QUOTE(Margot @ 2009 01 20, 23:04)
Ačiū už išsamius aprašymus
QUOTE(BlackDee @ 2009 01 21, 09:23)
Hellga, ačiū labai už aprašymus.
QUOTE(JVana @ 2009 01 22, 12:59)
Hellga, labai idomu. Aciu!
labai malonu, kad kažkam įdomi informacija pasirodė
QUOTE(tinux @ 2009 01 23, 23:03)
Rose de Feu laukiu. Man labai rupejo Parfums de Rosine , seniai. Neistveriau.Dabar paskaiciau Hellgos ispudzius , kazko tokio ir tikiuosi. Tokios stiprios rozes.
kaip baltai pavydžiu

Man Rose de Feu - originaliausiai pateikta rožė pasirodė. Labai įdomu būtų palyginti tavo įspūdžius su savo, kai gausi kvepalus
QUOTE(Margot @ 2009 01 23, 23:19)
Ta "
viena pagrindinė sudedamoji dalis", sakyčiau gana sąlygiška

Juk ta "viena" skaidosi gal į dešimtį išties itin skirtingų aromatų, kuriuos sąlygoja rožės rūšis: turkiškos, bulgariškos, centifolijos, damasko, arbatinės ir t.t.

+ įvairūs "prieskoniai", neroli, anyžiai, imbieras, mėta, šokoladas..........
tęsinys:
La Rose de Rosine
Buvo sukurti 1991 metais, čia kaip suprantu pirmieji Rosine kvepalų namų kvepalai.
Kvapas man labai patiko. Pradžia labai švelni, aromatinga ir saldi, rožė čia groja kartu su žibuokle, suteikiančia kvapui pudriškumo, pirminės natos sakyčiau tokia akvarelinė Insolence edp versija. Kvapas besvoris, be tuo pat metu apgaubiantis, asocijuojasi su rožine spalva, bet gerąja prasme. Kažkaip pagalvojau, kad taip kvepėti galėtų princesė Aurora iš Miegančios gražuolės

, nuostabi muzika iš šio multiko irgi man asocijuojasi su šiuo kvapu.

Širdies natose prisijungia jazminai. Pabaigoje, dingus žibuoklei, ir nuvytus rožei, dingsta saldumas, kvapas tampa santūrus, dėja, beveik dingsta. Gal būt taip yra dėl to, kad kvepalai tepami...
Folie de Rose - rožių šėlsmas
Ant rankos esantys kvepalai įkyriai primena Coco Mademoiselle, tik viršutinėse natose biškį pabėrė kalendos, ir išėmė iš formulės saldžią vanilę.
Rose dAmour meilės rožė
Klasikinis griežtas karstelėjęs elegantiškas aldehidas
Roseberry de Rosine
Tai irgi aldehidas, bet toks neįprastas mano nosiai. Linksmas, sultingas, vasariškas, žalias aldehidas. Pagal nuotaiką savo priminė anksčiau labai mėgstamą Liberte Accidulee de Nina Ricci.
Rose dete ir
Rose dete fraiche vasaros rožė ir vasaros rožė gaivusis vanduo
Lengvas malonus rožės ir liepžiedžių vasarkvapis mėgstantiems liepžiedžius kvepaluose, (palyginus su drugelių medžioklę, ne toks tirštas). Gaiviojoje versijoje mažesnis spirito kiekis.
Zest de Rose rožių cedra
taipogi mielas "vasarkvapis", labai harmoningai persipynė rožės, žaliosios arbatos ir citrinos kvapas.
Rosa Flamenca
Pradžioje - kvepia paprika

, po to kvapas tampa gilesnis, kažkodėl kyla šiokio tokio riebumo įspūdis (įtariu, kad šis įspūdis atsiranda dėl figmedžio žalumos natų), rožė pasimeta tarp neroli ir jazmino. Pabaigoje apelsinmedžio žiedų kvapas pasidaro dar ryškesnis. Kvapas šiltas, surus. Patiko.
Ecume de Rose - rožių puta
Akvatinė rožė. Nesupratau. Priminė Palmolive Thermal SPA dušo gelio kvapą.
Zephir de Rose Rožių vėjelis
Rožė+ anyžiai, kvapas šaltas, karstelėjantis. Man žymiai labiau patinka rožė ir anyžiai šiltuose Very Irresistible.
Diabolo rose
Mėta pradžioje, rožė skleistis pradeda širdies natose. Šaltumo įspūdis. Kvapas įdomus, bet į vyriškąją pusę, sakyčiau akvatinis.
Labai gražūs ir nebanalūs pasirodė vyriški kvepalai.
Twill rose bjauresni, su charakteriu, aitri žaluma, mediena, rožė visai nesaldi, nuvytusi.
Rose dhomme vyriška rožė švelnesni, ramesni kvepalai, salstelėję dėl sudėtyje esančios vanilės. Žinau, kad moterys irgi kvepinasi šiais kvepalais.
Labai smagu buvo susipažinti su šiais kvepalais.