Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinanciu krutimi pokalbiai

QUOTE(oszkute @ 2009 01 29, 21:45)
bandziau, ir parinkau butent tokia poza, alia nenor su manim draugaut vaikas  doh.gif tai ejau i dusa ir duse pasildzius masazuodama kazkiek nusitraukiau, prasivaiksciojo guziukai, bet sakau kai reiks duot valgyt duosiu sita kruti kad gerai istustintu vel  smile.gif

Tikėkimės, naktį labiau norės draugaut mirksiukas.gif
Atsakyti
Na maniskis tai nakti gerai istustina o va diena spiriojasi irgi patraukia ir pradeda maltis, sukiotis. gal ir jusiskis draugaus nakti. g.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytės 4u.gif . Esu "šviežia" mama, tad reikia jūsų patarimo ax.gif . Mano dukrytei 3 sav. Kadangi ji tinginukė - tingi iš krūties traukti, tai jau gimdymo namuose pradėjom jai duoti mišinuko(nes krito svoris). Iki šiol maitinu mišriai: krūtimi, nutrauktu pienu, mišinuku. Vakar naktį užėjo vienos krūties skausmai, skauda iki šiol - ji kieta, karšta. Ką daryti? unsure.gif Šildžiau su karštu dušu, dėjau kopūsto lapus. Mažė to papulio neima, pientraukiu nutraukiau tik keletą gramų, daugiau nebėga. Skauda, nervuojuosi, verkiu angel_sadangel.gif
Atsakyti
QUOTE(Pajuodėlė @ 2009 01 29, 20:52)
Sveikos, mamytės 4u.gif . Esu "šviežia" mama, tad reikia jūsų patarimo ax.gif . Mano dukrytei 3 sav. Kadangi ji tinginukė - tingi iš krūties traukti, tai jau gimdymo namuose pradėjom jai duoti mišinuko(nes krito svoris). Iki šiol maitinu mišriai: krūtimi, nutrauktu pienu, mišinuku. Vakar naktį užėjo vienos krūties skausmai, skauda iki šiol - ji kieta, karšta. Ką daryti? unsure.gif Šildžiau su karštu dušu, dėjau kopūsto lapus. Mažė to papulio neima, pientraukiu nutraukiau tik keletą gramų, daugiau nebėga. Skauda, nervuojuosi, verkiu angel_sadangel.gif

pirma pagalba - ledas. saldai kruti, masazuoji ir vis siulai vaikui, kad bent po kelis lasiukus istrauktu. jei turi tamperaturos, geri paracetamoli ir vis tiek maitini. ir vel ledas.
Atsakyti
QUOTE(Pajuodėlė @ 2009 01 29, 22:52)

Iš savo patirties žinau, kad kopūsto lapas panaikina pieno stazę, tačiau gali sumažėti pieno kiekis. Nepasiduok, masažuok krūtį ir taip masažuodama ranka, o ne pientraukiu nutraukinėk pieną į buteliuką. Jei kūdikis neima vienos krūties, gali būti, kad iš jos sunkiau traukti pieną, arba spenelis ,,nepatogus", gal burnytė jam per maža, gali net būti taip, kad ją atbaido fontanu trykštantis pienas. Kartoju, jei dar yra vilties išgelbėti pieną toje krūtyje, masažuojančiais judesiais išspaudinėk pieną. Blogai, kad pripratinote prie buteliuko. Iš jo lengviau gerti, negu traukti iš krūties. Aš tai pati patyriau. Gimė mažo svorio ir net negalėjo apžioti spenelio. Teko naktimis traukti pieną, o tas kaip tyčia, netekėjo. Svorio numetė gal 400-450 g. Vis tiek gydytojos ir seselės liepė duoti tik savo pieną ir jokių mišinių. Jos sakė, maitinimas pienu priklauso nuo to, kas galvoje. Turi tik jam nusiteikti. Iš pradžių kūdikis neėmė nei vienos krūties, veliau vieną ėmė, iš kitos traukiau į buteliuką. Galop iki pusės metų teko nutraukinėti, nes pupsikui taip pasidarė patogiau. Geriausia būtų užsispyrusiai siūlyti būtent tą krūtį, kurios neima, juolab, kad ten pieno liaukos užsikimšo, Kad tik nebūtų mastito. Niekas geriau neištraukia pienuko už patį kūdikiuką 4u.gif
Jei kils temperatūra, kreipkitės į gydytoją, berods, momologas vadinasi. Jis pažiūrės echoskopu ir nuspręs, kas atsitiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Liuksiukas: 29 sausio 2009 - 21:50
QUOTE(Dunja @ 2009 01 29, 21:27)
pirma pagalba - ledas. saldai kruti, masazuoji ir vis siulai vaikui, kad bent po kelis lasiukus istrauktu. jei turi tamperaturos, geri paracetamoli ir vis tiek maitini. ir vel ledas.

Nu baikit. Ledą galima dėti nebent po maitinimo/nutraukimo skausmui nuimti. Jei dėsit prieš jis sustabdys pieno atleidimą ir tekėjimą - kaip gi tada tas pienas trauksis?

Prieš maitinant, maitinant, nutraukinėjant reikia ŠILTO kompreso, kad lengviau atsileistų pienelis.
Atsakyti
QUOTE(Dunja @ 2009 01 29, 21:27)

Nu baikit. Ledą galima dėti nebent po maitinimo/nutraukimo skausmui nuimti. Jei dėsit prieš jis sustabdys pieno atleidimą ir tekėjimą - kaip gi tada tas pienas trauksis?

Prieš maitinant, maitinant, nutraukinėjant reikia ŠILTO kompreso, kad lengviau atsileistų pienelis.
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 01 29, 20:22)
Tikėkimės, naktį labiau norės draugaut  mirksiukas.gif

thumbup.gif draugavo, istisai zinde, tai pirma duodavau susiguzavusia paksui kita kruti, tai siandien kaip zmogus jauciuos lotuliukas.gif

QUOTE(Ode @ 2009 01 30, 07:10)

drinks_cheers.gif as dedavaus ranksluosti sudreginta labai siltu vandeniu, kad atpalaiduotu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Pajuodėlė @ 2009 01 29, 22:52)

Iš krūties traukimo technika kitokia, nei iš buteliuko. Gavę buteliuką mažyliai nenoriai ima krūtį. Siūlyk krūtį kai tik pastebėsi pirmus noro valgyti požymius:
1.Seilėjasi.
2.Liežuvį kaišioja.
3.Lūpas judina.
4.Ieško krūties.
5.Čiulpia aplinkinius daiktus.
6.Riečiasi
7.Rėkia
Numesta svorį vaikiukai susigrąžina per pirmas dvi savaites, po to eina in pliusą.
Gali padėti suaktyvinimas pienelio tekėjimo, šiek tiek pienelio nusitraukt (pirštukais!) tada mažylei bus lengviau žyst.
Manau, nepakenktų paskambinti:
http://www.pradzia.o...t/mamosviln.htm
Laikykitės mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Košė-Malošė: 30 sausio 2009 - 10:45
sveikos mamos. Norejau paklaust,kai zindot leliukus nakti gulimoj padety ar buna taip kad uzsikemsa nosyte ir vakiukas negali kviepuot? mum jau taip pora kart buvo tai sakiau nebemaitinsiu atsigulus. Labai issigandau kai mano dvieju men mergytei taip nutiko,tai greit issiurbiau nosyte ir lygtais viskas gerai dabar.
Atsakyti
sveikos kvailas klausimas gal vat ant to rudo laukelio apink speneli yra tie "spuogeliai" na as juos taip vadinu as maitinu, ir kartais man atrodo kad kai kurie spuogeliai tie didesni buna.. gal tai susije kad maitinu? kad mano mergyte man juos valgydama ishpucia, na ishciulpia, todel jie labiau ishlenda?

Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2009 01 30, 07:10)

saltas kompresas nuima skausma ir patinima. argi kai kas nors tinsta dedam silta kompresa? g.gif
Papildyta:
QUOTE(JaunasMamukas @ 2009 01 31, 15:06)
sveikos mamos. Norejau paklaust,kai zindot leliukus nakti gulimoj padety ar buna taip kad uzsikemsa nosyte ir vakiukas negali kviepuot?  mum jau taip pora kart buvo tai sakiau nebemaitinsiu atsigulus. Labai issigandau kai mano dvieju men mergytei taip nutiko,tai greit issiurbiau nosyte ir lygtais viskas gerai dabar.

buna ir mums. tdl visada ziuriu kaip mazius valgo ax.gif juolab kad ir krutys db kaip kibieriai lotuliukas.gif
Atsakyti