Sveikutės, mamytės! Perverčiau visą temą ir nustebau , nejaugi niekas namuose nesūdo ir nemėgsta rūkytų kiaulienos gaminių? Daug kalorijų? Nesveika? Valgyti reikia saikingai, o perkant nežinia iš ko pagamintas dešreles, kažin ar labai sveika?
Būčiau dėkinga, jeigu pasidalintumėt sava patirtimi.Ačiū
kelis kartus pirkom po puse kiaules,tai visa mesyte susitvarkau pati.siaip daugiau sudedu i saldikli,o kita ruosiu rukymui.isverdu marina-negailedama dedu cesnako ,pipiru,lauro lapeliu.druskos tiek,kad imesta zalia bulve iskiltu i virsu.i atsalusi marinata sudedu lasinukus ir mesyte,is kumpiu visada isimu kaula.palaikau apie 4 paras,priklauso nuo mesos gabaliuku dydzio.kai isisureja suvynioju i marle ir isrukau. malkas naudojam alksniu,arba obelu.skaniausia mesyte ir lasiakai tik naminiai.
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 10 06, 18:48)
kelis kartus pirkom po puse kiaules,tai visa mesyte susitvarkau pati.siaip daugiau sudedu i saldikli,o kita ruosiu rukymui.isverdu marina-negailedama dedu cesnako ,pipiru,lauro lapeliu.druskos tiek,kad imesta zalia bulve iskiltu i virsu.i atsalusi marinata sudedu lasinukus ir mesyte,is kumpiu visada isimu kaula.palaikau apie 4 paras,priklauso nuo mesos gabaliuku dydzio.kai isisureja suvynioju i marle ir isrukau. malkas naudojam alksniu,arba obelu.skaniausia mesyte ir lasiakai tik naminiai. 
Ačiū už receptuką.Nebūna per sūru? per 4paras turėtų normaliai įsisūrėti
ilgesniam laikui pats tas.visad taip darau.
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 10 06, 21:46)
ilgesniam laikui pats tas.visad taip darau.
Dėkoju už patarimus būtinai išbandysiu
QUOTE(liūtuke @ 2008 10 09, 09:48)
Ar daugiau nieks nevalgo kiaulienos?Gal kas sūdo sausuoju būdu(barsto druska, neverda marinato?
galima ir sausuoju,sutrinti druska ir prieskoniais,bet man kaskaip skaniau su marinatu,rytoj sudysiu ir as,paskui rukysim.
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 10 10, 11:20)
galima ir sausuoju,sutrinti druska ir prieskoniais,bet man kaskaip skaniau su marinatu,rytoj sudysiu ir as,paskui rukysim.
Kaip pavyko? Gal turi normą kiek 1kg mėsytės druskytės beri?
QUOTE(sonatina1 @ 2008 10 14, 12:32)
aš 4,5 kilogramam ėmiau 1 kg druskos ištryniau palaikiau dvi paras vėliau pamirkiau kelias valandas nuplovusi ir ištryniau prieskoniais (česnakas kmynai, pipirai, lauro lapai) įdėjau į merlių ir ryte rūkėm. Gavosi skaniai ir ne persūriai.
Ačiū, kad pasidalinai sava patirtimi
QUOTE(liūtuke @ 2008 10 17, 14:43)
Ar namines dešrytes darot? Vytinat? Rūkinat? Labai skanu, tikras delikatesas!
DESRAS TIK RUKAU,VYTINTU NEMEGSTU.LASINUKUS ISIRUKEM,KAIP IR SAKIAU MARINATE LAIKIAU 3 PARAS,SKONIS
.DRUSKOS PATI NORMA.SEKANTI RUKYMA ISIRUKYSIU KAIMISKA VARSKES SURI,O JAU SKONIS TO SURIO........







