Įkraunama...
Įkraunama...

Agorafobija

Labai noreciau ir as save nuraminti,bet nesuprantu kas cia yra -visa savaite klaikiai svaigsta galva o momentais ir skausmas nerealus.Geriu jonazole ir taip jau viskas buvo gerai,kad kazkuriuo metu jau nebegeriau ,tai kai dave galvos svaigimas tai is proto varo.Gal cia visgi PA.O taip jau buvo gerai,ramu ir se kad nori.
Atsakyti
QUOTE(xxx37 @ 2009 03 30, 16:15)
Labai noreciau ir as save nuraminti,bet nesuprantu kas cia yra -visa savaite klaikiai svaigsta galva o momentais ir skausmas nerealus.Geriu jonazole ir taip jau viskas buvo gerai,kad kazkuriuo metu jau  nebegeriau ,tai kai dave galvos svaigimas tai is proto varo.Gal cia visgi PA.O taip jau buvo gerai,ramu ir se kad nori.

Labutis, pabandyk negalvot apie svaigima, tiesiog stenkis ramint, kad viskas gerai, tai nerviskai , del skausmo nusipirk menovasino spirito ir imasazuok i skaudama vieta, tai i tampos tipo galvos skausmas ir turetu praeiti 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(xxx37 @ 2009 03 30, 17:15)
Labai noreciau ir as save nuraminti,bet nesuprantu kas cia yra -visa savaite klaikiai svaigsta galva o momentais ir skausmas nerealus.Geriu jonazole ir taip jau viskas buvo gerai,kad kazkuriuo metu jau  nebegeriau ,tai kai dave galvos svaigimas tai is proto varo.Gal cia visgi PA.O taip jau buvo gerai,ramu ir se kad nori.

ax.gif nenoriu būti bjauri, bet ar tu tikra, kad tai PA? Ar jauti ką nors kitą, ne vien galvos svaigimą (galvos skausmas nėra tipiškas PA simptomas). Ar daužosi širdutė tuo metu, ar jauti skausmą širdies plote, prakaituoti, bali, drebi, trūksta oro, dūsti, tave pykina, jautiesi nutirpus, krečia drebulys arba apima karščio priepoliai, apima savęs pačios nerealumo ar situacijos nerealumo jausmas, manai, kad nesugebėsi susikontroliuoti, kylą mirties arba išprotėjimo baimė...? Tokie jausmai turėtų tęstis ne daug daugiau kaip 30 min, kad tavo savijautą būtų galima įvardinti kaip PA. Ar gali savo savijautą "pririšti" prie kokios nors situacijos (supykai, turėjai pasisakyti viešai, fiziškai padirbėjai, patyrei stresą)?
Nesu neurologė, bet galvos skaumas yra galvos skausmas g.gif ....ar tai ne migrena? jeigu vienintelis simptomas galvos svaigimas ir skausmas, gal vertėtų paieškoti skausmo organinės priežasties?
Atsakyti
Labutis, na taip tai tiesa, galvos skausmo ir svaigimo yra begales priezasciu, tai ir kraujospudis, anemija, kraujotakos sutrikimas, bet gali buti ir ytampos tipo galvos skausmai.
Kalbu is patirties, man labai skaudedavo galva, net akis ir pykindavo, paskui prasidejo sukimasis aplink savo asy, tada bangavimai, apejau visus gyditojus, net angiografini tyrima pasidariau, bet atsakymai visur tie patys -nerviniu pagrindu.
Taigi geriu xanax ir stengiuosi nekreipti demesio, beje galvos skausmus jau pamirsau, na retkarciais prisimenu, kai labai pavargstu ar neissimiegu, vis tik mazas vaikas.
Atsakyti
Seniai aš čia bebuvau ax.gif Šiek tiek geriau jaučiuos, tai ir nenorėjau visko prisiminti blush2.gif
Pas psichologą vaikštau nuo gegužės. Nuo naujų metų einu į grupinę terapiją. Pradžioj sėdėdavau ir galvodavau - kokio velnio doh.gif Jų visų bėdos man vienodai, man svarbu aš. Noriu pati pasveikti, o ne juos gydyti doh.gif net buvo pablogėję. Mat pamačiau, kad žmonės jau po kelis metus bando atsikratyti tų nerimų, geria vaistus, net gulasi į psiciatrines verysad.gif Po to praėjau kitaip viską matyt. Aha, jiems irgi sunku, bet juk nenumirė dar, neišprotėjo g.gif
PA, tfu tfu tfu, nebėra man. Tik tokie silpnesnieji simptomai. Įtampos galvos skausmai, tirpstantis liežuvis, galvos svaigimas, užgulančios ausys, dūrimas širdyje. Labai vargina ta tokia pastovi būsena verysad.gif Atisakiau xanaxo. Jokių vaistų nevartoju išskyrus nuo aukšto kraujospūdžio. Čia jau negaliu nieko padaryt.
Mes planuojam kūdykėlį blush2.gif Bet... vis aš nepasiduodu tam. Vis išsigąstu - kaip aš tokia išnešiosiu? Labai bijau. Nes ir su pirma dukryte daug vargau iš ligoninių neišlindau doh.gif O tuomet dar ir PA nebuvo...
Atsakyti
QUOTE(vovere74 @ 2009 03 31, 11:39)
Seniai aš čia bebuvau ax.gif  Šiek tiek geriau jaučiuos, tai ir nenorėjau visko prisiminti blush2.gif
Pas psichologą vaikštau nuo gegužės. Nuo naujų metų einu į grupinę terapiją. Pradžioj sėdėdavau ir galvodavau - kokio velnio doh.gif  Jų visų bėdos man vienodai, man svarbu aš. Noriu pati pasveikti, o ne juos gydyti doh.gif  net buvo pablogėję. Mat pamačiau, kad žmonės jau po kelis metus bando atsikratyti tų nerimų, geria vaistus, net gulasi į psiciatrines verysad.gif  Po to praėjau kitaip viską matyt. Aha, jiems irgi sunku, bet juk nenumirė dar, neišprotėjo g.gif
PA, tfu tfu tfu, nebėra man. Tik tokie silpnesnieji simptomai. Įtampos galvos skausmai, tirpstantis liežuvis, galvos svaigimas, užgulančios ausys, dūrimas širdyje. Labai vargina ta tokia pastovi būsena verysad.gif  Atisakiau xanaxo. Jokių vaistų nevartoju išskyrus nuo aukšto kraujospūdžio. Čia jau negaliu nieko padaryt.
Mes planuojam kūdykėlį blush2.gif  Bet... vis aš nepasiduodu tam. Vis išsigąstu - kaip aš tokia išnešiosiu? Labai bijau. Nes ir su pirma dukryte daug vargau iš ligoninių neišlindau doh.gif  O tuomet dar ir PA nebuvo...

Labutis, sveikinu, kad jau gereja ir kad planuoji kudikely 4u.gif 4u.gif 4u.gif Nebijok, gal viskas bus gerai, as kai sunelio laukiausi ejau kaip tankas, net juokdavosi visi , kad su manim nespeja, nors pilvas jau nosi reme biggrin.gif , o va po gimdymo ir vel prasidejo g.gif .Turiu pazystama moteriske, kuri kankinosi daug metu, visi tie nemalonus simtomai, o kai pasigimde antra vaika, kaip su ranka kas nueme smile.gif , sake viskas is kart praejo ir niekad nepasikartojo, o moteris jau virs 50.
Atsakyti
saunuole, vovere74 thumbup.gif salin vaistukus, viskas bus gerai. as pas endokrinologe kai ejau skydliaukes tirtis, prasitariau apie PA - jinai sako, zinau, man irgi buvo, kol nepagimdziau ax.gif ir visi siulo gimdyt - nes tada dingsta visokios pasalines baimes, mintys ir kitokios nesamones smile.gif
Atsakyti
QUOTE(truth @ 2009 03 31, 13:56)
saunuole, vovere74  thumbup.gif salin vaistukus, viskas bus gerai. as pas endokrinologe kai ejau skydliaukes tirtis, prasitariau apie PA - jinai sako, zinau, man irgi buvo, kol nepagimdziau ax.gif ir visi siulo gimdyt - nes tada dingsta visokios pasalines baimes, mintys ir kitokios nesamones  smile.gif

g.gif man tai tiesa pasakius gydytojų posakis "gimdyk ir viskas išsispręs savaime" nelabai pasitikėjimą kelia biggrin.gif blink.gif . Vos ne nuo visų negalavimų, kurių priežasčių nesugebama normaliai paaiškinti tam tikro amžiaus moterims siūloma tiesiog gimdyti ( g.gif įdomu kodėl vyrams to nesiūlo, negi jie problemų su sveikata neturi mirksiukas.gif ). Gal čia manoma, kad per didelį užimtumą neliks laiko galvoti apie sunkumus? Stresas yra panikos medžio "šaknys ir trašos" doh.gif , o nauja gyvybė streso, kad ir teigiamo, tikrai atneša nestuke.gif ...PA, tai ne kažkoks sutrikęs mėnesinių ciklas, kuris gal ir gali susireguliuoti po gimdymo... unsure.gif

bet su fiziologiniais sutrikimais taip jau yra, kad tam tikros sveikatos problemos gali tapti padidėjusio nerimo fiziologiniu šaltiniu: skydliaukės sutrikimai, širdies vožtuvo proliapsusas (ar kaip ten jis vadinasi blush2.gif ) ir t.t. Bet ar gimdymas tikrai ištaiso tokio lygio fiziologines problemas? g.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(biteMaja99 @ 2009 04 01, 08:53)
g.gif man tai tiesa pasakius gydytojų posakis "gimdyk ir viskas išsispręs savaime" nelabai pasitikėjimą kelia biggrin.gif  blink.gif . Vos ne nuo visų negalavimų, kurių priežasčių nesugebama normaliai paaiškinti tam tikro amžiaus moterims siūloma tiesiog gimdyti ( g.gif įdomu kodėl vyrams to nesiūlo, negi jie problemų su sveikata neturi mirksiukas.gif ). Gal čia manoma, kad per didelį užimtumą neliks laiko galvoti apie sunkumus?

as asmeniskai ir pati manau, kad man jau laikrodukas "tiksi" ir gal jau tiek samoningai tiek nesamoningai del to nerimauju. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(biteMaja99 @ 2009 03 31, 10:01)
ax.gif nenoriu būti bjauri, bet ar tu tikra, kad tai PA? Ar jauti ką nors kitą, ne vien galvos svaigimą (galvos skausmas nėra tipiškas PA simptomas). Ar daužosi širdutė tuo metu, ar jauti skausmą širdies plote, prakaituoti, bali, drebi, trūksta oro, dūsti, tave pykina, jautiesi nutirpus, krečia drebulys arba apima karščio priepoliai, apima savęs pačios nerealumo ar situacijos nerealumo jausmas, manai, kad nesugebėsi susikontroliuoti, kylą mirties arba išprotėjimo baimė...? Tokie jausmai turėtų tęstis ne daug daugiau kaip 30 min, kad tavo savijautą būtų galima įvardinti kaip PA. Ar gali savo savijautą "pririšti" prie kokios nors situacijos (supykai, turėjai pasisakyti viešai, fiziškai padirbėjai, patyrei stresą)?
Nesu neurologė, bet galvos skaumas yra galvos skausmas g.gif ....ar tai ne migrena? jeigu vienintelis simptomas galvos svaigimas ir skausmas, gal vertėtų paieškoti skausmo organinės priežasties?

Taip zinoma sutinku pilnai su tavim,ir neesi bjauri,o rasai kaip yra.Dabar jau tikrai zinau kas yra PA ir dabar prie galvos svaigimu sito viso bukieto simptomu nebuvo,tik tiek kad ta sirdele dauzosi labai daznai ir tas svaigimas stipresnis kokioj patalpoj ,na parduotuvej.tada atrodo,kad tuoj nugriusiu ir sirdis atrodo issoks ,bet ne per gerkle.Idomiausia ,kad tarsi buvo viskas gerai ir nebegeriau savo jonazoles ir tarsi sutapimas ,kad nebegeriu,kitas dalykas kaklo ostechondroze ,kas irgi gali duoti galvos skausmus ir sukimus ,plius prie tokio oro kai debesys kabo,man irgi ne kas .Tai va trys var.,o kas yra is tiesu sunku pasakyt.Pas psichologus neesu buvus ,bet tokie parduotuviniai svaigimai g.gif leidzia manyt ,kad tai nerviniu pagrindu.Nu zodziu kazkokiam pasimetime .
Papildyta:
QUOTE(TUKUTIS 1978 07 31 @ 2009 03 30, 22:01)
Labutis, pabandyk negalvot apie svaigima, tiesiog stenkis ramint, kad viskas gerai, tai nerviskai , del skausmo nusipirk menovasino spirito ir imasazuok i skaudama vieta, tai i tampos tipo galvos skausmas ir turetu praeiti 4u.gif  4u.gif  4u.gif

Stengiuosi is paskutiniuju ax.gif

dekui mergaites uz patarimus 4u.gif
Atsakyti
priminei maximos naktini ispardavima smile.gif kai paziurejau vaizdeli, tai ten ir sveiku nervu zmogeliui panika galejo laisvai kilti ax.gif
Atsakyti
Labutis visoms 4u.gif Man kol kas PA nesikartoja, tik jei pajuntu, kad žemė kartais pasiūbuoja ar iš ryto lyg tai vaizdai dvigubėja, tai jaučiu nerimą...(tokie simptomai man nuo kaklo osteochondrozės) unsure.gif Bet pradėjau atskirti, kad galvos svaigimas ir nerimas vis dėlto yra skirtingi dalykai. Nors nerimas sustiprina galvos svaigimą, o galvos svaigimas nerimą....Taigi, bet kokiu atveju stengiuosi susitaikyti su savo liga ir mažiau nerimauti mirksiukas.gif
Sveikinu Voverę, atkakliai bandančią viską įveikti ir dar planuojančią vaikutį 4u.gif Niekada negali žinoti, o gal streso sumažės, nes nereikės eiti į darbą...Aš tai per tuos metus, kai auginau vaiką, buvau atsigavusi...Nors man psichologo konsultacijos jau nuo paauglystės tikrai nebūtų pakenkę, o padėję...Bet...sulaikydavo tai, kad norėjau atrodyti normali, kad niekas nežinotų, jog turiu problemų.Dabar galiu drąsiai apie daug ką kalbėti...O tuomet jaučiausi nesaugiai, visgi norint spręsti savo emocines problemas reikia drąsos.
Atsakyti