Įkraunama...
Įkraunama...

Knyga, palikusi man neišdildomą įspūdį

Labiausiai įsiminusios iš paskutiniu metu skaitytu:
Toms kam patiko "Tik su dukra":
GABRIELE MORSCH "MANO VAIKAI NORĖJO GYVENTI" (panaši į istorija apie vakarietės ir musulmono šeimą, tik deje be laimingos pabaigos, taip pat tikra istorija)
KHALLED HOSSEINI "BĖGANTIS PASKUI AITVARĄ" (apie tikrą draugystę ir žiaurų gyvenimą Afganistane. Beje yra filmas, tiek niekaip nepavyksta jo rasti verysad.gif )

Pakutiniu metu užsikabinau ant lietuvių rašytojų. Taigi perskaičiau viską ką parašė VYRTAUTA SIRIJOS GIRA "NAKTIES MUZIKA", "RAUDONMEDŽIO ROJUS", PASKUTINIS SEKMADIENIS". Rekomenduoju, nes labai įdomiai aprašytas Kaunas ir Vilnius prieškario ir karo metu. Galėčiau pavadinti netgi šeimyninėmis sagomis. Nežinau tiesiog taip užkabino...
Atsakyti
[quote=Forget The Pain,2009 08 14, 16:35]
Labiausiai įsiminusios iš paskutiniu metu skaitytu:
Toms kam patiko "Tik su dukra":
GABRIELE MORSCH "MANO VAIKAI NORĖJO GYVENTI" (panaši į istorija apie vakarietės ir musulmono šeimą, tik deje be laimingos pabaigos, taip pat tikra istorija)
KHALLED HOSSEINI "BĖGANTIS PASKUI AITVARĄ" (apie tikrą draugystę ir žiaurų gyvenimą Afganistane. Beje yra filmas, tiek niekaip nepavyksta jo rasti verysad.gif )

Filmas, kurio nepavyksta rasti cia
http://kinozal.tv/de...s.php?id=180950
http://www.linkomani...viD_ru-INTERNEO
http://www.torrent.l...ner-2007-DVDRip
http://torrents.ru/f...ic.php?t=708238

rinkites is kur patinka, bet filmas rusu kalba, lietuviskai nezinau ar yra 4u.gif
Atsakyti
Dievinu Jodi Picoult kūrybą. Pati pačiausia - "Mano sesers globėjas". Nepakartojama, gili, neišdildoma iš atminties wub.gif "Nykstantys pavidalai" bei "Dešimtasis ratas" taip pat puikios, o "Devyniolikos minučių" dar, deja, neteko skaityt, bet tikiu, kad taip pat labai sužavės. Visos rašytojos pasirenkamos temos labai aktualios, o rašymo stilius tikrai puikiai atskleidžia iškeltų problemų esmę, įvairiapusiškumą. Žodžiu, kas neskaitė, būtinai paskaitykit, nuostabios knygos wub.gif Ir tikrai nėra tuščios, kokių šiais laikas galima rast be galo schmoll.gif

Iš mokyklos laikų geriausiais žodžiais galiu kalbėt apie Colleen McCullough "Erškėčių paukščius" ir V. Mykolaičio-Putino "Altorių šešėly" wub.gif
Resat Nuri Guntekin "Čiauškutė" thumbup.gif Dabar kaip tik susiruošiau skaityti antrą kartą ax.gif
Judith McNaught "Tobula" - lengvai skaitosi, labai graži knyga wub.gif

Stephenie Meyer "Saulėlydžio" saga ("Saulėlydis", "Jaunatis", "Užtemimas", "Švintanti aušra", "Vidurnakčio saulė") blush2.gif Užkabino taip stipriai, kad perskaičius pirmą dalį, vėlai vakare lėkiau pirkt antros, tą irgi prarijau per naktį, o likusias, dar neišleistas, susiradau internete, ir skaičiau per kompiuterį doh.gif laugh.gif Nors dabar, tam begaliniam susižavėjimui atslūgus, galiu pasakyt, kad pačios geriausios - "Saulėlydis" ir "Vidurnakčio saulė" (nors jos internete dar tik pusė) wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Wild Flower @ 2009 08 16, 22:44)
Dievinu Jodi Picoult kūrybą. Pati pačiausia - "Mano sesers globėjas". Nepakartojama, gili, neišdildoma iš atminties wub.gif "Nykstantys pavidalai" bei "Dešimtasis ratas" taip pat puikios, o "Devyniolikos minučių" dar, deja, neteko skaityt, bet tikiu, kad taip pat labai sužavės. Visos rašytojos pasirenkamos temos labai aktualios, o rašymo stilius tikrai puikiai atskleidžia iškeltų problemų esmę, įvairiapusiškumą. Žodžiu, kas neskaitė, būtinai paskaitykit, nuostabios knygos wub.gif Ir tikrai nėra tuščios, kokių šiais laikas galima rast be galo schmoll.gif

aš esu perskaičius visas jos knygas (ir visas originalo kalba thumbup.gif )..... thumbup.gif ir tegaliu pasakyti, jog pilnai sutinku su tavo mintimis.... thumbup.gif man, asmeniškai, geresnės rašytojos ir įdomesnių knygų nėra daugiau.... schmoll.gif

dar kieno knygos patinka, ir tikrai įtraukia, tai Kristin Hannah ir Nicholas Evans, tik nežinau, kas jų yra išversta į lietuvių kalbą.... g.gif
Atsakyti

Resat Nuri Guntekin "Čiauškutė" thumbup.gif Dabar kaip tik susiruošiau skaityti antrą kartą ax.gif

Man ir begalo patiko wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo W*S:*: 16 rugpjūčio 2009 - 23:44
QUOTE(wicked @ 2009 08 16, 23:48)
dar kieno knygos patinka, ir tikrai įtraukia, tai Kristin Hannah ir ... tik nežinau, kas jų yra išversta į lietuvių kalbą.... g.gif

Kai pamačiau šios autorės vardą, nesusilaikiau neparašius. Iš tiesų puiki autorė!
"Prie Mistiko ežero" ir "Angelo krioklys". Nuostabios knygos, įtraukiančios nuo pirmojo puslapio.
Rekomenduoju mėgstančioms gyvenimo knygas ir toms, kurioms skaitant rimtą literatūra, norisi trumpo atitrūkimo. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vijurka: 17 rugpjūčio 2009 - 10:09
Dievinu Jodi Picoult kūrybą. Pati pačiausia - "Mano sesers globėjas". Nepakartojama, gili, neišdildoma iš atminties wub.gif "Nykstantys pavidalai" bei "Dešimtasis ratas"

Iš mokyklos laikų geriausiais žodžiais galiu kalbėt apie Colleen McCullough "Erškėčių paukščius" ir V. Mykolaičio-Putino "Altorių šešėly" wub.gif

Man taip pat visos šitos labai patiko. smile.gif
Dar A. Gavaldos "Tiesiog drauge", Malūko "Šiukšlyno žmonės", Pelzer "Žmogus, vardu Deivas". smile.gif
Atsakyti
Jau taip seniai kažką įdomaus skaičiau, tad nusprendžiau užsukti čia, pasiskaitinėti komentarus ir išsirinkti galbūt ir man būsimas įdomias knygas. Nes tarkim būnant bibliotekoje nežinau į kurį skyrių lėkti, ką pasiimt blush2.gif Na o mano mėgstamiausios iki šiol, kaip jau įprasta čia - Colleen McCullough "Erškėčių paukščiai" ir V. Mykolaičio-Putino "Altorių šešėly". Dar mėgstu Sauliaus Šaltenio kūrybą..
Atsakyti
Man taip pat is mokyklos laiku istriges ''Altoriu sesely'' ir labai labai dideli ispudi paliko John Irving ''Malda uz Ovena Mini'' wub.gif pastaraja skaiciau taaaip letai, nes vis nenorejau pabaikti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2009 07 28, 16:05)
skaityk skaityk, dar užkabins mirksiukas.gif ir man taip pat buvo mirksiukas.gif
o aš rekomenduoju, kas dar neskaitė Betty Mahmoody "Tik su dukra" man labai ši knyga bigsmile.gif

Jau baigiu skaityt, o kaip nekabino taip nekabina.. labai nusivyliau verysad.gif
Jei patiko sita tai patiks ir Mano vaikai nenorejo mirti, Priversta tyleti.. 4u.gif o labiausia sukrecianti tai Suada sudeginta gyva doh.gif doh.gif va ten tai baisu pagalvot kad tikra istoirja
Atsakyti
nieko nežinau, bet man Merė Popins yra nemirtinga biggrin.gif vaikystėj gal kokius 5 kartus esu visas knygas perskaičiusi.
Beje, Altorių šešėly ir man patiko smile.gif
Atsakyti
Siais metais mokykloje turesiu skaityti "Altoriu šešely".. Jei tokie geri atsiliepimai, tada visai nebaisu paimti y rankas tuos 800 psl, ar kiek ten ju yra..;D

O siaip mano knygos yra dvi.. Paulo "Alchemikas" ir Tim Guenard'o "Stipriau už neapykantą"... Tos dvi knygos man visam gyvenimui paliks ispudy.. Siulau perskaityti Stipriau už neapykanta.. Sužinosit, jog ne visu vaiku gyvenimas yra rožem klotas... Ta istorija tikra, galima sakyti autoriaus biografija.. tiesiog sukrecianti...
Atsakyti