Įkraunama...
Įkraunama...

Likęs vienas šuo baigia suvalgyti namus

Dėl patiesalo pasiėmimo tai aišku, kad pagalvojau, nu nelaikykit už nevisprotę šunų kankintoją, nes tikrai jau net nepatogiai jauiuosi. Tiesiog nenori kiti imti ir viskas, naujos mašinos ir t.t., tryse gale ir pan. Tema ne apie tai..
O patarimai turi padėti, nes neketinu jo niekam atiduoti! Ir pritarimo niekam neieškau. Prigąsdinot čia, kad kankinu jį doh.gif tiesa, reikės daugiau laiko ieškoti jo vedžiojimui, kad išsikrautų, anksčiau tai draugas darydavo...
Pagalvojau, o kaip kiti šuniukai pas dirbančius žmones gyvena, juk pati matau ir pakalbu su šeimininkais, kad trumpai ryte pavedžioja ir po darbo valandžiukę, o namų negraužia.
Patarimų gavau gana nemažai, ačiū, bandysiu įgyvendint. Manau, dėl to, kad vieni gyvenam jis taip prisirišo prie manęs, o gal ir mano buvusio draugo ilgisi, labai gražiai jie bendraudavo...
Papildyta:
QUOTE(Daiva D. @ 2007 06 21, 15:48)
Va šitoj vietoj matau išeitį.
Reikia mokyti. Aišku, pirmiausiai "pas mane", vėliau visokių "sėdėt", "stovėt", gulėt", visko ką tik sugalvosite. Pirma - šuo bus paklusnesnis ir bus žymiai lengviau jį valdyti, o antra, ir šiuo atveju ne mažiau svarbu - šuo gaus reikiamą krūvį. Esmė tame, kad šunį protinis krūvis nuvargina labiau negu fizinis smile.gif Ir jei ryte bent kokias 15 minučių aktyviai padirbėsite, jis po to gerą pusdienį ilsėsis.
Jei nesidomi kąsnelis, mokykitės tada, kai jis gerai išalkęs. Galima netgi organizuotis taip, kad jis apskritai visą maisto davinį gautų tik už įvykdytas komandas.

Vat nuo šito ir pradėsiu. Sėdėti ir gulėti jis moka smile.gif Su maistu išmokinau, o "pas mane" niekaip neišėjo doh.gif bet dar bandysiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gėlyte: 21 birželio 2007 - 15:01
QUOTE(Gėlyte @ 2007 06 21, 16:41)
Ačiū labai  4u.gif svarbiausia, kad idėjų gavau, bandysiu peraukėti, nors man kažkaip atrodo, kad problema ne tik šuns užimtume yra.

Is tiesu suns uzsimtumas gali buti ne vienintele priezastis. Tarkim mano suneliui uzimtumas grauzimo ir darskymo atveju neturi jokios itakos, kad ir kiek begioja, duksta vistiek tas pats. Cia jau tikriausiai psihologinis stresas kai lieka vienas, neturi ka veikti ir t.t., nors nuo mazu dienu buvo paliekamas namuose, bet vis nepripranta doh.gif , nors nei cypia, nieko, tik draskyt viska puola. As jau imu matyt kad taip mums atsilygina uz tai kad viena paliekam smile.gif
Siaip dar mineja, kad anksciau su jumis gyveno tavo draugas, jeigu grauzimai prasidejo neseniai, tai gal jo issikraustymas turejo itakos? vistiek turejo buti prisirises, taip pat kaip ir prie taves.
Atsakyti
Na, gerai šiandien prisidūko, žiūrėsiu, kokius namus rytoj rasiu biggrin.gif iš tikrųjų tai neturi jis tos energinos tiek daug prikaupęs, nes pakankamai greitai pavargo parke g.gif
Atsakyti
Gelyte - nepamirsk, kad dabar karsta ir sunys greitai pavargsta.
Be to, tokiu oru per daug nuvarginti ir nederetu - perkais juk
Atsakyti
QUOTE(Gėlyte @ 2007 06 21, 20:06)
Na, gerai šiandien prisidūko, žiūrėsiu, kokius namus rytoj rasiu  biggrin.gif iš tikrųjų tai neturi jis tos energinos tiek daug prikaupęs, nes pakankamai greitai pavargo parke  g.gif

tai netreniruotas, tai ir pavargo.
Svarbu kad krūvis būtų pastovus, kasdien. Po vieno karto gali nieko nepasijausti, net gali būt atvirktinis efektas, savotiškas energijos antplūdis (daugiau sugrauš), bet po poros savaičių pastovaus krūvio jau ryškiai matosi teigiamas poveikis.
Atsakyti
Apie išsiskyrimo nerimą, gal kam padės
Atsakyti
mūsiškis anksčiau tą patį darė. nors porai valandų palik, tai grįžus rasdavai spintas atidarytas, dokumentus ištąsytus, mezgimo siūlus aplink stalo kojas apvyniotus, nuo sienos nutrauktą ir sugraužtą paveikslą, bateliam kulniukus nukramtytus, ir čia paminėjau mažiau nei pusę viso džiaugsmo... ojojoj verysad.gif
padėdavo kaulai, nepalikimas jokių nereikalingų daiktų ir patikrinimas ar sandariai visos spintos uždarytos. nu bet tik apsižioplink, tai ir vėl kokį siurprizą rasi.
o nuo tokių nesąmonių išgydė radikalus gyvenimo būdo pasikeitimas -- antras šuo namie 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dios @ 2007 06 23, 12:51)
mūsiškis anksčiau tą patį darė. nors porai valandų palik, tai grįžus rasdavai spintas atidarytas, dokumentus ištąsytus, mezgimo siūlus aplink stalo kojas apvyniotus, nuo sienos nutrauktą ir sugraužtą paveikslą, bateliam kulniukus nukramtytus, ir čia paminėjau mažiau nei pusę viso džiaugsmo... ojojoj  verysad.gif
padėdavo kaulai, nepalikimas jokių nereikalingų daiktų ir patikrinimas ar sandariai visos spintos uždarytos. nu bet tik apsižioplink, tai ir vėl kokį siurprizą rasi.
o nuo tokių nesąmonių išgydė radikalus gyvenimo būdo pasikeitimas -- antras šuo namie  4u.gif

Na čia jau labai radikalu biggrin.gif
O maniškis šį savaitgalį tik rankšluostį suėdė bigsmile.gif aišku, labai viską išslapčiau, bet kokią sofą galėjo patvarkyti, o nieko.. buvau tėčio priežiūrai palikus, sakė neėdė beveik nieko, užtat kai grįžau, puolė prie maisto ir taip glaustėsi, taip džiaugėsi smile.gif reikės šiandien turbūt vėl jį į parką vest, jei nelis...
Atsakyti
Gėlyte, pasieškokit senesnių temų apie šunis, kurie palikti vieni kaukia arba viską graužia, ten rasite ir daugiau patarimų. Trumpai pasakysiu, kad teigiamą rezultatą duoda dar ir pakeistas šėrimo grafikas - t. y. šuniui reikia paduoti ėsti prieš pat išeinant iš namų. Tuomet kurį laiką jis turės užsiėmimą, o vėliau gulės ir virškins. Taip pat galima palikti įjungtą radiją, jis nesijaus toks vienišas ir bus ramesnis.
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2007 06 26, 12:00)
Gėlyte, pasieškokit senesnių temų apie šunis, kurie palikti vieni kaukia arba viską graužia, ten rasite ir daugiau patarimų. Trumpai pasakysiu, kad teigiamą rezultatą duoda dar ir pakeistas šėrimo grafikas - t. y. šuniui reikia paduoti ėsti prieš pat išeinant iš namų. Tuomet kurį laiką jis turės užsiėmimą, o vėliau gulės ir virškins. Taip pat galima palikti įjungtą radiją, jis nesijaus toks vienišas ir bus ramesnis.

Tikrai labai ačiū, paprastai aš jį ir pamaitinu prieš išeinant, o apie radiją nepagalvojau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gėlyte @ 2007 06 26, 13:09)
Tikrai labai ačiū, paprastai aš jį ir pamaitinu prieš išeinant, o apie radiją nepagalvojau  thumbup.gif

Paskubėjau pasidžiaugti.. dar vieno sofos pufo nebėra verysad.gif jis greičiausiai išsigando griaustinio.. nu nebegaliu... verysad.gif

QUOTE(Ficia @ 2007 06 27, 09:09)
Gelyte, laikykis, tikrai nenuleisk ranku.
O tu negali suniuko uzdaryti kolidoriuje? Kad neturetu galimybes grauzti minkstus baldus?
Pabandyk minkstu pliusiniu zaislu duoti, kad turetu uzsiemima.

Palieku aš jam tų pačių jo apgraužtų dekoratyvinių pagalvėlių, tai lyg tyčia jų neliečia, o pasiima dar sveikas, kurias aukščiau padedu doh.gif ir kaulų palieku graužimui.. man atrodo, jis labai griaustinio išsigando, bet kai grįžus namo bariau, tai net dantis šiepė ant manęs... verysad.gif ir prisisiojo balkone, kambary ir virtuvėj..
Koridoriaus as mane kaip ir nėra... galėčiau kitam kambary daiktus visus uždaryti, bet vieną kartą kai uždariau tą kambarį, radau žiauriai duris apdraskytas ir dar daugiau visko sugraužta... iš to kambario į balkoną galima išeiti, tai jis greičiausiai supyko, kad negali įeiti... galėčiau ir virtuvėj uždaryti, bet bijau, kad jis man gali taip atkeršyti.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Gėlyte @ 2007 06 27, 10:49)
Palieku aš jam tų pačių jo apgraužtų dekoratyvinių pagalvėlių, tai lyg tyčia jų neliečia, o pasiima dar sveikas, kurias aukščiau padedu  doh.gif ir kaulų palieku graužimui.. man atrodo, jis labai griaustinio išsigando, bet kai grįžus namo bariau, tai net dantis šiepė ant manęs...  verysad.gif ir prisisiojo balkone, kambary ir virtuvėj..
Koridoriaus as mane kaip ir nėra... galėčiau kitam kambary daiktus visus uždaryti, bet vieną kartą kai uždariau tą kambarį, radau žiauriai duris apdraskytas ir dar daugiau visko sugraužta... iš to kambario į balkoną galima išeiti, tai jis greičiausiai supyko, kad negali įeiti... galėčiau ir virtuvėj uždaryti, bet bijau, kad jis man gali taip atkeršyti..  doh.gif

Joooo, linksma tau schmoll.gif Bet gi sunys neturi kersto jausmo?
O gal vis gi turi? Maniskis pvz. likes vienas namuose pridaro baluciu ir ne tik... g.gif Ir niekas nepadeda. Daro tik vienoje vietoje. O uzdarineti irgi nesiriztu, kad neatrastu kitos viecikes smile.gif O jam jau 11 men.
Tai va kaip buna su tais gyvunais. O ka padarysi, mes gi juos vistiek laaaabai mylim wub.gif
Atsakyti