Įkraunama...
Įkraunama...

Knyga, palikusi man neišdildomą įspūdį

QUOTE(Skiautelė @ 2010 11 14, 14:40)
Vernerio Diukos "Jonos tikėjimas" buvo ta knyga,kuri sukrėtė ir vertė gerokai pamąstyti.
Rešado Nuri Giuntekino "Čiauškutė" -knyga,kuri lydi mane nuo paauglystės  wub.gif (skaityta bent 30kartų)

''Ciauskute''-bet kokio amziaus skaitytojai turetu patikti...
Papildyta:
niekaip nerandu dvieju knygu
Fallada ''o kas dabar,mazasis zmogau'
ir
'nelkstyk basas per lietu' (autoriaus nepamenu)
gal kas padeti galit?
Papildyta:
QUOTE(mmartaa @ 2010 06 17, 19:50)
sutinku simta procentu! thumbup.gif tikrai ,knyga palikusi neisdildoma ispudi,verta demesio thumbup.gif

taip pat ir sio autoriaus ''Juodasis obeliskas'' ne ka prastesne knyga
Atsakyti
mmm tiek gerų knygų pavadinimu prisiskaiciau rolleyes.gif pradėjau vakar skaityti "Čiauškutė". nu tokia nereali knyga, nesinori atsitraukti. Ir šiandien iš bibliotekos pasiemiau "Erškėčių paukščiai" smile.gif ir "Tik su dukra". Skaiciau ja pries kokius 5 metus turbut, ir labai patiko, todel noriu perskaityt dar karta smile.gif patinka tokios knygos. Taip pat patiko "Sudeginta gyva", "Kita karalystes puse", "Bėgantis paskui aitvarą". Noreciau perskaityt "Dykumų gėlė", tik gaila niekur nerandu... Ir dar vakar prisiminiau tokia knyga, kurios niekada neužmiršiu... Victor Hugo "Vargdieniai". Nors ją skaičiau labai senai, dar mokykloje, kaip mokytoja sakė knyga nepagal amžių biggrin.gif tikrai perskaitysiu kada dar kartą ax.gif
Atsakyti
"Čiauškutė" thumbup.gif
O taip pat R.M. Remarko "Trys draugai"; Guillaume Musso "O paskui.." bei Guillaume Musso "Ar būsi ten?";
Iš lietuvių rašytojų A. Vienuolio "Viešnia iš šiaurės", bei pamenu, kad kažkada labai patiko V.Bubnio "Arberonas".. 4u.gif
Dar prieš daugelį metų skaityta Ekstriomas Peras Ulofas "Ji šoko vieną vasarą" thumbup.gif
Galėčiau vardinti ir vardinti.. ax.gif
Atsakyti
Man lb įstrigusi knyga Levas Tolstojus - Ivano Iljičiaus mirtis. bet turbūt nieko keisto, juk čia klasika. Nors gėda prisipažinti - nežinojau šios knygos, va tik neseniai atradau naujai išleistą knygynuose. Va net pats Nabokovas ją rekomenduoja, o aš juo pasitikiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(warnalesa @ 2010 12 22, 16:48)
niekaip nerandu dvieju knygu
Fallada ''o kas dabar,mazasis zmogau'
ir
'nelkstyk basas per lietu' (autoriaus nepamenu)
gal kas padeti galit?

Jetau, tikrai skaičiau abi paauglystėje, bet niekaip neatsimenu autorių ... g.gif

O aš dabar kaifuoju nuo S.Cveigo "Dvidešimt keturios valandos iš moters gyvenimo". Novelės. Seniai jau buvau skaičiusi noveles, labai gerai skaitosi.
Atsakyti
Nors is pradziu maniau, kad tas visuotinis pamisimas del sio autoriaus buvo siek tiek ispustas reikalas, bet vis delto perskaiciau, ir man nerealiai patiko Dan Brown knygos "Da Vincio kodas", "Angelai ir demonai", "Skaitmenine tvirtove", "Meteoritas", laukiu nesulaukiu kada i rankas papuls "Prarastas simbolis", net neabejoju, kad nenusileis kitoms savo siuzetu smile.gif
Atsakyti
"Likimas" Sally Bauman - puiki knyga, negalėjau atsitraukti, kol neperskaičiau smile.gif
Atsakyti
nepakartojama B. Pasternako "Daktaras Živaga" ypač kaip aš sakau komplekte su to paties pavadinimo filmu, K. Doilio visa epopėja apie Šerloką Holmsą ir "Kareivio Šveiko nuotykiai pirmajame pasauliniame kare" galečiau tik šitas tris visą gyvenimą skaityt biggrin.gif
Atsakyti
Ingeborg Bachmann "Malina" - fantastiškas kūrinys. Apskritai nemėgstu reitinguoti, bet tokio įspūdingo moters vidinio pasaulio iki šiol literatūroje nebuvau sutikusi. Ir skauda, ir traukia skaityti iš naujo dar tūkstantį kartų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mizantropė: 08 kovo 2011 - 01:30
QUOTE(MissBootee @ 2010 06 24, 14:54)
wub.gif Remarko ''Laikas gyventi ir laikas mirti'' (aplamai, šio autoriaus knygos negali nepalikti įspūdžio)
wub.gif P.Koelio ''Alchemikas'' ( nuostabios filosofinės mintys, ilgam įstrigusios, nuostabi grožinė literatūra, ideali pasaka )
wub.gif ''Tik su dukra'' (nors ir įprasta istorija, bet paliko didelį įspūdį..)
wub.gif ''Gėlių kraujas (nuostabaus grožio knyga)

drinks_cheers.gif visos sitos knygos nuostabios, dar nuo saves prideciau "Ciauskute" ir "Vetru kalna" wub.gif
Atsakyti
Prie šitos virtualios knygų lentynos labai derėtų H. Wassmo "Dinos knyga", apie fatališką moterį, tragiškus mažos mergaitės išgyvenimus ir t.t
Atsakyti
Man gilų įspūdį paliko A.Miuntė Knyga apie San Mikelę wub.gif taip jautriai,subtiliai,su švelniu jumoru parašta knyga XXa pradžioje,o problemos tos pačios...
Atsakyti