Įkraunama...
Įkraunama...

Ar jūsų vyrai pilnai išlaiko šeimą?

Siaip man siek tiek keista, kad "vyro pilnas islaikymas" nugrybavo i tokias lainkas, nes pradejom kalbeti apie guvernantes-aukels, ka tai bendro turi su tema doh.gif

Kiekvieno zmogaus etape pasitaiko busena, kad kartais tampi priklausomas, islaikomas... Tai normalu ypac jei kalba eina apie mazamecius vaikus, ju prieziura, nes tai yra moters darbas, indelis i seimos gerove.

Dabar noreciau atsakyti i tiesiogini temos klausima, mane vyras, kaip ir as ji neislaiko, nes esame finansiskai vienas nuo kito nepriklausomi, niekas neblusinejasi savo ar kito centuose, kiek kas gali, yra poreikis tiek leidziam. Ir del to jauciames as ir jis puikiai.

Nemanau, kad siais laikais yra vyro prievole islaikyti seima. Seimos labui privalo dirbti abu, tiek kiek kiekvienas gali ir sugeba, svarbu galutinis rezultatas, o ne stereotipinis pareigu paskirstymas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 03 vasario 2011 - 16:37
QUOTE(Aimeja @ 2011 02 03, 13:49)
Aš tave suprantu.
Aš labai džiaugiuosi, kad auginau vaikus pati, labai džiaugiuosi, kad turėdama galimybė nedirbti buvau su jais aš, o ne auklės, nors turėjom už ką samdyti,kai maži buvo, labai džiaugiuosi, kad atsisakiau daug ko tuo laikotarpiu kai manęs jiems labiau reikėjo, negu man teatro ar kino. Nesigailiu nei vieno tuo metu praleisto spektaklio ar koncerto, nes už juos gražiau man buvo pirmas vaiko ištartas žodelis, nes aš jį pirmoji išgirdau, nesigailim nieko su vyru, nes visa tai atsvėrė augančio vaikelio ,,pasiekimai'' -pirmas dantukas, pirma šypsena, pirmas žingsnis, to neatstos nei vienas kad ir įspūdingiausias koncertas, nes jų bus daugybė, o mano vaikai mažiukai jau nebus niekada. Gal dabar skinu to vaisius, kai turiu vaikus su kuriais labai artimas ryšys ir netenka dėl jų raudonuoti (pasigyriau jau čia, nu bet tiesa  blush2.gif ).

Dievuliau, galima ir apsiverkti nuo tokių wub.gif wub.gif O realiai skaitant, be tų siusiumusiu. Ar tu žiūri į vaiką visą parą, kaip į atviruką? Ar tu manai, kad buvimas šalia ir tuo pačiu kartu - gyvenimo praradimai ir nuostoliai. Išsirinkau tuo periodu optimaliausią variantą ir suderinau motinystę su karjera. Kai tuo tarpu kitos to negali sau leisti. Nes jų profesija nedėkinga motinystei, jos negali sėdėti su vaiku iki metų ar trijų, nes praras kvalifikaciją ar kt. Todėl nereikia pasakoti pasakų, kad karts nuo karto nuėjimas į renginį - tai tolygu nei vaikų nematymas, nei jų neauginimas, nei šypsenų, pirmų žingsnių ar pirmų dantų nematymas doh.gif

Taip Moonte, bet tas irgi įeina į vyro išlaikymą. Jei vyras sugeba išlaikydamas šeimą sukurti dar ir papildomo komforto sąlygas, tai kam moteriai ardytis per visus punktus darbas, karjera, šeima, vaikų lavinimas, maisto ruoša, buities darbai, o jos atlyginimas kuklus, tai reiškia ji pati iš savo atlyginimo gyventų labai labai kukliai. Jei vyras padeda, remia, išlaiko, net ir dirbančią, ar gi čia toks blogis? g.gif Nes kuklus žmonos indėlis į šeimą, tai dar ne jos išlaikymas. Ji prisideda, tas taip, bet ji neišlaiko. O jei poreikiai atitinkami, tai jos atlyginimas tėra arbatpinigiai.
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2011 02 03, 15:49)
Kai skaitau panasius postus-akyse ima ir iskyla idealios mamos portretas-tos,kuri visa laika praleidzia lavindama,besirupindama savo vaikeliu.. Ir i ta niekaip neisipaiso sedejimas supermamkose. Bet-visi mes esam zmones labai panasus - supermamku ligoniai -tas parodo tik tai,kad nors ir kaip mes cia aiskintume,kokios vat atsidave mamos esam,bet nesvetimas mums troskimas ir nuklyst kazkur kitur-toliau uz tu koseliu-laukeliu-uzpakaliuku sluostymo horizontu.Ir jei kazkas vietoj landziojimo po interneta dirba, ir tuo laiku vaikucius priziuri aukle-tai tas variantas niekuo nesiskiria nuo musu-tu idealiuju mamyciu vaikeliu auginimo,kai vaikuciai sau zaidzia,o mes knapsom forumuose.

Baikit baikit, kitų mamų vaikučiai ir į darželius eina.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 02 03, 12:29)
O tu skaitai kas parašyta? Papildyta:
Tai kad auginau tuos vaikus. Nedaryk čia dramblio musės vietoj. Aš su jais buvau visą laiką. Na ir kas, kad auklė šalia padėjo, bet ji juk ne mama

doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif skaitau,skaitau,zinai,mano vaikai jau vaikus turi lotuliukas.gif

tai tu nepajegi mama tuomet,jei nespeji,bunant su vaikai,tau reik,kad kazkas pietus darytu
visos auginom ne viena vaika,plius as,dar ir mokiausi tuo metu,ir spejau ne tik buta susitvarkyt,vaikus priziuret,pyraga iskept,jau nekalbant apie pusrycius pietus vakariene lotuliukas.gif pajegi buvau,ane.nenusilpau nuo to tikrai,buvau energinga,ir viska spejau suderinti,kaip ir rasiau,ir namu uki,ir vaikams meile,ir mokslus

QUOTE(wit @ 2011 02 03, 12:32)
jauti pati kaip nesueina pas tave tavo istorijos galai? ar pacituot?

lotuliukas.gif lotuliukas.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
girene, tai tu šaunuolė, bet ale ne visos tokios energingos ir pačios darančios. rolleyes.gif Ar tu manai, kad VISOS turi gyventi tavo gyvenimą? Kaip būtų neįdomu... Visos vienodos. O kas tas aukles samdytų, namų tvarkytojas? Jos būtų niekam nereikalingos, jų pagrindinis ar papildomas pinigas nedžiugintų jų vaikų, anūkų. Sėdėtų sau be darbo, nes visos mamos būtų tokios suspėjančios kaip tu. Ypač medikės, teisininkės ir kt. specifinių profesijų atstovės. Visos tik lakstytų, keptų, virtų, vaikus gimdytų.

O tu namų šeimininkė?
Atsakyti
[quote=girene,2011 02 03, 20:40]
doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif skaitau,skaitau,zinai,mano vaikai jau vaikus turi lotuliukas.gif

tai tu nepajegi mama tuomet,jei nespeji,bunant su vaikai,tau reik,kad kazkas pietus darytu
visos auginom ne viena vaika,plius as,dar ir mokiausi tuo metu,ir spejau ne tik buta susitvarkyt,vaikus priziuret,pyraga iskept,jau nekalbant apie pusrycius pietus vakariene lotuliukas.gif pajegi buvau,ane.nenusilpau nuo to tikrai,buvau energinga,ir viska spejau suderinti,kaip ir rasiau,ir namu uki,ir vaikams meile,ir mokslus
lotuliukas.gif lotuliukas.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif thumbup.gif thumbup.gif
[/quo
oi kaip Jus viska gerai ir teisingai darete,tiesiog pirma kart toki atveji girdziu:)))
ir is tiesu,visi taip kaip Jus turi daryti?ne velnio!!!

o cia siaip pagalvojau:va kita kart kai pagimdysiu,pasisamdysiu masaziste,kad kol maitinsiu man kojas pamasazuotu,ar nugara kai skaudes,bet gal tada ir aukle nes reiktu,kad tuo metu kazkas vaika palaikytu:))) siaip as auginu pati,bet nebuciau pries padejejas
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 02 03, 18:47)
girene, tai tu šaunuolė, bet ale ne visos tokios energingos ir pačios darančios.  rolleyes.gif Ar tu manai, kad VISOS turi gyventi tavo gyvenimą? Kaip būtų neįdomu... Visos vienodos. O kas tas aukles samdytų, namų tvarkytojas? Jos būtų niekam nereikalingos, jų pagrindinis ar papildomas pinigas nedžiugintų jų vaikų, anūkų. Sėdėtų sau be darbo, nes visos mamos būtų tokios suspėjančios kaip tu. Ypač medikės, teisininkės ir kt. specifinių profesijų atstovės. Visos tik lakstytų, keptų, virtų, vaikus gimdytų.

O tu namų šeimininkė?

NE NE,nereik mano gyvenimo gyvent.tik nesuvokiama,kaip nespet su dviem vaikais,kad pietums pagamint,ar patvarkyt samdomas zmogus
issipisinejimas arba tinginyste.kitu atsakymu cia nerasta
apsidairyk aplink,vienetai turi aukles.dauguma didzioji yra suspejancios,kaip as lotuliukas.gif kam tas profesijas pavardinai? g.gif
Atsakyti
O cia jau priklauso nuo zmoniu poreikio ir galimybiu, samdykites nors visa tuzina ir daugiau padejeju: masazistu, vizazisciu, aukliu - guvernanciu, sodininku, vairuotojus, asabas puodams laizyti ir t.t. Bet tuomet nevaidinkite pasiaukojancias mamas, neva vardan vaiku, vyru, seimu nedirbam, plusam, prakaita liejam... Vadinkite visa tai savo vardais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 03 vasario 2011 - 19:11
lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2011 02 03, 21:06)
O cia jau priklauso nuo zmoniu poreikio ir galimybiu, samdykites nors visa tuzina ir daugiau padejeju: masazistu, vizazisciu, aukliu - guvernanciu, sodininku, vairuotojus, asabas puodams laizyti ir t.t. Bet tuomet nevaidinkite pasiaukojancias mamas, neva vardan vaiku, vyru, seimu nedirbam, plusam, prakaita liejam... Vadinkite visa tai savo vardais.

o humoro jausma turit???
nieks cia nieko nevaidina,as asmeniskai auginu,nedirbu ir nesu pasiaukojusi,vaikas lanko darzeli mokykla,maista gaminu kai gaminu,namus irgi ne kasdien tvarkau,,turiu savo veiklos,bet ligos atveju su vaiku bunu,vezioju visur irgi as ir daug visokiu kitokiu pliusu matau
nezinau,nu koks gi jums skirtumas,nu kodel vis neitinka kaip gyvena kiti,vis kazka irodyt bandot,teisuoles tokios,netobulejanciom visas vadint. dziaukites savim kokios esat ir tiek,tobulekit,dirbkit,ar kazkas maiso tai daryt?
nu gyvenime nebuciau pagalvojus,kad kazkam nepatinka kad kazkas aukles turi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo z.lineta: 03 vasario 2011 - 19:31
QUOTE(z.lineta @ 2011 02 03, 19:23)

Kam ta aukle, jei nedirbi? Ispindejimas.
Atsakyti
QUOTE(z.lineta @ 2011 02 03, 20:23)
o humoro jausma turit???
nieks cia nieko nevaidina,as asmeniskai auginu,nedirbu ir nesu pasiaukojusi,vaikas lanko darzeli mokykla,maista gaminu kai gaminu,namus irgi ne kasdien tvarkau,,turiu savo veiklos,bet ligos atveju su vaiku bunu,vezioju visur irgi  as ir daug visokiu kitokiu pliusu matau
nezinau,nu koks gi jums skirtumas,nu kodel vis neitinka kaip gyvena kiti,vis kazka irodyt bandot,teisuoles tokios,netobulejanciom visas vadint. dziaukites savim kokios esat ir tiek,tobulekit,dirbkit,ar kazkas maiso tai daryt?

O Kodel jums kyla tokie keisti klausimai?

Ir vel interpretacijos... Dabar pagalvojau, kad virtualus pasaulis kartais krecia pokstus, va matytumet jus mane gyvai, neikada nieko panasaus nebutumet pasakiusi. Liezuvis tiesiog neapsiverstu.

Jus pasirinkot mano posta, bet dedat man i butna savo zodzius, ir juos komentuojate tarytum jie mano butu parasyti... Niekur ir niekada nieko neteisiau ir nemokiau, nevadinau nieko tobulom ir atvirksciai. Tad manau, kad jusu postas adresuotas kitam, bet ne man, tai lai jis ir varginasi jums atsakyti.
Papildyta:
QUOTE(evelyna @ 2011 02 03, 20:46)
Kam ta aukle, jei nedirbi? Ispindejimas.

Na kodel gi, zmogus turi galimybe, ir poreiki, lai samdosi, bet ar tai gerai, labai reliatyvu. Ledi Dijana atsisake nemazos dalies pagalbininku, taip sukeldama soka, o veliau pritarima.

Dabar pasaulyje labai populiaru didiku, garsiu zmoniu tarpe auginti vaikus be pagalbininku, nors jie isgali sumoketi uz prieziura. Tiesiog jie gaudo kaifa keisdami sauskelnes...

Man irgi labai patinka, kad musu jauni tevai orientuoti i vaiku prieziura, vyrai keicia pampersus, eina i tevystes atostogas, rupinasi mazyliais... Viso to mano laikais nebuvo taip akivaizdziai matoma, kaip dabar.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Moonte: 03 vasario 2011 - 19:58