Įkraunama...
Įkraunama...

Dviragė/vienragė gimda

QUOTE(verona12 @ 2008 03 10, 22:54)
yra atskira tema apie laparoskopiją.  smile.gif

Mane domina konkreciai gimdos pertvros salinimo laparoskopija mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Niridė @ 2008 03 10, 22:04)
Mane domina konkreciai gimdos pertvros salinimo laparoskopija mirksiukas.gif

kad nustatytų ar gimda su pertvara ar ne daro ne laparoskopija o hiteroskopja ir bent man hiteroskopijos metu nešalino pertvaros schmoll.gif schmoll.gif , o ji pas mane labai didelė verysad.gif

Bet dabar perskaičiau kiek su ja moterų pastojo ir išnešiojo mažiukus tai ir man viltis atsirado didesnė wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(egliuzke @ 2008 03 12, 14:38)
kad nustatytų ar gimda su pertvara ar ne daro ne laparoskopija o hiteroskopja ir bent man hiteroskopijos metu nešalino pertvaros  schmoll.gif  schmoll.gif , o ji pas mane labai didelė  verysad.gif

Bet dabar perskaičiau kiek su ja moterų pastojo ir išnešiojo mažiukus tai ir man viltis atsirado didesnė  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif  wub.gif

Kad nustatytu,ar gimda su pertvara, pakanka echoskopijos mirksiukas.gif
Mano nepastojimo priezastis,ko gero, nera pertvaros kalte, bet kai paskaiciau,kad ji gali itakoti sunkesni isnesiojima....Turbut reik issioperuoti. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Niridė: 12 kovo 2008 - 13:44
QUOTE(Niridė @ 2008 03 12, 13:43)
Mano nepastojimo priezastis,ko gero, nera pertvaros kalte, bet kai paskaiciau,kad ji gali itakoti sunkesni isnesiojima....Turbut reik issioperuoti. g.gif

Man ekoskopu įratė kad yra pertvara bet maža, bet po hiteroskopijos išaiškėjo kad labai didelė kaip gine sakė kad beveik per visą gimda ji yra unsure.gif
O Laparoskopijos metu pertvaros nesimato.

O dėl pertvaros šalinimo kolkas nesiryžtu, labai jau tų narkozių nenoriu, o be to čia tiek pvz kad išnešioja 2.gif wub.gif wub.gif , tai koklas bent aš neskubėsiu schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egliuzke: 12 kovo 2008 - 14:00
mano gimda buvo su pertvara, įtarė echoskopuojant ir darant gimdos nuotrauką pasitvirtino verysad.gif ryžausi operacijai, nes sakė gali būti keletas persileidimų, to nenorėjau nes ir su pastojimu problemų buvo
operaciją atliko gyd. Klimas, didelis dėkui jam, puikiai padarė wub.gif , išnešiojau lelių iki pabaigos thumbup.gif tik gimdyti pačiai nebuvo galima, darė cezarį
tiesa darė man laparatomiją, ne laparaskopiją, nes sudėtinga operacija, man darė apie 4val
Atsakyti
Merginos aš čia biški skaitinėjausi internete apie tai ir man užstrigo toks sakinys... " Jei gimdoje yra pertvaros, jos šalinamos atliekant operacinę histeroskopiją. Jei yra dviragė gimda, tada atliekamos gimdos plastinės operacijos." a tai dviragė ir pertvara taspats ar ne blink.gif blink.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(egliuzke @ 2008 03 12, 19:21)
Merginos aš čia biški skaitinėjausi internete apie tai ir man užstrigo toks sakinys... " Jei gimdoje yra pertvaros, jos šalinamos atliekant operacinę histeroskopiją. Jei yra dviragė gimda, tada atliekamos gimdos plastinės operacijos." a tai dviragė ir pertvara taspats ar ne  blink.gif  blink.gif  g.gif

netaspats
bet pas mane su pertvara ir buvo atlikta gimdos metroplastika pagal Tomkins, ne histeroskopiją darė, o pjovė pilvą(laparatomija)
Atsakyti
QUOTE(paiduke @ 2008 03 12, 19:41)
netaspats
bet pas mane su pertvara ir buvo atlikta gimdos metroplastika pagal Tomkins, ne histeroskopiją darė, o pjovė pilvą(laparatomija)

O tada kaži kuo jos skiraisi g.gif
Atsakyti
Aš taip įsivaizduoju, kad dviragė gimda - kai pačios gimdos forma yra netaisyklinga, ji turi didelį įlinkimą ir susidaro kaip ragai.
Pertvara - yra jau gimdos viduje, ji gali būti ir išoriškai taisyklingoje gimdoje.

Todėl norint koreguoti gimdos formą būtina operacija, o šalinti pertvarą gali užtekti ir histeroskopijos.
Atsakyti
Kažin kodėl tada man Histeroskopijos metu jos nepašalino g.gif , keistai kažkaip tai man čia blink.gif
Atsakyti
QUOTE(egliuzke @ 2008 03 12, 20:25)
Kažin kodėl tada man Histeroskopijos metu jos nepašalino  g.gif , keistai kažkaip tai man čia  blink.gif

Na čia jau reiktų gydytojo klausti.
Atsakyti
QUOTE(Niridė @ 2008 03 12, 14:43)

Nepakanka vien tik echoskopo, kad nustatytų jog gimdoje yra pertvara mirksiukas.gif To net neįtariau nei aš nei mano ginė iki kol darė histeroskopiją mirksiukas.gif O dabar jau ėmiau drebinti kinkas, nes man jos nešalino, o jau turėjau, ko gero, tris nesivystančius nėštumus-tai,manau,gali ir būti viso to priežastis g.gif Gerai,kad ryt jau susitiksiu su savo gydytoja ( pirmą kartą po operacijos),tai bus man viskas aiškiau-kas,kaip ir kodėl g.gif
Atsakyti