Įkraunama...
Įkraunama...

KLAIPĖDOS DARŽELIAI

QUOTE(IngaKo @ 2008 11 27, 09:45)
Aukletojai sakau, kaip toki priima serganti, sako nieko negali padaryt, mama atvede ir viskas  schmoll.gif

Aš tokių mamų nesuprantu ir niekada nesuprasiu. schmoll.gif
Auklėtoja turi teisę nepriimti vaiko į darželį, jei realiai mato, kad jis serga. Kol mama nepristatys pažymos, kad vaikas sveikas ir darželį lankyti gali.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Drum: 27 lapkričio 2008 - 10:59
Drum, palaikau tave 150%. Nesuprantu tų mamų, kurios veda sirguliuojančius vaikus schmoll.gif . Jei jau dėl kitų vaikų nesuka galvos, tai nors saviškio pagailėtų - juk to vaiko imunitetas jau pasilpęs, bet kokia bjaurasti gali prikibt doh.gif . Atvedu savo merginą į darželį ir girdžiu, kaip kažkas koooosti šlapiai šlapiai... Tiesą sakant, kyla noras savo vaiką vestis namo unsure.gif .
Atsakyti
Mano bernuzelis jau pasveiko po bronchito, bet dar ir kita savaite neleisiu i darziuka. Tik klausimas, kiek ilgai vel paeis. Ilgiausiai 2 savaites ir vel kokia negerybe prisikabins schmoll.gif
Niekada nebudavo ir niekada nebus taip, kad nevestu sloguojanciu kinderiuku.
Atsakyti
QUOTE(IngaKo @ 2008 11 27, 11:36)

Niekada nebudavo ir niekada nebus taip, kad nevestu sloguojanciu kinderiuku.

Vat todėl darželiai ir laikomi ligų žindiniais doh.gif . Deja, išeities turbūt nelabai yra. Užtenka, kad vieni tėvai nemato slogoje jokios bėdos, ir, žiūrėk, koks trečdalis grupės jau iškritę arba apsisloginę doh.gif
Atsakyti
Dar galiu papasakot toki bajeri. Tai atsitiko dar lopselineje grupeje. Atejau anksciau pasiimt vaikucio, visi jau buvo lauke. Tai ziuriu auletoja issipute nosi, su ta pacia nosine vienam pavale, antram, treciam. Tai vs ne begom pribegau ,akd nespetu maniskiui pavalyt. Buna, kad lauke pavarva ir nesloguojantiems nosiukai. Aiksu, po tokiu pavalymu daugiau nei puse grupes po savaitgalio nebeatejo. Aukletoja pasiaiskino tuo ,kad pamirso paimt serveteliu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(IngaKo @ 2008 11 27, 11:46)
Dar galiu papasakot toki bajeri. Tai atsitiko dar lopselineje grupeje. Atejau anksciau pasiimt vaikucio, visi jau buvo lauke. Tai ziuriu auletoja issipute nosi, su ta pacia nosine vienam pavale, antram, treciam. Tai vs ne begom pribegau ,akd nespetu maniskiui pavalyt. Buna, kad lauke pavarva ir nesloguojantiems nosiukai. Aiksu, po tokiu pavalymu daugiau nei puse grupes po savaitgalio nebeatejo. Aukletoja pasiaiskino tuo ,kad pamirso paimt serveteliu  doh.gif

swoon.gif blink.gif
Maniškė visad turi servetėlių - mažą pakutį striukėj ir didėlesnį spintelėj karsta.gif
Atsakyti
QUOTE(IngaKo @ 2008 11 27, 11:46)
Dar galiu papasakot toki bajeri. Tai atsitiko dar lopselineje grupeje. Atejau anksciau pasiimt vaikucio, visi jau buvo lauke. Tai ziuriu auletoja issipute nosi, su ta pacia nosine vienam pavale, antram, treciam. Tai vs ne begom pribegau ,akd nespetu maniskiui pavalyt. Buna, kad lauke pavarva ir nesloguojantiems nosiukai. Aiksu, po tokiu pavalymu daugiau nei puse grupes po savaitgalio nebeatejo. Aukletoja pasiaiskino tuo ,kad pamirso paimt serveteliu  doh.gif

Nu, cia tai jau visai ne bajeris blink.gif

Atsakyti
QUOTE(laizanika @ 2008 11 26, 23:43)
Kada nepriims tada ir nevesiu. Taip as neatsakinga, nemastanti ir blogai besielgianti mama. Kaip uzkirsyti kelia infekcijai kai i darzely ateina sveikas vaikas ir per peitus jis jau su temperatura, jis taip pat infekcijos nesiotojas, iki tol kol ateis mama izoliuoti vaika  doh.gif  O dar nepagalvojot, kadligas pernesa irpacios aukletojos? Musiske ana karta guodesi kad slogavo ir kosejo, negalejo iseiti i biulioteny nes nera  kam ja pavaduoti. Arba jus pacios kai sloguojat ir kostit, kas veda vaikucius darzely? O prekybos centrai? Manaukad daugelis mamu linke viskuom kaltinti darzely nepasigilinusios i situacija  mirksiukas.gif

Visu pirma as nesmerkiu tu mamu kurios taip elgiasi, nes suprantu kad ne visi gydytojai duoda biulioteny dirbanciai mamai kai jos vaikas tik sloguoja, ir plius ne visos darbovietes ypac siais sunkiais laikais pakes tokia darbuotoja kuri del vaiko slogos neina i darba.  O beto, VSC ar bet kokia kita institucija nera kompetentinga vaikui nustatyti liga tik paziurejus i ji, tam reikalinga apziura, nemanau kad darzelyje be mano sutikimo ji kas gali apziurineti  mirksiukas.gif Beto, mano vaiko sloga man labiau panasi i reakcija nuo sauso namu oro, nes darzelyje ji ne tokia aktyvi, nosyte neuzgulta ir visai nebega, matyt oras dregnesnis.
Papildyta:
Idomu, kaip elgiasi taip pasisakancios mamos? Nes dauguma tokios nuomones tol kol nesusiduria su tokia situacija, kad vaikas tik sloguoja, o jo palikti nera kur, tevai buti namuose negali, o kai veda pacios sako - ai kiti juk veda  g.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Aš pati sloguojantį sūnų vedu į darželį ir manęs sąžinė dėl to negraužia schmoll.gif Galit ir mane vadinti nerūpestinga mama, tačiau galimybės sėdėt namuose su vaiku, dėl kiekvienos slogos, neturiu. Sūnui 5 metai, tačiau nedarbingumą dėl jo ligos ėmiau tik vieną sykį, tačiau jam tada buvo plaučių uždegimas, o po jo, kai reikėjo važiuot į sanatoriją 3 savaitėm atostogų sąskaita, tai patikėkit kokią aš tiradą išklausiau iš valdžios, tik gerai, kad vis tiek pasirašė atostogų prašymą. Manot, kad direktorius pats vaikų neturi? Turi, net tris, tačiau darbe mes esame ne mamos ir tėčiai, o tik darbuotojai.. Deja..
Vaiką palikt namuose neturiu su kuo, seneliai mūsų jauni dar, patys dirbantys, o nedarbingumą imti dėl bet kokios slogos, tai... Darbe niekas nesuprastų, nes jei net mato, kad pati kosėju vos ne iki vėmimo, vos prašneku, vis tiek ne visi pateisins, kad pasiėmiau nedarbingumą.
Tos, kurios čia purkštauja, kad reikia sėdėt namuose su vaiku dėl bet kokios mažos slogos, mano manymu priklauso vienai iš šių kategorijų:
1. Dirba biudžetinėse (valstybinėse) įstaigose;
2. Turi nedirbančius senelius (brolius, seseris, draugus ir pan.);
3. Dirba tokį darbą, kur ypatingai nesijaučia, kad to darbuotojo trūksta, pvz. prekyba, masinis siuvimas, kt. gamyba ir pan.
4. Sėdi "šiltai" namuose (tik kažin ar labai maloni ta šiluma) išlaikomos turtingų, o kartais ir nelabai, vyrų.
5. Vaikas sloguoja vieną sykį per metus.

Aš nepriklausau nė vienai iš šių kategorijų, todėl vedu vaiką į darželį ne tik sloguojantį, o ir kosintį, tuo piktindama kitas mamas, kurių mažuma, nes taip, kaip aš ir laizanika, besielgiančių mamų dauguma. Taip tvirtinu remdamasi savo vaiko grupės tėvų ir draugų, turinčių vaikų, elgesiu.
Na, o dabar galit priekaištauti, kad aš tokia pat nerūpestinga kaip laizanika smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Maliku @ 2008 11 27, 13:23)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
Aš pati sloguojantį sūnų vedu į darželį ir manęs sąžinė dėl to negraužia  schmoll.gif Galit ir mane vadinti nerūpestinga mama, tačiau galimybės sėdėt namuose su vaiku, dėl kiekvienos slogos, neturiu. Sūnui 5 metai, tačiau nedarbingumą dėl jo ligos ėmiau tik vieną sykį, tačiau jam tada buvo plaučių uždegimas, o po jo, kai reikėjo važiuot į sanatoriją 3 savaitėm atostogų sąskaita, tai patikėkit kokią aš tiradą išklausiau iš valdžios, tik gerai, kad vis tiek pasirašė atostogų prašymą. Manot, kad direktorius pats vaikų neturi? Turi, net tris, tačiau darbe mes esame ne mamos ir tėčiai, o tik darbuotojai.. Deja..
Vaiką palikt namuose neturiu su kuo, seneliai mūsų jauni dar, patys dirbantys, o nedarbingumą imti dėl bet kokios slogos, tai... Darbe niekas nesuprastų, nes jei net mato, kad pati kosėju vos ne iki vėmimo, vos prašneku, vis tiek ne visi pateisins, kad pasiėmiau nedarbingumą.
Tos, kurios čia purkštauja, kad reikia sėdėt namuose su vaiku dėl bet kokios mažos slogos, mano manymu priklauso vienai iš šių kategorijų:
1. Dirba biudžetinėse (valstybinėse) įstaigose;
2. Turi nedirbančius senelius (brolius, seseris, draugus ir pan.);
3. Dirba tokį darbą, kur ypatingai nesijaučia, kad to darbuotojo trūksta, pvz. prekyba, masinis siuvimas, kt. gamyba ir pan.
4. Sėdi "šiltai" namuose (tik kažin ar labai maloni ta šiluma) išlaikomos turtingų, o kartais ir nelabai, vyrų.
5. Vaikas sloguoja vieną sykį per metus.

Aš nepriklausau nė vienai iš šių kategorijų, todėl vedu vaiką į darželį ne tik sloguojantį, o ir kosintį, tuo piktindama kitas mamas, kurių mažuma, nes taip, kaip aš ir laizanika, besielgiančių mamų dauguma. Taip tvirtinu remdamasi savo vaiko grupės tėvų ir draugų, turinčių vaikų, elgesiu.
Na, o dabar galit priekaištauti, kad aš tokia pat nerūpestinga kaip laizanika smile.gif

Ir kaip aš, nors aš net dviem iš šių kategorijų priklausau ax.gif
Atsakyti
Tad skelbimukas draudžiantis vesti sergančius vaikus remiasi visuomenės sveikatos higienos taisyklėmis , datų tikrai neatsimenu blush2.gif )

Aš labai džiaugiuosi tokiu dalyku, kad pradėta rimčiau į tas ligas žiūrėti smile.gif ir PATI nevedu, kai vaikai sloguoja (nors ir neturi karščio), o prižiūrim jį pakaitomis - vyras, močiutė, vyro sesuo.
Vieniems sloga tai ne liga, o man atrodo kad liga, nes nuo jos prasideda visi adenoidų uždegimai, bronchitai, ausų uždegimai ir t.t. , o pasekoje apkaltiname darželį, o juk kalti mes su tokiu požiūriu į ligas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gėlėta: 27 lapkričio 2008 - 13:31
Kai vaikas kosi, tai ne visada buna uzkreciamas kosulys. Maniskis irgi turi ir spinteleje nosinuku, ir striukes kiseneje, bet patingi kai kurios aukletojos ieskot tu nosiniu kisenese, tai prabraukia visiems su ta pacia.
Is cia isvardintu kategoriju, priklausau tai, kur sedi siltai namuose :0 Ir del to nesijauciu kalta. Mano darbas namie, dirbu pagal uzsakymus.
Sita tema yra neissemiama. Kiek mamu, tike nuomoniu.
As savo vaikiuko sloguojancio nevedu ne del kitu vaiku, o del savojo vaikucio, nes gaila man ji maitint vaistais, antibiotikais ir visa ta chemija. Jau geriau pabunam namuciuose su sloga ir paskui keliaujam naujos slogos parsinest biggrin.gif
Atsakyti
Gerai IngaKo paminėjai, kad gaila vaiko, kai reikia jį šerti vaistais, dėl to ir aš stengiuos nevesti sloguojančio ax.gif
Pati dirbu biudžetinėje, ir tikrai yra nemalonu imti ligolapį, bet toks gyvenimas - vaikai maži mirksiukas.gif
Atsakyti