QUOTE(Aimeja @ 2011 02 01, 12:37)
Jei vyras NORI? LEISTI? Skamba gana savininkiškai. Nors taip ir yra, jei vyras išlaiko šeimą, tai jis ką nori tą ir daro. Šiandien NORI, kad žmona nedirbtų, o jei po 10 m. nutars,kad jau nori, kad ji dirbtų ir , kad ji teiktų finansinę paramą jam, tai kas tada?
O kur vyro vaidmuo visam tame-vaikų auklėjime, teatrų , koncertų lankyme ir t.t. Ai, aišku vyrui tam nelieka laiko. Mano nuomone tą turi daryti abu, ir ypač vaikų auklėjime. Nes dabar tėvas yra nustumtas į šoną, kala pinigus šeimai nuo ryto iki vakaro, kad žmona ,,turėtų laiko sau'', net kurioj klasėj vaikai mokosi gerai nežino.
Ir iš vis mano nuomone šeima tai dviejų žmonių sąjunga viską daryti kartu, kiek tik įmanoma, tada šeima būna tvirta, o vaikai auga saugūs.
O kur vyro vaidmuo visam tame-vaikų auklėjime, teatrų , koncertų lankyme ir t.t. Ai, aišku vyrui tam nelieka laiko. Mano nuomone tą turi daryti abu, ir ypač vaikų auklėjime. Nes dabar tėvas yra nustumtas į šoną, kala pinigus šeimai nuo ryto iki vakaro, kad žmona ,,turėtų laiko sau'', net kurioj klasėj vaikai mokosi gerai nežino.
Ir iš vis mano nuomone šeima tai dviejų žmonių sąjunga viską daryti kartu, kiek tik įmanoma, tada šeima būna tvirta, o vaikai auga saugūs.
Koks savininkiškumas, jei abiem tai tinka ir patinka?? Atvirkščiai įžvelgiu vyro atsidavimą, paramą, geranoriškumą ir kt. būtent gerąsias žmogiškas savybes. Iš kur tu tiek prisirenki negatyvo tokiuose šeimos santykiuose?
Kodėl vyrui nelieka laiko? Aš įskaitau tavo užsispyrimą matyti tik tavo pačios susikurtą vaizdelį, kuris toli gražu nesutampa su realybe. Nekalbam apie bepročius darboholikus, kuriems šeima tik dėl punkto, o ne dėl kitų tikslų, ir nei vaikų nemato, nei juos bučiuoja, nei žmoną myluoja. Nes visą laiką skiria darbui, na ir dar meilužėms.
QUOTE(Aimeja @ 2011 02 01, 13:03)
Man tai viskas gerai.
Aš komentuoju tą ką rašo Subjektyvi. O va jos pasakymuose aš pasigendu vyro, kaip žmogaus, o ne kaip pinigų kalimo mašinos.
Aš komentuoju tą ką rašo Subjektyvi. O va jos pasakymuose aš pasigendu vyro, kaip žmogaus, o ne kaip pinigų kalimo mašinos.
O kodėl nežvelgi plačiau? Ar viską įmanoma sutalpinti į vieną komentarą, apie kiekvieną šeimą?

Papildyta:
QUOTE(*Mėnulis* @ 2011 02 01, 13:57)
Na, geros manieros ir meilė, ne vienai kuriai nors lyčiai būdinga savybė. Tai tinka abiem. Džentelmenas/dama irgi atsvara vienas kitam.
Kai mes abu dirbam, tai dažnai taip būna, kad vienas plauna indus, kitas - grindis. Nemanau, kad tuos darbus turi atlikti tik moteris.
Kitas, gana keistokas šių laikų variantas - kai žmona nedirba, laiką leidžia savo malonumui, o vyras samdo namų tvarkytoją ir virėją, atostogas leidžia atskirai. Kas čia per šeima? kas tokioje šeimoje žmones vienija? Koks žmonos indėlis į šeimą? Būti papuošalu?
O aš esu mačiusi. Jų požiūriu - vyras parneša mano pinigus, ko dar žmona gali iš jo norėti? Kokie jų planai. yra tik jo planai ir jeigu nori, gali prie jų taikytis, nenori - tavo problemos.
Kai mes abu dirbam, tai dažnai taip būna, kad vienas plauna indus, kitas - grindis. Nemanau, kad tuos darbus turi atlikti tik moteris.
Kitas, gana keistokas šių laikų variantas - kai žmona nedirba, laiką leidžia savo malonumui, o vyras samdo namų tvarkytoją ir virėją, atostogas leidžia atskirai. Kas čia per šeima? kas tokioje šeimoje žmones vienija? Koks žmonos indėlis į šeimą? Būti papuošalu?
O aš esu mačiusi. Jų požiūriu - vyras parneša mano pinigus, ko dar žmona gali iš jo norėti? Kokie jų planai. yra tik jo planai ir jeigu nori, gali prie jų taikytis, nenori - tavo problemos.
Kodėl tau keistokas? Jei šeima gali sau leisti samdyti, kad nereikia moteriai pačiai daryti tuos tvarkos darbus, tai kas čia blogo? Ar dabar, kad ji ponia, būtinai turi atsižymėti WC valyme? Laba diena

Kodėl jūs įsivaizduojate, kad jei vyras verslininkas ar gaunantis geras pajamas, tai jis pririštas grandinėm prie darbų "visą parą"? Daug kas turi samdomus direktorius, visą struktūrą, pačiam bosui nereikia tiek dirbti. Gal būti n verslo sričių. O dar juk daug pajamų gaunama iš investicijų, dividendų, nuomos ir vienkartinių sandorių, kaip kad buvo NT bumas. Uždirbo kiek tai mln ir ilsisi iki kito "reikalo". Ir ką? Jis visas pasinėręs į šeimą, į vaikų auklėjimą. Arba kas mėnesį krenta pajamos iš nuomos. Pvz. keliasdešimt tūkst. eurų. Ar jiems reikia plėšytis? Gyvena savo malonumui. Ir tokių žmonių, kurie nedirba visą parą, yra ne tiek ir mažai.
Papildyta:
QUOTE(wit @ 2011 02 01, 16:37)
jei jūs rinkotės vyrą pagal tai kad jis jus išlaikys ir ar pajėgus tai padaryti , tai man panašu į parsidavimą. tai va čia taip. kažkaip.
Tiesiog šlykštu skaityti tokias replikytes

Papildyta:
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2011 02 01, 23:33)
5. O jus ariate...as tai dirbu ir beje atsakinga darba,nes neturiu laiko,kaip beje jus,sedeti prie kompo(darbo laiku) ir koneveikti kitaip ziurincius ir gyvenancius ,nei jus...
As dirbu ne tik del finansu,bet ir del savo malonumo...
Gimdyti del to ,kad pavargote,ir norite pailseti,tai absurdiskesnio paaiskinimo negirdejau...
Manote,kad vaikus auginti yra ne darbas,o poilsis...
Na kaip kas supranta,toki gyvenima ir turi... 

Gimdyti del to ,kad pavargote,ir norite pailseti,tai absurdiskesnio paaiskinimo negirdejau...

Kiek vaikų pati pagimdei ir kokio jie amžiaus, kiek laiko skiri jų papildomam lavinimui, pomėgiams, laisvalaikiui, atostogoms?

Papildyta:
QUOTE(raudoni bateliai @ 2011 02 02, 01:16)
Tačiau... šeimoje įvyko nelaimė - vyras sunkiai susirgo. Dėl ligos, aišku, nebegali dirbti, pajamų beveik nebeliko. Tiksliau, liko tik vyro pensija, moteris pensijos neužsidirbo (jai dar ir gerokai anksti iki jos). Ji dar pilna jėgų, bet darbo susirasti nepavyksta. Dabar šiuos žmones praktiškai išlaiko jų dukra, kuri nėra tuo sužavėta ir kyla konfliktai 

Ši šeima padarė kelias esmines klaidas: turėjo nepakankamas pajamas, todėl nesukaupė turto ir neturėjo pakankamai santaupų, kad oriai gyventų. Tik tiek. Jei vyro uždarbio pakako tik tam kartui gyventi, tai toks netoliaregiškumas logiškai atvedė prie tokių problemų.