Įkraunama...
Įkraunama...

Vienišas tėvas (arba kas būna po skyrybų)

QUOTE(blondinas Nr.99 @ 2008 10 31, 11:01)
skaniausios ir sveikiausios uogos-misko uogos...
(tos, prie kuriu augimo nieks nekisa nagu)

isivaizduoju vaiką užaugusį miške doh.gif

QUOTE(salve123 @ 2008 10 31, 15:40)
...Lygios teisės neįmanomos ne dėl moterų, o dėl tų lengvesnės išeities beieškančių tėčių.

kam sau ant galvos užsikrauti atsakomybę
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 10 31, 16:47)
isivaizduoju vaiką užaugusį miške  doh.gif
kam sau ant galvos užsikrauti atsakomybę

"Užaugimas miške" čia turbūt metafora...Atsieit , geriausi ir "skaniausi" vaikai užauga,kai prie jų niekas "nekiša nagų"-neaiškina , kaip daryti , kodėl daryti , kada daryti ,su kuo daryti , kur daryti...buvo tokie vaikai pokario metais-tėvai žuvę arba išvežti tremtin...lyg ir "vilko vaikai" vadinami,o gal ir kitaip...patys kovojo už išlikimą.Galite įsivaizduoti savo 2-10 metų vaikus , kovojančius už išlikimą???
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2008 10 31, 15:40)
Taip, Medini, daug lengviau. Štai ir priėjome prie bendro sutarimo, kodėl vyrai renkasi atskirtį nuo vaikų. Taip yra lengviau...o vaikai? Dzin tie vaikai, jais pasirūpins tos, kurios pajėgios savo abejones ir baimes nustumti toli toli...Lygios teisės neįmanomos ne dėl moterų, o dėl tų lengvesnės išeities beieškančių tėčių.

bigsmile.gif Taip, daug lengviau "atiduoti" vaiką auklėti mamai, kuri dažniausiai 100 proc. įsitikinusi savo teisumu, nei pačiam abejojant kovoti ir derėtis su tai jau žinančia mama...
Malonu, kad Medinis prisiminė mano temą apie tėvystės ir motinystės nykimą - vaikus augina darželiai, mokyklos, seneliai, gatvė... O su tėvais, gryžusiais iš darbo vakare eina miegoti... g.gif

Papildyta:
QUOTE(laureta @ 2008 10 30, 16:18)
Tai normalu, tačiau dauguma tai nesupranta. Tad ir vaikus pasiima išgėrę.

Įvaikintiems vaikams nebūtina aiškinti apie bio tevus jeigu jie to nenori. Nereikia perlenkti lazdos.

Niekaip nesuprantu ar vyrai silpnesni/silpnesni pasidarė, kad nesugeba susitvarkyti su savo problemomis. Aš 20 metų pradirbau LT ir tik vyriškame kolektyve (kai darbindavausi vienintelė sąlyga būdavo, kad kuo mažiau moteriškių). Negaliu pakęsti tų intrigų ir t.t. Su vyrais tikrai nebuvo lengva. Bet kur kas lengviau nei moteriškame. Gal sakyčiau daugiau vyrai auką vaidina nei daro. Tad manau jiems reikalingas palaikymas, ir pavyzdžiui tokie kaip moteriškių krizės centras, taip pat turėtų būti ir krizės centras vyrams. laikraštyje skaičiau kad yra įkurtas. Jame norėčiau dirbti hihihi.gif

Jei vaikas žino, kad jis įvaikintas ir kad turi dar kitus, biologinius tėvus, jam dažniausiai iškyla klausimų kur jo tikri tėvai ir kodėl jo neaugina... O kad slėpti vaikų kilmės negalima, jau seniai įrodyta ir daugelyje valstybių netgi uždrausta...
Atsakyti
QUOTE(mindudo @ 2008 10 31, 17:34)
bigsmile.gif  Taip, daug lengviau "atiduoti" vaiką auklėti mamai, kuri dažniausiai 100 proc. įsitikinusi savo teisumu, nei pačiam abejojant kovoti ir derėtis su tai jau žinančia mama...
Malonu, kad Medinis prisiminė mano temą apie tėvystės ir motinystės nykimą - vaikus augina darželiai, mokyklos, seneliai, gatvė... O su tėvais, gryžusiais iš darbo vakare eina miegoti...  g.gif

Bet , tada , kai tėvams "nereikėdavo eiti į darbą" , vaikus augindavo , kad "būtų kam dirbti ant ūkio"...Na, čia taip "grubiai" tariant...
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2008 10 30, 16:37)
tai elgiasi tikrai gan maza dalis teciu. Paprasciausiai nuvaziuok i vaiku sanatorija ir paziurek, kiek teciu del vaiku reabilitacijos aukoja savo atostogas.
atvirksciai matau situacija, kad vyrai daug reciau vaiko auginimo atostogu, nes visu pirma nenori tokios atsakomybes, nenori sulaukti priesingos visuomenes nuomones ( tu ka boba, kad su vaikais namie sedetumei) ir nebutina uzsiciklinti tik ant mazo vaiko -galima ziureti ir veliau... kas veza vaikus pas gydytoja, kas dalyvauja vaiku uzdymo istaigos veikloje...
Todel apgailestaudama turiu pasakyti, kad tai jog  vyrai nenori savarankiskai (t.y. be kito asmens "spardimo i subine") rupintis vaikais yra ne stereotipas, o liudna realybe. Ir priezastis yra vyru nenoras arba nepakankamas noras tai apima ir auklejima jo seimoje ir jo tevu poziuri i moters ir vyro vaidmenis seimoje, tai apima ir tai, kiek jam yra svarbi aplinkiniu nuomone, tiek paties vyro poziuri i moters ir vyro vaidmenis vaiko auginime, tiek ir jo vaiko motinos poziuri i visa tai) auginti savo vaikus

Beje, Medini, gal gali kaip aktyviai vaiko gyvenime dalyvaujantis tevas atsakyti - su kokiomis kliutimis susiduri tu kaip tevas?

Na man nereikia niekur eiti, nes pas mane dažnai ateina tėveliai arba mamytės su vaikeliais ir matau tendencijas... O kad tėveliai bijotų visuomenės reakcijos tikrai nepastebėjau. Iš tiesų ir pas mus šeimoje dukrele daugiau rūpinasi žmona, nes ji turi daugiau laiko, o aš dirbu nuo ryto iki vakaro. Bet jei žmona budi, ar išvažiuoja į komandiruotę, visai puikiai sekasi mums bendrauti su dukrele. Tad aš pagrindinę priežastį matau, užimtumas - jei dirba tėvelis, vaiku tuo metu rūpinasi mama, jei mama - tėvelis. O kadangi Lietuvoje vyrauja dideli darbo krūviai (kad daugiau uždirbti, reikia daug dirbti; siekis uždirbti kuo daugiau, aukojant net laiką su šeima) ir dažniausiai daugiau dirba tėveliai, tai ir bendravimo su vaikais iš jų pusės mažiau (jei daugiau dirba mamos, daugiau tėveliai bendrauja su vaiku).
Tad į klausimą su kliūtimis, užduota Mediniui, aš atsakyčiau - laiko stoka...
Papildyta:
QUOTE(indrealex @ 2008 10 31, 17:44)
Bet , tada , kai tėvams "nereikėdavo eiti į darbą" , vaikus augindavo , kad "būtų kam dirbti ant ūkio"...Na, čia taip "grubiai" tariant...

bet tuomet daugiau buvo bendravimo, nesvarbu, kad tekdavo kartu dirbti vaikams su tėvais fizinius darbus, bet ryšiai su tėvu ir motina būdavo daug stipresni...
Atsakyti
QUOTE(mindudo @ 2008 10 31, 17:56)
Na man nereikia niekur eiti, nes pas mane dažnai ateina tėveliai arba mamytės su vaikeliais ir matau tendencijas... O kad tėveliai bijotų visuomenės reakcijos tikrai nepastebėjau. Iš tiesų ir pas mus šeimoje dukrele daugiau rūpinasi žmona, nes ji turi daugiau laiko, o aš dirbu nuo ryto iki vakaro.  Bet jei žmona budi, ar išvažiuoja į komandiruotę, visai puikiai sekasi mums bendrauti su dukrele. Tad aš pagrindinę priežastį matau, užimtumas - jei dirba tėvelis, vaiku tuo metu rūpinasi mama, jei mama - tėvelis. O kadangi Lietuvoje vyrauja dideli darbo krūviai (kad daugiau uždirbti, reikia daug dirbti; siekis uždirbti kuo daugiau, aukojant net laiką su šeima) ir dažniausiai daugiau dirba tėveliai, tai ir bendravimo su vaikais iš jų pusės mažiau (jei daugiau dirba mamos, daugiau tėveliai bendrauja su vaiku).
Tad į klausimą su kliūtimis, užduota Mediniui, aš atsakyčiau - laiko stoka...

Gal galite atsakyti , ar istoriškai ("senų senovėje") tėvystė buvo aukštesnio lygio?
Atsakyti
QUOTE(salve123 @ 2008 10 31, 01:20)
Gerai. Tarkim aš sutinku, kad būtent visuomenė yra kalta dėl tėvų nutėvinimo. Nors negaliu, taip imti ir sutikti.  biggrin.gif Juk pusė tos visoumenės yra tie patys vyrai ir dargi būtent jų rankose yra valdymas. Nu visai susipainiojau...

g.gif Pagalvojau, kad būtent dėl to, kad vyrų rankose yra valdymas, didesmės dalies pinigų uždirbimas šeimos gerovei, nelieka pakankamai laikui pilnavertiškai tėvystei. O kai yra priešinga situacija šeimoje (gan retai), šeimoje trūksta motinystės, o tėtis daugiau praleidžia laiko su vaiku... g.gif
Atsakyti
QUOTE(mindudo @ 2008 10 31, 17:42)
Malonu, kad Medinis prisiminė mano temą apie tėvystės ir motinystės nykimą - vaikus augina darželiai, mokyklos, seneliai, gatvė... O su tėvais, gryžusiais iš darbo vakare eina miegoti...  g.gif
Papildyta:

Jei vaikas žino, kad jis įvaikintas ir kad turi dar kitus, biologinius tėvus, jam dažniausiai iškyla klausimų kur jo tikri tėvai ir kodėl jo neaugina... O kad slėpti vaikų kilmės negalima, jau seniai įrodyta ir daugelyje valstybių netgi uždrausta...

LT nepriimta, kad su vaikais mamos ar seneliai galėtų būti darbe. Taip ne kiekviename darbe įmanoma. Tačiau čia visai normalu būti su vaiku. Nueinu ė kirpyklą, o ten vaikutis, kartais du. Senelės dirba kirpėjom ir prižiūri juos. Niekam neužkliūna. LT tai neįmanoma.

Žiūrint kokio amžiaus vaikas. Kad kalbėti apie bio jis turi jau suvokti. Mano mažylei dar per anksti. Uždrausta? Kur čia taip?
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2008 10 31, 14:58)
o tau tu daugiau jokiose kitose situacijose neabejoji savo sprendimu teisumu ir visiskai pasitiki savimi ir tik tevystes kontekste su tais jausmais susiduri?

Kituose sprendimuose galima daug lengviau išskaičiuoti, numatyti rezultatus, o auklėjant vaikus galutinius rezultatus numatyti yra labai sunku, nes yra labai daug įtakojančių faktorių, be to vaikas yra mąstanti asmenybė, kuri vos kiek ūgtelėjus, pati priima sprendimus, todėl bet koks įsikišimas arba neįsikišimas reikiamu metu gali turėti neigiamų pasekmių vėliau...
Atsakyti
QUOTE(mindudo @ 2008 10 31, 18:08)
g.gif  Pagalvojau, kad būtent dėl to, kad vyrų rankose yra valdymas, didesmės dalies pinigų uždirbimas šeimos gerovei, nelieka pakankamai laikui pilnavertiškai tėvystei. O kai yra priešinga situacija šeimoje (gan retai), šeimoje trūksta motinystės, o tėtis daugiau praleidžia laiko su vaiku...  g.gif

Tai , visgi...Vis sakote , kad dabar tėvo vaidmuo vaikų auginime ir auklėjime sumenkinama...O kaip buvo "seniau"?
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 10 31, 18:09)
LT nepriimta, kad su vaikais mamos ar seneliai galėtų būti darbe. Taip ne kiekviename darbe įmanoma. Tačiau čia visai normalu būti su vaiku. Nueinu ė kirpyklą, o ten vaikutis, kartais du. Senelės dirba kirpėjom ir prižiūri juos. Niekam neužkliūna. LT tai neįmanoma.

Žiūrint kokio amžiaus vaikas. Kad kalbėti apie bio jis turi jau suvokti. Mano mažylei dar per anksti. Uždrausta? Kur čia taip?

Vokietijoje, Suomijoje, kitose Europos šalyse, (na tiksliai kitų neišvardinsiu, bet ten kur ne uždrausta, bent jau rekomenduojama)... Ta prasme įvaikinant įvaikinimo tarnybos pačios pasako (jei vaikas tai suvokia, o jei ne, prižiūri, kad vaikui būtų pasakyta). Šiaip rekomenduojama iki metų vaikui pasakoti "pasakas" apie jo kilmę, apie tai kaip vaikas atėjo į pasaulį, užvesti jo gyvenimo knygą su nuotraukomis iš kūdikių namų ir t.t. Na yra tam tikros metodikos kaip pagal vaiko amžių parinkti informacijos pateikimo būdus. Geriausia, kad nebūtų numatytas kažkos laikas, bet tai daroma nuo pat pradžių, nes po to nuspręsti, "kad pagaliau laikas tinkamas" yra labai sunku ir dažnai vaikai sužino iš kitų ir jiem tai būna "šokas", kuris turi neigiamų pasekmių...
Papildyta:
QUOTE(indrealex @ 2008 10 31, 18:17)
Tai , visgi...Vis sakote , kad dabar tėvo vaidmuo vaikų auginime ir auklėjime sumenkinama...O kaip buvo "seniau"?

g.gif Seniau tėvas buvo autoritetas ir žmonos ir vaikų auklėjime, nes pasaulyje vyravo patriarchatinis šeimos ir šalies valdymo modelis... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mindudo: 31 spalio 2008 - 17:27
QUOTE(mindudo @ 2008 10 31, 18:26)
Vokietijoje, Suomijoje, kitose Europos šalyse, (na tiksliai kitų neišvardinsiu, bet ten kur ne uždrausta, bent jau rekomenduojama)... Ta prasme įvaikinant įvaikinimo tarnybos pačios pasako (jei vaikas tai suvokia, o jei ne, prižiūri, kad vaikui būtų pasakyta). Šiaip rekomenduojama iki metų vaikui pasakoti "pasakas" apie jo kilmę, apie tai kaip vaikas atėjo į pasaulį, užvesti jo gyvenimo knygą su nuotraukomis iš kūdikių namų ir t.t. Na yra tam tikros metodikos kaip pagal vaiko amžių parinkti informacijos pateikimo būdus. Geriausia, kad nebūtų numatytas kažkos laikas, bet tai daroma nuo pat pradžių, nes po to nuspręsti, "kad pagaliau laikas tinkamas" yra labai sunku ir dažnai vaikai sužino iš kitų ir jiem tai būna "šokas", kuris turi neigiamų pasekmių...
Papildyta:

g.gif  Seniau tėvas buvo autoritetas ir žmonos ir vaikų auklėjime, nes pasaulyje vyravo patriarchatinis šeimos ir šalies valdymo modelis...  smile.gif

O koks buvo tas "patriarchatinis VAIKŲ auginimo ir auklėjimo modelis"?
Atsakyti