QUOTE(Pajuodėlė @ 2009 01 29, 22:52)
Sveikos, mamytės

. Esu "šviežia" mama, tad reikia jūsų patarimo

. Mano dukrytei 3 sav. Kadangi ji tinginukė - tingi iš krūties traukti, tai jau gimdymo namuose pradėjom jai duoti mišinuko(nes krito svoris). Iki šiol maitinu mišriai: krūtimi, nutrauktu pienu, mišinuku. Vakar naktį užėjo vienos krūties skausmai, skauda iki šiol - ji kieta, karšta. Ką daryti?

Šildžiau su karštu dušu, dėjau kopūsto lapus. Mažė to papulio neima, pientraukiu nutraukiau tik keletą gramų, daugiau nebėga. Skauda, nervuojuosi, verkiu
Iš savo patirties žinau, kad kopūsto lapas panaikina pieno stazę, tačiau gali sumažėti pieno kiekis. Nepasiduok, masažuok krūtį ir taip masažuodama ranka, o ne pientraukiu nutraukinėk pieną į buteliuką. Jei kūdikis neima vienos krūties, gali būti, kad iš jos sunkiau traukti pieną, arba spenelis ,,nepatogus", gal burnytė jam per maža, gali net būti taip, kad ją atbaido fontanu trykštantis pienas. Kartoju, jei dar yra vilties išgelbėti pieną toje krūtyje, masažuojančiais judesiais išspaudinėk pieną. Blogai, kad pripratinote prie buteliuko. Iš jo lengviau gerti, negu traukti iš krūties. Aš tai pati patyriau. Gimė mažo svorio ir net negalėjo apžioti spenelio. Teko naktimis traukti pieną, o tas kaip tyčia, netekėjo. Svorio numetė gal 400-450 g. Vis tiek gydytojos ir seselės liepė duoti tik savo pieną ir jokių mišinių. Jos sakė, maitinimas pienu priklauso nuo to, kas galvoje. Turi tik jam nusiteikti. Iš pradžių kūdikis neėmė nei vienos krūties, veliau vieną ėmė, iš kitos traukiau į buteliuką. Galop iki pusės metų teko nutraukinėti, nes pupsikui taip pasidarė patogiau. Geriausia būtų užsispyrusiai siūlyti būtent tą krūtį, kurios neima, juolab, kad ten pieno liaukos užsikimšo, Kad tik nebūtų mastito. Niekas geriau neištraukia pienuko už patį kūdikiuką
Jei kils temperatūra, kreipkitės į gydytoją, berods, momologas vadinasi. Jis pažiūrės echoskopu ir nuspręs, kas atsitiko.