Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinanciu krutimi pokalbiai

aciu z paguoda. Manau man tiesiog reikia poilsio ir augiau palaikymo is artimuju...nei vieno nei kito deja negaliu gauti siuo metu...na gal tada verta pabandyti valerijonus kokius...o gal ir magnio truksta...
Atsakyti
QUOTE(Juna08 @ 2008 11 08, 22:08)
Juokas pro ašaras  lotuliukas.gif  Oj, nu su tais dvynukais neliūdna tai tikrai  biggrin.gif

Mums tai visai blogai, nes žaliai ir su gleivėm varo  doh.gif  Pasėlyje niekas neišaugo, tai nors tiek gerai, bet nustatė uždegimą. Tai dabar reikia primaitint, o neaišku, kuo, nes buvo lyg ir susitvarkę, kai ryžius davėm, tik avižas pradėjom - vėl iš naujo. Dabar vėl prie ryžių grįžom ir gerąsias bakterija geriam. O iki daržovių ir vaisių tai dar mums iš viso toli...

Jautrus jusu zarnynas, jau sudirgintas. Teks dar ryziais ilgiau pasimaitinti, nepamirsti tarp maitinimu duoti arbatos kmynu, ar ramuneliu, tik be cukraus. Dar gerai isardzius kapsule kreono keleta grudeliu ideti i maista, na ir BIFOLAC miltukai tai vaikams nepakeiciami. o cia...
http://www.vaistai.l...word=Vitabalans pagal instrukcija, geriausia naudoti mamai, jei maitinate. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(AusraR @ 2008 11 09, 15:04)
aciu z paguoda. Manau man tiesiog reikia poilsio ir augiau palaikymo is artimuju...nei vieno nei kito deja negaliu gauti siuo metu...na gal tada verta pabandyti valerijonus kokius...o gal ir magnio truksta...

Tiesiog paimk save i rankas ir sakyk - reikia save myleti, tada ir kiti myles daugiau. Zinoma pavargai nuo monotonijos, nuo nemeiles is aplinkos. Gal jie myli tave, bet nebesuspeja to pasakyti, didziausias atlygis yra tavo kudikis, svarbiausia, kad jis sveikas ir dziugus. O magnio butinai nusipirk, tikrai jo truksta tavo organizmui. Ir saules mazai ir darzoviu mazai, todel reikia naudoti papildomai mg. Jei busi dziugi ir geros nuotaikos aplinka kitaip tave vertins. Mylek save!
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2008 11 09, 13:13)
gali buti kad rysiuos skirtis su vyru...

Pavargus visokių minčių kyla, bet man, pvz., padeda išėjimas su klecku į lauką - tiesiog prasivėdina galva, tada atrodo, kad visos neigiamos mintys ir sprendimai yra visiška nesąmonė ir pamatau, kad nėra viskas taip blogai. Tiesiog esu pervargus, nepamiegojus, bet tikiu, kad tai laikina.
Gi žinoma, kad kūdikio gimimas (o jei dviejų - tai dvigubai) yra didelis išbandymas abiems poros pusėms, tuo laikotarpiu (apie metus) dažnai kyla minčių apie tai, kad skyrybos - geras sprendimas. Tačiau žinau atvejų, kai susilaukus leliuko žmonės buvo pagatavi skirtis, tačiau kažkaip neišsiskyrė, o praėjus krizei labai džiaugėsi, kad to nepadarė.
Aišku, čia labai individualu, tik gal verta būtų tikrai perkratyti savo mintis ir pasitikrinti, ar čia tik pavargus tokios mintys kyla, ar jau kvepia rimtesne problema. Laikykis 4u.gif

QUOTE(samanele45 @ 2008 11 09, 14:27)
Jautrus jusu zarnynas, jau sudirgintas. Teks dar ryziais ilgiau pasimaitinti, nepamirsti tarp maitinimu duoti arbatos kmynu, ar ramuneliu, tik be cukraus. Dar gerai isardzius kapsule kreono keleta grudeliu ideti i maista, na ir BIFOLAC miltukai tai vaikams nepakeiciami. o cia...
http://www.vaistai.l...word=Vitabalans  pagal instrukcija, geriausia naudoti mamai, jei maitinate. smile.gif

Ačiū už patarimą. Reikės pabandyti Lactoseven, o dėl arbatos tai nežinau, ką daryti, nes niekada nesu davusi jokių kitų skysčių, išskyrus mp.
Gėrėme Bifolac, bet man atrodo, kad bakterijų kompleksas padėjo labiau, taigi grįžome prie jų.
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2008 11 09, 15:04)

Tik neskubekite skirtis, nebukite iniciatoremis. Pacios save pasmerksite. Surasite nauju draugu, bet vaikutis jau bus kliuvinys, nebus jis taip mylimas, kaip tikro tecio. O teciui jei bizas uzejo - preis. Juk buna seimoms krizes, vyras jauciasi nuosalyje, nes jusu visas demesys kudikiui. O jie dideli vaikai... nori buti jusu demesio centre. Ir rusai sako- teni pauzu. Reikia islaukti ir viskas susitvarkys. Nusipirk magnio, be jokiu b vitaminu, geriau viena ir viskas nusisplvins naujomis spalvomis... 4u.gif
Atsakyti
AusraR,
Turbūt esi labai pavargus ir tai nieko nuostabaus. Juk dirbi patį sunkiausią, atsakingiausią, įtempčiausią įmanomą darbą - augini vaiką, o tavo atveju - dirbi tą darbą 2 etatais!! Nu čia iš viso fizinių, psichinių, emocinių galių išbandymas be jokio atokvėpio! Tau išties reikia kuo daugiau pagalbos, palaikymo iš aplinkos (kad ir iš SM smile.gif ) ir dėmesiuko sau 4u.gif Kuo daugiau gerų, pozityvių minčių, emocijų. Nors įsivaizduoju, kad su 2 vaikiukais vienai tai labai nelengva...
Pabandyk pasivaikščiot, pakvėpuot, atsipalaiduot lauke, pamedituok kur po pušim parke smile.gif . Gal vakare kokią vonią su aromatiniais aliejais ar kažkuo atpalaiduojančiu susiorganizuok, kad ir su puse taurės vyno thumbup.gif. O tada gal ir mintys truputį nuosekliau susidėlios, viskas ne taip juoda atrodys.
Man atrodo, kad ne viena mama čia forume iš tavęs semiasi stiprybės, kad taip sugebi su dvynukais, pati juos maitini ir viena tiek "tempi". Ne kiekviena taip sugebėtų clap_1.gif
Stiprybės tau 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Madeleine @ 2008 11 10, 11:01)
Man atrodo, kad ne viena mama čia forume iš tavęs semiasi stiprybės, kad taip sugebi su dvynukais, pati juos maitini ir viena tiek "tempi". Ne kiekviena taip sugebėtų clap_1.gif
Stiprybės tau  4u.gif  4u.gif

mes turim aukle, nesu viena....
Atsakyti
Tai ir gerai, kad turit auklę, gal jai galima daugiau darbų duot g.gif , kad galėtum šiek tiek pailsėti ar daugiau laiko skirti sau? smile.gif
Dar jei teisingai supratau, nelabai sėkmingai bandėt pirmas košeles? Man atrodo, jei dabar toks sunkesnis laikotarpis, pati esi pavargus, galit neskubėt su tom košėm, palaukt, kol jausies geriau, žvaliau. Nes vis tiek naujo maisto ragavimas - nemažas pasikeitimas vaikams, o mamai stresas. Tai gal dabar nereikia to papildomo vargo - niekur tos košės nepabėgs. smile.gif O kad vaikai iš pradžių sunkiai jas priima, tai visai normalu, bent maniškėms tai pradžia labai sunki buvo - spjaudėsi, springo, pyko. Iš pradžių apskritai gali suvalgyti kokį vieną šaukštelį arba nė tiek, tai tada po tokio atseit valgymo tiesiog pamaitindavau MP ir viskas. Priprato labai po truputį.
sėkmės smile.gif
Atsakyti
oj zinok, man su tom kosem tai gerai sekasi, tik kazkaip nutaikyt isvirt pirma karta nepasiseke, bet nieko, vakar susikaupiau ir isi antro karto gavosi smile.gif Valge su dziaugsmu. Nojus tai ypatingai dziaugesi smile.gif Siandien suvalge visa sauksta, daugiau nedaviau...o klausykit, kaip su tom kruopom, as pradejau nuo ryziu, na is tu miltu dariau, tai kaip dabar man reik kita kruopa issivest, ar virt ryzius ir biski pridet pvz avizu ar duot atskirai avizas? Na su darzovem tai kaip ir aisku, verdi bulve paskui dedi biski morkos, o su kruopom kaip?
Nojus tai valgo net drebedamas, pats sauksta i burna tik kisa ir dar pirstu paskui pastumia. Arijus nelabai suzavetas bet biski suvalge. Labai ir nekisu, nes dar ner tu 6 men smile.gif O Noju tai bijau perdaug primaitint smile.gif siaip tai reiktu gi du arbatinius saukstelius duot anra diena o jis visa dideli sauksta suvalge ir dar norejo...
o beje, kai jau pripras, tai kiek tos koses tada duoti? ar kiek suvalgo ar kaip?
Atsakyti
AusraR, na laikykis, kolege. 4u.gif O kad stogas važiuoja, nugi retai to nebūna. Trūksta laiko sau, poilsio, miego... A su skyrybom tai tu dar palauk - man ne kartą tokių minčių buvo, o va jau 15-ti metai kartu vis dar. doh.gif

Apie primaitinimą nelabai galiu patart. Dičkė iki 1 metų 3 mėn be MP beveik neiko nevalgė ir nedaviau, dičkis iki 9 mėn toks buvo, o va su dvynukais jau paspaudžiau ir kiek anksčiau ėmė valgyt. Tik aš pradėjau ne nuo kruopų, o nuo daržovių (ir tai žiemą bulvių neviriau - kokia iš jų ten nauda vaikam, kai ne šviežios...)
Valgyt kai jau pripranta, duodavau tiek, kiek jiem norisi - Vytukas vos kelis šaukštukus sukišdavo, o Karolis 5 kartus daugiau.
Kruopų niekad nemaišydavau - tik vienos rūšies grūdus. Virš metų tas 3, 5 grūdų kruopas duot pradėjau.

Šiaip labai naudinga daržovė yra moliūgas. Plius švelnus, žarnyno nedirgina. Aš beveik į visas kruopų košes jo tarkuodavau (ir dabar tą kartais darau - ui kaip jiem skanu).
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2008 11 10, 14:51)
o klausykit, kaip su tom kruopom, as pradejau nuo ryziu, na is tu miltu dariau, tai kaip dabar man reik kita kruopa issivest, ar virt ryzius ir biski pridet pvz avizu ar duot atskirai avizas? Na su darzovem tai kaip ir aisku, verdi bulve paskui dedi biski morkos, o su kruopom kaip?
Nojus tai valgo net drebedamas, pats sauksta i burna tik kisa ir dar pirstu paskui pastumia. Arijus nelabai suzavetas bet biski suvalge. Labai ir nekisu, nes dar ner tu 6 men smile.gif O Noju tai bijau perdaug primaitint smile.gif siaip tai reiktu gi du arbatinius saukstelius duot anra diena o jis visa dideli sauksta suvalge ir dar norejo...
o beje, kai jau pripras, tai kiek tos koses tada duoti? ar kiek suvalgo ar kaip?

Smagu, kad su košėm gerai einasi, šaunuoliai vaikinai smile.gif
Paprastai rekomenduoja 2-3 dienas duoti tą pačią kruopą, pvz ryžius, tam, kad įsitikinti, jog nealergizuoja, o tada - pabandyti kitą kruopą, pvz avižą ar miežį. Bet geriau vieną, nemaišant su ryžiais. Čia irgi dėl alergijos, kad žinot, jei išbers, į ką sureagavo. Ir taip toliau. Kai jau daugmaž "susipažins" su visais skoniais atskirai, galima po truputį maišyti: aviža+miežis ir pan. Beje, ta pati taisyklė galioja ir daržovėms ir bet kokiam kitam maistui - įvedinėti po vieną ingredientą ir tik įsitikinus, kad nealergizuoja, maišyti. Dar aš stebiu, ką labiau mėgsta, reik atsižvelgt ir į žarnyną. Jei viduriukai kietesni, geriau ryžių mažiau, jie kietina, o avižos minkština.
Dėl kiekio, tai net nežinau ką pasakyt. Yra kažkokios rekomendacijos: kūdikiams iki metų per 1 kartą iki 2 valgomųjų šaukštų, jei neklystu. Bet aš tai duodu tol, kol valgo. Nes kai jau nenori, užsičiaupia ir kaip užsiūta, neįkiši. Bet mano panelė ne iš valgiųjų... g.gif Tik keista, kad po košės visada dar sočiai MP atsigeria, matyt, pasitaupo vietos smile.gif
Aš tavo vietoj duočiau tiek, kiek vaikas nori. Jie gi gerai jaučia, nesugadinti dar smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Madeleine @ 2008 11 10, 18:48)
Smagu, kad su košėm gerai einasi, šaunuoliai vaikinai smile.gif
Paprastai rekomenduoja 2-3 dienas duoti tą pačią kruopą, pvz ryžius, tam, kad įsitikinti, jog nealergizuoja, o tada - pabandyti kitą kruopą, pvz avižą ar miežį. Bet geriau vieną, nemaišant su ryžiais. Čia irgi dėl alergijos, kad žinot, jei išbers, į ką sureagavo. Ir taip toliau. Kai jau daugmaž "susipažins" su visais skoniais atskirai, galima po truputį maišyti: aviža+miežis ir pan. Beje, ta pati taisyklė galioja ir daržovėms ir bet kokiam kitam maistui - įvedinėti po vieną ingredientą ir tik įsitikinus, kad nealergizuoja, maišyti. Dar aš stebiu, ką labiau mėgsta, reik atsižvelgt ir į žarnyną. Jei viduriukai kietesni, geriau ryžių mažiau, jie kietina, o avižos minkština.
Dėl kiekio, tai net nežinau ką pasakyt. Yra kažkokios rekomendacijos: kūdikiams iki metų per 1 kartą iki 2 valgomųjų šaukštų, jei neklystu. Bet aš tai duodu tol, kol valgo. Nes kai jau nenori, užsičiaupia ir kaip užsiūta, neįkiši. Bet mano panelė ne iš valgiųjų... g.gif Tik keista, kad po košės visada dar sočiai MP atsigeria, matyt, pasitaupo vietos smile.gif
Aš tavo vietoj duočiau tiek, kiek vaikas nori. Jie gi gerai jaučia, nesugadinti dar smile.gif

Neskubekite perkrauti skrandelio ir maisto kieki didinti palaipsniui, kasdien vis po papildoma sauksteli iki 100 - 150g, o tada jau duoti uzsigerti arbatytes, arba motinos pieno. Kai pripranta, po dvieju savaiciu jau galima pratinti prie antros kose, bet ji jau turi buti darzoviu. Neduokite dvieju kruopu kosiu, nevirkite manu, nes ji tik tukina. Koses su mesyte duokite nuo 7 men, nes tik tada kudikio vidaus organai - kasa pasiruosusi virskinti mesyte. Sekmers! 4u.gif
Atsakyti
ziurekit mamos ka radau
http://www.who.int/n...g/en/index.html
toms kas skaito angliskai gale yra kelios nuorodos, galima atsisiusti PSO rekomendacijas. Einu skaityt smile.gif man atrodo visas Markunienes kursas tuo paremtas smile.gif
Atsakyti