O ka daryti, kai mano suvokimas gyvenime, santykiuose, apskritai daug kur, visiskai skiriasi nuo mamos. Man jos mastysena, vertybes yra nepriimtinos, kaip ji elgiasi su savo vyru dviese, prie giminiu, prie mano draugu, daug kur. Manau pas mus prasilenkia issilavinimai ir panasus dalykai. Man mama labiau panasi i maza vaika, uzsiskiedzianti kazko, kartais purkstaujanti ir panipuliuojanti kitais. Taciau laikui begant su savo rato artimais zmonemis, kurie ja pazista, jai tai daryti sekasi vis sunkiau.
Ir cia as susiduriu su kazkokia gal tai moraline problema ar kazkuo pan. Juk vis delto ji mano mama. Ji labai mylinti yra, visada manim besirupinanti, nu jau neduog dieve jos vaikai ne taip nusikoses ir pan. Leks po ligonines, darys viska. Zodziu ji kaip tokia rupestinga mama atitinka visus standartus ir daugiau. Bet mane tiesiog nervina kai kurie jos poelgiai ir matau, kad daznai jai esu siurksit, bet kitokia but labai sunku. Atrodo bunu toliau nuo jos, pabunda sazine, na ka as cia, kaip as taip galiu elgtis su mama, kuri mane myli, atrodo turiu but jai geresne, nuolaidesne ir pan. Nu bet uztenka gero pusdienuko ir vel ji mane isveda is kantrybes. Stengiuos viska apgalvot, kas butu jei viena diena (ta prasme artimu metu) jos netekciau, paskui mane uzgrauztu sazine, kad tokia buvau, bet veikia kokiai valandai.
Gan sunku paaiskint tokia situacija. Kas svarbiausia as pati ja smerkiu uz jos kvailus veiksmus ir poelgius, aiskinu jai ka ji daro blogai, arba nekreipiu dem, bet jei kazkas kitas ja puola is salies uz tuos pacius poelgius, as ja pradedu ginti nagais ir dantimis. Tada jau kaip ir priestarauju sau. Daznai taip buna su mano draugu. As jam pati pasipasakoju kaip viskas yra, bet kai jis pats pamato koki viena is mano mamos 'perliuku' ir ja sukritikuoja, as ja ginu.
Zodziu kaip cia deretu suderinti ta meile, tolerancija mamai, kad likti mylincia dukra, bet kartu istikimai savo gyvenimo tiesoms, kurios smarkiai prasilenkia su mano mamos?