Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(speranza @ 2008 10 17, 09:36)
o jūs sakykit vairuojat taip kaip ir mokė instruktorius ? mane vyras mokino kaip "įsimetus" laisvą bėgį stabdyt.... nu man sunkoka... vis vien sankabą  išmynus laikau  ir bijau atleist, atrodo užgesiu  unsure.gif

ne, as nevazineju taip kaip moke schmoll.gif tawe vyras teisingai moke, ir mane taip draugas mokino, nepergyvenk su laiku ismoksi man pirmais kartais ir baisu budavo paleisti sankaba o dabar be problemu isimetu laisva ir tik stabdziu sustabdau ....
as dar pries mokinantis vairuoti jau siek tiek mokejau vairuoti, nes tetis pamokindavo tai ir jis mane mokino tik su laisvu stabdyti...ir pamenu kai pirma karta i miesta su instruktorium isvaziavom tai taip ir sustabdziau masina ax.gif o instruktorius sudraude ir pasake kad taip negalima, bet poto issiaiskinau kad as gerai dariau tiesiog cia regitra reikalauja su pavara stabdyti tai ir mokina mus taip, net pats instruktorius sake kad savo masinos nelauzo ir stabdo su laisva....bet kiek zinau tai ziema geriau su pavara stabdyti g.gif

labas rytas smile.gif
Papildyta:
QUOTE(comep @ 2008 10 17, 09:45)
zalias vairuotojas gali vaziuoti max 70, keliu, greitkeliu
max 90 autostrada, o autostrada pas mus tik link klaipedos

o man sake instruktorius kad pas mus autostrada dar ir nuo vilniaus link panevezio g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo wikne: 17 spalio 2008 - 07:49
QUOTE(wikne @ 2008 10 17, 08:50)
o man sake instruktorius kad pas mus autostrada dar ir nuo vilniaus link panevezio  g.gif

ten yra greitkelis.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2008 10 17, 09:54)
ten yra greitkelis.

aaa.....persiprasau blush2.gif ax.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(wikne @ 2008 10 17, 08:59)
aaa.....persiprasau  blush2.gif  ax.gif  doh.gif

nieo tokio, aš irgi maniau, kad ten autostrada, o va pasirodo ne. realiai tikros autostrados lietuvoje net nėra, nes autostradai keliamas reikalavimas, kad joje visi posūkiai būtų viaduko tipo, o ne tiesiog atsišakojimas. tokių lietuvoje nėra, bet visgi tipo autostradą turim rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(comep @ 2008 10 17, 08:45)
zalias vairuotojas gali vaziuoti max 70, keliu, greitkeliu
max 90 autostrada, o autostrada pas mus tik link klaipedos

o siaubas doh.gif vadinas, pažeidžiau KET blush2.gif
bet sutikit, toje atkarpoje Vilnius-Kaunas-Vilnius galėtų leisti važiuoti didesniu greičiu, nes važiuodama 70 km/h keli jau vos ne avarinę situaciją. ax.gif

pamenu, kai mokė mane instruktorius tose vietose kur buvo galima važiuot 70 km/h tai liepdavo nesivilkti 50km/h o važiuot kaip ir visi, tam kad nekeltum avarinės situacijos....

ne, as nevazineju taip kaip moke  schmoll.gif  tawe vyras teisingai moke, ir mane taip draugas mokino, nepergyvenk su laiku ismoksi man pirmais kartais ir baisu budavo paleisti sankaba o dabar be problemu isimetu laisva ir tik stabdziu sustabdau ....
as dar pries mokinantis vairuoti jau siek tiek mokejau vairuoti, nes tetis pamokindavo tai ir jis mane mokino tik su laisvu stabdyti...ir pamenu kai pirma karta i miesta su instruktorium isvaziavom tai taip ir sustabdziau masina  ax.gif o instruktorius sudraude ir pasake kad taip negalima, bet poto issiaiskinau kad as gerai dariau tiesiog cia regitra reikalauja su pavara stabdyti tai ir mokina mus taip, net pats instruktorius sake kad savo masinos nelauzo ir stabdo su laisva....bet kiek zinau tai ziema geriau su pavara stabdyti  g.gif
labas rytas smile.gif
Papildyta:

o man sake instruktorius kad pas mus autostrada dar ir nuo vilniaus link panevezio  g.gif

na labai norint galima viską išmokt ax.gif
o dėl Vilnius -Panevėžys ten irgi autostrada, gi ne žaliems galima važiuoti 130 km/h ...

Papildyta:
QUOTE(l'eau @ 2008 10 17, 09:13)
nieo tokio, aš irgi maniau, kad ten autostrada, o va pasirodo ne. realiai tikros autostrados lietuvoje net nėra, nes autostradai keliamas reikalavimas, kad joje visi posūkiai būtų viaduko tipo, o ne tiesiog atsišakojimas. tokių lietuvoje nėra, bet visgi tipo autostradą turim rolleyes.gif

nu kaip įdomiai... kieno paklausiu visi kaip vienas tvirtina, ten autostrada... g.gif

reiks kai važiuosim kada pažiūrėti kelio ženklą rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(speranza @ 2008 10 17, 09:16)
bet sutikit, toje atkarpoje Vilnius-Kaunas-Vilnius galėtų leisti važiuoti didesniu greičiu, nes važiuodama 70 km/h keli jau vos ne avarinę situaciją.  ax.gif

Tai važiuok 90 (bus +20km/h) ir tikrai niekam netrukdysi, o ir šiaip kaip gali trukdyti, jei ten yra dvi juostos? g.gif Kam reiks tas apvažiuos antra juosta. O šiaip tai Kaunas-Vilnius ne visą atkarpą galima važiuoti 100 (ar daugiau), labai daug kur yra greičio apribojimai, nes yra pakankamai daug gyvenviečių šalia kelio ir jos neturi pėsčiųjų viadukų. Tad kai sustoja autobusas, tai visi ir bėga per kelią. Labai reikia būti atidiem, ypač kai tamsu, nes lietuviam kažkaip dar neįprasta turėti atšvaitą.
Anksčiau tikrai Vilnius-Panevėžys buvo greitkelis, bet kaip dabar nežinau, girdėjau, kad ženklas autostrados stovi, bet nevažiuoju ten, tai negaliu tvirtinti.
Atsakyti
QUOTE(speranza @ 2008 10 17, 09:16)
o siaubas  doh.gif  vadinas, pažeidžiau KET  blush2.gif 
bet sutikit, toje atkarpoje Vilnius-Kaunas-Vilnius galėtų leisti važiuoti didesniu greičiu, nes važiuodama 70 km/h keli jau vos ne avarinę situacijąax.gif

pamenu, kai mokė mane instruktorius tose vietose kur buvo galima važiuot 70 km/h tai liepdavo nesivilkti 50km/h o važiuot kaip ir visi, tam kad nekeltum avarinės situacijos....
na labai norint galima viską išmokt  ax.gif 
o dėl Vilnius -Panevėžys ten irgi autostrada, gi ne žaliems galima važiuoti 130 km/h ...
Papildyta:
nu kaip įdomiai... kieno paklausiu visi kaip vienas tvirtina, ten autostrada... g.gif

reiks kai važiuosim kada pažiūrėti kelio ženklą  rolleyes.gif

persiprasau bet nesutinku
kiek vaziavau kazkaip nemaciau jog per mane vaziuojant tokiu greiciu, pirma juosta, kazkas nemalonaus butu ivyke, avarija ar bent avarine situacija
apvaziuoja tave lekiantys ir po keliu sekundziu ju ne dumu nebematai
neperdek mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2008 10 17, 10:37)
Tai važiuok 90 (bus +20km/h) ir tikrai niekam netrukdysi, o ir šiaip kaip gali trukdyti, jei ten yra dvi juostos? g.gif Kam reiks tas apvažiuos antra juosta. O šiaip tai Kaunas-Vilnius ne visą atkarpą galima važiuoti 100 (ar daugiau), labai daug kur yra greičio apribojimai, nes yra pakankamai daug gyvenviečių šalia kelio ir jos neturi pėsčiųjų viadukų. Tad kai sustoja autobusas, tai visi ir bėga per kelią. Labai reikia būti atidiem, ypač kai tamsu, nes lietuviam kažkaip dar neįprasta turėti atšvaitą.
Anksčiau tikrai Vilnius-Panevėžys buvo greitkelis, bet kaip dabar nežinau, girdėjau, kad ženklas autostrados stovi, bet nevažiuoju ten, tai negaliu tvirtinti.

Vilnius-panevezys yra autostrada, bent jau zenklai tai zali ax.gif
Atsakyti
1. ne, as nevazineju taip kaip moke  schmoll.gif  tawe vyras teisingai moke, ir mane taip ......
2. ir pamenu kai pirma karta i miesta su instruktorium isvaziavom tai taip ir sustabdziau masina  ax.gif o instruktorius sudraude ir pasake kad taip negalima, bet poto issiaiskinau kad as gerai dariau tiesiog cia regitra reikalauja su pavara stabdyti tai ir mokina mus taip, .....
3. bet kiek zinau tai ziema geriau su pavara stabdyti  g.giflabas rytas smile.gif
Papildyta:

1. drinks_cheers.gif mano vyras irgi sako stabdyti su laisvu begiu.....
2. as irgi taip padariau pamacius kaip vyras stabdo,tai sake kad regitroje neislaikysiu jeigu taip stabdysiu drinks_cheers.gif
3. tai jau tikrai,masina stabilesne begiu vaziuojant (cia irgi is saugaus eismo) biggrin.gif
Atsakyti
ziema stabdant reiktu zemintis pavaras kiek zinau, kad masina taip neciuostu
Atsakyti

kiek zinau tai ziema geriau su pavara stabdyti  g.gif

Taip, ziema reiketu stabdyti su pavarom, imetant palaipsniui vis zemesne pavara, ypac ant posukiu nevaziuoti ant laisvos, masina stabilesne su ijungta pavara. O stabdant stabdziais masina gali nulekti nuo kelio, ziurint kokie stabdziai, ypac jeigu nera ABS'o, su juo masina nesikreivoja kelyje taip sakant, paskirsto tolygiai ant visu ratu smile.gif o taip tai uzmest sikna gali, kad tik spek vaira sugrabalioti smile.gif
Atsakyti
arteja zxiema, oj kaip as jos bijau... turbut viena niekur neisvaziuosiu unsure.gif
Atsakyti