu ir dar kažkuo, apie ką geriau nė nežinoti.

Aš jau būčiau tokią nusipirkus, bet kai nukakau į parduotuvę, jos ten nebuvo. Išpirko! Dabar žadu pirkti per tiesioginius tiekėjus. Taip pigiau gaunasi.

Reversa turi ir Moulinex'as smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fizė @ 2008 10 07, 10:27)
Reversa turi ir Moulinex'as    smile.gif

O gal galima konkrečiau: koks modelis, kiek kainavo? Kažkaip aš linkstu prie Moulinexo ax.gif
Atsakyti
Tėvukams dovanų pirkom moulinex'a nepamenu modelio, mėsmapė + pribambasai kažkokie alia daržovių pjaustyklė. Jie patenkinti. O pati turiu Bosh kombaina su normalia mėsmale, man jos pakanka super viską mala, nebuvo man nė sykio užspringusi, esu tos nuomonės, kad geriau brangesnis, kokybiškas kombainas su viskuom, nei apsistatyti atskirais prietaisais.
Atsakyti
QUOTE(Jolete @ 2008 10 07, 12:20)
O gal galima konkrečiau: koks modelis, kiek kainavo? Kažkaip aš linkstu prie Moulinexo  ax.gif

as tai va sita turiu, ir esu labai patenkinta MESMALE.

Atsakyti
Vestuvių proga (tai buvo prieš 15 metų) padovanojo kažkokios neaiškios firmos mėsmalę, tai mėsą ne sumaldavo, o sutrindavo kokį sietelį benaudojau...
tačiau dabar jau pabodo malti rankytėmis, o pirktinis faršas, nelabai, tai noriu pirkti el. mėsmalę, norėčiau informacijos kaip mala kombaininės mėsmalės. Nes norisi funkcionalaus daikto.
Atsakyti