Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinanciu krutimi pokalbiai

QUOTE(Madeleine @ 2008 11 04, 22:04)
Su vyresne dukra aš nieko panašaus neatsimenu, ramiai gyvenom ir jokio hemoglobino iki metų netikrinom ir galvos nekvaršinom. smile.gif
Va gaila, kad mūsiškei niekaip mėsos neįsiūlau, gal padėtų... Teks duoti to sirupo, gerai, kad jis bent skonio gero. O anksčiau buvo išrašę Hemofer, tai neįtikėtino šlykštumo dalykas. blink.gif

Mes ramiai su viais gyvenam, nors... dvynukų hemaglobinas vasaros galė buvo 94 ir 92. Maža tikrai, bet mėsos neduodu kol kas, o be MP dar nelabai ką ir norėjo valgyt. Geležies irgi nedaviau - gražūs ir be jos, o ir sveiki jie abu. Pasidomėjau, kur daržovėse/vaisiuose/kruopose daugiausia geležies ir pradėjau tų produktų daugiau duoti. Kitą mėnesį vėl darysim kraujo tyrimą ir žiūrėsiu, ar bus kas pasikeitę.

Man toks rodiklis kaip 111 iš viso mažakraujyste nekvepėtų. g.gif

Tiesa, verta ir pačiai mamai kraują išsitirt. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Emilė @ 2008 11 04, 23:40)
Man toks rodiklis kaip 111 iš viso mažakraujyste nekvepėtų.  g.gif

Tiesa, verta ir pačiai mamai kraują išsitirt.  ax.gif

mano tai 123, sakyciau gerai smile.gif nors pradejau daugiau jautienos valgyt, ogal pakils...gal ir maziams tada persiduos...
Atsakyti
QUOTE(Emilė @ 2008 11 04, 23:40)
Mes ramiai su viais gyvenam, nors... dvynukų hemaglobinas vasaros galė buvo 94 ir 92. Maža tikrai, bet mėsos neduodu kol kas, o be MP dar nelabai ką ir norėjo valgyt. Geležies irgi nedaviau - gražūs ir be jos, o ir sveiki jie abu. Pasidomėjau, kur daržovėse/vaisiuose/kruopose daugiausia geležies ir pradėjau tų produktų daugiau duoti. Kitą mėnesį vėl darysim kraujo tyrimą ir žiūrėsiu, ar bus kas pasikeitę.

Man toks rodiklis kaip 111 iš viso mažakraujyste nekvepėtų.  g.gif

Tiesa, verta ir pačiai mamai kraują išsitirt.  ax.gif

hmm, visai susibalamutijau blink.gif Dar žiūrėjau pagal kraujo tyrimų normas mūsų hemoglobinas lygtais įeina į normą: 8-10mėn. turi būti 105-129, bet MCV rodiklis mūsų žemesnis: norma 82-98, o mūsų - tik 75. Čia kaip suprantu, geležies atsargas kraujyje rodo ar kažką panašaus.
Savo kraujo rodiklių nežinau, reiktų pasidaryti.
Šiaip nestresuočiau, bet kad prie mūsų mažosios kažkaip ligelės visokios ėmė kibti. Va ir šiandien lengva sloga prasidėjo... verysad.gif Būtų visiškai sveika, turbūt nekreipčiau dėmesio, o ir kraujo nieks nebūtų ėmę, nei žiūrėję.
Atsakyti
QUOTE(MarryJane @ 2008 11 04, 16:59)
tai as pas gydytoja jau antra menesi tasausi. Tai tik siandien dave siuntima pas gastroenterologa. Talonas po 2 savaiciu. na kol kas duosiu Linex karta per diena ir lauksiu. Paselio atsakyymas geras, kraujas, slapimas irgi geri.
O kokias bakterijas jus geriat? Ir ka isbraukei is savo valgiarascio? Ar gereja situacija?

Mes tą pačią dieną nuėjom pas gastro. Prašyk papildomo talono. Galbūt reikės šiek tiek palaukti, o gal kas nors geranoriškai praleis į priekį. Bet tikrai netempk gumos, juk su mažiukais negerai taip...
Pasėlis ir mums buvo geras, bet matai, uždegimas vis tiek yra.
Šiandien pakeitė bakterijas - liepė gerti Bifolac, nes viduriukai lyg ir buvo susitvarkę, o dabar vėl negerai - žali, su stipriu rūgšties kvapu ir gleivėmis... Prieš tai gėrėm bakterijų kompleksą, ten ir lacto, ir bifido bakterijų buvo.
O man užraukė kvietinius miltus (bandelės, makaronai ir kitos "tuščios" kalorijos) bet pieno produktus, išskyrus kefyrą, rūgpienį, grietinę ir t.t., kur nėra jokio pieno pėdsakų.

QUOTE(Madeleine @ 2008 11 04, 20:12)
Tai ir gerai. smile.gif
O va mes šiandien iš gydytojos, ir su nekokiom žiniom - dukriuko hemoglobinas toliau krenta. Čia kažkur ėjo diskusija apie žindomų kūdikių hemoglobiną, tai mūsų jis praėjusį mėnesį buvo žemas (117, MCV 77), o šįkart - dar mažiau: 111, MCV 75. Išrašė kitą preparatą, kažkokį Ferrum Lek, dar pirkau folio rūgšties. Bandysiu duoti, nes, akivaizdu, kad su papildomu maistu negauna pakankamai. Gal kažkaip susitvarkysim...
Man įdomu, kiek blogi čia tie rodikliai, t.y. ar šiek tiek žemas, ar labai... Gal kas pakomentuos? Ačiū smile.gif

Ar pražioplinau, ar neminėjai: o kiek laiko dukriukui?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Juna08: 05 lapkričio 2008 - 13:47
QUOTE(Juna08 @ 2008 11 05, 14:44)
Ar pražioplinau, ar neminėjai: o kiek laiko dukriukui?

Mums 9 men, jau beveik 9,5 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Madeleine @ 2008 11 05, 14:07)
Mums 9 men, jau beveik 9,5  smile.gif

Tai tada gal dėl hemoglobino lygio pakėlimo geriau valgyt produktus, kurie turi geležies g.gif Nes tie visi preparatai vis tiek nėra natūralūs...
Atsakyti
o vat mums ka daryt....juk mes dar maziukai...o tos sintetines gelezys dirgina skrandi... na kol kas tai ir nedaviau...bet sakiau kita savaite pakartosiu kraujo tyrimu gal ir jei bus nukrite labiau turbut duosiu jau...ne smano Nojus kazkoks mieguistas pasidares nuo antradienio....
Atsakyti
QUOTE(Juna08 @ 2008 11 06, 18:40)
Tai tada gal dėl hemoglobino lygio pakėlimo geriau valgyt produktus, kurie turi geležies  g.gif  Nes tie visi preparatai vis tiek nėra natūralūs...

Aš irgi taip manau, kad žymiai geriau, kad iš natūralių produktų pasisavintų geležį. Kažkaip ir bandau tą daryti, verdu košes, stengiuosi naudot tokias daržoves ir kruopas, kurios daugiau Fe turi. Bėda ta, kad mažoji kol kas mėsos nelabai valgo, bet bandau kažkaip įsiūlyti...
Taip visą mėnesį jau darėm ir po to kartojom tyrimą - pasirodo hg dar mažėja. Tai nesupratau, ar to maisto mažai dar valgom, ar maiste Fe nedaug... Dabar pradėjau duoti tą sirupėlį, jau trečia diena, virškinimui nieko blogo kol kas neatsitiko, nepastebėjau. Galvoju, kad bandysiu ir maistu, ir tuo geležies sirupu pagerint situaciją. smile.gif
Dar, matyt, priklauso nuo to, kiek vaikas valgo tų košių, mėsos. Aš kai paskaičiau bendraamžių temelėj, tai vos iš koto neišgriuvau - ten mamos giriasi, kad vaikai suvalgo didžiausias porcijas, kerta mėsiškas košes, sakyčiau 2-3 kartais daugiau negu mūsiškė.doh.gif Bet ten dauguma vaikų mišiniais maitinami. Tai irgi negaliu normaliai palyginti... g.gif
Bet kažkaip intuicija man sako, kad nereik čia labai nerimauti ir problemų lygioj vietoj ieškoti. smile.gif Manau, kad nėra pas mus ta situacija tokia bloga, čia Emilė rašė, kad jos dvynukų hg buvo dar žemesnis ir nieko. Bet kokiu atveju mėnesio pabaigoj vėl kartosim tyrimuką smile.gif
Atsakyti
Kad geležis geriau pasisavintų, reikia tuo pat metu vartoti ir vit. C. Vyresniem vaikučiam turbūt tiktų citrusiniai vaisiai arba jų sultys... g.gif
Atsakyti
MP turi 95 procentus vitamino C paros normą. Taigi pakanka visai nedaug su maisteliu jo gauti. Ir ne citrusinius gal geriau, o kad ir tuos pačius obuolius duoti. Juose, beje, irgi yra geležies. AusraR, tavo vaikyčiai jau irgi gali po truputuką pagremž-to obuoliuko bandyti ragauti.

Mamukai, neprisiriškit prie tų skaičiukų. Svarbiau, manau (čia tik aš manau, bet mūsų gydytojas pritaria), jog labai svarbu ir vaiko savijauta. Aišku, jei dažniau sirguliuoja, sloguoja, vis meiguistas, tada verta susirūpinti, o jei judrus, energingas, nelimpa bacilai, tai tegu sau ir gyvena.

Mano vaikai mielai geria HIPP raudonų vaisių sultis, valgo vynuoges, kitus vaisius, daržoves, įvairias košes (beje, puikus geležies šaltinis - moliūgas - jo galima ir į kruopų košytes įtarkuoti - skonis švelnus, vaikai mėgsta).

Pati jau 16-ti metai esu evgetarė, vaikai didieji iki 3 metų, mažiukai kol kas vis dar irgi negavu mėsos, žuvies , o sveiki auga.
Atsakyti
QUOTE(Madeleine @ 2008 11 05, 15:07)
Mums 9 men, jau beveik 9,5  smile.gif

Galima isiterpt 4u.gif Mano suneliui 10men jau,bet dar pati maitinu ir irgi hemoglobinas buvo zemokas- nesieke 100,tai poliklinikoj liepe duot gelezi suneliui,bet niekaip jam negalejau sugirdyt doh.gif Tai paforsavau ant versienos smile.gif Ir po poros savaiciu susitvarke thumbup.gif Kalbejau del tos gelezies su Santariskiu gydytojom,galvojau,gal blogai,kad nedaviau,tai sakem tokiems vaikiukams zymiai geriau yra naturalus gelezies saltiniai nei visi tie papildai.Tai va ir jums siulau daugiau mesytes wink.gif
Beje,dsel nevalgumo,tai oi kiek as probemu su juo turiu doh.gif Visai apetito neturim doh.gif Bet as va isigudrinau: isverdu versienos gabalioka gera toki ir duodu saviskiui i ranka,tai valgo kaip koki sausaini biggrin.gif Jis pas mane isvis kosiu nelabai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo chaude*: 07 lapkričio 2008 - 16:02
QUOTE(chaude* @ 2008 11 07, 16:58)
Bet as va isigudrinau: isverdu versienos gabalioka gera toki ir duodu saviskiui i ranka,tai valgo kaip koki sausaini biggrin.gif Jis pas mane isvis kosiu nelabai...

Va čia tai išradingumas! thumbup.gif Ačiū už pasiūlymą smile.gif Eisiu išvirsiu jaučio ar veršio šmotą, tegu doroja. lotuliukas.gif Nes pastebėjau, kad tai, kas rankose būna daug geriau suvalgoma negu iš šaukštelio.
Emile, aš pritariu, kad nereik į tuos skaičius baisiai orientuotis. Nors kai grįžtu iš gydytojos, tai bent pirmą dieną būnu "užsiparinus", bet paskui praeina smile.gif O maniškė, tai dabar atrodo sveika, linksma. Va, čia kažkurią dieną išsigandau, kad suslogavo, bet tik vienai dienai, po to praėjo. Kažkaip labai greitai baigėsi, ačiū dievui. Gal nuo dantų g.gif , nes dabar kaip tik daiginam bent 2 vnt. lotuliukas.gif
AusraR, tavo vaikiukams jau iš tiesų netrukus bus galima po truputuką duot paragaut papildomo maistuko. Tai iš tiesų, galima parinkti tokias kruopas ar vaisius, kuriuose daugiau geležies. Gal taviškiai bus valgesni? O tai, kad vaikas mieguistas juk nebūtinai geležies trūkumas sąlygoja, gali būt ir kitokių priežasčių, gal tiesiog diena tokia pasitaikė? g.gif
Atsakyti