Įkraunama...
Įkraunama...

Agorafobija

QUOTE(samant...a @ 2008 10 12, 14:30)
man siandien labai blogai  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif apemes didziulis nerimas,baime,mintys,jausmai..lygiai taip pat,kai buvau pirmasyk vaistus pradejus gert.manau nebegersiu as ju...

Gal vaistu salutinis poveikis pasireiske?
Atsakyti
QUOTE(samant...a @ 2008 10 12, 14:30)
man siandien labai blogai  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif apemes didziulis nerimas,baime,mintys,jausmai..lygiai taip pat,kai buvau pirmasyk vaistus pradejus gert.manau nebegersiu as ju...

Labutis,o kiek laiko jos geri? O kokie vaistai?????? g.gif
Atsakyti
man skaudziausia, kad mano drauges o nesupranto, sako, kad as blefuoju, simuliuoju, man reikia demesio is kitu, del to taip darau sad.gif nieko nera skaudziau kai taip galvoja mylimas zmogus. sako kaip gali taip buti, kad staigiai uzeina ir gali staigiai praeiti . patarkit kaip joms viska paaiskini sad.gif man del to labai negera verysad.gif
Atsakyti
labukas,geriu ciral ADir tezapem nuo nerimo.3d bet l blogai,atrodo,kad ne as isvis esu,toks nesuvokimas galvoj...nzn siandien negeriau ju ir nebegersiu.man rudotel padejo,jokio nerimo nebudavo,nesuprantu,kodel ju neisrase,o naujus kazkokius..ka daryt,kad nekankintu tos mintys ir jausmai sad.gif
Atsakyti
gintek,
tai duok jom linkus i cia ir tegul pasiskaito :] nors vistiek taip ir nesupras
koks butent jausmas to PA =)

samant...a,
tai cia gal vaistu poveikis ?=)
ir manau tau cia isvis nesusije su panikos sutrikimais, nes kaip suprantu tau nebuna jokiu panikos sutrikimu, tik derializacija, matyt, cia del kokio nors neurotransmiterio trukumo smegenyse ar kazkas pan :) gal is situ preparatu kas padetu
http://www.gamtospro...ras/Depr_tripto
aisku pasitark su gydytoju =)

O kam tuos AD reikia vartoti nuo panikos sutrikimu nesuprantu :]
nes man pvz., jokio nerimo nebuna seip sau, nebent kur einu i parduotuve, paskaitas ar kirpykla =) tada zinau kad ten gali visko nutikt tai pries 1 valanda iki ejimo isgeriu ketvirti xanax. ir poto einu sau drasiai ir nieko neatsitinka :] buna kartais kad taip vistiek jauciasi toks nerimas gal atsitiks kas, tai jei jau matau kad progresyviai intensiveja tai dar ketvertuka xanax =) ir viskas ok. ~4 val. galiu daryt ka noriu, nieko nebuna :] nu ir tiek. o tie AD tai veikia ilgai o kam jie turi veikt kai tuo metu nera panikos. ir priprast, tai tokiais kiekiais neimanoma turbut, pats jau ~2 metus taip su xanax vaikstau, ir neatsiranda tokiu abstineciju kad bloga :) sia vasara tai gal tik karta prireike ketvirtuko =]
O kentet ir savaime istvert PA ir iprast, tai nepatarciau, pats taip buvau pries bet kokias tabletes nusistates... ir taip isejo kad visur pradejau bijot eit, net perejoj jei uzsegdavo raudona tai laukt zalios buvo problema :D
bet kur kur kokia eile ir laukt budavo panika. =) gal del to kad pirmas PA atsitiko paskaitose kai laukiau eiles kada skaityt reikes :| tai va "eiliu baime" :))

Atsakyti
QUOTE(MrFiction @ 2008 10 12, 20:08)
gintek,

samant...a,
ir manau tau cia isvis nesusije su panikos sutrikimais, nes kaip suprantu tau nebuna jokiu panikos sutrikimu, tik derializacija, matyt, cia del kokio nors neurotransmiterio trukumo smegenyse ar kazkas pan smile.gif gal is situ preparatu kas padetu
aisku pasitark su  gydytoju =)
nes man pvz., jokio nerimo nebuna seip sau, nebent kur einu i parduotuve, paskaitas ar kirpykla =) tada zinau kad ten gali visko nutikt tai pries 1 valanda iki ejimo isgeriu ketvirti xanax. ir poto einu sau drasiai ir nieko neatsitinka :] buna kartais kad taip vistiek jauciasi toks nerimas gal atsitiks kas, tai jei jau matau kad progresyviai intensiveja tai dar ketvertuka  xanax =) ir viskas ok. ~4 val. galiu daryt ka noriu, nieko nebuna :] nu ir tiek. o tie AD tai veikia ilgai o kam jie turi veikt kai tuo metu nera panikos. ir priprast, tai tokiais kiekiais neimanoma turbut, pats jau ~2 metus taip su xanax vaikstau, ir neatsiranda tokiu abstineciju kad bloga smile.gif sia vasara tai gal tik karta prireike ketvirtuko =]
O kentet ir savaime istvert PA ir iprast, tai nepatarciau, pats taip buvau pries bet kokias tabletes nusistates... ir taip isejo kad visur pradejau bijot eit, net perejoj jei uzsegdavo raudona tai laukt zalios buvo problema biggrin.gif
bet kur kur kokia eile ir laukt budavo panika. =) gal del to kad pirmas PA atsitiko paskaitose kai laukiau eiles kada skaityt reikes :|  tai va "eiliu baime" smile.gif)

AD reikalingi ogi tam kad gydytu o nenuimtu tik ta momenta kaip pvz koks relanium ar xanaxas, nes daug kam padejo ir nebereikejo gerti tu vaistu prie kuriu priprantama tongue.gif
Atsakyti
[quote=MrFiction,2008 10 12, 20:08]
gintek,

samant...a,
ir manau tau cia isvis nesusije su panikos sutrikimais, nes kaip suprantu tau nebuna jokiu panikos sutrikimu, tik derializacija, matyt, cia del kokio nors neurotransmiterio trukumo smegenyse ar kazkas pan smile.gif gal is situ preparatu kas padetu
Geriau xanaksa,bet PA uzeidavo gana daznai.Nuo AD PRAEJO thumbup.gif Manau ilgam,o gal ir visam smile.gif Jai reiketu antra karta,rinkciausi tik AD, o ne raminancius,kurie veikia tik ,kaip jus rasote 4 val. schmoll.gif
Papildyta:
[quote=kornellita,2008 10 12, 21:34]
[quote=MrFiction,2008 10 12, 20:08]
gintek,

samant...a,
Geriau xanaksa,bet PA uzeidavo gana daznai.Nuo AD PRAEJO thumbup.gif Manau ilgam,o gal ir visam smile.gif Jai reiketu antra karta,rinkciausi tik AD, o ne raminancius,kurie veikia tik ,kaip jus rasote 4 val. schmoll.gif
[/quote]
Zinute buvo skirta MrFiction smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MrFiction @ 2008 10 12, 20:08)
gintek,

samant...a,
aisku pasitark su  gydytoju =)
nes man pvz., jokio nerimo nebuna seip sau, nebent kur einu i parduotuve, paskaitas ar kirpykla =) tada zinau kad ten gali visko nutikt tai pries 1 valanda iki ejimo isgeriu ketvirti xanax. ir poto einu sau drasiai ir nieko neatsitinka :] buna kartais kad taip vistiek jauciasi toks nerimas gal atsitiks kas, tai jei jau matau kad progresyviai intensiveja tai dar ketvertuka  xanax =) ir viskas ok. ~4 val. galiu daryt ka noriu, nieko nebuna :] nu ir tiek. o tie AD tai veikia ilgai o kam jie turi veikt kai tuo metu nera panikos. ir priprast, tai tokiais kiekiais neimanoma turbut, pats jau ~2 metus taip su xanax vaikstau, ir neatsiranda tokiu abstineciju kad bloga smile.gif sia vasara tai gal tik karta prireike ketvirtuko =]
O kentet ir savaime istvert PA ir iprast, tai nepatarciau, pats taip buvau pries bet kokias tabletes nusistates... ir taip isejo kad visur pradejau bijot eit, net perejoj jei uzsegdavo raudona tai laukt zalios buvo problema biggrin.gif
bet kur kur kokia eile ir laukt budavo panika. =) gal del to kad pirmas PA atsitiko paskaitose kai laukiau eiles kada skaityt reikes :|  tai va "eiliu baime" smile.gif)

tai vat as irgi nesuprantu,kodel man israse AD g.gif negeriu as ju,nueisiu pas ji pasakysiu kad israsytu rudotel,nes jie man padejo,jokio nerimo,jokiu baimiu...o ta derealizacija ir depersonalizacija tai mane kankina doh.gif doh.gif doh.gif verysad.gif verysad.gif

Papildyta:
QUOTE(samant...a @ 2008 10 12, 23:37)
tai vat as irgi nesuprantu,kodel man israse AD g.gif  negeriu as ju,nueisiu pas ji pasakysiu kad israsytu rudotel,nes jie man padejo,jokio nerimo,jokiu baimiu...o ta derealizacija ir depersonalizacija tai mane kankina doh.gif  doh.gif  doh.gif  verysad.gif  verysad.gif

MrFiction,o kas tai yra neurotransmiterio trukumas smegenyse?typo,kai jo truksta atsiranda derealizmai? g.gif ir gal zinai,kaip tas nesamones panaikinti? 4u.gif
Atsakyti
as geriu AD, neseniai pradejau , man sake gydytoja zoloft yra lengvi, juos pagerus pastoviai isvis viskas praeis, nereikes net xanax, kuri db griebiu iskart atsitikus PA(ir dar pastaruoju metu jis ne taip greit mane veikia, valanda visitek kol atsigaunu, o ta valanda kankinimosi tai baisu) ...sad.gif
P.S. gal zino kas ar nescioms galima gerti AD?

Papildyta:
beje, tom draugem rodyk nerodzius, pasake, kad viskas yra nuo isitikinimo, as pati isitikinu, kad man blogai, taip ir buna...isprotet baigiu, nes niekas netiki, kad sergu PA sad.gif
Atsakyti
jooo,ryte pabudus pajutau sprando ir ranku toki kaip deginima,ir iskart atsibudus nieko nesuprantu kas aplink mane vyksta verysad.gif verysad.gif verysad.gif doh.gif as jauciu,kad man gali prasidet PA doh.gif bet tas jausmas greit praejo,labai greit,nes kazkaip sugebejau nic nieko negalvot ir issitempiau lovoje.bet sirdis nesidauze smarkiai...tai manau teks gert AD,kol nedasivariau iki PA,nes uzenka man to nesuvokimo,net nemalonu pries savo drauga doh.gif doh.gif verysad.gif nu bet ant tiek nesuvokimas kazkoks tai kad nezinau rimtai ka daryt verysad.gif
Atsakyti
nes man pvz., jokio nerimo nebuna seip sau, nebent kur einu i parduotuve, paskaitas ar kirpykla =) tada zinau kad ten gali visko nutikt tai pries 1 valanda iki ejimo isgeriu ketvirti xanax. ir poto einu sau drasiai ir nieko neatsitinka :] buna kartais kad taip vistiek jauciasi toks nerimas gal atsitiks kas, tai jei jau matau kad progresyviai intensiveja tai dar ketvertuka xanax =) ir viskas ok. ~4 val. galiu daryt ka noriu, nieko nebuna :] nu ir tiek. o tie AD tai veikia ilgai o kam jie turi veikt kai tuo metu nera panikos. ir priprast, tai tokiais kiekiais neimanoma turbut, pats jau ~2 metus taip su xanax vaikstau, ir neatsiranda tokiu abstineciju kad bloga smile.gif sia vasara tai gal tik karta prireike ketvirtuko =]
bet kur kur kokia eile ir laukt budavo panika. =) gal del to kad pirmas PA atsitiko paskaitose kai laukiau eiles kada skaityt reikes :| tai va "eiliu baime" smile.gif)
[/quote]

AD is tiesu gydo, turi ilgalaiki poveiki, atsiranda pasitikejimas ( pamazu ), atakos atsitraukia ir tuo metu gali dirbti su savimi psichologiskai.
Del XANAX - pasirodo, ji reikia gerti PASTOVIAI, kad kraujyje susidarytu tam tikra koncentracija, tuomet jis veiksmingas, priesingu atveju - kai jo griebiamasi kai pajuntama PA, tai suveikia placebo momentas !
Man si dalyka neseniai isaiskino kardiologe - pasirodo, Amerikoje Xanax pastoviai vartoja vos ne kas antras zmogus, kad butu pasalintas tas bereikalingas neramumas, labilumas.
Is karto suveikia raminamieji ( kaip Clonazepam, Tazepam ) - juos netgi siulo pasideti po liezuviu.
Taigi, musu paciu nusiteikimas ir isitikinimas, kad tablete pades turi ne ka mazesni poveiki !!! cool.gif
Atsakyti
As vis skaitau, skaitau ka rasot ir nieko nebesuprantu g.gif
Kaip gali padeti vaistai nuo PA? Na juk vaistai suveikia ne is karto, o PA, bent jau mane, istinka staiga. As nejauciu, kad va - tuoj bus. Nea schmoll.gif Man nei is sio, nei is to - bac ir jau sakes. Juolab, kad man nera taip, kad tiksliai zinociau nuo ko jis kyla. Nebijau kazkur eiti ar kazka daryti. Man staiga, bet kur, bet kada, nei is sio nei is to ima ir uzeina priepuolis. As negaliu nuo jo apsisaugoti vaistais. Nes nezinau kada ir kur, kokiu metu ir kodel man gali prasideti PA. Na xanaxa geriu jeigu jau istiko priepuolis, tam, kad greiciau praeitu. O siaip dar xanaxo kruopele geriu pries miega. Nes mane nemiga kankina. As gal metus laiko miegodavau po 4 ar tik 3 valandas ir man to uztekdavo. Taip maniau, organizmui tiek aisku nepakako ir jis sustreikavo. Isvis nebeuzmigdavau.
Mano psichologas per pirma susitikima man pasiule rinktis AD ar konsultacijas. Vaistu atsisakiau, vaikstau pas psichologa ir jauciu, kad pasirinkau teisingai. Man jis padeda. Na kazkiek. Juk ir jie ne visagaliai. Uztat kitaip i viska ziuret pradejau, paprasciau, atsirado daugiau sveiko pochuizmo. O tai anksciau taip viska sureiksmindavau, jau taip svarbu budavo aplinkiniu nuomone, jau taip norejau buti visiems gera, neduokdie kam nors neitiksiu ar pan. doh.gif
Sako ruduo - depresiju metas...niuru, pilka, tamsu...
Ne velnio biggrin.gif Pazvelkit kaip grazu lauke. Pati gamta mums dovanoja dziaugsma. Tiek spalvu thumbup.gif . Medziai, zole - marga ir svarbiausiai spalvos siltos. Nuo dar esancios zalios iki auksines, rausvos, rudos iki skaisciai raudonos. Na ir kas, kad anksti temsta? Daugiau laiko pabuti kartu su artimaisiais...
Kai bunu viena namuose, kai nieko nera - pasaka paskaitau katinui arba voveriukui. Ir tai sirdeleje ramiau.
Nebesirkime. Nebereikia nerimo, nervu ir streso. Dziaukimes akimirka...
Visiems, tikrai nuosirdziai, linkiu daug ramybes valandu, susitaikymo su savimi ir dziugesio spinduliuku lupose.... 4u.gif 4u.gif 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vovere74: 13 spalio 2008 - 11:54