QUOTE(laizanika @ 2008 11 26, 23:43)
Kada nepriims tada ir nevesiu. Taip as neatsakinga, nemastanti ir blogai besielgianti mama. Kaip uzkirsyti kelia infekcijai kai i darzely ateina sveikas vaikas ir per peitus jis jau su temperatura, jis taip pat infekcijos nesiotojas, iki tol kol ateis mama izoliuoti vaika

O dar nepagalvojot, kadligas pernesa irpacios aukletojos? Musiske ana karta guodesi kad slogavo ir kosejo, negalejo iseiti i biulioteny nes nera kam ja pavaduoti. Arba jus pacios kai sloguojat ir kostit, kas veda vaikucius darzely? O prekybos centrai? Manaukad daugelis mamu linke viskuom kaltinti darzely nepasigilinusios i situacija
Visu pirma as nesmerkiu tu mamu kurios taip elgiasi, nes suprantu kad ne visi gydytojai duoda biulioteny dirbanciai mamai kai jos vaikas tik sloguoja, ir plius ne visos darbovietes ypac siais sunkiais laikais pakes tokia darbuotoja kuri del vaiko slogos neina i darba. O beto, VSC ar bet kokia kita institucija nera kompetentinga vaikui nustatyti liga tik paziurejus i ji, tam reikalinga apziura, nemanau kad darzelyje be mano sutikimo ji kas gali apziurineti

Beto, mano vaiko sloga man labiau panasi i reakcija nuo sauso namu oro, nes darzelyje ji ne tokia aktyvi, nosyte neuzgulta ir visai nebega, matyt oras dregnesnis.
Papildyta:
Idomu, kaip elgiasi taip pasisakancios mamos? Nes dauguma tokios nuomones tol kol nesusiduria su tokia situacija, kad vaikas tik sloguoja, o jo palikti nera kur, tevai buti namuose negali, o kai veda pacios sako - ai kiti juk veda
Aš pati sloguojantį sūnų vedu į darželį ir manęs sąžinė dėl to negraužia

Galit ir mane vadinti nerūpestinga mama, tačiau galimybės sėdėt namuose su vaiku, dėl kiekvienos slogos, neturiu. Sūnui 5 metai, tačiau nedarbingumą dėl jo ligos ėmiau tik vieną sykį, tačiau jam tada buvo plaučių uždegimas, o po jo, kai reikėjo važiuot į sanatoriją 3 savaitėm atostogų sąskaita, tai patikėkit kokią aš tiradą išklausiau iš valdžios, tik gerai, kad vis tiek pasirašė atostogų prašymą. Manot, kad direktorius pats vaikų neturi? Turi, net tris, tačiau darbe mes esame ne mamos ir tėčiai, o tik darbuotojai.. Deja..
Vaiką palikt namuose neturiu su kuo, seneliai mūsų jauni dar, patys dirbantys, o nedarbingumą imti dėl bet kokios slogos, tai... Darbe niekas nesuprastų, nes jei net mato, kad pati kosėju vos ne iki vėmimo, vos prašneku, vis tiek ne visi pateisins, kad pasiėmiau nedarbingumą.
Tos, kurios čia purkštauja, kad reikia sėdėt namuose su vaiku dėl bet kokios mažos slogos, mano manymu priklauso vienai iš šių kategorijų:
1. Dirba biudžetinėse (valstybinėse) įstaigose;
2. Turi nedirbančius senelius (brolius, seseris, draugus ir pan.);
3. Dirba tokį darbą, kur ypatingai nesijaučia, kad to darbuotojo trūksta, pvz. prekyba, masinis siuvimas, kt. gamyba ir pan.
4. Sėdi "šiltai" namuose (tik kažin ar labai maloni ta šiluma) išlaikomos turtingų, o kartais ir nelabai, vyrų.
5. Vaikas sloguoja vieną sykį per metus.
Aš nepriklausau nė vienai iš šių kategorijų, todėl vedu vaiką į darželį ne tik sloguojantį, o ir kosintį, tuo piktindama kitas mamas, kurių mažuma, nes taip, kaip aš ir laizanika, besielgiančių mamų dauguma. Taip tvirtinu remdamasi savo vaiko grupės tėvų ir draugų, turinčių vaikų, elgesiu.
Na, o dabar galit priekaištauti, kad aš tokia pat nerūpestinga kaip laizanika