Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinanciu krutimi pokalbiai

Sveikos mamytes, as vis dar prie zindanciu tongue.gif
Gal galit papasakot kaip daznai tustinasi jusu leliukai maitinami vien MP? Ir kokia spalva?
Zinau, kad atseit gali nesitustinti iki 10 paru, bet maniskis jei nepasitustina ilgiau nei 2 dienas labai neramus patampa ir atsisako zisti g.gif . Ir pastoviai zaliai... buvo, kad savaite nesitustino, tai apetitas ziauriai krites buvo, jau galvojau pienukas dings doh.gif . Zinau, kad nrekomenduojama primaitint anksciau nei 6 men, bet as jau duodu po kelis lasus morku sulciu ir galvoju pradet kokios slyvu tyreles duot. Su tustinimusi turim problemu nuo gimimo, taip kad nesilaikysim nustatytu normatyvu.
Atsakyti
Sveikos,
Na va, pasiguosiu ir aš smile.gif Pasigavau kažkokį virusą beslaugydama savo vyresnėlę verysad.gif Kažkas panašaus į žemos temperatūros virusą su gripo požymiais, gerkle, nosim. Žodžiu, visas komplektas schmoll.gif
Šiaip būtų nieko, ne pirmas ir ne paskutinis kartas, bet didžiausias mano galvos skausmas - kaip neužkrėsti mažosios. Juolab, kad prieš mėnesį jau buvom atsidūrę su ja ligoninėj su inkstų uždegimu verysad.gif ir dabar baisiai bijau pasikartojimų ar bet kokių ligų. Namie vaikštau ir maitinu su merlium ant burnos ir nosies, atrodau kaip su burka lotuliukas.gif Bijau arčiau dukriuko prisilenkti, o labiausiai nervinuosi, kai maitinu - stengiuosi galvą sukt į kitą pusę...
Dar labai nervina, kai ją nakčiai migdau bemaitindama (o pas mus tai pati sudėtingiausia dienos dalis:)) ir jau jaučiu, kad minga, man būtinai užeina mirtinas kosulio priepuolis. Ir vėl viskas iš pradžių. blink.gif
Na, bet tikiuosi, pats blogumas jau praėjo, blogiausia buvo užvakar ir vakar, gal kaip nors išsikapstysiu. Arbatas geriu litrais, namus vėdinam, šiandien jaučiuosi geriau, tai išplovėm visus pakampius ir visas dulkes išluostėm, kad nebūtų kur zarazoms plisti smile.gif
Labai linkiu visoms, ypač maitinančioms mamoms saugotis ir nesusirgti 4u.gif

QUOTE(MarryJane @ 2008 11 01, 21:02)
Sveikos mamytes, as vis dar prie zindanciu  tongue.gif
Gal galit papasakot kaip daznai tustinasi jusu leliukai maitinami vien MP? Ir kokia spalva?
Zinau, kad atseit gali nesitustinti iki 10 paru, bet maniskis jei nepasitustina ilgiau nei 2 dienas labai neramus patampa ir atsisako zisti  g.gif . Ir pastoviai zaliai... buvo, kad savaite nesitustino, tai apetitas ziauriai krites buvo, jau galvojau pienukas dings  doh.gif . Zinau, kad nrekomenduojama primaitint anksciau nei 6 men, bet as jau duodu po kelis lasus morku sulciu ir galvoju pradet kokios slyvu tyreles duot. Su tustinimusi turim problemu nuo gimimo, taip kad nesilaikysim nustatytu normatyvu.

Sveika,
Maniškė ilgiausiai nesituštino berods 3 ar 4 dienas. Užtai paskui atsiėmė savo lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ir iš tiesų, tai visiškai normalu. Bet dėl to, kad tuštinasi žaliai, aš turbūt ieškočiau priežasties... g.gif
Šiaip dėl primaitinimo, žalių vaisių ar daržovių sultis rekomenduoja pradėti dar vėliau, t.y. nuo 8-9 mėn. Žinoma, keli lašai gal ir nepakenks, bet pradėti primaitinti rekomenduojama nuo košių. Aš konkrečiai pirmą mėnesį pradėjau nuo kruopų košių (čia PSO rekomendacija), tada antrą mėnesį - daržovienės, o tik 3-ą rekomenduoja duoti vaisius. Nors aš paragauti vaisių irgi daviau anksčiau nei 9mėn., t.y. jau 7-ą mėnesį, tiesiog sutapo su šviežių obuolių, slyvų sezonu smile.gif. Pirktinių nebūčiau davusi smile.gif Bet tavo gi dar ir 6 mėnesių neturi...
Atsakyti
MarryJane, žalios išmatos MP maitinamam vaikui gali būti dėl pirmino ir antrinio (riebiojo) pienelio disbalanso. Primink, kaip vyksta jūsų maitinimas: kiek laiko jis žinda vieną krūtį? Ar pats ją paleidžia, ar tu atitrauki? Ar per vieną maitinimą duodi vieną ar abi krūtis?
Jei vaikelis gauna daugiau liesojo pienelio, jis gauna daugiau cukraus (laktozės), kurį ir tą spalvą išmatų pakeičia, ir gali būti neramumo, nenorėjimo žįsti priežastimi. Tad reikia labai žiūrėti, kad teisingai apimtų krūtį, ir kad išvalgytų kuo daugiau vienos krūties pienelio prieš paduodant kitą.
Kita priežastis gali būti jautrumas kažkokiems maisto produktams ar papildams, kuriuos vartoji tu pati (vitaminai, geležis, medikamentai). Tos visos morkytės irgi gali bėdų pridaryti, nes jo organizmas gali būti dar nepajėgus apdoroti naujo produkto.
Ar be spalvos dar kuo nors skiriasi išmatos nuo normalių: ar gleivėtos, kietos, skystos?
Ar kai tuštinasi, jam skauda? Ar viduriai užkietėję? Jei ne, tuomet nereikėtų pergyvent dėl reto tuštinimosi, o neramumus, dujas pilvuke 'naikinti' tam tinkamomis priemonėmis: masažiukais, vonelėmis, mankštelėmis...

QUOTE(Madeleine @ 2008 11 01, 20:34)
Sveikos,
Na va, pasiguosiu ir aš smile.gif  Pasigavau kažkokį virusą beslaugydama savo vyresnėlę verysad.gif  Kažkas panašaus į žemos temperatūros virusą su gripo požymiais, gerkle, nosim. Žodžiu, visas komplektas schmoll.gif 

Žinai, aš vis prisimenu savo ginekologo žodžius, kuomet laukiausi pirmagimės: išvardino jis man tuntą ką galima ir ko negalima daryti, valgyti, gerti ir t.t. ir pan. nėštumo metu, o reziumavo: ale mes gi gyvenam ne stiklo burbule, tai verstis per galvą saugantis neverta. Tas pats su kūdikiu: garantuoju, kad prie visų tavo apsaugos priemonių ji jau gavo tą virusą. Lygiai kaip ir gavo antikūnius su MP su tuo virusu kovoti. smile.gif Šiaip jau pagrindinė taisyklė: dažnai plauti rankas. O visa kita - kaip bus taip. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 11 01, 23:56)
MarryJane, žalios išmatos MP maitinamam vaikui gali būti dėl pirmino ir antrinio (riebiojo) pienelio disbalanso. Primink, kaip vyksta jūsų maitinimas: kiek laiko jis žinda vieną krūtį? Ar pats ją paleidžia, ar tu atitrauki? Ar per vieną maitinimą duodi vieną ar abi krūtis?
Jei vaikelis gauna daugiau liesojo pienelio, jis gauna daugiau cukraus (laktozės), kurį ir tą spalvą išmatų pakeičia, ir gali būti neramumo, nenorėjimo žįsti priežastimi. Tad reikia labai žiūrėti, kad teisingai apimtų krūtį, ir kad išvalgytų kuo daugiau vienos krūties pienelio prieš paduodant kitą.
Kita priežastis gali būti jautrumas kažkokiems maisto produktams ar papildams, kuriuos vartoji tu pati (vitaminai, geležis, medikamentai). Tos visos morkytės irgi gali bėdų pridaryti, nes jo organizmas gali būti dar nepajėgus apdoroti naujo produkto.
Ar be spalvos dar kuo nors skiriasi išmatos nuo normalių: ar gleivėtos, kietos, skystos?
Ar kai tuštinasi, jam skauda? Ar viduriai užkietėję? Jei ne, tuomet nereikėtų pergyvent dėl reto tuštinimosi, o neramumus, dujas pilvuke 'naikinti' tam tinkamomis priemonėmis: masažiukais, vonelėmis, mankštelėmis...

Na dazniausiai abi krutis duodu, nes pienelio ne fontanai. Viena kruti zinda apie 15 min. Ir dazniausiai uzmiega bevalgydamas arba kartais ispjauna. Stengiuosi visada duoti kita kruti, kai jau matau, kad pirmoji visiskai tuscia. Pati as nieko ypatingo nevartoju. Na nebent vitaminus maitinancioms. Bet ju negerti tikrai negaliu, nes isvis sudziusiu. Nemanau, kad cia nuo ju. Kaip jau sakiau jis pas mane nuo gimimo sunkiai tustinasi. Dazniausiai zaliai, su gleivemis, skystokai ir skausmingai. Ir tie neramumai dazniausiai buna del to, kad nesitustina normaliai. Nemanau, kad keli morku sulciu lasiukai pakenks labiau, nei tas diskomfortas kuri jis jaucia negaledamas pasitustinti. Ir tikrai geriau rinksiuos ankstesni primaitinima nei klizmutes. Tie nustatyti normatyvai (pvz. primaitinimas nuo 6 men., galimas nesitustinimas iki 10 paru ir t.t.) gal ir geras dalykas vaikuciams, kuriu virskinimo sistema veikia "pagal normatyvus" biggrin.gif . Maniskio deja ne...
Dabar duodu ir geruju bakteriju Linex. Na lyg ir gereja situacija nuo ju. Bet manau naturalus produktai bet kokiu atveju yra daug geriau. Taip ar taip greit reiks pradet pratint prie kito maisto rolleyes.gif
Man per gimdyma leido antibijotikus del streptokoko, imunoglobulina del neigiamo rezus faktoriaus, o ka tik gimusiam leliukui kazkokius vaistus del hematomos galvyteje. Matyt visa si puokste medikamentu nemaza dalimi itakojo virskinimo sunkumus g.gif
Skaiciau kazkur cia SM, kad ankstesnis (netgi nuo 3 men) tam tikru produktu ragavimas ne vienai padejo ispresti problemas su viduriukais. Ir kaip kazkuri mama minejo, juk verkiantis vaikas neturi laiko pazinti pasaulio...
Atsakyti
MarryJane, BUTENT todel, kad tavo vaikutis turi virskinimo problemu, jam JOKIU BUDU negalima duoti jokiu sultyciu ar tyreliu. jam ir taip sunku, o zalios darzoves, tyres ir koses yra sunkiai virskinamas maistas, palyginus su motinos pienu. tiesa sakant, ankstyvas primaitinimas dazniau yra virskinimo sutrikimu ar kitu sveikatos problemu priezastis, o ne gydymas 4u.gif

tavo mazylio virskinimo problemos gali buti ir del streptokoko bei tavo gydymo antibiotikais. "linex" yra naturaliu geruju bakteriju misinys, jis gali buti naudingas, jei tavo vaikuciui yra disbioze (truksta geruju bakteriju).
ar jam buvo darytas ismatu paselis?

be to, savo vaikuciui esi davusi misinio, o tai galejo sukelti alergija karves pieno baltymui. disbioze (geruju bakteriju trukumas) irgi yra alergijos rizikos veiksnys. pabandyk kuri laika nevartoti pieno produktu ir pasitarti su alergologe.

nuo pilvuko "neramumo" gerai padeda "sportas" - masazas, manksta, plaukymas. jei nenori mazylio nesti i baseina, gali plukdyti vonioje.

Madeleine, galbut tave paguos mano istorija.
kai mano treciajam sunui buvo 10 dienu, mano vyresnieji pasigavo virusine infekcija, uzsikreciau ir as - su visa puokste simptomu, auksta temperatura, saltkreciu, kaulu lauzymu ir taip toliau. vienintelis nesusirgo zindomas naujagimis, nors as nesiemiau jokiu ypatingu atsargumo priemoniu.
tiesa, dar vartojau homeopatini preparata "oscilococcinum".
kaip rase ode, tavo dukryte su pieneliu gauna antikunius pries tavo liga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ragnez: 02 lapkričio 2008 - 12:07
Ode, ragnez, ačiū už patarimus ir palaikymą 4u.gif 4u.gif Iš tikro, aš irgi taip manau, kad mažoji galėjo tą virusą gauti, bet tai, kad pati ją maitinu - ją ir apsaugau. smile.gif Beje, aš pageriu "oscilococcinum" ir vyresniajai jį girdziau. Bet kokiu atveju, manau, kad mes jau po truputį kapstomės iš ligų. smile.gif

MarryJane,
vakar atsakydama neatidžiai pažiūrėjau, kokio amžiaus tavo vaikutis. Ir tik parašius pamačiau blush2.gif Taigi, taviškis dar mažutis ir tikrai nepasiruošęs jokiam primaitinimui. Esu klausiusi paskaitą ir šiaip skaičiusi, kad per ankstyvas primaitinimas ar per ankstyvas visokių sultyčių, pakrapštytų obuoliukų ir bananų davimas gali sukelti įvairias problemas, nes kūdikio virškinimo sistema dar tam nepasirengusi, nesubrendusi.
Aš visiškai pritariu anksčiau išsakytoms ragnez mintims, kad kaip tik reiktų stengtis ilgiau maitinti savo pienuku. O dėl tuštinimosi ir kitų pilvelio bėdų (ypač žalių išmatų) aš siūlyčiau paieškoti tikrųjų priežasčių. Gal iš tiesų verta pasidaryti išmatų pasėlį, juolab, kad rašai, jog tuštinasi su gleivėm. Aš, jei būtų tokia situacija, būtinai pasitarčiau su kompetentingu ir patikimu pediatru, kuris rimtai pasižiūrėtų į reikalą, atliktų reikiamus tyrimus. Ir ne tik dėl to, kad būtinai kažką rastų, gal viskas yra gerai, tiesiog tave nuramintų, patartų, kokios profilaktikos imtis.

Jeigu būtų įdomu, gali pasiskaityti apie papildomą maitinimą:
http://www.sveikapra...?text.id.sub.37
sėkmės tau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MarryJane @ 2008 11 01, 21:02)
Zinau, kad atseit gali nesitustinti iki 10 paru, bet maniskis jei nepasitustina ilgiau nei 2 dienas labai neramus patampa ir atsisako zisti  g.gif . Ir pastoviai zaliai... buvo, kad savaite nesitustino, tai apetitas ziauriai krites buvo, jau galvojau pienukas dings  doh.gif . Zinau, kad nrekomenduojama primaitint anksciau nei 6 men, bet as jau duodu po kelis lasus morku sulciu ir galvoju pradet kokios slyvu tyreles duot. Su tustinimusi turim problemu nuo gimimo, taip kad nesilaikysim nustatytu normatyvu.

ai, mano NOjus irgi buna nesitustina ir tris ir keturias dienas. Na naeramus buna, bet jis visada toks, be to jam du dantys islindo, tai gal dar del to buvo neramus. Morku neskubeciau duot - alergizuoja, na gali alergizuot, slyvu ir siaip vaisiu apskritai patarama tik nuo 7-8 men duoti. Na as kadangi skaiciau daug visokiu straipsniu kodel neverta primaitint per anksti tai tikrai neskubesiu. Na, mums jau nedaug ir liko smile.gif
Mary jane - labai dziaugiuosi kad maitini 4u.gif
Papildyta:
as tai dabar irgi turiu galvos skausma....visda migdfydavau NOju su papuliu....dar ir pati uzmigdavau kartu...o dabar....jau kelis kartus gan stipriai ikando...jau man kai rekai jamduot papuli tia visas kunas isitempia sad.gif teks kazkaip kitaip midgyt....
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2008 10 10, 13:59)
o mano aukle susilauze ranka sad.gif tai ka dabar daryt nezinau, kazkaip reik ikipirmadienio kita susirast.....nes kitaip tai nuo proto nusoksiu..

O kasdien auklė ateidavo ir kartu būdavo? Šiaip sėkmės ieškant naujos - man va vis nesiseke su auklėm, bet čia dėl to, kad vos keliom valandom per savaitę noriu išsprukti ir vaikius palikti...

QUOTE(AusraR @ 2008 11 02, 19:03)
as tai dabar irgi turiu galvos skausma....visda migdfydavau NOju su papuliu....dar ir pati uzmigdavau kartu...o dabar....jau kelis kartus gan stipriai ikando...jau man kai rekai jamduot papuli tia visas kunas isitempia  sad.gif teks kazkaip kitaip midgyt....

Ui žinau. Mano Karolis taip buvo pradėjęs daryt. Bjauriausia, kad Vytuką jau būdavau užsimigdžiusi, o tada guliu sau, maitinasi Karolius ir tik CAPT, aš vos ne AAAA, tik save smarkiai smarkiai sulvaldau, ištarukiu papulį, vaikis didelėm akim pažiūri ir jau matau rėks. vėl kišu atgal ir pasakau - nu būk geras, nekąsk, skauda man, labai labai skauda. Kelis kartus teip pabandė ir kaip tai nsutojo. ax.gif Beje, panašaus amžiaus kaip taviškis ir buvo vaikinas. Visa laimė, kad dantų tik du tada tebuvo.

Kitaip nei maitindama vaikus abu migdyt iki šiol nemoku. doh.gif Vat ir gaunasi, kad tik mamytė tinka migdymui. Anksčiau dar kažkas su vienu pabūdavo, kol kitą migdau, o nuo rugsėjo likau viena ir teko abu iš karto maitinant migdytis. Išmokau, kitaip jau jie ir nesutinka - vos kurį pastveriu neštis lovon, tuoj kitas atlekia šūkaudamas mam-mam-mam. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Emilė @ 2008 11 02, 23:51)
Anksčiau dar kažkas su vienu pabūdavo, kol kitą migdau, o nuo rugsėjo likau viena ir teko abu iš karto maitinant migdytis. Išmokau, kitaip jau jie ir nesutinka - vos kurį pastveriu neštis lovon, tuoj kitas atlekia šūkaudamas mam-mam-mam.  doh.gif

Atsiprašau už nekuklų klausimėlį, bet man baisiai smalsu, kaip įmanoma vienu metu abu vaikiukus maitinti? tongue.gif Ypač kai jie jau ne mažiukai smile.gif Nu aš įsivaizduoju save, kai maitinu savąją, tai guliu ant šono ir nelabai suprantu, kaip būtų galima dar antrą sinchroniškai maitinti iš kitos pusės g.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Bet kokiu atveju, jūs - dvynukų mamos - šaunuolės, ypač, kad maitinant pačios. Pagarba 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Madeleine @ 2008 11 03, 20:09)
Atsiprašau už nekuklų klausimėlį, bet man baisiai smalsu, kaip įmanoma vienu metu abu vaikiukus maitinti? tongue.gif  Ypač kai jie jau ne mažiukai smile.gif  Nu aš įsivaizduoju save, kai maitinu savąją, tai guliu ant šono ir nelabai suprantu, kaip būtų galima dar antrą sinchroniškai maitinti iš kitos pusės g.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
Bet kokiu atveju, jūs - dvynukų mamos - šaunuolės, ypač, kad maitinant pačios. Pagarba 4u.gif  4u.gif

kol buvo maziukai as maitidavau abu kartu, na taip po pazastimis susidedu ir maitinu wink.gif dabr jiems nebepatinka taip, o ir reikalo neber, nes pasisotina greitai.
Atsakyti
QUOTE(MarryJane @ 2008 11 01, 20:02)

Maniškis vienu metu buvo pradėjęs tuštinti žaliai, bet buvo ir kitų negerumų: su kraujo gyslelėmis, gleivėmis, taigi darėm tyrimą ir nustatė žarnyno uždegimą, kuomet trūksta gerųjų bakterijų. Kadangi jau buvo atėjęs primaitinimo laikas, griežtai uždraudė duoti daržoves ir pradėti nuo kruopienių, nes daržovės tik dar labiau "uždega" žarnyną.
Jūs esate dar mažiukai, primaitinti dar anksti, o daržovės kaip tik dar labiau sutrikdys žarnyno veiklą (netgi jei ir nėra uždegimo, bet akivaizdu, kad kažkas ne taip). Reikėtų išsiaiškinti, kas negerai ir patiems "nesigydyti", o geriau pasikonsultuoti su gydytoja 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Juna08 @ 2008 11 03, 22:26)
Maniškis vienu metu buvo pradėjęs tuštinti žaliai, bet buvo ir kitų negerumų: su kraujo gyslelėmis, gleivėmis, taigi darėm tyrimą ir nustatė žarnyno uždegimą, kuomet trūksta gerųjų bakterijų. Kadangi jau buvo atėjęs primaitinimo laikas, griežtai uždraudė duoti daržoves ir pradėti nuo kruopienių, nes daržovės tik dar labiau "uždega" žarnyną.
Jūs esate dar mažiukai, primaitinti dar anksti, o daržovės kaip tik dar labiau sutrikdys žarnyno veiklą (netgi jei ir nėra uždegimo, bet akivaizdu, kad kažkas ne taip). Reikėtų išsiaiškinti, kas negerai ir patiems "nesigydyti", o geriau pasikonsultuoti su gydytoja  4u.gif

na laukiam rytoj paselio atsakymo. Jau antra karta. Bet pirmasis buvo darytas pries didiji skiepa, po kurio mano vaikui pablogejo apetitas ir virskinimas (iki siol tesiasi). Tai nieko nerado.
O geruju bakteriju as jam pradejau duot profilaktiskai, gal kiek ir geriau, bent jau kas 3 dienas pasitustina.
O kokiu budu nustatomas zarnyno uzdegimas? Ir kaip daznai tuo metu tavo lelius tustindavosi?
Atsakyti