QUOTE(AusraR @ 2008 11 08, 22:27)
nu man tai mistika su tom kruopom. O kokias jas pirkt, ar tuos dribsnius ar kokias kitokias ar apskritai ta kose kur kudikiams skirta ir virt nereik tik vandeniuk uzpil. O jei virt savo kose tai paskui juk irgi reik sublenderiuot ane? o nuo kokios kruopos pradet? nu ir tt ir pan...gal kas trumpai paaiskintu....
Man tai geriausiai pasiteisina kruopų dribsniai, pvz miežių, avižų, ryžių dribsniai. Aš perku Nordic arba kitus, berods suomiškus dribsnius (lygtai MyrinParas), tiesiog įprastus, iš kurių verdamos paprastos košės (skandinavai paprastai taiko gana aukštus reikalavimus maistui, tai tikiuosi, kad kokybė jų ok, juolab, kad ant kai kurių pakelių užrašyta, kad tinka kūdikiams nuo 5 mėn). Dar perkuosi ekologiškose parduotuvėse, bet ten ne visų kruopų randu. Bet paskutinį kartą Holos Užupio g. gavau labai neblogų speltos ir ryžių dribsnių (anksčiau vargdavau su ryžių kruopom, jas smulkindavau kavamale, bet nieko gero man nesigaudavo), jie labai skaniai išverda. Maniškė kai priprato prie pagrindinių grūdų ir pamačiau, kad neberia, net retkarčiais verdu 4 grūdų košę (irgi iš Nordic dribsnių).
Aš dribsnių neblenderiuoju, nes jie kai suverda, gaunasi tokia gana vientisa masė. Nors maniškė dar ir dantų neturi, bet sulapnoja

Na, aišku, jei virti ne iš dribsnių, o iš kruopų, turbūt reiktų blenderiuoti.
Kūdikiams paruoštų užpilamų košių aš kol kas nenaudoju (tų visų Milupa ir pan.), nes manau, kad sveikiau namie išvirtos. Bet jei dukrytė nevalgytų, turbūt pirkčiau ir tuos pusfabrikačius.
Dar man gerai, kad turim tokį garų puodą, kur ant garų verdu tas kruopeles, bet manau, kad ir įprastam puoduke ant ugnies galima panašiai išvirt. Tik kiekis toks, kaip čia pasakius...

Vienam kartui dedu 2-3 kupinus arbatinius šaukštelius dribsnių. Ir tai, ne viską suvalgo
Na va, o kai išverda, su pientraukiu nutraukiu kokius 20ml, sumaišau su dribsniais ir bon apetit
Nu man iš pradžių tai tas primaitinimas atrodė kaip pasaulio pabaiga, niekaip nesupratau, iš kurios čia pusės prieiti, net verkt norėjosi, kad baigėsi tas paprastas laikas, kai tik MP valgėm. Bet nieko, įpratau, įsivažiavau ir dabar jau viskas ok

sėkmės ir jums