Bet Gelyte narvo variantas jums netinka, tavo atveju - reikia energijos "naikinimo". Be to, aš dirbanti, bet praktiškai kiekviena diena vakarais einu pasivaikščioti. (pvz. 18 val. einu gerą valandą, o po to jau 23 val. kažkur pusvalandį). Aišku, ne kiekvienas gali taip vėlai eiti, bet galima ir 20-21 val. pasivaikščioti. Oras dabar geras, pasivaikščiojimai tik figūrą gerina.
Beje, gal kur aplink yra šunų vedžiojimo aikštelė, jeigu taip - susibendrauk su kitais šunų šeimininkais ir nueikit geram pusvalandžiui - tai tooks tūsas tada šunims būna, ie emocijų ir fizine prasme.
O dėl mašinos - daroma paprastai -perkama pigiausias užtiesalas parduotuvėje arba imama sena nereikalinga paklodė, šuo prieš lipant į mašiną nušluostomas, taip pat galima užtiesti ir sėdynes. Vualia - mašina švari, ir šuo nebrudnas, o be to, dar ir bešluostant pagiriamas už gerą elgesį. Čia irgi iš patirties
. Viskas yra įmanoma, tik reik noro.
O dėl mašinos - daroma paprastai -perkama pigiausias užtiesalas parduotuvėje arba imama sena nereikalinga paklodė, šuo prieš lipant į mašiną nušluostomas, taip pat galima užtiesti ir sėdynes. Vualia - mašina švari, ir šuo nebrudnas, o be to, dar ir bešluostant pagiriamas už gerą elgesį. Čia irgi iš patirties
QUOTE(Matroskin @ 2007 06 21, 12:00)
jei galima pagauti nusikaltimo vietoje, bausti. t.y. jam suprantama kalba paaiskinti elgesio taisykles
Bausti už tai, kad šuo stresuoja? Ir tikėtis, kad nuo to nustos stresuoti? Įdomu
QUOTE(Gėlyte @ 2007 06 21, 12:37)
Dėl vedžiojimo ilgesnio tikrai sutinku, bet kiekvieną dieną po dvi valandas nu tikrai netikiu, kad dirbančios vedžiojat savo augintinius.
Nu tai netikėk, tavo bėdos. Ale vedžiojam, ir net ilgiau
Gal tikrai ne pakankamai daug laiko aš jam skiriu, kiek reikėtų, bet negaliu sakyti, kad neskiriu, jei ne lauke, tai namie žaidžiam, net tv žiūrėdama jam kamuoliuka mėtau, nes jis labai tai mėgsta.
Kamuoliuko mėtymas prie TV tikrai nėra pakankama veikla aktyviam šuniui.
Tiesa, lauke kamuoliukas jam neįdomus, jei paleidžiu, pabėga.
Reiškia, trūksta dresūros. O jei nepaleidi niekad nuo pavadžio - tai matyt fizinio krūvio šuniui trūksta žiauriai.
Man atrodo, kad čia daugiau nuo šuns charakterio pruiklauso, o ne nuo to, ar vedžiosi jį 2 val. per dieną, ar 1 val.
Nuo charakterio tik priklauso, ar daug jam veiklos reikia - aktyviam šuniui jos reikia daugiau.
Nes šiaip bendraujam mes daug, net kalbuosi su juo, ir matau, kad labai prie manęs prisirišęs.
Nu dar kartą pakartosiu - šuniui reikia normalio fizinės ir protinės veiklos, užsiėmimo! Kalbėjimasis su šuniu... Nu net nežinau, juoktis čia ar verkt
pagalvokit, ar pačios norėtumėt imti šunį į savo mašiną, visą šlapią, išsivoliojusi žemėse ir pan. 
Nu tai kasdien tokius vežiojuosi
Užtiesalai yra, kad nepriterštų mašinos.
QUOTE(Gėlyte @ 2007 06 21, 13:37)
Prie ežerų negaliu jo kol kas pasiimti, nes ilgaplaukis, o aš neturiu savo mašinos dar, pagalvokit, ar pačios norėtumėt imti šunį į savo mašiną, visą šlapią, išsivoliojusi žemėse ir pan. 
Dar ne tik šlapią ir išsivoliojusį purve, bet ir pilna šikna smilgų, lapų, spyglių ir šakų pastoviai vežiojuosi - ir nieko
Nu žodžiu, gavot pačios kur išsiliet, ant pagalbos prašančio žmogaus
Jau tokios idealios ir karjeros nedarančios visos.
Dėl mašinos, jau sakiau, kad įsivaizduokit, kad šuns šeimininkas prašo priimti savo šuniuką pas jus į mašiną, kai jūs pati šunio neturite. Aš suprantu, kad ne kiekvienas nori. Į savo imsiu bet kokiu atveju, ar jis švarus, ar purvinas.
Nebijokit, narvo namie nepastatysiu, o ir vedžioju aš jį turbūt ne ką trumpiau nei jūs visos (prisipažįstu, ne 2 val. po darbo, bet po gerą pusvalandį 2 kartus po darbo), kartais net per darbo pertrauką grįžtu namo pasižiūrėti, kaip jis.
O jei jau kalbėtis su šuniu atrodo keista, tai gal jūs lojatės vieni ant kitų
Nelabai mano šuniukas dresuotas, nemoka daug komandų ir neklauso dažnai, paleidžiu jį tik šunų aišktelėj, nes kitur ir šiaip negalima, nebent labai vėlai vakare.
Ačiū už iškoneveikimą
Jau tokios idealios ir karjeros nedarančios visos.
Dėl mašinos, jau sakiau, kad įsivaizduokit, kad šuns šeimininkas prašo priimti savo šuniuką pas jus į mašiną, kai jūs pati šunio neturite. Aš suprantu, kad ne kiekvienas nori. Į savo imsiu bet kokiu atveju, ar jis švarus, ar purvinas.
Nebijokit, narvo namie nepastatysiu, o ir vedžioju aš jį turbūt ne ką trumpiau nei jūs visos (prisipažįstu, ne 2 val. po darbo, bet po gerą pusvalandį 2 kartus po darbo), kartais net per darbo pertrauką grįžtu namo pasižiūrėti, kaip jis.
O jei jau kalbėtis su šuniu atrodo keista, tai gal jūs lojatės vieni ant kitų
Nelabai mano šuniukas dresuotas, nemoka daug komandų ir neklauso dažnai, paleidžiu jį tik šunų aišktelėj, nes kitur ir šiaip negalima, nebent labai vėlai vakare.
Ačiū už iškoneveikimą
Gelyte, o tu nebandei leisti suneliui palakstyti su kitais sunimis? ar pesasi? maniskei tai pats geriausias issikrovimo budas
O jeigu paleidus ne aiksteleje pabega, pabandyk aiksteleje pamokyti komandos "pas mane", pasiimk kokiu nors skanestu ir pakvietusi vis po kasneli, pries paleidziant taip pat kasneli, kad zinotu jog turi, po truputi turetu ismokti, paskui ir skanestu nebereiks
O jeigu paleidus ne aiksteleje pabega, pabandyk aiksteleje pamokyti komandos "pas mane", pasiimk kokiu nors skanestu ir pakvietusi vis po kasneli, pries paleidziant taip pat kasneli, kad zinotu jog turi, po truputi turetu ismokti, paskui ir skanestu nebereiks
QUOTE(Gėlyte @ 2007 06 21, 14:20)
Su tavim sutinku, ne kiekvienas nori imti svetima purvina ir slapia suni i savo masina. Pati buvau sudidurusi su tokia problema. Netgi dabar, kai turiu savo suni, mano mama nenori jo veztis savo masinoje, nes bus daug purvo.
Del pasivaiksciojimu, tai geriausiai susirasti "drauga" suniuka, su kuriuo butu galima eiti pasivaiksciot. Maniskis, kol neturejome "draugu" ir vaiskciojome po 40 min. namuose irgi pridarydavo visokiausiu nesamoniu, bet dabar.....po pasivaiksciojimu suns nerasta
Ir dar, pasistenk, kiek isgali skirti jam demesio. Beje, kai iseini is namu atsisveikink su juo
O barti, kai jau pridare nesamoniu
Panele/ponia Gėlyte. Aš lygiai taip pat dirbanti ir daranti karjerą, o be to, dar ir ištekėjusi, lygiai tokia pat kaip ir tu. Kaip ir darbe, taip ir prieš savo vyrą, bei savo augintinį - šunį- aš PRISIIMU atsakomybę už savo veiksmus ir poelgius. Iš Jūsų aprašymo aš suprantu, kad visi kiti kalti, tame tarpe ir šuo, kad graužia viską namie. Na, tai apie kokia karjerą žmogiškumo prasme prieš augintinį galima kalbėti? Tiesiog forumo dalyvės jums pataria kaip reikėtų elgtis su jūsų augintiniu, nes iki idealaus elgesio su gyvūnu oi kaip toli. Be to, karjerą daranti moteris turi mokėti priimti kritiką ir mokytis kiekvieną dieną, ar ne taip? Taigi, prašome susiimti ir persvarstyti savo situaciją, išanalizuoti ir pabandyti keisti bendravimą su šunimi. Tik po to, kai jums nepavyks ar pavyks ne taip kaip norėjote, galėsite priekaištauti Jums patariantiems. Nepabandėte, o jau pykstate.
Su kitais šunimis, kol jaunutis buvo, labai lakstė, žaidė, dabar daugiau pešasi, bet turi jis kieme "draugų", bent šiek tiek prasilaksto toj šunų aikštelėj, bet ne kiekvieną dieną. "Pas mane" bandau mokyti, bet sunkokai sekasi, jam net to maistelio nesinori kažkodėl. Nu, bandysiu aš jį "iškraudinėt" kažkaip
nes energija tikrai per kraštus veržiasi.
Papildyta:
Vienas dalykas, į mane nebūtina kreiptis "Jūs"
Kitas dalykas, aš nepykstu už patarimus, bet pykstu už tokius išsireiškimus, kaip "užmigdys" ir pan.
Nesakau, kad kažkas kitas kaltas, taip ir negalvoju, nes būtų kvaila kaltų ieškoti, kai pati esu šuniuko šeimininkė, tiesiog norėjau pagalbos, patarimo. Jų ir sulaukiau, ačiū jums visoms, tik pasižiūrėkit, kokia forma, negi to negalima gražiai pasakyti
Sakau, kartais ir žmonės neturi kur energinos dėti.
Tiesiog, kai ne tau asmeniškai viskas sakoma, ne taip baisiai ir atrodo iš šono turbūt. Man su savo šuniuku tobulėt ir stengtis yra kur, būtent todėl, kad jaučiu atsakomybę, ir kreipiuosi patarimų.
Papildyta:
QUOTE(lonai @ 2007 06 21, 14:44)
Panele/ponia Gėlyte. Aš lygiai taip pat dirbanti ir daranti karjerą, o be to, dar ir ištekėjusi, lygiai tokia pat kaip ir tu. Kaip ir darbe, taip ir prieš savo vyrą, bei savo augintinį - šunį- aš PRISIIMU atsakomybę už savo veiksmus ir poelgius. Iš Jūsų aprašymo aš suprantu, kad visi kiti kalti, tame tarpe ir šuo, kad graužia viską namie. Na, tai apie kokia karjerą žmogiškumo prasme prieš augintinį galima kalbėti? Tiesiog forumo dalyvės jums pataria kaip reikėtų elgtis su jūsų augintiniu, nes iki idealaus elgesio su gyvūnu oi kaip toli. Be to, karjerą daranti moteris turi mokėti priimti kritiką ir mokytis kiekvieną dieną, ar ne taip? Taigi, prašome susiimti ir persvarstyti savo situaciją, išanalizuoti ir pabandyti keisti bendravimą su šunimi. Tik po to, kai jums nepavyks ar pavyks ne taip kaip norėjote, galėsite priekaištauti Jums patariantiems. Nepabandėte, o jau pykstate. 
Vienas dalykas, į mane nebūtina kreiptis "Jūs"
Kitas dalykas, aš nepykstu už patarimus, bet pykstu už tokius išsireiškimus, kaip "užmigdys" ir pan.
Nesakau, kad kažkas kitas kaltas, taip ir negalvoju, nes būtų kvaila kaltų ieškoti, kai pati esu šuniuko šeimininkė, tiesiog norėjau pagalbos, patarimo. Jų ir sulaukiau, ačiū jums visoms, tik pasižiūrėkit, kokia forma, negi to negalima gražiai pasakyti
Tiesiog, kai ne tau asmeniškai viskas sakoma, ne taip baisiai ir atrodo iš šono turbūt. Man su savo šuniuku tobulėt ir stengtis yra kur, būtent todėl, kad jaučiu atsakomybę, ir kreipiuosi patarimų.
Panandysiu patarti del komandos "pas mane". Ja reiketu bent jau kol kas daryti, tik tuo metu, kai suo su pavadziu. Suktelni: pas mane ir timpteli pavadeli, atbeges suo turetu gauti skanesta, jei jis ju nenori, pabandyk ivairiu variantu, gal tai galetu buti mesyte, suris, ar dar kazkas, bet butinai tas, ko suo iprastai negauna. Jei neveikia su maisteliu, gal but jis turi koki megiama zaisliuka, tuomet pazaisk su juo. Bet butinai komanda mokyk su pavadeliu, kol jos neprades klausyti sventai. Sekmes 
Tiesa, geriau butu uzsiimi dresura, kol suo alkanas. Bandyk savaitgali rytais
Tiesa, geriau butu uzsiimi dresura, kol suo alkanas. Bandyk savaitgali rytais
Na nežinau kokios realiai pagalbos tikiesi sulaukti? Kokių patarimų? Juk jei pati supranti, kad mažai dėmesio skiri šuniui ir daugiau negali skirti? Pritarimo atiduoti/padovanoti/parduoti? Na, aš už šuns padovanojimą, nes jis kankinasi. O laiko kaip suprantu be šansų daugiau jam skirti iš tavo pusės. Gal yra kaimynų vaikų kurie po mokyklos iišeitų su juo ilgiau pasivaikščioti, pasidūkti? Bet čia tik laikina išeitis. Jei iš esmės negali niekaip ilgiau su juo praleisti laiko, manau vienintelė išeitis šuns netruamuojant taip toliau, tai jo atidavimas.
Dėl imimo šuns į svetimą mašiną, reikai tik šiek tiek pasidomėti. Nejau nekyla mintis pasiimti užtiesalo didelio, kad neišteptų sėdynių? Jei išsimaudo vandenyje-su rankšluosčiu nusausini, galų gale ant kelių pasiimi, išsiskalbsi rūbus, bet šuo patenkintas bus. Dėl to ir parašiau tokį pirmą postą. Nes patarimai nepadės. O gal?
Dėl imimo šuns į svetimą mašiną, reikai tik šiek tiek pasidomėti. Nejau nekyla mintis pasiimti užtiesalo didelio, kad neišteptų sėdynių? Jei išsimaudo vandenyje-su rankšluosčiu nusausini, galų gale ant kelių pasiimi, išsiskalbsi rūbus, bet šuo patenkintas bus. Dėl to ir parašiau tokį pirmą postą. Nes patarimai nepadės. O gal?
QUOTE(Gėlyte @ 2007 06 21, 13:20)
Va šitoj vietoj matau išeitį.
Reikia mokyti. Aišku, pirmiausiai "pas mane", vėliau visokių "sėdėt", "stovėt", gulėt", visko ką tik sugalvosite. Pirma - šuo bus paklusnesnis ir bus žymiai lengviau jį valdyti, o antra, ir šiuo atveju ne mažiau svarbu - šuo gaus reikiamą krūvį. Esmė tame, kad šunį protinis krūvis nuvargina labiau negu fizinis
Jei nesidomi kąsnelis, mokykitės tada, kai jis gerai išalkęs. Galima netgi organizuotis taip, kad jis apskritai visą maisto davinį gautų tik už įvykdytas komandas.