Įkraunama...
Įkraunama...

Maitinanciu krutimi pokalbiai

QUOTE(Juna08 @ 2008 11 08, 22:52)
Tai gal jai iš tiesų per daug įvairovės? Nes rašai, kad ir bananą, ir obuolį, ir bulvę duodi. Palaipsniui reiktų visko išbandyt, reikia gi organizmui "įsikirst", kuo jį maitina smile.gif
Tai priaugsit turbūt. Be to, nuo 5-6 mėn. svorio augimas sulėtėja, nes pradeda daugiau judėti. Maniškis tai tikrai nebadauja, bet va nepriaugo, nors pagal svorį tai labai į vidurkį įtaiko...

visko gali buti,kad per daug ivairoves jai 4u.gif
Atsakyti
sveikos smile.gif
šiaip dėl papildomo maitinimo yra įvairių nuomonių ir rekomendacijų, jos netgi skiriasi pagal šalis. Bet PSO rekomenduoja pradėti primaitinti nuo kruopų košių. Dalyvavau seminare apie papildomą maitinimą, kurį skaitė dr.E. Markūnienė, tai būtent pagal PSO buvo parengtos ir jos rekomendacijos. Taigi, rekomenduojama I mėnesį pratinti prie grūdinių košių (miežiai, avižos, rugiai, ryžiai, kviečiai, kukurūzai, etc), verdant ant vandens ir paskaninant MP. O tik antrą mėn, kai įpras prie kruopų košių, po truputį pradėt daržoves. Ir t.t.
Žinoma, nieko blogo pradėt nuo daržovių, bet daržovės dažnai turi aitresnį, specifišką skonį/kvapą, dėl ko vaikiukams gali būti sunkiau priprasti, be to, daržovės gali būti sunkiau toleruojamos, jei vaikiuko virškinimo sistema jautresnė. Aš pvz savo vyresnėlę nuo daržovių ir pradėjau, ir nieko smile.gif Bet tuomet, prieš 8 metus taip visi ir rekomendavo g.gif
O su mažąja pradėjom nuo kruopų ir ji puikiai jas kerta smile.gif Su daržovėm buvo truputį sunkiau, bet jau dabar visai neblogai sekasi. Dabar su mėsyte galynėjamės. lotuliukas.gif
O vaisius, bent PSO rekomenduoja duot trečią mėnesį (pripratinus prie kruopų ir daržovių), bet aš po truputuką daviau ir anksčiau (kartu su kruopom, apie 7 mėn), nes tiesiog prasidėjo obuolių, slyvų sezonas, tai nenorėjau jo praleist smile.gif
va čia dar internete radau apie primaitinimą, gal bus įdomu smile.gif
http://www.ligos.lt/...=...=1&TurID2=3

skanaus mažiukams 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2008 11 08, 20:53)
o sakai vargstat su viduriukais, tai kas jums darosi? NE smes tai irgi taip nepasakyciau kd super...Arijus skystokai daro, o Nojus tirstokai, bet tai gal ir nieko, tik kad daro jis kas tris dienas mazdaug ir matau kad jam tai nelabai patinka....

Juokas pro ašaras lotuliukas.gif Oj, nu su tais dvynukais neliūdna tai tikrai biggrin.gif

Mums tai visai blogai, nes žaliai ir su gleivėm varo doh.gif Pasėlyje niekas neišaugo, tai nors tiek gerai, bet nustatė uždegimą. Tai dabar reikia primaitint, o neaišku, kuo, nes buvo lyg ir susitvarkę, kai ryžius davėm, tik avižas pradėjom - vėl iš naujo. Dabar vėl prie ryžių grįžom ir gerąsias bakterija geriam. O iki daržovių ir vaisių tai dar mums iš viso toli...
Atsakyti
nu man tai mistika su tom kruopom. O kokias jas pirkt, ar tuos dribsnius ar kokias kitokias ar apskritai ta kose kur kudikiams skirta ir virt nereik tik vandeniuk uzpil. O jei virt savo kose tai paskui juk irgi reik sublenderiuot ane? o nuo kokios kruopos pradet? nu ir tt ir pan...gal kas trumpai paaiskintu....
Papildyta:
kazkas klause apie vaika su dantim, tik nebeieskosiu jau ar sitoj temoj ar kitoj, parasysiu i abi wink.gif
Mano NOjus turi du dantukus. Kai prasikele vis bandydavo ikasti. Na taip lyg ir netycia...tai man savaima gaudavosi toks aaaaai garsus, kad jis pora kart issigando verkt pradejo, tada as jam paaiskinau taip tvirtai, kad mamytei skauda, negalima kasti. Dar kelis kartus jam taip gavosi tai atimdavau kruti, atskaitydavau morala smile.gif na taip svelniai bet tvirtu balsu ir kruti duodavau tik po keliu minuciu. tfutfutfu lyg ir susiprato....
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2008 11 08, 21:27)
nu man tai mistika su tom kruopom. O kokias jas pirkt, ar tuos dribsnius ar kokias kitokias ar apskritai ta kose kur kudikiams skirta ir virt nereik tik vandeniuk uzpil. O jei virt savo kose tai paskui juk irgi reik sublenderiuot ane? o nuo kokios kruopos pradet? nu ir tt ir pan...gal kas trumpai paaiskintu....

Man irgi buvo mistika, nes gi toli dar buvo tie 6 mėn. doh.gif O dabar jau "pasikausčiau", tai galiu pasidalint smile.gif
Žodžiu, taip. Rekomenduoja pradėti nuo ryžių, nes jie neturi gliuteno ir mažiausiai alergizuoja (nors gali kietinti vidurius). Gali virti iš pačių kruopų, bet tada ilgai reikės mirkyti ir pakankamai ilgai virti. Tada sublenderiuoti arba per sietelį sutrinti. Gali kruopas sumalti kavamale ir tada virti trumpai (200 ml vandens + 2 v.š. sumaltų ryžių). Arba gali pirkti ryžių miltus ("Linea vitalis") ir daryti tą patį, kaip ir po kavamalės. Virti reikia vandeny, skaninti mp, tyrelėm, aliejum, obuoliu ir pan. - čia jau fantazijos reikalas (sveiko proto ribose). O gal nereikės niekuo skaninti, gal valgys ir dar prašys smile.gif Arba dar gali pirkti vaikiškas užpilamas košes ir tada iš viso nereikės ilgai terliotis.
Su kitom kruopom analogiškai, tik ne iš visų miltai būna.
Trumpai tiek 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2008 11 08, 23:35)
Papildyta:
kazkas klause apie vaika su dantim, tik nebeieskosiu jau ar sitoj temoj ar kitoj, parasysiu i abi wink.gif
Mano NOjus turi du dantukus. Kai prasikele vis bandydavo ikasti. Na taip lyg ir netycia...tai man savaima gaudavosi toks aaaaai garsus, kad jis pora kart issigando verkt pradejo, tada as jam paaiskinau taip tvirtai, kad mamytei skauda, negalima kasti. Dar kelis kartus jam taip gavosi tai atimdavau kruti, atskaitydavau morala smile.gif na taip svelniai bet tvirtu balsu ir kruti duodavau tik po keliu minuciu. tfutfutfu lyg ir susiprato....

aga,as klausiau cool.gif nu man irgi kad ikanda tai ne kur detis,nesinori jos isgasdint tai sukandu dantis ir atimu kruti,tada irgi sakau mamytei skauda..
siaip ji nekanda ir kas juokingiausia kanda kai supyksta,susinervuoja..kai reikia eit miegucio o ji dar noretu padukt su teciu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2008 11 08, 22:27)

Man tai geriausiai pasiteisina kruopų dribsniai, pvz miežių, avižų, ryžių dribsniai. Aš perku Nordic arba kitus, berods suomiškus dribsnius (lygtai MyrinParas), tiesiog įprastus, iš kurių verdamos paprastos košės (skandinavai paprastai taiko gana aukštus reikalavimus maistui, tai tikiuosi, kad kokybė jų ok, juolab, kad ant kai kurių pakelių užrašyta, kad tinka kūdikiams nuo 5 mėn). Dar perkuosi ekologiškose parduotuvėse, bet ten ne visų kruopų randu. Bet paskutinį kartą Holos Užupio g. gavau labai neblogų speltos ir ryžių dribsnių (anksčiau vargdavau su ryžių kruopom, jas smulkindavau kavamale, bet nieko gero man nesigaudavo), jie labai skaniai išverda. Maniškė kai priprato prie pagrindinių grūdų ir pamačiau, kad neberia, net retkarčiais verdu 4 grūdų košę (irgi iš Nordic dribsnių).
Aš dribsnių neblenderiuoju, nes jie kai suverda, gaunasi tokia gana vientisa masė. Nors maniškė dar ir dantų neturi, bet sulapnoja smile.gif Na, aišku, jei virti ne iš dribsnių, o iš kruopų, turbūt reiktų blenderiuoti.
Kūdikiams paruoštų užpilamų košių aš kol kas nenaudoju (tų visų Milupa ir pan.), nes manau, kad sveikiau namie išvirtos. Bet jei dukrytė nevalgytų, turbūt pirkčiau ir tuos pusfabrikačius.
Dar man gerai, kad turim tokį garų puodą, kur ant garų verdu tas kruopeles, bet manau, kad ir įprastam puoduke ant ugnies galima panašiai išvirt. Tik kiekis toks, kaip čia pasakius... g.gif Vienam kartui dedu 2-3 kupinus arbatinius šaukštelius dribsnių. Ir tai, ne viską suvalgo smile.gif
Na va, o kai išverda, su pientraukiu nutraukiu kokius 20ml, sumaišau su dribsniais ir bon apetit smile.gif

Nu man iš pradžių tai tas primaitinimas atrodė kaip pasaulio pabaiga, niekaip nesupratau, iš kurios čia pusės prieiti, net verkt norėjosi, kad baigėsi tas paprastas laikas, kai tik MP valgėm. Bet nieko, įpratau, įsivažiavau ir dabar jau viskas ok smile.gif sėkmės ir jums 4u.gif
Atsakyti
aha, nu ok, gal tada rytoj kokiu ryziu pabandysim....na ziuresiu...bet bulve isvirt man vistiek atrodo paprasciau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Madeleine @ 2008 11 08, 21:47)
Man tai geriausiai pasiteisina kruopų dribsniai, pvz miežių, avižų, ryžių dribsniai.

Tiksliai, čia dar vienas būdas smile.gif Kadangi nebandžiau, tai ir pamiršau parašyt. Reikės paragaut ir mums, nors man tie miltai tai irgi visai patogūs ax.gif
Papildyta:
QUOTE(AusraR @ 2008 11 08, 21:52)
aha, nu ok, gal tada rytoj kokiu ryziu pabandysim....na ziuresiu...bet bulve isvirt man vistiek atrodo paprasciau  lotuliukas.gif

Man irgi bulvė atrodė paprasčiau, bet kai pabandžiau abu (miltus ir bulvę), tai bulvė visgi sudėtingiau pasirodė... Nes ją ir ilgiau virti reikia, ir labai gerai nutaikyti sublenderiuoti (nebent per sietelį trinsi), nes jei per ilgai ir per stipriai, - pasidaro guminė košė, jei per trumpai - lieka gumulėlių. Pati pabandysi ir pamatysi, ką aš čia smile.gif
Atsakyti
nu pabandziau, finalas: vaikai rekia nevalge, man isterijos priepolis, MB visas piktas isejo i lauka su vaikais. Idomu kiek jie isbus nevalge....jauciu neilgai...o kaip man juos pamaitint...man nuo streso pienelis visiskai nebebega.....
Atsakyti
beje, gal zinot ka biski raminancio galima butu pagerti mamytei? Visai prastai man su nervais... va susinervinau ir pradejo trukcioti visas veidas, na kai kad buna toks tikas, tai man kartis budavo prie akies, o dabar susinervinau ir visas veidas pradejo...labai nesmagus jausmas.... verysad.gif gali buti kad rysiuos skirtis su vyru...
Atsakyti
Aušra R ramiau reaguok i viska, nereikia ir apie skyrybas galvoti. Juk visas gyvenimas kaip pianinas - juoda- dalta. Reikia stengtai daugiau buti gryname ore, tiesiog vaziuoti su vaikuciu i gatve, i parka. Dar galima gerti melisos arbatos, valerijonu tableciu, jos niekam nekenkia ir maitinant.
http://www.100metu.l...tazoliu_misinys
O gal jums truksta magnio, tada labai pasilpsta nervu sisitema, tada gali trukcioti smulkieji raumenukai. Galima issitirti magnio kieki kraujuje, arba daugiau naudoti salotu ir kitokiu zaliuju lapiniu darzoviu.
http://www.vitabalan.../li2.php?k=6439

Jusu kudikeliui reikia abieju tevu, sunku bus vienai- tiek finansiskai, tiek moraliskai. unsure.gif Jausi nepilnavertiskumo jausma. Sekmes! smile.gif
Atsakyti