Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinanciu krutimi pokalbiai

QUOTE(Madeleine @ 2009 02 03, 22:04)
Kažkokia nesąmonė, kad reik nutraukt maitinimą... Net neįtikėtina. Aš kažkaip nežinau, kuo tai galėtų būt susiję su gelta, bet toks jausmas, kad eilinį kartą gydytojai nusigrybavo... g.gif Pagaliau, kokie gydytojos argumentai? Gal kitos merginos ką nors žinos...

Būna tokių atvejų. Man asmeniškai giliai neteko knaisiotis, tad mediciniškai nepaaiškinsiu, bet, kaip rašoma literatūroje, MP medžiagos neleidžia nukristi bilirubino lygiui. Tačiau jei vienu iš minėtų būdų pavyksta jį numušti, galima žindyti toliau.
Jei nenusimuša, reikia ieškoti kitų dalykų.

Kristinita, o koks bilirubino lygis? Koks šlapimas ir išmatos? Kaip dažnai šlapinasi ir tuštinasi?
Ir nepergyvenk dėl mišinuko - jis gi ir yra skirtas tokiems išskirtiniams atvejams. Suprantu tavo jausmus, bet dabar svarbiausia išsiaiškinti priežastis ir įsitikinti, kad vaikiukas sveikas. Laikykitės. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 03 vasario 2009 - 23:36
O man atrodė, kad atvrykščiai kai užsitęsia gelta reikia duoti kuo daugiau atsigerti ir mp čia labai tinka. Tačiau pabandysiu pakankint savo mokytoją, ji turi daug patirties, turėtų padėt. Bent kokiu atvėju, man atrodo, net jeigu ir reikės nutraukti žindymą, jį galima pratęsti vėliau, kai gelta susitvarkys.
Atsakyti
dar klausimėlis dėl geltos - kada ji prasidėjo iš karto po gimdymo, ar truputi vėliau?
Atsakyti
QUOTE(Night @ 2009 02 03, 23:05)
O kaip tą maistą sumaitinti nevalgančiam nieks nepasako sad.gif

mano smalsolė valgo pati lotuliukas.gif įdedu maistą į šaukštuką ir duodu jai - ji viską išlaižo, nes labai jau jai įdomu kas per naujas skonis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Night @ 2009 02 03, 22:05)

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif nu vat man ir tas aktualu doh.gif tik tiek kad jau vakar vakare jau valge, nedaug bet valge, ziuresiu kaip siandien g.gif
Atsakyti
QUOTE(Night @ 2009 02 04, 00:05)

Būna valgiadieniai, būna nevalgiadieniai. Jei gauna mp pagal poreikį- tikrai pergyvent nereik, kad kito maisto neįsiūlot. Mum ir visaip būdavo doh.gif ramiau pasidarė, kai mergytę sutikom, kuriai mama įsiūlydavo šaukštelį ar pusantro košės, ir daugiau niekaip schmoll.gif
Gal dantys kalas? O gal reklama padės maisto- o kaip skanu!!! Niam niam niam 4u.gif O gal pro langa žiūrint ir dantį užkalbant- kyšt šaukštuką...
Sėkmės ir sėkmingų atradimų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 02 04, 09:55)
Būna valgiadieniai, būna nevalgiadieniai. Jei gauna mp pagal poreikį- tikrai pergyvent nereik, kad kito maisto neįsiūlot. Mum ir visaip būdavo  doh.gif ramiau pasidarė, kai mergytę sutikom, kuriai mama įsiūlydavo šaukštelį ar pusantro košės, ir daugiau niekaip  schmoll.gif
Gal dantys kalas? O gal reklama padės maisto- o kaip skanu!!! Niam niam niam 4u.gif O gal pro langa žiūrint ir dantį užkalbant- kyšt šaukštuką...
Sėkmės ir sėkmingų atradimų  4u.gif

nu sian taip bezaisdama ir dar tv ijungiau ta proga kad tik galeciau kaip nors pamaitint, tai isiuliau kelis saukstelius ax.gif na vis sis tas, o MP tai siurbia siurbia siurbia.... rolleyes.gif
Atsakyti
O aš žinokit, nepritariu tam, kad vaiką maitinant reikia TV įjungti, užkalbinėt jam dantį ir pan. triukus išdarinėt. Mano nuomone, valgymas yra atskiras procesas, kuris vyksta prie stalo, ramiai, turi jausti, ką valgai, kaip sukramtai ir t.t. Nes paskui užauga vaikai ir nesupranta, kiek ko kaip valgyt. Gal net dalis ir persivalgymo ar neteisingo valgymo problemų iš čia kyla g.gif

Nors mano pačios mažoji dukrelė labai nevalgi, vargstu su pavalgymu kiekvieną dieną (pvz dabar suvalgo kokius du šaukštelius košės ir viskas). Bet manau, kad iš bado vaikas vis tiek nenumirs, o aš geriau kantriai lauksiu, kol ateis noras... Beje, su vyresne niekuomet per prievartą nesiūliau, neliepiau valgyt, danties neužkalbinėjau, daržely auklėtojos negalėjo atsistebėt, kaip vaikas savo noru lapnoja sriubas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2009 02 04, 09:55)
Būna valgiadieniai, būna nevalgiadieniai.

Nu pas mus tai nevalgiamėnesiai biggrin.gif

QUOTE(Madeleine @ 2009 02 04, 10:39)
O aš žinokit, nepritariu tam, kad vaiką maitinant reikia TV įjungti, užkalbinėt jam dantį ir pan. triukus išdarinėt.

Aš irgi taip galvoju..
O nuo kada jūsų darželinukė pradėjo valgyti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Madeleine @ 2009 02 04, 12:39)
O aš žinokit, nepritariu tam, kad vaiką maitinant reikia TV įjungti, užkalbinėt jam dantį ir pan. triukus išdarinėt. Mano nuomone, valgymas yra atskiras procesas, kuris vyksta prie stalo, ramiai, turi jausti, ką valgai, kaip sukramtai ir t.t. Nes paskui užauga vaikai ir nesupranta, kiek ko kaip valgyt. Gal net dalis ir persivalgymo ar neteisingo valgymo problemų iš čia kyla g.gif

Nors mano pačios mažoji dukrelė labai nevalgi, vargstu su pavalgymu kiekvieną dieną (pvz dabar suvalgo kokius du šaukštelius košės ir viskas). Bet manau, kad iš bado vaikas vis tiek nenumirs, o aš geriau kantriai lauksiu, kol ateis noras... Beje, su vyresne niekuomet per prievartą nesiūliau, neliepiau valgyt, danties neužkalbinėjau, daržely auklėtojos negalėjo atsistebėt, kaip vaikas savo noru lapnoja sriubas lotuliukas.gif

Čia tai teisinga drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Madeleine @ 2009 02 04, 11:39)

ir as taip galvoju, bet kartais darau kitaip....
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2009 02 04, 11:40)
ir as taip galvoju, bet kartais darau kitaip....

butent, as irgi blush2.gif
Atsakyti