Įkraunama...
Įkraunama...

Likęs vienas šuo baigia suvalgyti namus

Sveikos, noriu gauti patarimų ką daryti, kai šuo, paliktas vienas namuose, praktiškai graužia viską, kas pakliūna.
jis jau nėra jaunas, apie 3 metų. Galvoju, gal jam kokia depresija (esu ir apie tokią šunų ligą girdėjus unsure.gif ), Šiaip, kai išeinu į darbą, tai da rminimaliai kokią pagalvėlę nuo sofos patvarko, bet kai išvažiuoju pvz. savaitgaliui, o jį pašerti ir pavedžioti ateina kas nors iš pažįstamų ar šeimos narių, tai namus randu kaip po karo. Paskutinį kartą sugraužė fotelį blink.gif gal jis tikrai labai kenčia vienas, o gal taip jis man keršija, ka dpalieku jį g.gif
Bet situacija jau tokia rimta, kad tikrai nebežinau, ką daryti, savo pačios namuose jaučiuosi kaip kariuomenėj, batai laikomi prie lubų, jokio drabužio negaliu palikti ir pan.
Atsakyti
Trūksta fizinio ir emocinio krūvio, trūksta bendravimo, trūksta veiklos. Maža to, kad darbo dienomis lieka vienas, dar ir savaitgaliais. Paprastai dauguma šeimininkų stengiasi bent jau savaitgaliais skirti daugiau dėmesio augintiniams...
Šuo jaunas. Pačiame žydėjime.
Atsakyti
Sutinku su Daiva, tikrai jam truksta demesio. Maniskiui dabar apie 11 menesiu, tai jis kai pasidaro liudna namuose vienam irgi bando griauzti slepetes ir laidus. Bet as stengiuosi iseidama i darba palikti jam ko nors pagriauzti, kad turetu bent keliom valandom uzsiemima smile.gif
O savaitgaliais skiriu jam beveik visa savo demesi (kol vaiku neturiu).
Stengiuosi, jei isvaziuojam visada suni imti su savim.
Gelyte, Jus irgi pasistenkit dienai palikti koki kaula grauzimui, o savaitgaliais skirti kiek imanoma daugiau demesio.
Atsakyti
Ačiū už patarimus, stengiuosi skirti jam to dėmesio, bet pagal mano gyvenimo tempą nelabai išeina tiek, kiek reikia, tiesiog pasikeitė turputi aplinkybės nuo tada, kai jį įsigijau... O savaitgalį reiktų rinktis tarp to, ar sėdžiu viena namuose su šuniu, kad jis nieko negraužtų, ar važiuoju, pvz. su draugais prie kokio ežeriuko... g.gif Na, bet po truputi sprendžiu šitą problemą, perku mašiniuką, kad galėčiau ir jį pasiimti.
Labai negerai, kai šuo pasidaro nelabai reikalingas, nesupraskit neteisingaim, negalėčiau jo atiduoti, bet kenčia ir jis, ir aš sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Gėlyte @ 2007 06 21, 08:44)
O savaitgalį reiktų rinktis tarp to, ar sėdžiu viena namuose su šuniu, kad jis nieko negraužtų, ar važiuoju, pvz. su draugais prie kokio ežeriuko...  g.gif
Labai negerai, kai šuo pasidaro nelabai reikalingas, nesupraskit neteisingaim, negalėčiau jo atiduoti, bet kenčia ir jis, ir aš sad.gif

Na, paaiškinkit man durnai, kas tokio blogo atsitiks, jeigu važiuodama su draugais pasiimsi ir šunį? g.gif (beje, draugai turbūt žino, kad turi šunį - tai jie turi priimti tave su šuniu, nes kitaip -anokie čia draugai. Mes kiekvieną savaitgalį lekiam prie ežerų, ir šuo visuomet su mumis!!! Beje, draugai išduot gali, o šuo, turintis kontaktą su šeimininku - niekada!!!). Ir šitoje situacijoje - tai kenčia šuo, o ne šeimininkas, nes tuo metu, kai šuo kenčia - šeimininkas pramogauja. g.gif.
Beje, šeimininkas turi ne sedėti namie ir žiūrėti, kad jis nieko negraužtų, bet turi BENDRAUTI su šunimi. Tuomet jis TIKRAI negrauš.
Žiauru, kai asmuo, pasiėmęs prižiūrėti šunį, jį išduoda. verysad.gif

QUOTE(Gėlyte @ 2007 06 21, 09:14)
blink.gif
Na, suprantu jūsų pyktį, bet pilnai nežinant situacijos gal nesmerkit taip iš karto ir per daug nesinervinkit.
Į tokį puolimą gynyba tikrai nesinori atsakinėti, todėl tik daugiau pasakysiu apie situaciją, kad nenulinčiuotumėt visai.
Šitą šuniuką paėmiau iš gatvės, kai jam buvo apie 4 mėnesiai, būtų sušalęs vargšiukas, negalėjau pro jį praeiti. Tuo metu gyvenau ne viena, su draugu, realiai apsvarstėm galimybę jį pasilikti, net tada abu supratom, kad bus sunku, trūks laiko jam, bet jei vienas negalėdavo su šuniu pabūti, pavedžioti, tai kitas galėdavo, kartu jį ir prie ežeriukų imdavom. Mano mama gyvena kitame mieste, pas ją dažnokai savaitgaliams važiuoju aplankyti, bet ten jo imti negaliu, nes mama irgi turi šunį, jie nesutaria ir baigiasi gerais apsikandžiojimais.
Dabar gyvenu viena, nemažai dirbu. Jo neužmigdyčiau jokiu atveju, net pagalvoti apie tai baisu. Labai jį myliu, tiesiog norėjau sulaukti patarimų, ką daryti.

Gėlyte, čia ne apie migdyma ir kalba eina. Eina apie tai, kad reik bendrauti su šuniu. Panašiai kaip ir su vaiku. Taip, šiandien vakare sakykim neturi laiko, na tai ryt vakare išeikit porai valandų pasivaikščiot, pabėgiot. Tikrai padės porą kartų per savaitę tokie pasivaikščiojimai.Šuo išsilakstęs namie ramesnis bus - ilsėsis ir lauks šeimininkės mirksiukas.gif . O dėl bendravimo su kitais šunimis, viskas įmanoma, tik reik dirbti (t.y. pratinti bendrauti tarpusavyje ir mažinti agresyvumą) tiek su vienu, tiek su kitu šunimi (tavo ir mamos). O savaitgalį išsilakstęs šuo, patikėk VISĄ pirmadienį namie miegos, nes jam paprasčiausiai sveikatos nebus kažką graužti. (pas mus lygiai tas pats, žinau iš patirties). Pergalvok, susidėliok mintis ir viskas tikrai įmanoma, tik reikia susiimti save į rankas. Sėkmės!
Atsakyti
QUOTE(Gėlyte @ 2007 06 21, 08:44)
Ačiū už patarimus, stengiuosi skirti jam to dėmesio, bet pagal mano gyvenimo tempą nelabai išeina tiek, kiek reikia

Svarbu ne tik laiko kiekis, praleistas su šuniu - svarbu ir jo kokybė. Kiek laiko per dieną gali praleisti su šuniu ir ką tada veikiat?

O savaitgalį reiktų rinktis tarp to, ar sėdžiu viena namuose su šuniu, kad jis nieko negraužtų, ar važiuoju, pvz. su draugais prie kokio ežeriuko...  g.gif

Nu tai važiuojat visi kartu, ir dingsta problema g.gif Su šuniu namie sėdėt nereikia ir negalima, tai nieko nepadės - šuniui kaip tik veiklos reikia, o ne sėdėjimo namie.

Kai šuo pasidaro nereikalingas - reikia jį atiduoti. Kitaip tai egoizmas ir šuns bei savęs kankinimas, kam to reikia? Jeigu tau šuns nebereikia - pabandyk paieškoti jam gerų šeimininkų.
Atsakyti
O Jus pabandykite isivaizduoti save suns vietoje: visa diena sedeti namuose vienam, tv juk neziures, skaityti irgi nemoka. Iseitis miegoti diena - bet juk visa nakti miegojo, nemiegancioji grazuole gi... Vienas irgi nezais, nepasimetys sau kamuoliuko. Gryztat Jus namo, dziaugsmo daug. Bet velgi, visa pramoga guleti pries tv padejus galva ant seimininko keliu. Nakti vel miegot...Atejo savaitgalis, vel tarp keturiu sienu vienas, be jokios veiklos. Tai jus pasakykit kur deti visa susikaupusia energija? 3 metai tai dar pati jaunyste, kai suo kupinas jegu ir energijos kazkokiai veiklai (Jusu atveju neigiamai - grauzti kas papuola).
Tai dabar pasakykit, ar jums nenuvaziuotu stogas nuo tokio gyvenimo??? Man tai tikrai taip... Del to ir grauzia viska. Suo - ne kate.
Nemanau kad negalit bent jau valanda ar dvi skirti suneliui. Kai toks grazus oras galima per si laika ar pabegioti (kas ir Jusu sveikatai gerai smile.gif ),ar dviraciu pavazineti, ar pazaisti su kamuoliuku ir t.t. Budu kaip uzimti ir nuvaryti suni nuo koju yra daug. Iseitis viena - duokite jam kuo daugiau sportines veiklos. Reikia tik trupucio kantrybes ir noro buti su suniu.
Ir nesupranto kodel suns negalima kartu i gamta? Juk kartu daug smagiau, dabar mes su draugais net neisivaizduojame kad butu galima kitaip. net kai mane i svecius kvieciasi, praso kad ir suni kartu atsivesciau, jis tikras vakreliu siela biggrin.gif O juk vokieciu aviganis pas mane...
Linkiu Jums vel atrasti rysi su suneliu ir dziaugtis gyvenimu kartu. Sekmes ir stiprybes Jums 4u.gif

Ups... atsiprasau kad taip daug prirasiau... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo angelous: 21 birželio 2007 - 10:32
Na as taip pat turiu tokia problema, tik skirtumas tas, kad kiekviena vakara po pora valandu praleidziame su suneliu lauke - tikrai issidugsta, tuomet savaitgali dazniausiai kur nors vaziuojame, tai namuose vieno niekada nepaliekam, visada su mumis, atrodo tikrai nemazai laiko jam skiriame, bet... namai siaubingai suniokoti verysad.gif , visos durys apgrauztos, tapetai nudraskyti, spintos apgrauztos, praeita savaite sugebejo sofa taip sugrauzti kad tik i konteineri ismest.
Viena karta iseidami i darba palikome kamera, kad pafilmuotu, norejom paziureti kaip elgsis siuniukas, del ko taip elgiasi. Tai mums tik isejus, puole draskytis visas duris, ir is eiles viska grauzti g.gif ..
Na siaip siuniukui dar tik metukai bus, jaunas, tikimes isaugs, bet vistiek noretusi zinoti delko taip elgiasi ir kazkaip spresti smile.gif

QUOTE(*VICI* @ 2007 06 21, 12:16)
čia tai tikrai problema unsure.gif o ar turi šuniukas visokių graužtukų? sausgyslinių ar spec. žaislų? gal kai este namie bandykit jį būtent jais sudominti, gal tuomet ir vienas būdamas jais domėsis... būna gi visokių, net tokių milžiniškų kaulų pirkti, gal tai padėtų? g.gif

Taigi kad viskas jau isbandyta, zaislu pilna kruva turi smile.gif , bet su jais zaidzia, nesioja, meto, bet draskyt nedrasko, matyt savu gaila biggrin.gif Sausgysles visokias ir kaulus sugrauzia per greit, o jai ilgai nesusigrauzia tiesiog atsibosta suniukui ir numeta.
taigi net nebeisivaizduojam kaip butu galima nuramint, kad taip nebesielgtu g.gif
Atsakyti
Mes tai narvą turim ir daug ramiau. Nes kitaip... doh.gif Rytais krosas, per peitus aikštelėj dūkimai su kitais šunim, vakare ilgi pasivaikščiojimai po miestą arba aikštelė arba dar kas nors, savaitgaliai visi gamtoj su daug daug lakstymo, karvių gązdinimo, plaukiojimo... Ir vis tiek be narvo negalim. Ji tiesiog labai smalsi ir stengiasi visur užlipti ir viską patikrinti... ax.gif
Atsakyti
toks ispudis kad suniukas, kai jus iseinat, gauna stresa/pykti/nusivylima/nevilti etc ir puola grauzti bet ka, grauztukas ar negrauztukas skirtumo jam nera smile.gif
dekingumo jausmas uz tai kad jus juo rupinates, maitinat, zaidziat ir pan. sunims paprastai nera stipriai isreikstas, butu naivu to is jo tiketis
kryptys mano supratimu butu tokios:
pratinti ji prie minties kad reikia kartais pabuti vienam ir kad nieko tragisko tame nera
jei galima pagauti nusikaltimo vietoje, bausti. t.y. jam suprantama kalba paaiskinti elgesio taisykles
efektyvi igyvendinimo priemone - narvas
Atsakyti
QUOTE(Matroskin @ 2007 06 21, 13:00)
toks ispudis kad suniukas, kai jus iseinat, gauna stresa/pykti/nusivylima/nevilti etc ir puola grauzti bet ka, grauztukas ar negrauztukas skirtumo jam nera smile.gif
dekingumo jausmas uz tai kad jus juo rupinates, maitinat, zaidziat ir pan. sunims paprastai nera stipriai isreikstas, butu naivu to is jo tiketis
kryptys mano supratimu butu tokios:
pratinti ji prie minties kad reikia kartais pabuti vienam ir kad nieko tragisko tame nera
jei galima pagauti nusikaltimo vietoje, bausti. t.y. jam suprantama kalba paaiskinti elgesio taisykles
efektyvi igyvendinimo priemone - narvas

Na pagavima nusikaltimo vietoje jau esame isbande, siuniukas viska puikiai supranta, kai grystam nuleidus ausytes sedi, arba isvis kur nors slepiasi smile.gif
Na tas narvas idomus variantas, bet nelabai issivaizduoju kaip dideli suni narve laikyti, ir dar bute g.gif
Papildyta:
QUOTE(žostautė @ 2007 06 21, 12:59)
Mes tai narvą turim ir daug ramiau. Nes kitaip...  doh.gif Rytais krosas, per peitus aikštelėj dūkimai su kitais šunim, vakare ilgi pasivaikščiojimai po miestą arba aikštelė arba dar kas nors, savaitgaliai visi gamtoj su daug daug lakstymo, karvių gązdinimo, plaukiojimo... Ir vis tiek be narvo negalim. Ji tiesiog labai smalsi ir stengiasi visur užlipti ir viską patikrinti...  ax.gif

koks pas jus suniukas? ir kaip ten tas narvas atrodo? biggrin.gif bute laikote?
Atsakyti
Dėl vedžiojimo ilgesnio tikrai sutinku, bet kiekvieną dieną po dvi valandas nu tikrai netikiu, kad dirbančios vedžiojat savo augintinius. Gal tikrai ne pakankamai daug laiko aš jam skiriu, kiek reikėtų, bet negaliu sakyti, kad neskiriu, jei ne lauke, tai namie žaidžiam, net tv žiūrėdama jam kamuoliuka mėtau, nes jis labai tai mėgsta. Tiesa, lauke kamuoliukas jam neįdomus, jei paleidžiu, pabėga. Matau, kad kai išeinu jis labai liūdi, pasislepia kur po stalu ir žiūri tokiom gailiom akytėm sad.gif o visokių kauliukų palieku jam, bet tai baldų negelbsti. Tiesa, turi jis tokį užsiėmimą - mėgsta žiūrėti pro langą, specialiai jam užlipimą ant palangės padariau, bet tai irgi likusių namie daiktų negelbėja. Man atrodo, kad čia daugiau nuo šuns charakterio pruiklauso, o ne nuo to, ar vedžiosi jį 2 val. per dieną, ar 1 val. Nes šiaip bendraujam mes daug, net kalbuosi su juo, ir matau, kad labai prie manęs prisirišęs. Prie ežerų negaliu jo kol kas pasiimti, nes ilgaplaukis, o aš neturiu savo mašinos dar, pagalvokit, ar pačios norėtumėt imti šunį į savo mašiną, visą šlapią, išsivoliojusi žemėse ir pan. g.gif
Atsakyti