Įkraunama...
Įkraunama...

Agorafobija

QUOTE(gintek @ 2008 10 07, 12:47)
na pulsas smile.gif baisus jausmas...db dazniau ne sirdute streikuoja atejus tam jausmui, o lb silpna darosi, galva svaigsta, tarsi skrist pradedu ir bijot, kad kur nenukrist...

Pulsas tai ir yra sirdies ritmas. Oho, iki 170 buvo padaznejes? O kaip atstatet? Man tai, jau rasiau, net Palangos ligonines reanimacijoj nesugebejo atstatyt schmoll.gif Klaipedoj atstate ir tai is antro smugio tiktai.

Man dabar per PA nekyla ritmas. Man kitokie dabar simptomai. Per paskutini priepuoli tai pradejau visa tikseti kaip laikrodis. Pajutau sirdies ritma kazkur galvoje - tik-tak tik-tak... ir nuo galvos taip per visa kuna perejo. Guliu lovoje ir "tiksiu" visa. Ziuriu i rankas, kojas ir matau kaip ritmiskai visas kunas juda. Pyle saltas prakaitas. Per minute visa pataline pasidare slapia. Krutine uzspaude, ausyse uzia, karscio bangos per krutine ir rankas eina. Asaros pacios bega. Griebiau telefona ir skambinau vyrui, galvojau pades, nuramins. Juk viena palatoj. Spaudziau pagalbos mygtuka, bet nieks neatejo. Mane tokia besikratancia gal po pusvalandzio netycia rado. Vyko sesuciu budejimo perdavimas.
Bet man nera vien taip, kad PA karts nuo karto pultu. Man pastoviai silpni simptomai gyvenima eda verysad.gif Visuomet jauciu nutirpusias lupas, tiirpstanti liezuvi, smaugima, ausu uzgulima. Cia ne momentiniai ir staigus simptomai, o pastovus. Jeigu PA xanaxas nuima, tai tu pastoviu niekas neiveikia verysad.gif . Jau pavargau tokia buti. Pavargau pastoviai kovoti ir save itikineti, kad praeis. Nepraeina. Pavargau bijoti. help.gif
Atsakyti
man lygiai tas pats, mergyt. lygiai tas pats, tik galim pasiguosti , kad ne tau vienai pasaulyje taip yra...as grizus gersiu zoloft, nes esu uzsienyje, ir ji staigiai nutraukiau, man psichiatras israse, o as po men nutraukiau gerima, turiu dar recepta, gersiu kiek tik reiks, kad tik geriua butu, kol ji geriua men laika, viskas buvo super, nebuvo nei vieno priepuolio. pradesiu vel...prasyk savo daktares, kad ir tau kazka pastovaus israsytu, pades.pamatysi smile.gif
Papildyta:
o pulsas buvo padaznejes, kai operacija turejau gimdos kalkelio, drebejau is baimes, atsiguliau ant operacinio stalo, prikiso man visokiu laidu visur, ir jauciau, kad sirdis is krutines tuoj issoks, dktarai sustabde narkoze, nes jau buvo pradeje leisti, pasake , kad sirdis taip gali sustoti, tai isveze greit i palata, laseline pastate, suleido i rura raminanciu ir po 10min as jau naujai gimus buvau smile.gif nuo to laiko man liepe gert pastoviai raminancius, bet as buvau mandra, galvojau kam man tos chemijos, as moku ir be chemijos pasveikti, po men nutraukiau, tada gavosi dar blogiua.
Atsakyti
Jau 4 metai neišsivaduoju nuo panikos priepuolių. Kas antrą-trečią dieną tenka gerti raminamuosius, nes pati nusiraminti nesugebu...
Atsakyti
Ka tik grizau is poliklinikos. Maniau ten nualpsiu verysad.gif Ir siaip dar po operacijos vis neatsigaunu, negriztu i normalias vezes, jauciuos silpnai. O cia dar zinojimas, kad siulus trauks ir gali skaudet doh.gif Sedziu, laukiu ir jauciu kaip darosi vis labiau silpna, trukt oro pradeda, pradedu nebegirdet kas vyksta. Matau vyras kazka sako, o ka negirdziu... Jau jauciu kaip sirdies ritmas pradeda greitet. Vis greiciau greiciau greiciau stipriau... E, sakau sau, pala. Kvepavimas. Pradedu letai letai kvepuot. Dar ir dar. Ir pajauciu kaip grizta klausa, sirdis jauciu rimsta. Padejo thumbup.gif
Nepasakosiu cia kaip spiegiau siulus traukiant, net sesute stebejosi kas per siuvejai man ta pilva taip uzmazgaliojo, tik tiek, kad nealpau ant to stalo, ko bijojau ax.gif
Dabar va namie esu ir rasau...negirdziu klavisu kai rasau...vel negirdziu verysad.gif
Atsakyti
o jum nebuna kad kaip pradeda taip greitet ritmas taip tarsi rankos aptirspta :/
Atsakyti
aptirpsta ir rankos ir kojos ir visas kunas tarsi sustingsta ir susala, as dar visada verkiu, ne pati, o gaunasi tiesiog savaime taip...
Atsakyti
Man ir taip būna, kankina ta derealizacija/depersonalizacija... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(lamella @ 2008 10 08, 14:09)
Man ir taip būna, kankina ta derealizacija/depersonalizacija... verysad.gif

man PA nera,bet derealizacija ir depersonalizacija kankina,viskas atrodo taip netikra,zmones as pati ir tt..taip uzeina kartais... nors paskutiniu metu galima sakyt kasdien tokiais tarpais doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo samant...a: 08 spalio 2008 - 23:31
Man PA būna tada kai sustiprėja ta derealizacija/depersonalizacija, nes jausmas toks šlykštus pasidaro lyg tu ne tu būtum tada ir užeina PA. doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(lamella @ 2008 10 09, 13:00)
Man PA būna tada kai sustiprėja ta derealizacija/depersonalizacija, nes jausmas toks šlykštus pasidaro lyg tu ne tu būtum tada ir užeina PA. doh.gif  verysad.gif

suprantu pilnai...man taip pat daznai uzeina kad as ne as atrodo,arba ziuri i veidrody ir kaip ne as stoviu,o tada prasideda mastymai apie gyvenima ir aplamai..egzistenciniai kluasimai ir dar aplinka netikra tampa...zodziu... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(samant...a @ 2008 10 09, 21:16)
suprantu pilnai...man taip pat daznai uzeina kad as ne as atrodo,arba ziuri i veidrody ir kaip ne as stoviu,o tada prasideda mastymai apie gyvenima ir aplamai..egzistenciniai kluasimai ir dar aplinka netikra tampa...zodziu... doh.gif

Va va, man lygiai taip pat yra... verysad.gif Bet jau paskutines dienas truputi geriau, net užsimiršus buvau,kad taip blogai būna. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lamella @ 2008 10 10, 12:24)
Va va, man lygiai taip pat yra... verysad.gif Bet jau paskutines dienas truputi geriau, net užsimiršus buvau,kad taip blogai būna. smile.gif

as tai db geriu vaistus antra diena...sake kad gali but savaite pablogejimas,tai taip ir yra,atsirado nerimas kazkoks,baime..ko nebuvo...siand vaziavau i vln,tai irgi taip keista,atrodo viskas labai gerai buvo,bet nu nerealus jausmas ir viskas... g.gif tikiuosi,kad pades vaistai..o daktaras dar oasake kad esu labai issikalus sau i galva tai ir plius jautrus nervai mano...
Atsakyti