vakar prisivalgiau vedaru

, ale ne pacios darytu, o "Kunigaikshtishku"...

Niammmm..
Raskyt- prashom (man tikrai skanus tie kepsniukai):
1. kepeneles sumalti (ash maliau blenderiu), itarkuoti dvi bulves (burokine tarka), 2 kiaushiniai, kefyro ipilam (ish akies shliukshtelejau). Tris sutarkuotas morkas(vel burokine tarka) ir svoguna truputi apkepiau ir taip pat suverciau i teshla. Sutryniau ir kelias skilteles cesnako del skonio..Recepte buvo rashoma ideti arbatini shaukshteli sodos, ash nedejau..Iberiam trupti miltu, kad tirshciau butu (ash pyliau truput manu) ir iberiam prieskoniu..(druska, pipirai)..
Atrodo paprastai, bet skonis tikrai geras - labai lengvuciai ir skanus , kepa greitai.
(Recepte buvo siuloma karshtus ishtepti majonezo/cesnako padazu, tad kam patinka, galima dar ir taip pagardinti..)
2-as
Kepeneles (kokias turit, tokios gerai) imeciau virti i puoda kartu su pora didesniu morku. Idejau truputi druskos, lauro lapa, pipiru. Viriau 15-20 min. Kai truputi atveso viska sutarkavau su burokine tarka. Ispaudziau kelias skilteles cesnako, dar dejau viena kiaushini, shliukshtelejau kefyro, prieskoniu , juodu pipiru ir shaukshta manu. Mase sumaishiau, suformavau ir i keptuve, kepe ant alyvuogiu aliejaus..
Prie ju ishviriau bulvyciu ir apkepiau su svogunu ir cesnaku.
Valgem su marinuotais burokeliais ir agurkais.
Labai shvelnus skonis, shitam recepte super tiko morkos..Kepeneliu neturejau laiko mirkyti, bet skonis ir be to buvo geras, tikriausiai del morku
Skanaus.