Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų vyrai pilnai išlaiko šeimą?

QUOTE(Reika @ 2011 02 01, 11:00)
Liudna,bet melas...sad.gif mano anyta sedi namie nedirba per visa gyvenima,ziuri muilo operas,bet vyras turtingas ,protingas, ir bln koks geras saunus zmogus.

Visai ne melas...tik tokios va,potsovietines moteriskaites ir sedi namie...nemanau,kad tai protinga... doh.gif
Pazistu turtingu vyru( karts nuo karto smezuojantys tv)moteris,turincias savus verslus,vienu vaikai mokosi privaciose gimnazijose,studijuoja uzsienyje,bet...atostogu metu siu seimu vaikai uzsidirba ,nors galetu nedirbti...Zmoneles taip pat nesedi bambas isverte sauleje uzsienyje(kas be ko ,isvaziuoja pailseti),bet plusancios darbuose...Taigi...gal daugiau sedi tokios,kurios kaip sakoma "zgrezi vknezi"...save vadinancios labai jau "turtingomis",nors paziurejus TIK prasiskoline bankams "turtuoliai"... doh.gif lotuliukas.gif Juk neparasyta ant kaktos,kad skolu iki grabo lentos... lotuliukas.gif Ir gyvena skolose...paskui tenka slapstytis...ir kiek tokiu va krizes metu bankrutavo... doh.gif blink.gif
Nesuabsoliutinu visu,bet...
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2011 02 01, 11:09)
1.Man atrodo, jus labai pavargote bedirbdama ir beuzdarbiaudama, kad jau pro akis nebematote.
2.O vat zinokit, intelegentai irgi minta... maistu! isivaizduokite - MAISTU! ir ne kiauliu maistu, o zmogiskuoju! As abejoju ar jis valgytu pernykscius kopustus.. gal jus ir valgote... nes maisto gaminimas yra tokia nuobodybe ir toks zemas lygis.. jauciu, Sonatina yra viena ir tusciausiu m,oteru pasaulyje.. kaip ir Ule.. Ane?
Jus tik nepersistenkite buti visiems vyrams idomia, bo ir jie nuo to jusu idomumo pavargsta...

3.Jus kazkaip viska suvertet i kruva ir nebesuvokiate ka rasot. Jums yra sunku suvokti, kad sedinti namie pasiturincio vyro zmona gali buti idomi. O vat etatine vaiku darzelio pagalbine vireja - yra tikrai be galo idomi asmenybe, kuri nesijaucia islaikoma savo krovejo-vyro.

4.Jums kvakt? Zmogus arba idomus arba ne - arba jis domisi arba ne ir tai nepriklauso nuo to, ar tu sedi namie, ar ari ofise, ar plauni grindis turgaus patalpuose. Visi turi savo kontingenta, savo interesu rata, savo bendravimo modeli ir draugus pagal save. Ko cia jums neaiskaus?

5.Norit arti iki grabo lentos? Arkit - niekas nedraudzia. As uzsip**sau arti ir mielai pora meteliu pasedeciau islaikoma ar dekrete, tiesa pasakius, nes as tikrai pavargau ir mano metu tiek prazilti yra nenormalu. kai atsigauciau - eiciau vel dirbti, veikti. bet neturiu as tokios galimybes ilsetis. neturiu. Todel ir dirbu. Uzdirbu. Ar as tapciau idomesne/kvailesne - manau net jus, su savo tokiom giliom ziniom nepasakytumete.

1.Nepergyvenkite...dirbu man patinkanti darba... mirksiukas.gif Nespreskite pagal savo isprusimo lygi,nes net pro kompa jauciasi jusu pyktis... doh.gif
2. Tauskiate kazkoki brieda... kaip taip suvulgarinti viska... blink.gif
3. Apie sedincias (pasiturincias ir ne tik ) moteris kalbejau anksciau ...nesikartosiu... ax.gif
4. Sugebate TIK tiek... labai priklauso nuo zmogaus intelekto,kulturos,issilavinimo...nieks ir netvirtina atvirksciai...sumalete,gavosi s.... lotuliukas.gif
5. O jus ariate...as tai dirbu ir beje atsakinga darba,nes neturiu laiko,kaip beje jus,sedeti prie kompo(darbo laiku) ir koneveikti kitaip ziurincius ir gyvenancius ,nei jus... lotuliukas.gif As dirbu ne tik del finansu,bet ir del savo malonumo... mirksiukas.gif
Gimdyti del to ,kad pavargote,ir norite pailseti,tai absurdiskesnio paaiskinimo negirdejau... doh.gif Manote,kad vaikus auginti yra ne darbas,o poilsis... g.gif Na kaip kas supranta,toki gyvenima ir turi... mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgaplaukė: 02 vasario 2011 - 00:02
oi kokios arsios cia kai kurios pries nedirbancias,nerealizuojancias saves:)kokia nedirbanciu dienotvarke?zinokit per dienotvarke savo padarau daugiau,nei dirbancios turbut ,beje ji kasdien ivairi ir netgi niekur neskubant(pridedu,kad esu rami asmenybe,megstu viska tiksliai ir iki galo,neskubant),nerealizuoju???labai realizuoju ten kur man reik ir nerealizuociau darbe tai tikrai.as save jau atradau,zinau ko noriu,ir ko noresiu,zinau,kaip vyrui but idomiai ir nebutinai sedint darbe,ar kazkada dirbsiu?na tada turiu baigt dar vienus mokslus,jei jau noriu ir darbe save realizuot,beje planuose tie mokslai del viso pikto ateiciai yra,,,

ka cia dar,ai kazkas cia mane lapute negaminancia ir dar kazkokia pavadino,tai jei anksciau atrasius butum,tai atsakyciau ,o dabar is konteksto iseis:),beje noreciau kaip lapute,pasmalsaut,is kur tokia nuomone susidarei?
Papildyta:
QUOTE(TamsiMergaite @ 2011 02 01, 19:11)
Kai neranda darbo , tai kita tema. Cia, kaip suprantu, kalbama apie pacios pasirinkima nedirbti.  mirksiukas.gif
Dar ,tarim, pateisinciau tas kuriu vaikai mazi. Kudikiai. Bet vaikai uzauga , nereikia buti salia 24 valandas. Kas tada?

is ties noreciau pakalbeti su nedirbancia moterimi. gal suprasciau jei argumentai butu gan svarus. smile.gif  smile.gif

labai tikiuosi,kad suprasit,kai pagimdysit:)))))o tada dar,kai reiks i darzeli,ir dar daug atveju gali but,kuriais suprast galetumet,bet tikiuosi kitu atveju neapturesit ir neteks suprasti...tikrai tada daug geriau eikit greiciau dirbt
Atsakyti
QUOTE(_saule @ 2011 02 01, 14:15)
1. Turbūt tos, kad jei vienas iš jūsų šeimos nedirbtų, tai negalėtumėt susimokėti už kursus...Bet kažkodėl jūs taip norite likti prie nuomonės, kad aš ir visos kitos, kurios nedirba, neįdomios..smile.gif))

2.  Kokių jūs absurdų klausiate, kaip kad anksčiau "o ką jūs darytumėte, jei vyrui nelaimė, jei taptų invalidu".
3. galbūt bohemiškų šeimų, kurie tokį gyvenimą vertina kitaip. Aš netgi turiu pažįstamą, kuris gerai užsidirba, bet išvažiavęs į Indiją keliems mėnesiams suprato, kad nereikia jam nei tų pinigų, nei turtų, jam gera sėdėti po palme su neturtingu indu ir valgyti bananą. Po tų kelių mėnesių jis grįžo ir toliau sau sėkmingai dirba, bet akivaizdu, kad pas šį žmogų buvo momentas gyvenime, kai jam užteko bananais misti ir jis jautėsi besiilsintis, jautėsi įsijautęs į save. To jam reikėjo. Neabejoju, kad tokių žmonių, kurie bent dalį savo gyvenimo pasiduoda nuo stereotipų varžymo ir pasineria į kitokį gyvenimą, yra daug (sąlyginai).

1.Siuo metu man asmeniskai kursai nebeaktualus...Niekada gyvenime nesivadovauju : "kas butu,jeigu butu"...kvaila... doh.gif
Nedirbancios ir sedincios namie jums atrodo,kad super idomios,protingos...o va dirbancios,tai pagal jus kvailes...bet kiek suprantu,net ir is diskusiju cia,jos nori buti ne tik idomios,bet dar ir finansiskai nepriklausomos ...skirtuma jauciate... mirksiukas.gif
2.Gal reiketu atidziau skaityti,kas ka raso ar klausia... doh.gif
3.O jus ka nezinojote,kad va tokiems ,jusu vadinamiems bohemams ir palapine rojus...ir hasisas ... o kiek tokiu va negrizta i iprasta gyvenima... blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgaplaukė: 02 vasario 2011 - 00:44
QUOTE(z.lineta @ 2011 02 02, 00:10)
ka cia dar,ai kazkas cia mane lapute negaminancia ir dar kazkokia pavadino,tai jei anksciau atrasius butum,tai atsakyciau ,o dabar is konteksto iseis:),beje noreciau kaip lapute,pasmalsaut,is kur tokia nuomone susidarei?

Kazkaip permeciau akimis,bet taip ir nesupratau kam tai skirta... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Reika @ 2011 02 01, 18:22)
blush2.gif  toks nepadorus plius namu ruosa...bet abejoju ar tamsta lapute uzsiima ruosa ir maisto gaminimu...

va kam:)
Atsakyti
Aš manau, kad jeigu abu žmonės yra sveiki ir neturi mažučių vaikučių (ta prasme bevaikiai arba vaikai jau mokyklinio amžiaus) išlaikyti šeimą turi abu. Apskritai, vienas žmogus šeimos išlaikyti neprivalo, net jei ir gali, nebent pats/pati to nori. Arba tai susitarimo reikalas, gal kažkuris labai nori vienas/viena išlaikyti šeimą, o kitas/kita visai nenori dirbti ir abiem tai yra priimtina.
Nes šiaip, iš tiesų įdomiai skamba, kad vyras privalo išlaikyti, jei to negali, jis - ne vyras. Moteriai galima nedirbti ir ji jaučiasi bemaž pasiaukojanti šeimos labui arba tiesiog galinti gyventi tik savo malonumui, o vyras tokiu atveju jau liurbis ir nevėkšla?
Tuomet ir vyras galėtų kažkokiu momentu norėti pailsėti, nedirbti, pagyventi savo malonumui.
Mano aplinkoje yra šeima, kurioje bendru susitarimu moteris nedirbo beveik visą gyvenimą. Nes jai buvo svarbi vyro sveikata, vaikų gerovė, rūpestis jais, jų mokslais. Kad šeima visada turėtų jaukius ir sutvarkytus namus, kad visada būtų karšti pietūs ant stalo, pažiūrėta ar paruoštos pamokos ir t.t. Ji pati, beje, irgi ne kokia apsileidėlė - visada pasitempus, pasidažius, besidominti medicina, biologija, kitų šalių virtuve. Tačiau... šeimoje įvyko nelaimė - vyras sunkiai susirgo. Dėl ligos, aišku, nebegali dirbti, pajamų beveik nebeliko. Tiksliau, liko tik vyro pensija, moteris pensijos neužsidirbo (jai dar ir gerokai anksti iki jos). Ji dar pilna jėgų, bet darbo susirasti nepavyksta. Dabar šiuos žmones praktiškai išlaiko jų dukra, kuri nėra tuo sužavėta ir kyla konfliktai unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2011 02 02, 02:33)
1.Siuo metu man asmeniskai kursai nebeaktualus...Niekada gyvenime nesivadovauju : "kas butu,jeigu butu"...kvaila... doh.gif
Nedirbancios ir sedincios namie jums atrodo,kad super idomios,protingos...o va dirbancios,tai pagal jus kvailes...bet kiek suprantu,net ir is diskusiju cia,jos nori buti ne tik idomios,bet dar ir finansiskai nepriklausomos ...skirtuma jauciate... mirksiukas.gif
2.Gal reiketu atidziau skaityti,kas ka raso ar klausia... doh.gif
3.O jus ka nezinojote,kad va tokiems  ,jusu vadinamiems bohemams ir palapine rojus...ir hasisas ... o kiek tokiu va negrizta i iprasta gyvenima...  blink.gif

bet as tai tikrai negalvoju,kad dirbancios neidomios,man kazkaip nesvarbu,svarbu tik kaip gyvena,bet bent is mano aplinkiniu tikrai daug kas dirba,del pinigu ir netgi delto,kad ale nu kaip tai tu nedirbi,ale statusas nekoks,nevaliaika,nemoksa ir tt.
Atsakyti
[
labai tikiuosi,kad suprasit,kai pagimdysit:)))))o tada dar,kai reiks i darzeli,ir dar daug atveju gali but,kuriais suprast galetumet,bet tikiuosi kitu atveju neapturesit ir neteks suprasti...tikrai tada daug geriau eikit greiciau dirbt
[/quote]

ypatingai savo dukrai nuo mazu dienu rodysiu pavyzdi kad dirbti reikia. suprantu ta nezmoniska meile ir atsidavima taciau gyvenimas tuo nesbaigia. Tikiu kad ir dvidesimties sulaukusia dukra mylesiu taip pat. Bet tai nereiskia kad del to turiu sedeti namuose ir laukti kada jai uzpakaliuka reikes nuvalyti.
o jei vaikas i darzeli eina , tai dar geriau. Galima ir padirbeti kelias valandas. O kodel ne? Turiu pasakyti , labai megstu savo darba. Kiekviena diena ismokstu kazko naujo. Po dekretiniu griztu pradzioj tik 2 dienas i savaite , kol pajusiu kad galiu daryti daugiau. Darau tai ne del pinigu , o del saves.
Atsakyti
[quote=TamsiMergaite,2011 02 02, 03:21]
[
[/quote]
ypatingai savo dukrai nuo mazu dienu rodysiu pavyzdi kad dirbti reikia. suprantu ta nezmoniska meile ir atsidavima taciau gyvenimas tuo nesbaigia. Tikiu kad ir dvidesimties sulaukusia dukra mylesiu taip pat. Bet tai nereiskia kad del to turiu sedeti namuose ir laukti kada jai uzpakaliuka reikes nuvalyti.
o jei vaikas i darzeli eina , tai dar geriau. Galima ir padirbeti kelias valandas. O kodel ne? Turiu pasakyti , labai megstu savo darba. Kiekviena diena ismokstu kazko naujo. Po dekretiniu griztu pradzioj tik 2 dienas i savaite , kol pajusiu kad galiu daryti daugiau. Darau tai ne del pinigu , o del saves.
[/quote]
as tikrai ne apie tai,kad reikia sedet namie ir atsiduot vaikui ir niekur jo nevest tik uzpakali valyt,tikrai ne,as tik uz darzelius,mokyklas ir laika sau,kam darba oficialu kam darba kitoki,as kalbejau apie priezastis,kodel kai kurios sedi namie ir nedirba,nes Jus saket noretumet pabendraut ir suprast,nes nesuprantat,kokios tos rimtos priezastys,o kadangi Jus nescia,as toliau nesiplesiu
Papildyta:
pliusas Jusu darbe tai,kad gaunat ir malonuma ir piniga:)
cia ko gero pats geriausias variantas,tada dirbciau ir as toki varianta:)bet kiek dirba nemalonu bet uz pinigus ir nesijaucia gerai,tik tiek kad lituku gauna.
as renkuos nevarzyt saves...nedirbu to ko nenoriu,nes turiu galimybe..
labiau jau netureciau galimybes dirbt,nei kad turiu galimybe nedirbt
Atsakyti
Suprantu apie ka jus... Pries tas moteris as is vis zemai lenkiu galva. unsure.gif joms tik stiprybes.

Tiksliau mane si tema uzkabino del zodzio PRIVALO ir NEDIRBU NES NENORIU , NEMATAU TIKSLO. Arba , uzdirbti pinigai , tik mano... g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
aha,kaip bebutu ir mane uzkabino:)
Atsakyti