QUOTE(biologė @ 2009 12 31, 12:18)
Atvyko pas mane paviešėt svetima deželė mėginukų (Kalėdos gi

), tai šiandien "akluoju" būdu išsitraukiau vieną ir purkštelėjau ant riešo. Stiprus, aitrokas, tamsus kvapas. Labai trumpas citrusų (nesu visai tikra) dvelktelėjimas su jau aiškesniu vaistinės (kamparo? mėtų? kažko, kuo vaikystėj skalauta gerklė?) kvapu. Sunkūs smilkalai (panašius uosčiau parvežtus iš Indijos, autentiškus, skirtus ne prekybai Europoje... neįprastas ir nelabai priimtinas kvapas). Juodas medis. Truputis cinamono. Žemiškas, sodrus, bet ne troškus kvapas. Pačiulis. Toliau vis aiškesnė ryški, tamsi mediena. Visa kita išsisklaidė. Žiūrėsim, kuo baigsis.
Tik praėjus kelioms minutėms ir supratus, kad kvapo neatpažinsiu, pasižiūrėjau, kas gi tai. Serge Lutens Serge Noire. Taip. Nenuostabu, kad ne kompotėlis.
Man irgi teko pratestuoti Serge Noire iš splashinio mėginėlio. Tai pasidalinsiu savo įspūdžiais. Beje tas Now Smell This kvapo aprašymas tai mane labai nustebino

, pati nieko panašaus šiame kvape nejaučiu
Taigi manau , kad tai labai lutensiškas kvapas. Turėjau progos susipažinti su dar keletu tokių
stipriosios artilerijos kvapų iš SL (Borneo 1834, naujasis Fille en Aiguilles , galų gale tas pats Rousse - jis ne smilkalinis, bet stiprumu, intensyvumu pirmiesiems paminėtiems , mano galva, nenusileidžia). Visi šie trys paminėti (Serge Noire, Borneo ir Fille en Aiguilles) man turi labai daug bendro, galbūt tai jų tirštas smilkalinis fonas
Apibūdinčiau Serge Noire kaip dūminį-smikalinį-pačiulinį kvapą. Tamsų kvapą, kaip jau pats pavadinimas teigia. Turi daug panašumo su Borneo (nors gal klaidingas įspūdis, testuojant Serge Noire iš mėginuko man jie pasirodė lyg ir lengvesni nei Borneo, tačiau galbūt aš ir klystu

). Borneo man ryškesnė mediena, o Serge Noire kiek prisimenu lyg ir dominavo smilkalai. Kaip ir biologei juose kiek jaučiasi kamparas. Labai ryški pačiulė. Vėliau išlenda cinamonas.
Borneo įsimylėjau nuo pirmo pauostymo. O Serge Noire man pasirodė labai įdomus kvapas, bet mano nosiai jame kažko visgi pritrūko , kad pat norėčiau juo kvepėti
Fragranticoje radau jiems mano galva labai taiklų apibūdinimą -gotiškas kvapas.