Įkraunama...
Įkraunama...

Knyga, palikusi man neišdildomą įspūdį

Man iš labiausiai patikusių knygų būtų
Frank McCourt'o Andželos pelenai
Skaičiau ją jau senokai, prieš kelerius metus, bet pagalvojus apie labiausiai įsimintiną visada ją prisimenu, tiesa, kitos šios trilogijos dalys nepatiko ax.gif
Atsakyti
saulelydis. paskaiciau knyga o veliau ir filma paziurejau. knyga daug kartu geresne, neleidzia tiesiog atsitraukt smile.gif) yra dar to pacio autoriaus dvi dalys jaunatis ir uztemimas bet vis nesurandu laiko joms... verysad.gif
Atsakyti
O man is autoriu (jo visos knygos) labiausiai patinka Arturas Heilis.. thumbup.gif
O pvz Krikstatevis truputi nuvyle, gal del to, kad filma pirma paziurejau.
Atsakyti
Super Super knyga "Geišos išpažintis". Nors pirmiau mačiau filmą, bet knyga buvo nereali... thumbup.gif Dar viena, kuri be galo įstrigo, tai (nepamenu aut.) "Popiežė Joana" clap.gif
Kai vėl turėsiu laiko skaityt, tai antrą kartą skaitysiu V.M.Putino "Alturių šešėly" 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Skaiste23 @ 2009 08 31, 15:32)
Super Super knyga "Geišos išpažintis". Nors pirmiau mačiau filmą, bet knyga buvo nereali... thumbup.gif  Dar viena, kuri be galo įstrigo, tai (nepamenu aut.) "Popiežė Joana"  clap.gif 
Kai vėl turėsiu laiko skaityt, tai antrą kartą skaitysiu V.M.Putino "Alturių šešėly" 4u.gif

O, man irgi reikes siais metais skaityti sia knyga..;> girdejau begale geru atsiliepimu...:> Bet dabar nusipirkau Dostojevskio "Nuskaltimas ir bausme"..:> Gal yra skaiciusiu?
Atsakyti
QUOTE(Mildusia :> @ 2009 08 31, 16:37)
O, man irgi reikes siais metais skaityti sia knyga..;> girdejau begale geru atsiliepimu...:> Bet dabar nusipirkau Dostojevskio "Nuskaltimas ir bausme"..:> Gal yra skaiciusiu?

Berod anoj temoj tau atsakinėjau. Nemanai, kad rusų klasika tau gali būti sunkoka? ar mėgsti tokias knygas? Jei taip, tai labai patiks. Jie patinka lengvos knygos, tai bus sunkoka skaityti ir įveikti.
Atsakyti
As esu perskaiciusi Eko "Rožes vardas".. Luji Ferdinando Celino "Kelione i nakties pakrašti", Hemingvejaus "Atsisveikinimas su ginklais", Rable "Gargantiua ir Pantagriuelis"... Man patinka rimtos knygos...:> Dostojevkis nors panasus kuo nors i mano isvardintas knygas?
Atsakyti
QUOTE(Mildusia :> @ 2009 08 31, 17:04)
As esu perskaiciusi Eko "Rožes vardas".. Luji Ferdinando Celino "Kelione i nakties pakrašti", Hemingvejaus "Atsisveikinimas su ginklais", Rable "Gargantiua ir Pantagriuelis"... Man patinka rimtos knygos...:>  Dostojevkis nors panasus kuo nors i mano isvardintas knygas?

Rimtas knygas skaitai thumbup.gif. Dostojevskis kitoks. Nežinau su kuo palyginti. bet matau, skaitai ne "tralialiuškes", taip kad tikrai bandyk, manau patiks. Svarbu pradžioj nepasiduot smile.gif Aš perskaičius, nieko skaityt negalėjau, nes visos knygos man tokios banalios atrodė, visai be minties. Tiesa, dar spektaklį mačiau, Kauno dramos teatro. Tai tas 3,5 val kaip įsmeigta žiūrėjau ir net nejudėjau smile.gif grįžus ir vėl skaičiau per naujo.

O kaip "Kelionė į nakties pakraštį"? Nesu skaičius, patiko? Matau, kad galima tavęs klaust įvertinimo smile.gif
Atsakyti
Kelione i nakties pakrasti man labai patiko... nemegstu knygu apie kara, bet ten toli grazu ne apie kara, karas tiktai knygos rasymo priezastis, lyg butina knygai dekoracija..;> sia knyga perskaiciau per savaite... Rasytojas raso labai lengvai, bet kartu ir itikinamai, nebijo vartoti keiksmazodziu ar neteisingos leksikos..:> labai plati erdve ir laiko tarpas... pagrindinis veikejas tarsi auga kartu su knyga, patiria paparastam zmogui suvokiamus dalykus.. tikrai patariu perskaityti... thumbup.gif

Na, jei pati pradzia sunki, tai visu knygu pradzia buna sunki, o ypac "Rozes vardo"... pirmus 150 psl skaiciau vos ne prievarta, bet po 200 psl negalejau knygos isleisti is ranku.. ;> ir ja perskaiciau per savaite..:>

kaip tu vadini tralialiuskes, skaityti man irgi patinka, bet tai vadinu lengvu skaitalu, kada skaitai atsipalaidavimui..:> pvz kaip Charles Dickens "POMIRTINIAI PIKVIKO KLUBO UŽRAŠAI" ar Paul Bowles "DANGAUS PRIEGLOBSTIS".. :> tej wot..:> dar patiko Onore de Balzako "Tevas Gorijo".. 100% realizmas..biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(myliudzima @ 2009 08 30, 20:54)
saulelydis. paskaiciau knyga o veliau ir filma paziurejau. knyga daug kartu geresne, neleidzia tiesiog atsitraukt smile.gif) yra dar to pacio autoriaus dvi dalys jaunatis ir  uztemimas bet vis nesurandu laiko joms... verysad.gif

yra ne dvi knygos, o keturios ar penkios..

QUOTE(Skaiste23 @ 2009 08 31, 15:32)
Super Super knyga "Geišos išpažintis". Nors pirmiau mačiau filmą, bet knyga buvo nereali... thumbup.gif 

drinks_cheers.gif

QUOTE(Mildusia :> @ 2009 08 31, 17:04)
Hemingvejaus "Atsisveikinimas su ginklais",

o ši knyga įdomi? kažkaip neprisiverčiu skaityt..
Atsakyti
laba visom 4u.gif nors "Saulelydzio" saga yra, kaip skaitosi, paaugliu knygos, bet ir man jos thumbup.gif pirmas dvi skaiciau lietuviskai, kitas originalo kalba, o penkta pradejau ir paskui persigalvojau, nes ji nebaigta rasyt, o tik juodrastis ir neaisku kokia originali iseis ....

dar patiko D.Brown "angelai ir demonai"ir Dahlqueast "sapnu valgytoju stiklo knygos " tokios nuotykiu kratiniai thumbup.gif ,lengvam pasiskaitymui sukes stekhaus saga,bridzitos dienorasciai..
katik baigiau sally Beauman "likimas" nu man taj labai wub.gif dar atsimenu labai patiko tokia nestora knygele "angelu nuodemes " tik nzn autoriaus verysad.gif

o siand parsinesiau irvingo "sidra" neradau nei vieno blogo zodzio apie ja,tik begale liaupsiu biggrin.gif taj turetu but kazkas tokio mmm biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laTulipe @ 2009 09 01, 16:45)
yra ne dvi knygos, o keturios ar penkios..
drinks_cheers.gif
o ši knyga įdomi? kažkaip neprisiverčiu skaityt..

Na man Hemingvejus kaip nekeista patiko, karas supintas su meile, kurios pabaiga labai nenuspejama... ;> Hemingvejus tai prarastosios kartos rasytojas, kada jo visas gyvenimas buvo karas ir jis neisivaizdavo kito gyvenimo, todel knyga galima sakyti jo kasdienybe ir truputis autobiografijos... Man knyga ispudi paliko... Beviltiskos sitacijos, kada nera kur begti, bet tu vistiek begi, ismoksti myleti kada viska aplinkui sprogsta ir dar nesupranti jog tai meile.. Bet kiek zmoniu tiek nuomoniu, gal kas skaite ir gal kam nepatiko... As skaiciau ir man patiko... thumbup.gif
Atsakyti