QUOTE(Margot @ 2009 01 20, 10:08)
Hellga, atsisiuntei tuos mėginėlius?

Rožių kvapas - mano silpnybė, tad labai lauksiu kvapų aprašymo
Taip, atsisiunčiau

.
O man kaip tik atvirkščiai, nepatinka rožė kvepaluose, esu labai priekabi šiai gėlytei, nes dauguma man pavirsta rožių aliejumi. Todėl labai susidomėjau, sužinojus apie parfumerijos namus, kurių specializacija - rožių parfumerija. Kas, kaip ne jie, gali sukurti tobulus rožių kvepalus? Iš tikrųjų, tarp atsiųstų mėginukų pasitaikė labai įdomių.
Skaitant sudėtį, labiausiai viliojo pauostyti Rose Praline ir Rose Kashmire, paskutiniųjų kvepalų mėginuko dėja neįdėjo
Be Rose Praline, labai patiko Rose de Feu
Rose de Feu - Ugnies rožė

Viršutinės natos tokios paprieskonintos, sausos, kad norisi sulaikyti kvėpavimą, bet iš tikrųjų labai gražūs tie prieskoniai, beje, jie visai nedingsta, ir širdies ir bazinėse notose jaučiami kažkur, ir prikišus nosį prie riešo gaudi juos, norint ryškiau juos užuosti. Širdies natos atsiranda gana greitai - nepraėjus ir minutei po prieskonių fejerverko - jose susilieja imbierinių sausainių ir gražios tamsiai raudonos rožės kvapas - kvapas pasidaro labai gilus ir drėgnas, kaip sakiau, prieskoniai jaučiami.
Perėjimas prie bazinių natų eina polaipsniui, nelabai pastebimai, kvapas biškutį sugriežtėja , gal dėl atsiradusios medienos ir pačiulių. Pačioj pabaigoj jaučiasi ne rožė su mediena, bet mediena su nyvytusia rože.
Bendras įspudis - kvapas neįprastas, paprieskonintas, bet minkštas.
Rose Praline - šokoladinė rožė

Labiausiai patiko vyrui

Kvapas konditerinis, aš tokius mėgstu, žavus ir labai jaukus.
Mano neišlavinta nosis nepastebėjo laipsniško perėjimo nuo viršutinių natų prie širdies ir bazinių, bet ant mano odos jautėsi žaisminga kova tarp rožės ir šokolado - vienu momentu šokoladinės natos tampa ryškesnės, po to viršų ima rožės kvapas, po to vėl užuodžiu labiau šokoladą. Protarpiais atsiranda karčios žolės kvapas 9gal nurodytos pelargonijos

)ir vėl išnyksta.
Labai gražūs kvepalai, patinka kaip kūrinys:
Poussiere de Rose - rožių dulkės

Turbūt ir vėl čia man įspūdingiausia - pradžia. Ylang-ylang su vaisiais - gražus ir netgi skanus derinis, po minutės numuilėja, rožė čia - visai ne ta gėlių karalienė, žydinti ir skleidžianti svaigų aromatą, kaip Rose de Feu pradžioje ir širdyje, čia greičiau jos žiedlapiai, sudžiovinti tarp senos knygos puslapių. Kvapas pabaigoje nebeturi nei lašelio saldumo, tik tyli rožė gražios medienos fone.
to be continued...