Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinanciu krutimi pokalbiai

Maniskis priprato prie buteliuko bet maitinti turedavo ar tevelis ar baba. Kai as duodavau tai jis neimdavo.
Atsakyti
QUOTE(rence25 @ 2009 02 03, 13:44)
Maniskis priprato prie buteliuko bet maitinti turedavo ar tevelis ar baba. Kai as duodavau tai jis neimdavo.

Tai jaute, kad is taves tai kai ka geresnio gaut galetu nei buteliuka lotuliukas.gif
Zinojo kad turi geresni papuli , o cia daba kishi kazkoki gumini biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(rence25 @ 2009 02 03, 13:44)

per kiek laiko mazdaug priprato??? ir ar buteliuka duodavai retkarciais, ar tik is buteliuko maitinai? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(kucci_kucci @ 2009 02 03, 14:28)
per kiek laiko mazdaug priprato??? ir ar buteliuka duodavai retkarciais, ar tik is buteliuko maitinai? ax.gif

mano beje tik dabar geria is buteliuko ir tik arbata, arba duodu is paprasciausio puodelio, o is gertuveles su snapeliu negeria smile.gif

Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 02 03, 10:58)
Papildyta:
klausykit, susimasciau dabar kaip ten su ta mesa yra...juk mes zmones tai nekasdien valgom mesa, o vaikams kasdien duoti?

O vaikams kasdien (pakaitom mėsą ir žuvį).

O todėl, kad mes tai nebeaugam jau taip intensyviai mirksiukas.gif na, pvz. per pirmus metus kūdikėlis paauga apie 30cm į ilgį ir patrigubina savo gimimo svorį; per antruosius - dar keliolika cm ir kokie 5kg; paskui tempai lėtėja...
Ir dar atkreipkit dėmesį kokiais tempais jie vystosi ir mokosi naujų dalykų.

Sakykim, 30+ m. rolleyes.gif mamytei cholesterolis jau yra blogis; o vat mažam vaikui jis būtinas, nes dalyvauja naujų ląstelių gamyboje ir t.t.

Tad ir reikia vaikučiui kasdien visų maisto grupių produktų (ir mėsos/žuvies, ir kuopų, ir daržovių, vaisių; pieno...), taip pat ir riebalų - įvairių rūšių šalto spaudimo aliejaus (kiekviename vis kitokios naudingos medžiagos) arba sviestuko; kelis kart per savaitę kiaušinių (na, ne kūdikiukams, bet tiems jau paaugintiems) mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos mamytės verysad.gif
Taip liūdna, kad net norisi verkt, o priežastis tokia...dar nėščia būdama žinojau, kad tikrai žindysiu vaikelį ir su vyru dėjom nemažai pastangų, kad taip ir įvyktų...ir viskas ėjosi, kaip iš pypkės...jokių nugraužtų spenelių...pieno yra...vaikelis švelniai valgo ir tas procesas tiesiog nuostabus...sūneliui dabar du mėn. ir jau nuo vakar aš gryžau į darbą...kas trys valandos bėgu nustraukinėti ir parnešu vaikeliui pieną...naktį specialiai keliuosi ir duodu krūtį, kad jis jos gautų kuo daugiau...be abejo vakarais ir rytais taip pat žindau...esmė tame, kad šiandien vyras su vaiku nuvyko pas dakarę ir ji pasakė, kad gelta vis dar nepraėjo ir ryt reikia daryt tyrimus....bet ji praktiškai 100proc. įsitikinus, kad man teks nutraukti maitinimą cray.gif cray.gif jau ir taip sūnelis netenka dalį šilumos, o dabar dar ir pieno mano nebegaus, o aš jo prisiglaudimo...negaliu, ar gali taip būti...gal kas nusimanot apie tai?kodėl mano pienas blogas...svoris auga kaip ant mielių, ūgis taip pat...kakoja gerai...bet ta gelta verysad.gif taip džiaugiausi, kad darbe sekasi rast laiko nusitraukinėjimams...vaikui pienelio užtenka...atrodė viskas nuostabu ir še tau, kad nori verysad.gif o šiandien sūnelis į krūtį įsikibęs taip šypsosi, guguoja...atrodo, kad baisiausiai mamos pasiilgo...nenoriu to prarast verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2009 02 03, 21:26)
Taip liūdna, kad net norisi verkt, o priežastis tokia...

Dar neverkit... console.gif Dar tyrimai nepadaryti, o ir padarius - priklausomai nuo jų rezultatų - maitinimą nebūtinai reikės nutraukti. Jūsų pienas nėra 'blogas', tiesiog kartais būna, kad tam tikros medžiagos neleidžia kristi bilirubino lygiui, bet reikia žiūrėti bendrą vaikelio būklę. Štai ištrauka iš straipsnio apie geltą:

Motinos pieno sukelta gelta
„Naujagimių pageltonavimo priežastis gali būti ir vadinamoji motinos pieno gelta, – sako gydytoja N. Drazdienė. – Neretai žindomiems kūdikiams gelta užsitęsia. Atmetus galimas priežastis: nėra kraujosruvų, tulžies atrezijos, jokios ligos, kartais konstatuojama, kad gelta užsitęsė dėl žindymo. Atlikę kraujo tyrimus, pamatytume padidėjusį bilirubino kiekį.“ Gydytoja sako, jog mokslas dar iki galo neištyrė, kodėl taip nutinka, bet yra manoma, kad motinos piene yra medžiagų, kurios „konkuruoja“ su bilirubinu. Gydytojai tik fiksuoja, jog kūdikis yra gelsvas. Kadangi mažylio būklė yra gera, jis valgo, miega, puikiai auga jo svoris, nepadidėjusios kepenys ir blužnis, jis yra žvalus, konstatuojama, jog jis yra sveikas.
Ką tokiu atveju daryti? „Pagal 2005-ųjų paskutiniąsias rekomendacijas nei vaikučiui, nei mamai neskiriamas gydymas, – sako gydytoja N. Drazdienė. – Patariama vaiką toliau žindyti ir stebėti.“ Paprastai, kai būna motinos pieno gelta, bilirubino kiekis kraujyje nepasiekia tų kritinių koncentracijų, kurios vaikui galėtų būti pavojingos.

Kaip dažnai vaikelis gauna jūsų pieną nuo gimimo? Kaip jis auga, vystosi, jaučiasi?

Viskas priklauso nuo to, koks bilirubino lygis, ar jis kyla, ar tiesiog nesileidžia, kokia vaikelio sveikata. Jei vaikas šiaip sveikas, maitinimo nutraukti nebūtina ir netgi nerekomenduojama. Galimi 'gydymo' variantai:

* Nutraukti pieną, jį užvirinti ir atvėsinus sumaitinti vaikui - taip suskaidomos medžiagos, kurios neleidžia kristi bilirubinui. Bilirubinas gali nukristi ir bus galima sėkmingai žindyti toliau.
* Sustabdyti maitinimą 12-48 val., pakeičiant jį mišinuku. Pieną nusitraukinėti ir išpilti. Stebėti bilirubino kiekį, ar jis krenta. Po to maitinimą atnaujinti.
* Maitinti pakaitomis: MP ir mišinys 12-48 val.
* Žindyti ir taikyti fototerapiją.

Tiek trumpai, kiek prisiminiau iš mokymų ir literatūros. Jeigu kas neaišku ar šiaip turėsit kokių klausimų - klauskit, bandysim atsakyt. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2009 02 03, 22:26)
Taip liūdna, kad net norisi verkt, o priežastis tokia...dar nėščia būdama žinojau, kad tikrai žindysiu vaikelį ir su vyru dėjom nemažai pastangų, kad taip ir įvyktų...ir viskas ėjosi, kaip iš pypkės...jokių nugraužtų spenelių...pieno yra...vaikelis švelniai valgo ir tas procesas tiesiog nuostabus...sūneliui dabar du mėn. ir jau nuo vakar aš gryžau į darbą...kas trys valandos bėgu nustraukinėti ir parnešu vaikeliui pieną...naktį specialiai keliuosi ir duodu krūtį, kad jis jos gautų kuo daugiau...be abejo vakarais ir rytais taip pat žindau...esmė tame, kad šiandien vyras su vaiku nuvyko pas dakarę ir ji pasakė, kad gelta vis dar nepraėjo ir ryt reikia daryt tyrimus....bet ji praktiškai 100proc. įsitikinus, kad man teks nutraukti maitinimą cray.gif  cray.gif jau ir taip sūnelis netenka dalį šilumos, o dabar dar ir pieno mano nebegaus, o aš jo prisiglaudimo...negaliu, ar gali taip būti...gal kas nusimanot apie tai?kodėl mano pienas blogas...svoris auga kaip ant mielių, ūgis taip pat...kakoja gerai...bet ta gelta verysad.gif taip džiaugiausi, kad darbe sekasi rast laiko nusitraukinėjimams...vaikui pienelio užtenka...atrodė viskas nuostabu ir še tau, kad nori verysad.gif o šiandien sūnelis į krūtį įsikibęs taip šypsosi, guguoja...atrodo, kad baisiausiai mamos pasiilgo...nenoriu to prarast verysad.gif

Kažkokia nesąmonė, kad reik nutraukt maitinimą... Net neįtikėtina. Aš kažkaip nežinau, kuo tai galėtų būt susiję su gelta, bet toks jausmas, kad eilinį kartą gydytojai nusigrybavo... g.gif Pagaliau, kokie gydytojos argumentai? Gal kitos merginos ką nors žinos...

Nors aš sakyčiau, kad tu nusiramink, tikrai MP čia niekuo dėtas, kaip tik visokių problemėlių atveju padeda, gydo, nuramina. Būtent, labai svarbu, kad vaikiukas pienuką tebegautų ir toliau, tu šaunuolė, kad maitini ir dirbdama. Nurimkit ir ramiai gyvenkit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(J.E. Aistė&Julijonas @ 2009 02 03, 19:31)
Tad ir reikia vaikučiui kasdien visų maisto grupių produktų (ir mėsos/žuvies, ir kuopų, ir daržovių, vaisių; pieno...), taip pat ir riebalų  - įvairių rūšių šalto spaudimo aliejaus (kiekviename vis kitokios naudingos medžiagos) arba sviestuko; kelis kart per savaitę kiaušinių (na, ne kūdikiukams, bet tiems jau paaugintiems)  mirksiukas.gif

O kaip tą maistą sumaitinti nevalgančiam nieks nepasako sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2009 02 03, 22:53)
Dar neverkit... console.gif Dar tyrimai nepadaryti, o ir padarius - priklausomai nuo jų rezultatų - maitinimą nebūtinai reikės nutraukti. Jūsų pienas nėra 'blogas', tiesiog kartais būna, kad tam tikros medžiagos neleidžia kristi bilirubino lygiui, bet reikia žiūrėti bendrą vaikelio būklę. Štai ištrauka iš straipsnio apie geltą:

Motinos pieno sukelta gelta
„Naujagimių pageltonavimo priežastis gali būti ir vadinamoji motinos pieno gelta, – sako gydytoja N. Drazdienė. – Neretai žindomiems kūdikiams gelta užsitęsia. Atmetus galimas priežastis: nėra kraujosruvų, tulžies atrezijos, jokios ligos, kartais konstatuojama, kad gelta užsitęsė dėl žindymo. Atlikę kraujo tyrimus, pamatytume padidėjusį bilirubino kiekį.“ Gydytoja sako, jog mokslas dar iki galo neištyrė, kodėl taip nutinka, bet yra manoma, kad motinos piene yra medžiagų, kurios „konkuruoja“ su bilirubinu. Gydytojai tik fiksuoja, jog kūdikis yra gelsvas. Kadangi mažylio būklė yra gera, jis valgo, miega, puikiai auga jo svoris, nepadidėjusios kepenys ir blužnis, jis yra žvalus, konstatuojama, jog jis yra sveikas.
Ką tokiu atveju daryti? „Pagal 2005-ųjų paskutiniąsias rekomendacijas nei vaikučiui, nei mamai neskiriamas gydymas, – sako gydytoja N. Drazdienė. – Patariama vaiką toliau žindyti ir stebėti.“ Paprastai, kai būna motinos pieno gelta, bilirubino kiekis kraujyje nepasiekia tų kritinių koncentracijų, kurios vaikui galėtų būti pavojingos.

Kaip dažnai vaikelis gauna jūsų pieną nuo gimimo? Kaip jis auga, vystosi, jaučiasi?

Viskas priklauso nuo to, koks bilirubino lygis, ar jis kyla, ar tiesiog nesileidžia, kokia vaikelio sveikata. Jei vaikas šiaip sveikas, maitinimo nutraukti nebūtina ir netgi nerekomenduojama. Galimi 'gydymo' variantai:

*  Nutraukti pieną, jį užvirinti ir atvėsinus sumaitinti vaikui - taip suskaidomos medžiagos, kurios neleidžia kristi bilirubinui. Bilirubinas gali nukristi ir bus galima sėkmingai žindyti toliau.
    * Sustabdyti maitinimą 12-48 val., pakeičiant jį mišinuku. Pieną nusitraukinėti ir išpilti. Stebėti bilirubino kiekį, ar jis krenta. Po to maitinimą atnaujinti.
    * Maitinti pakaitomis: MP ir mišinys 12-48 val.
    * Žindyti ir taikyti fototerapiją.

Tiek trumpai, kiek prisiminiau iš mokymų ir literatūros. Jeigu kas neaišku ar šiaip turėsit kokių klausimų - klauskit, bandysim atsakyt.  4u.gif

Labai Jums ačiū 4u.gif Jūs tiek daug nusimanot apie žindymą 4u.gif o pienuką dvi paras virinom ir vistiek gelta įsikibus laikosi verysad.gif nebent reiks bandyt mišinį duot (bet čia po visų tyrimų)...gal tada ji praeis, o ir toliau galėsiu žindyt...bet taip nesinori mišinio maitint...kažkodėl jis man atrodo kaip blogybė doh.gif nežinau kodėl blush2.gif ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Madeleine @ 2009 02 03, 23:04)
Kažkokia nesąmonė, kad reik nutraukt maitinimą... Net neįtikėtina. Aš kažkaip nežinau, kuo tai galėtų būt susiję su gelta, bet toks jausmas, kad eilinį kartą gydytojai nusigrybavo... g.gif Pagaliau, kokie gydytojos argumentai? Gal kitos merginos ką nors žinos...

Nors aš sakyčiau, kad tu nusiramink, tikrai MP čia niekuo dėtas, kaip tik visokių problemėlių atveju padeda, gydo, nuramina. Būtent, labai svarbu, kad vaikiukas pienuką tebegautų ir toliau, tu šaunuolė, kad maitini ir dirbdama. Nurimkit ir ramiai gyvenkit 4u.gif

Man ir sunku patikėt doh.gif vyras žaizdotas rankas gydosi mano pieneliu...net juokėmės, kad kažkada užgėręs grįžo ir pagalvojo ant mano pienelio,kad karvės pienas-tai gurkštelėjo...tai įsivaizduokit-pagirių nė kvapo...o paprastai "sirgdavo" savaitę, jei padaugindavo...tai kaip toks pienelis gali būti blogas...sunku patikėt g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristinita @ 2009 02 03, 23:11)
Man ir sunku patikėt doh.gif vyras žaizdotas rankas gydosi mano pieneliu...net juokėmės, kad kažkada užgėręs grįžo ir pagalvojo ant mano pienelio,kad karvės pienas-tai gurkštelėjo...tai įsivaizduokit-pagirių nė kvapo...o paprastai "sirgdavo" savaitę, jei padaugindavo...tai kaip toks pienelis gali būti blogas...sunku patikėt g.gif

Palaukit tyrimu rezultatu, gal visdelto nieko labai blogo nera mirksiukas.gif

Bet tas pagiriu gydymas mamos pienu - tai dar tokio negirdejau bigsmile.gif O tikrai tai padeda? g.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Del to buteliuko tai mazius zinde kruti o nutraukta Mp gaudavo kai as isvaziuodavau i paskaitas. Priprato per 1sav. Sekminai maitinau toliau.

Mp salygotos geltos atveju reiketu pasiziureti bilirubino kieki kraujuje- vis tik kai jo lb daug zala kudikiui gali buti didele verysad.gif Reikia isitikinti kad nera kitos priezasties, metabolizmo sutrikimo, igimtu patlogiju. Linkiu kad viskas butu gerai! NEnusimink!
Atsakyti