Įkraunama...
Įkraunama...

KLAIPĖDOS DARŽELIAI

Florida, musiskes aukletojos irgi sakydavo, kad turi teise nepriimt sloguojancio vaiko, bet nesuziuri, kad atveda sloguojanti. Pries ivedant i grupe nuvalo nosiuka ir viskas, nesuziures aukletojos kas ir kaip. Nebent antra diena gali nepriimt, nes vakar slogavo vaikiukas.
Atsakyti
LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRO

Į S A K Y M A S

DĖL LIETUVOS HIGIENOS NORMOS HN 75:2008 „IKIMOKYKLINIO UGDYMO MOKYKLA: BENDRIEJI SVEIKATOS SAUGOS REIKALAVIMAI“ PATVIRTINIMO

2008 m. balandžio 30 d. Nr. V‑366

Vilnius

(...)

XIII. VAIKŲ PRIĖMIMAS, DIENOS REŽIMAS

118. Priimant vaiką į ikimokyklinio ugdymo mokyklą ir vėliau kiekvienais metais tėvai turi pateikti Vaiko sveikatos pažymėjimą formą Nr. 027‑1/a [4.10, 4.18].

119. Draudžiama priimti vaikus, turinčius ūmių užkrečiamųjų ligų požymių (karščiuoja, skundžiasi skausmu, viduriuoja, vemia, aštriai kosti, yra pūlingų išskyrų iš nosies), taip pat turinčius utėlių ar glindų.

120. Vaikui sunegalavus ikimokyklinio ugdymo mokykloje, jis izoliuojamas iki atvykstant tėvams.

121. Po ligos vaikas gali būti priimtas į ikimokyklinio ugdymo mokyklą tik su gydytojo pažyma F 094/a [4.9].
Atsakyti
QUOTE(cute @ 2008 11 27, 20:51)
[font=Courier][font=Times][font=Arial][font=Geneva][font=Optima]LIETUVOS RESPUBLIKOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTRO

Į S A K Y M A S
DĖL LIETUVOS HIGIENOS NORMOS HN 75:2008 „IKIMOKYKLINIO UGDYMO MOKYKLA: BENDRIEJI SVEIKATOS SAUGOS REIKALAVIMAI“ PATVIRTINIMO

119. Draudžiama priimti vaikus, turinčius ūmių užkrečiamųjų ligų požymių (karščiuoja, skundžiasi skausmu, viduriuoja, vemia, aštriai kosti, yra pūlingų išskyrų iš nosies), taip pat turinčius utėlių ar glindų.

Deja deja, utopija šį įstatymą įgyvendinti... AUklėtojos vengia konfliktų su tėvais, todėl priima ir kosinčius, ir sloguojančius. Nuo to kenčia sveiki vaikai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Drum @ 2008 11 27, 09:31)
Labai gerai, kad sugebate tai pripažinti.

Atsiprasau, bet tai buvo tik ironija as nesijauciu nei bloga, nei neatsakinga ar kazkokia kita nevykusia mama, tiesiog kartais mano norai prasilenkia su realybe.

QUOTE(Maliku @ 2008 11 27, 14:23)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif
Tos, kurios čia purkštauja, kad reikia sėdėt namuose su vaiku dėl bet kokios mažos slogos, mano manymu priklauso vienai iš šių kategorijų:
1. Dirba biudžetinėse (valstybinėse) įstaigose;
2. Turi nedirbančius senelius (brolius, seseris, draugus ir pan.);
3. Dirba tokį darbą, kur ypatingai nesijaučia, kad to darbuotojo trūksta, pvz. prekyba, masinis siuvimas, kt. gamyba ir pan.
4. Sėdi "šiltai" namuose (tik kažin ar labai maloni ta šiluma) išlaikomos turtingų, o kartais ir nelabai, vyrų.
5. Vaikas sloguoja vieną sykį per metus.

Aš nepriklausau nė vienai iš šių kategorijų, todėl vedu vaiką į darželį ne tik sloguojantį, o ir kosintį, tuo piktindama kitas mamas, kurių mažuma, nes taip, kaip aš ir laizanika, besielgiančių mamų dauguma. Taip tvirtinu remdamasi savo vaiko grupės tėvų ir draugų, turinčių vaikų, elgesiu.
Na, o dabar galit priekaištauti, kad aš tokia pat nerūpestinga kaip laizanika smile.gif

hihihi.gif hihihi.gif hihihi.gif

Gal mane klaidingai suprato, kad cia visi puole kaltinit, smerkti, budinti mano negrauzancia sazine ir pan. doh.gif
Is tiesu, ir as nepriklausai nei vienai is siu kategorija, todel kartais net ir skaudama sirdimi tenka vaika atiduoti i darzely. Tikrai nei viename savo pasakykime nebandziau irodyti kad taip daryti yra gerai ir sveikintina, taciau nusisamdyti aukle savaitei sunku ir brangu, mociutes ir kitos geros gimines toli, todel kol sloga (kuria as tikrai laikau liga) nepavojinga mes einam i darzely. As tik sakiau kad suprantu taip besielgiancias mama, nes ju situacijos ir smulkmenu mes nezinom, ir kas vercia jas taip elgtis taip pat nezinom. Tik pasikartosiu - kartais musu norai prasilenkia su realybe 4u.gif
Atsakyti
Teisybė auklėtojos nenori konfliktų, bet tokioje situacijoje būtų TEISIOS ax.gif
Man kartais ir pyktis ima vien dėl to, kad aš imu ligolapį stengiuos, kad mano vaikas susirgęs neužkrėstų o kitoms vienodai, jos net nesistengia kažką daryti g.gif

O be to nepamainomų žmonių nėra, darbas ne vilkas į mišką nepabėgs , kad ir koks tas darbas svarbus smile.gif
Atsakyti
amžina tema..... smile.gif

Šovė mintis į galvą-gal biški keistoka ta minits, ale pasisakysiu- galėtų parengti įstatymus- ruošti darželius 2 tipų- vieni -tokie kokie dabar- , ir kiti-kur būtų "sterili aplinka"- na tokie- kur mamos gali sau leisti nevesti sloguojančio vaiko ir kosinčio.... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Tu žmogus gali draskytis ir persygyventi kaip tik nori-realybė yra kita. kai galėjau,tol nevedžaiu-palepindavau, slaugiau, dabar tokios galimybės nėra- ir kaip Maliku sako-neduoda tiek biuleteniu,, yra net ribotas dienų sakičius metuose,kiek tu gali prabūt biuleteniuose, aš turėdama 2 vaikus- turbūt jau būčiau perpildžiuis labai greit. patikėkit-ir auklės samdomos ir močiutės buvo prašomos ir maldaujamos- deja- ne visda išeina ,taip kaip norisi. Darbdavai nėra nusiteikę , o šeimai pinigų reikai, Dieve mano tiem vaikams gi duonos duot reiaki, ir ne tik duonos mirksiukas.gif .
Palinkėsiu visoms mamoms,kad turėtų galimybes bet kada būt su savo vaiku,kai jam to reikia. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Gėlėta @ 2008 11 27, 21:55)
darbas ne vilkas į mišką nepabėgs ,

kartais gali ir pabėgti.....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ramunėlė*: 27 lapkričio 2008 - 21:59
QUOTE(florida @ 2008 11 27, 19:46)
sveikos, idomi diskusija, prisijungsiu ir as  4u.gif  kokie be butu jusu visu argumentai,bet jei vaikas eina i kolektyva, negalima paisyti tik savo "galiu, negaliu" dirbu, neturiu kur palikti, visos mes dirbam, tai kodel vienos veda sloguojancius, o kt ima biuletenius arba samdo aukles? kur teisybe?
Siemet, musu aukletojos pazymejo ypatingai svarbia naujiena: jos turi pilna teise nepriimti sloguojanciu vaiku i grupe, o jei mamos nesutinka - eina pas darzelio sesute, kuri ivertina vaiko bukle  thumbup.gif  pats geriausias dalykas.

Visu pirma sesute tikrai nera tiek kompetetinga kad nustatytu liga, ji gali siusti konsultuotis pas gydytoja ir pareikalauti sveikatos bukle irodancios pazymos ir tik tada priimti vaikai grupe. O va su savo gydytojais kita kalba. tongue.gif Dazniausiai vos prasidejus slogai mes zygiuojam pas savo gydytoja ir ji klausia - namuciuose sedesit? Ir as jai graziai paaiskinu, kad neturiu tokios galimybes, ar nelaba sunkiai cia sergam ir pan ir dazniausiai zygiuojam i darza toliau, jeigu reiktu - gautume ir ta pazyma blush2.gif Stai todel tikrai nei kaltinimu kad esu bloga, nei grasinimu kad uzgraus sazine as nebijau - nes visu slogu ir bet kokiu mazu ar dideliu kosuliu atveju as konsultuojuosi su gydytoja mirksiukas.gif Dabar kazkas apkaltins musu gydytoja neatsakinga irvisokia kitokia lotuliukas.gif Taciau kol kas jai neturiu priekaistu,visom rimtom ligom ji spedavo uzbegti uz akiu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunėlė* @ 2008 11 27, 23:01)

Šovė mintis į galvą-gal biški keistoka ta minits, ale pasisakysiu- galėtų parengti įstatymus- ruošti darželius 2 tipų- vieni -tokie kokie dabar- , ir kiti-kur būtų "sterili aplinka"- na tokie- kur mamos gali sau leisti nevesti sloguojančio vaiko ir kosinčio.... biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Tu žmogus gali draskytis ir persygyventi kaip tik nori-realybė yra kita. kai galėjau,tol nevedžaiu-palepindavau, slaugiau, dabar tokios galimybės nėra- ir kaip Maliku sako-neduoda tiek biuleteniu,, yra net ribotas dienų sakičius metuose,kiek tu gali prabūt biuleteniuose, aš turėdama 2 vaikus- turbūt jau būčiau perpildžiuis labai greit. patikėkit-ir auklės samdomos ir močiutės buvo prašomos ir maldaujamos- deja- ne visda išeina ,taip kaip norisi. Darbdavai nėra nusiteikę , o šeimai pinigų reikai, Dieve mano tiem vaikams gi duonos duot reiaki, ir ne tik duonos mirksiukas.gif .
Palinkėsiu visoms mamoms,kad turėtų galimybes bet kada būt su savo vaiku,kai jam to reikia. mirksiukas.gif
Papildyta:

kartais gali ir pabėgti.....

thumbup.gif
Atsakyti
Man tik pikta, kad dėl tokių mamų, kurios veda sergančius vaikus - aš turiu nuodyti vaistais užsikrėtusį savo vaiką ir ieškotis kas pabus su juo, kol dirbsiu schmoll.gif Joms matai darbdavys neleidžia imt biuletenio, auklės daug kainuoja - o kitoms mamoms ne? Ir dar smile.gif kai pradės estafetę nuo didžiojo brolio/sesės periminėti naujagimis mažasis ir ligų maratonas įkalins jus namie ne savaitei ir ne dviem, va tada kitaip kalbėsit ph34r.gif
Atsakyti
QUOTE(cute @ 2008 11 27, 20:51)

karsta.gif Aš šio įsakymo nepažeidžiu assa.gif Mano vaikui niekada (tfu tfu tfu) nebuvo pūlingų išskyrų. O dėl kitų ligų, tai tik bukaprotis vestų vaiką viduriuojantį, karščiuojantį ir t.t. fool.gif
Atsakyti
QUOTE(Slapux @ 2008 11 27, 23:04)
Man tik pikta, kad dėl tokių mamų, kurios veda sergančius vaikus - aš turiu nuodyti vaistais užsikrėtusį savo vaiką ir ieškotis kas pabus su juo, kol  dirbsiu  schmoll.gif  Joms matai darbdavys neleidžia imt biuletenio, auklės daug kainuoja - o kitoms mamoms ne?  Ir dar  smile.gif  kai pradės estafetę nuo didžiojo brolio/sesės periminėti naujagimis mažasis ir ligų maratonas įkalins jus namie ne savaitei ir ne dviem, va tada kitaip kalbėsit  ph34r.gif

Būtent todėl iki šiol nedirbu ir MB važiuoja į užsienį dirbti,nes kitaip nepragyvenam unsure.gif
Manau kiekvienas savaip bando spręsti situaciją.
Man asmeniškai sloga,kaip sloga, (kol nepūlinga) bet kai atveda vaikus kosančius "rimtai" unsure.gif
Of topic- noriu į darbąąąąą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramunėlė* @ 2008 11 27, 22:01)

Šovė mintis į galvą-gal biški keistoka ta minits, ale pasisakysiu- galėtų parengti įstatymus- ruošti darželius 2 tipų- vieni -tokie kokie dabar- , ir kiti-kur būtų "sterili aplinka"- na tokie- kur mamos gali sau leisti nevesti sloguojančio vaiko ir kosinčio.... biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

hihihi.gif Tie darželiai būtų tušti hihihi.gif
Atsakyti