Įkraunama...
Įkraunama...

Amariliai

QUOTE(Liuse @ 2008 12 06, 10:23)
sveikos  4u.gif  tik noriu pasitikslinti - kai nuzydi amarilis - nupjaunam kota ir lapus, paliekam pamiegoti tamsiam kambary koki menesi? Cia jus profes  ax.gif  turiu labai grazu raudona, dziugino savo dideliais ziedais - 5 buvo... o dabar palikus vis dar ant palanges, bet jau pora savaiciu nelaistau... nieko bloga neatsitiks?

Ne, dabar tegu augina lapus. Nupjauti reikia rudeni, kad pasiilsetu g.gif
Atsakyti
QUOTE(skarpionuke @ 2008 12 06, 10:59)
Ne, dabar tegu augina lapus. Nupjauti reikia rudeni, kad pasiilsetu  g.gif

tai kad tie lapai ilgi tokie ir i visas puses nusvire... tai iki kito rudens nieko nebebus??? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Liuse @ 2008 12 06, 12:12)
tai kad tie lapai ilgi tokie ir i visas puses nusvire... tai iki kito rudens nieko nebebus???  doh.gif

Lapus butinai dabar nupjauk. ziema kaip tik ramybes metas. Tai ir tavoji gelyte spes pailseti. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Liuse @ 2008 12 06, 11:23)
sveikos  4u.gif  tik noriu pasitikslinti - kai nuzydi amarilis - nupjaunam kota ir lapus, paliekam pamiegoti tamsiam kambary koki menesi? Cia jus profes  ax.gif  turiu labai grazu raudona, dziugino savo dideliais ziedais - 5 buvo... o dabar palikus vis dar ant palanges, bet jau pora savaiciu nelaistau... nieko bloga neatsitiks?

QUOTE(~saulyte~ @ 2008 12 06, 14:19)
Lapus butinai dabar nupjauk. ziema kaip tik ramybes metas. Tai ir tavoji gelyte spes pailseti.  ax.gif

Jei amarilis tik ką peržydėjo, lapų pjauti nereikia ir negalima. Jis turi juos auginti ir stiprėti, kaupdamas medžiagas kita sezonui ir kitiems žiedams. Jei jie silpni - matyt maža trąšų. Middyti reikės rudenį. Taip, iki rdens nieko nebus. Tik lapai. Netiesa, kad žiema amariliams ramybės metas. Viskas priklauso nuo to, kada jis pasodintas. Dauguma amarilių kaip tik sodinami žiemos pradžioj, kad nuo Naujų Metų iki pavasario džiugintų žiedais, o paskui per vasarą augintų lapus namie arba darže. Rudenį pailsi, o jau žiemą vėl žyd iš naujo.
QUOTE(~saulyte~ @ 2008 12 06, 11:36)
As taip pat auginu amarili. Tik vat iskilo klausimas nuo kada vel reikia ji pradeti laistyti?  As jo nelaistau jau 1.5 menesio. Jis pas mane jau ziemoja be lapu ir be vandens. O kada reikia ji vel pradeti globoti?

Persodint, mylėt ir globot reikia maždaug dvie -trys savaitės iki nori matyti žiedus. Pati gali nuspręsti kada. Šiaip juos sodina iki gegužės mėnesio. Kartais amarilis ir pats parodo kada prabudo: pradeda leisti žiedą arba kyšteli lapų vršūnės.

Atsakyti
Ar gerai, jei pasodinau amarili taip, kad vazone laisvos vietos apie svoguna liko po mazdaug 1 cm? Nenutaikau vazonelio, nes neturiu kolkas ivairesniu... Ir apziurejau siandien miegancius, tai ten ziuriu mazesni leidzia lapus, tai parsinesiau namo, tegu auga.
Atsakyti
QUOTE(rugegele23 @ 2008 12 06, 16:21)
Ar gerai, jei pasodinau amarili taip, kad vazone laisvos vietos apie svoguna liko po mazdaug 1 cm? Nenutaikau vazonelio, nes neturiu kolkas ivairesniu... Ir apziurejau siandien miegancius, tai ten ziuriu mazesni leidzia lapus, tai parsinesiau namo, tegu auga.

Gerai. Amariliams nereikia didelio vazono, jiems geriausias toks, kai tarp svogūno ir vazono krašto telpa pirštas.
Atsakyti
QUOTE(Dvi @ 2008 12 06, 15:29)
Gerai. Amariliams nereikia didelio vazono, jiems geriausias toks, kai tarp svogūno ir vazono krašto telpa pirštas.

Lauksiu savo balto pilnavidurio wub.gif
Atsakyti
Sveikutes,buvau biski atitrukus, blush2.gif
Jau per laisvas reikes foto sesija daryt,nes maniskia jau ne uz kalnu zydes thumbup.gif ,ruzavo jau spalva matyt,o mano baltasis pilnaviduris net tris ziedkocius turi thumbup.gif
Tik vienas is pirktiniu nekelia ziedo,tik lapus leidzia,kazin ne nezydes.. g.gif
Atsakyti
MANO AMARILIS LEIDZIA AUKSTYN NET TRIS ZIEDKOCIUS wub.gif ,GAILA NEMOKU SU TOM FOTO
Atsakyti
[/IMG]
QUOTE(Dvi @ 2008 12 06, 16:29)

o mano labai isvirtes vargselis, g.gif gavau dovanu tokiam mazam vazoneli, tai gaila ziuret kaip jis kraiposi i visus sonus.
Bet dabar labai graziai zydi, wub.gif galvoju gal ji paremt su kokiu pagaliuku g.gif , bet vaizdelis nekoks bus ax.gif
sakau kaip nuzydes sodinsiu i didesni, kad tvirtai butu rolleyes.gif

[URL=user posted image]amarilis[/URL]
Atsakyti
QUOTE(skarpionuke @ 2008 12 06, 11:12)
Prazydo mano Orange  thumbup.gif user posted image

Nu, nieko sau koks žiedas - labai graži spalva ax.gif Gal kokį vaikiuką augina? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Livai @ 2008 12 06, 20:26)
[/IMG]
o mano labai isvirtes vargselis, g.gif  gavau dovanu tokiam mazam vazoneli, tai gaila ziuret kaip jis kraiposi i visus sonus.
Bet dabar labai graziai zydi,  wub.gif galvoju gal ji paremt su kokiu pagaliuku g.gif , bet vaizdelis nekoks bus ax.gif
sakau kaip nuzydes sodinsiu i didesni, kad tvirtai butu rolleyes.gif

O tu tiesiog pasuk vazoną mirksiukas.gif Maniškiai irgi kraiposi visaip, bet nemanau, kad vazono dydis čia kuo dėtas, nes kreipias jie vis į lango pusę smile.gif Tiesiog kaip visi augaliukai šviesą mėgsta, manau. Tai aš kasdien apsuku vazoną ir dabar beveik tiesūs stiebukai 4u.gif
Atsakyti