Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų vyrai pilnai išlaiko šeimą?

QUOTE(Subjektyvi @ 2011 02 02, 13:15)
Aimeja, o žinai ką reiškia "abiejų susitarimo reikalas"? Abu susitaria, abu tenkina. Kodėl vis pritempi prie to, kad vyras kažkoks valdovas, feodalas, o žmona nuolanki vergė.

Jau kitoje temoje kalbėjome apie tai, kiek moterų savanoriškai pasirenka NŠ gyvenimą. Tos, kurių vyrams tenka migruoti iš vienos šalies į kitą, pagal kontraktus ar verslo ypatumus, darbo specifiką: sportininkai, diplomatai, samdomi darbuotojai, karininkai ir pan.. Ar tai, kad jos pasirenka tokį gyvenimo kelią, yra "nieko nesukuriančios" ir nieko neduodančios? Jos yra parama, palaikymas, šeimos puoselėtojos. Dar dabar vis dar daug reiškianti frazė "žena oficera", iš anų laikų. Kas moka skaityti rusiškai, geras pavyzdys, ką reiškia būti tokia žmona:

"жена офицера-это высочайшее звание!она способна в любой момент собрать все вещи в доме и в течении 24 часов перейти на новое место жительства. и жить, заводить новые знакомства, при этом ухаживать за собой и за мужем у которого подъем может быть и в 4 и в 5 утра и рабочий день может затянуться месяца на 2.жить там, где нет газа, воды отопления, в закрытой части(список можно продолжать).нормальная женщина даже подумать не может о том, что переносят жены офицеров.они стоят на страже Родины вместе со своими мужьями и и оборона того места где мы живем частично тоже зависит именно от жен."

kiek mes Lietuvoje turime tokių šeimų apie kurias jūs čia rašote visoje temoje?
Atsakyti
Nori pasakyti, kad tik apie nuskriaustas, bukas žirafas, per dienas "sėdinčias namuose pririštas prie radijatoriaus" namų šeimininkes galima rašyti? g.gif O kitokių nėra ir nevalia net minėti.

Tiesiog čia (ir ankstesnėse) temose pasisakiusiųjų tendencijos labai kryptingos. Čia tų, kurioms NŠ yra blogių blogis, o vyro pajamos - vergystės ir pašluostės lygio apraiškos.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 02 02, 13:28)
Nori pasakyti, kad tik apie nuskriaustas, bukas žirafas, per dienas "sėdinčias namuose pririštas prie radijatoriaus" namų šeimininkes galima rašyti? g.gif O kitokių nėra ir nevalia net minėti.

Tiesiog čia (ir ankstesnėse) temose pasisakiusiųjų tendencijos labai kryptingos. Čia tų, kurioms NŠ yra blogių blogis, o vyro pajamos - vergystės ir pašluostės lygio apraiškos.

nepritariu nei toms nei kitoms, tačiau manau kad tokių kaip aprašot jūs-vienetai.
Atsakyti
QUOTE(def Fox @ 2011 02 02, 13:10)
Jus matote ir zinote tik tai ka rodo viesai ir kas nori buti matomas.

Tikrai? Ar tu dalyvauji nors vienoje labdaringoje veikloje, kiek ten namų šeimininkių ir kiek dirbančių? Kalbu apie tai ką matau ir žinau.
Rodo viešai daug žmonių , kurie daug metų dirba gerus darbus ir tikrai nesiviešina, juos išviešina dėkingi joms žmonės, nu bet kaip nori sakyk neprisemenu nei vienos, kad tai būtų vyro išlaikoma namų šeiminikė, nei vienos, primink.

QUOTE(Subjektyvi @ 2011 02 02, 13:15)
Aimeja, o žinai ką reiškia "abiejų susitarimo reikalas"? Abu susitaria, abu tenkina. Kodėl vis pritempi prie to, kad vyras kažkoks valdovas, feodalas, o žmona nuolanki vergė.

Susitaria, bet kodėl paskui kai vyras palieka, verkauja, jau to susitarimo kažkaip nepamena, sako, tu norėjai, aš sutikau, aš nuskriausta dabar.
Atsakyti
QUOTE(Soul @ 2011 02 02, 11:56)
Mano vyras pilnai išlaiko šeimą. Aš dirbu, studijuoju, palankau ir kursus. Gaunu pajamas gal 2kart didesnes nei vyras ir jas visas išleidžiu šeimos svajonėms- tiek asmeninėms kiekvieno, tiek bendroms.

jus tiesiog mokat uz norimus daiktuss,jis uz komunalinius... tiek to "islaiko jis"... cia bendras bliudas gaunasi.. ar jus dar kartais pasakot vyrui "man nepatinka tavo svajone todel tau ant jos neduosiu slamanciuju" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 02 02, 13:04)
O žinai kas yra "perdegusios lemputės" sindromas? Kai imi ir vieną dieną perdegi, nuo to begalinio lakstymo ir ardymosi. Gal tau tai teikia malonumą, o jei vieną dieną patrūksi? O jei kita perdega, tai ji jau tuščia vieta? Tiesiog pavargsta ir nusprendžia, kad jai to nebereikia.

O jei perdegs vyras, ar jam galima ar ne perdegti, jis vieną dieną ir sakys- eik dabar išlaikyk šeimą tu, taip kaip aš , lygiai taip pačiai, pilnai, nuo rytdienos. Kas tada. Tai čia labai blogas vyras ar geras? Na žmogus pavargo nuo to šeimos išlaikymo vienas? Net neabejoju, kad tokia moteriškė, pabėgs pas kitą kuris vėl ją išlaikys, nes ji nesugebės išlaikyti šeimos, o ir nenorės.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2011 02 02, 13:58)
Tikrai? Ar tu dalyvauji nors vienoje labdaringoje veikloje, kiek ten namų šeimininkių ir kiek dirbančių? Kalbu apie tai ką matau ir žinau.
Rodo viešai daug žmonių , kurie daug metų dirba gerus darbus ir tikrai nesiviešina, juos išviešina dėkingi joms žmonės, nu bet kaip nori sakyk neprisemenu nei vienos, kad tai būtų vyro išlaikoma namų šeiminikė, nei vienos, primink.
Susitaria, bet kodėl paskui kai vyras palieka, verkauja, jau to susitarimo kažkaip nepamena, sako, tu norėjai, aš sutikau, aš nuskriausta dabar.

O kodel isitikinus,kad palieka, nemaza dalis mano zinomu jau vos ne 30m kartu ir neikas nieko nepalieka. Ar cia jus save taip nuteikiat,kad jei netycia prarasit darba neteksit pagarbos ir meiles, jus vyras iskart mes pro duris? blink.gif

O kiek jus projektu daret,kiek zmoniu jus padejot, jei jau padejot ar tai nesaves pateikimas,kaip angeliuko,nors sitaip menkinat kitas seimas,mastancias kitaip nei jums patogu.
Jum reiketu pasimokyt Tolerancijos kitokiems.
Atsakyti
ne nu kokie dar vienetai,tikrai aplkink mane tokiu ne vienetai...
dar labai jau idomu pasidare,o as dirbu?tai koks tai darbas? na pvz as mezgu ir parduodu cia darbas??? arba as manekene,cia darbas?
is kitos puses,abipusis sutarimas tikrai galimas ir tikrai yra,mes nusperndem,kad as nedirbsiu,nes tada bus daugiau problemu nei gerio tame..auginu ir auginsiu,tada kita auginsiu...o tada gal dar viena,per si laika na pabaigsiu dar vienus mokslus,tada gal kazka savo sukursiu savo malonumui?o suvaiku jau vienu nenoriu dirbt,nes reik slaugyt ligos atveju,va jau 3 savaites namie,sveikom,bet sian vel susirgom,tai kaip manom laikytu mane kas su tokiom 5 savaiciu pertraukom darbe?muzikos mokinames,nuo 4 taigi jau 3 turiu ja pasiimt ir vaziuot per visa miesta,velgi kazi ar rasiu darbo iki 3,kitais metais,dar prisides uzsiemimu,na tai ka geriau as dirbsiu arsiu,vaika ten per senelius metysiu,uzsiemimus gaus tik darzelyje ale kokios sokius ir bus man nuo to geriau,ka as gerai jausiuos zinodama,kad neinvestuoju i vaika?????mes galim buti kaip buti,as galiu buti namie,as galiu veikti,padeti vyrui darbuose kai sakykim vaikas darze,sveikas,bet jis oficialiai uz dar bus nemoka,tai gaunas islaiko:)nu bet ka,net ir megst laiko as turiu,ir knyga perskaityt,ir i teatrus kinus spejam,ir vyras pamaitintas,namai sutvarkyti,ir tt,ir savim pasirupinu,ir net draugems sedincioms namie su vaikais laiko randam:))))na mano vyras nenori,kad buciau pikta,irzli ir tt,teko pora men mane dirbancia matyt:)jo darbas kitoks,ne pastovus ir ne iki 5,didesniaja dali isvis nedirbama,isvaziuot uzsimanom,vaziuojam,nera problemos,kad manes neisleis ir tt,na as nematau nieko blogo tame kad nedirbu,o jus kaip norit:)galit matyt
p.s.privalet vyras nepripalo nieko,cia viskas nuo vyro priklauso,nu bet kaip drauges seimoj,einat su vaiku i kavine visiems 3,jie net per puse mokasi,arba perka vaikui ruba per puse metasi,tai man cia zemas vyro lygis...tikrai...niekad niekad uz ja nesumokejo,ir niekad uz vaika nesumoka....feee
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2011 02 02, 14:03)
O jei perdegs vyras, ar jam galima ar ne perdegti, jis vieną dieną ir sakys- eik dabar išlaikyk šeimą tu, taip kaip aš , lygiai taip pačiai, pilnai, nuo rytdienos. Kas tada. Tai čia labai blogas vyras ar geras? Na žmogus pavargo nuo to šeimos išlaikymo vienas? Net neabejoju, kad tokia moteriškė, pabėgs pas kitą kuris vėl ją išlaikys, nes ji nesugebės išlaikyti šeimos, o ir nenorės.

o jus tas kitas moteriskes labai gerai pazistat? zinot ju vidu? seimos svarba?
gal moteris likusi namie nera karjieriste,kuri save mato tik darbe ir kuriai seima tik siaip backgraundas.
Nemanot,kad Simos moteris,leis vyrui pailseti ir pati padirbs, bet tikesis,kad vyras bus toks pat atsidaves seimai ir rupinsis namais, bei vakariene.

Atsakyti
kiek daug pateisinimų vienam dalykui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2011 02 02, 13:03)

Trūkt už vadžių ir vėl nuo pradžių. Juk rašiau - mano toks variantas buvo. Vyras pavargo, todėl apsikeitėm vaidmenimis - jis buvo namie, o aš dirbau, jokių problemų mums tai nesukėlė. Žiūriu čia komentuok nekomentavęs, vistiek negirdit, lojat kad tik loti. Visokių yra šeimų, bet ne jums ir ne man jas teisti.
Atsakyti
QUOTE(_saule @ 2011 02 02, 14:08)
Trūkt už vadžių ir vėl nuo pradžių. Juk rašiau - mano toks variantas buvo. Vyras pavargo, todėl apsikeitėm vaidmenimis - jis buvo namie, o aš dirbau, jokių problemų mums tai nesukėlė. Žiūriu čia komentuok nekomentavęs, vistiek negirdit, lojat kad tik loti. Visokių yra šeimų, bet ne jums ir ne man jas teisti.

Aš iš vis nieko neteisiu, aš ne teismas. Aš IŠSAKAU SAVO NUOMONĘ.
Jūų variantas ne toks. Kiek metų vyras nedirbo 5? 10? 15? Kaip suprantu trumpą laiką.
Atsakyti