QUOTE(maya @ 2008 11 19, 04:21)
Kaip darei? Labai uzsimaniau tokiu sausainiu
QUOTE(Šaltmėtė @ 2008 11 19, 14:18)
Parašysiu receptą iš namų vėliau
Rašau
Riešutiniai - imbieriniai sausainiai
125 gr riešutų - džiovintų vaisių mišinio (aš dėjau beveik 200 gr, tikrai nepamaišė)
100 gr sviesto
1 dl cukraus
2 v.š. sirupo (aš dėjau svarainių, tai labai skanų rūgštelės prieskonį davė)
2 dl kvietinių miltų
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š malto imbiero
0,5 a.š maltų gvazdikėlių
1 a.š. cinamono
Sukapoti smulkiai riešutus ir dž.vaisius, išplakti minkštą sviestą, cukrų ir sirupą. Į šį mišinį sudėti miltus sumaišytus su prieskoniais ir kepimo milteliais. tada supilti kapotus riešutus. Padėti tešlą trumpam į šaldytuvą. Tada padalinti tešlą į dvi dalis ir padaryti tokius pailgos formos maždaug centimetro storio 'pagalius' (nežinau kaip išverst teisingai iš suomių

). Galima, aišu, ir savo kokią nori formą daryt.. Bet žodžiu, tada tuos pagalius kepti maždaug 18-20 min 175 laipsnių karščio orkaitėj. Pjaustyti iškart išėmus iš orkaitės, bet labai atsargiai, nes labai trupa. Kai pravėsta, tada jie sustingsta ir tada jau galima juos kilot.