Įkraunama...
Įkraunama...

Trumparegystės korekcija lazeriu

issoksiu kaip pilypas is kanapiuk bet pasakykit- nuo ko pradet kelia link operacijos? pasitikrint, paskui po kiek laiko vel pasitikrint, kad isitikint,kad trumparegyste neprogresuoja? g.gif paskutinio patikrinimo akiu gydytoja sake,kad regejiams kaire akim 7 proc, desine 8 proc - pasimeciau ir nepaklausiau, kaip tai su tais proc g.gif akiniai -2,5 ir -2, bet silpni man - nuo stipresniu galva svaigsta blush2.gif
galvoju apie operacija,nes zmoniu gatvej neatpazistu, o darbe prie kompo sededama monitoriuj be akiniu nieko nematau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2008 10 29, 13:01)
Kartoja dėl bet kiek - klausiau, sakė, kad pagrindinis rodiklis - paciento diskomfortas. Vienam ir -1 gerai, o kitam jau 0,25 trukdo.
Jei trumparegystė progresuoja - neoperuoja.

vat sakau man negalima buvo operuot,del to ir silpsta akys,nes man kasmet akys silnejo o turi nors metus akys nesilpnet
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2008 10 29, 13:09)
issoksiu kaip pilypas is kanapiuk bet pasakykit-  nuo ko pradet kelia link operacijos?

Jei nesi tikra, ar nesilpnėja - taip, pasitikrint, po kokio pusmečio - dar pasitikrint. Net jei ir esi tikra, nepakenktų skirtingose klinikose tyrimus padaryt, aš tyriausi dukart Lietuvoje, ir trečią - jau prieš operaciją Minske.

QUOTE(pandutė @ 2008 10 29, 13:10)
vat sakau man negalima buvo operuot,del to ir silpsta akys,nes man kasmet akys silnejo o turi nors metus akys nesilpnet

Tada aišku. Keista, kad ėmėsi operuot su progresuojančia trumparegyste - juk tai viena iš pagrindinių priežasčių, kodėl operacija nedaroma.
Maniškis minusas neprogresavo jau apie 23 metus, tik astigmatizmo prisidėjo daugiau.
Atsakyti
QUOTE(pandutė @ 2008 10 29, 13:10)

As ir nesuprantu g.gif
Turbut operavo tave is savanaudisku paskatu blink.gif
O man nesipnejo pora metu, bet va grizau prie minuso ir dar astigmatizmo.
Pandute, tai tau -1 ar nebelabai suprantu?
As su -1 vaikstau, matau lyg normaliai, tik veido bruozu jau zmogaus nebeiziuriu is toli, nemriu masinos ir pan.

Papildyta:
QUOTE(As_tik_as @ 2008 10 29, 09:58)
Be to, aš nesuprantu tų, kurie nervingai vaikosi matyti 1. Kas čia, sportas? Iki -1 regėjimo svyravimas trukdo? Ar jau ruošiatės kariniais pilotais tapt? O gal blusų medžiotojais? Esmė akinių nepatogumai, o ir vairavimo diskomfortas be akinių. Gi
-1 dieną apskritai neturėtų trukdyt, o jei vakare vairuojant ir nepakanka regėjimo, nematau problemų pasitelkt pagalbon lengvus akuliorius. Kur problema?

Na ir as nesportuoju, bet kai yra galimybe matyti gerai, kai tam ryztiesi ir kai 3 metus matai puikiai, visada norisi, kad taip isliktu mirksiukas.gif Juk prie gero greitai priprantama mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=indrusita,2008 10 29, 13:31]
As ir nesuprantu g.gif
Turbut operavo tave is savanaudisku paskatu blink.gif
O man nesipnejo pora metu, bet va grizau prie minuso ir dar astigmatizmo.
Pandute, tai tau -1 ar nebelabai suprantu?
As su -1 vaikstau, matau lyg normaliai, tik veido bruozu jau zmogaus nebeiziuriu is toli, nemriu masinos ir pan.
Papildyta:
na as tiksliai nezinau kiek yra neseniai tikrinau akis man pasake 0.7kas a tasyra nelabai suprantu ar tiek eiluciu matau?o akiniai irgi 0,7 na as idomiai matau viena diena ryskiai matau,kita diena blogai,as ziuri visalaik virtuve i skalbimo masina atsisedu ant lovos ir tiesiai yra masina ir ant jos skaiciukai viena diena as juos ryskiai matau kita syki is vis nematau nesuprantu,na paskaitose i lenta ziuriu be akiniu bet irgi jei tamsu klasej nematau jei geras apsvietimas matau,ryte kai dar tamsu nematau marsrutiniu numeriu,diena matau bet ne is toli,na truksta tokio ryskimuo tikrai blogiau matau nei po opercijos,o kaip tu matai?as telika turiu ziuret su akiniais nors ir be ju matau bet neryskiai,vairuot irgi su akiniais,
kas yra pas tave is toli?koks atstumas?as irgi nematau is toli bet ne nuo kitos stoteles o uz kokiu 30metru jei nenusisneku,na pakankamai arti turi prieit zmogus kad matyciau veida
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pandutė: 29 spalio 2008 - 14:13
QUOTE(Miaška @ 2008 10 29, 11:18)
Kaip jums akių nuovargis, jei tenka daugiau dirbti? Pirmas dvi savaites neišvengiamai darydavau pertraukas, nes fiziškai jausdavau nuovargį.

Nuovargis? Nu, kad intensyviai prie kompo ar knygos nemeditavau, tai nelabai galiu ir įvertint. Va, tik vairavau ištisai daugiau nei porą valandų, ir dar tamsoje, tai nieko ypatingo, norma. Tiesa, būna tokios valkos užeina ant akių, bet pamirksiu ir dingsta taip pat staiga kaip ir prasideda. Man da tik šešios paros stuktelėjo, tai gal turi taip būt, a? Dar ir regėjimas toks, sakyč, nestabilus, nors ir pakankamas... Tikiuos, kad susisluoksniuos, a? blink.gif

Papildyta:
QUOTE(koritsaki @ 2008 10 29, 11:24)
Sveikinu As_tik_as su naujom akytem  4u.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif dėkui, dėkui, bet, kad tie veizolai tai jokie nauji, tie veizolai jau nuogi... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(As_tik_as @ 2008 10 29, 14:36)
Dar ir regėjimas toks, sakyč, nestabilus, nors ir pakankamas... Tikiuos, kad susisluoksniuos, a?  blink.gif

Nu kad sluoksniuosis, tai esu tikra, o vat kaip susisluoksniuos (na ir žodis, blyn, iš trečio karto parašiau biggrin.gif )... Savaitę mačiau stabiliai idealiai, tik po didelio krūvio susilpnėdavo regėjimas vakarais, o po savaitės ta kairė akis ir suprastėjo, bum va taip vieną rytą - supratau, kad matau prasčiau...
Atsakyti
QUOTE(Meilė 7 @ 2008 10 29, 13:26)
Na zinai, kai mano minusas buvo perpus mazesnis nei tavo, o priesais ateinanti drauga atskiriu ne is veido, o pagal judesius, tai nera didelio kaifo... schmoll.gif

Tamsta čia kalbi apie savo minusą, ar apie matymo pakankamumą su -1? A? cool.gif
Atsakyti
QUOTE(As_tik_as @ 2008 10 29, 15:36)
Tiesa, būna tokios valkos užeina ant akių, bet pamirksiu ir dingsta taip pat staiga kaip ir prasideda.

Tos valkos tai normalu, ypac ryte. Man gydytojas sake, kad cia nuo akiu sausumo...

Papildyta:
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  dėkui, dėkui, bet, kad tie veizolai tai jokie nauji, tie veizolai jau nuogi...  lotuliukas.gif

biggrin.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Miaška @ 2008 10 29, 15:38)
Nu kad sluoksniuosis, tai esu tikra, o vat kaip susisluoksniuos (na ir žodis, blyn, iš trečio karto parašiau biggrin.gif )... Savaitę mačiau stabiliai idealiai, tik po didelio krūvio susilpnėdavo regėjimas vakarais, o po savaitės ta kairė akis ir suprastėjo, bum va taip vieną rytą - supratau, kad matau prasčiau...

O iš kur tamsta žinai, kad matei idealiai? Su kokiu čia etalonu palyginot? Gal, viso labo, tik pooperacinio praregėjimo euforija išgaravo, a? mirksiukas.gif

Man ryt savaitė sukaks, gal ir man jau žlibyn prasdės, a? Būsim kaliegos... lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Miaška @ 2008 10 29, 15:38)

Tarp kitko, nepatikslintumėt, kada pastebėjot, kai jau regėjimas stabilizavosi?
Atsakyti
QUOTE(As_tik_as @ 2008 10 29, 14:49)
O iš kur tamsta žinai, kad matei idealiai? Su kokiu čia etalonu palyginot? Gal, viso labo, tik pooperacinio praregėjimo euforija išgaravo, a?  mirksiukas.gif

Norėdama atmesti euforiją, lyginau su dviem etalonais:
1. Jaunesniąja dukra, kuri, rugsėjo mėnesio duomenimis, mato vienetuką - pirmomis dienomis po operacijos lyginausi regos aštrumu su ja, po savaitės - jinai mane jau perspjauna.
2. Regėjimo tikrinimo lentele, kurią atsispausdinau ir pasikabinau namie ant sienos, beigi žiūrėjau, stovėdama nurodytu atstumu, puikiai matydama paskutinę eilutę, dabar tą eilutę matau tik dešine akimi.

Ir subjektyviai pasijuto tas kairės akies pablogėjimas: jei dešine akimi dar matau mašinos numerius tam tikru atstumu, kaire - jau nebe, o po operacijos lygiai vienodai mačiau ir viena, ir kita.

Ar įtikinau? biggrin.gif

Stabilizavosi - sakyčiau, po 12-14 dienų, nors tiksliai to laiko nustatyti negalėčiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Miaška: 29 spalio 2008 - 14:56
QUOTE(Miaška @ 2008 10 29, 15:55)
Norėdama atmesti euforiją, lyginau su dviem etalonais:
1. Jaunesniąja dukra, kuri, rugsėjo mėnesio duomenimis, mato vienetuką - pirmomis dienomis po operacijos lyginausi regos aštrumu su ja, po savaitės - jinai mane jau perspjauna.
2. Regėjimo tikrinimo lentele, kurią atsispausdinau ir pasikabinau namie ant sienos, beigi žiūrėjau, stovėdama nurodytu atstumu, puikiai matydama paskutinę eilutę, dabar tą eilutę matau tik dešine akimi.

Ir subjektyviai pasijuto tas kairės akies pablogėjimas: jei dešine akimi dar matau mašinos numerius tam tikru atstumu, kaire - jau nebe, o po operacijos lygiai vienodai mačiau ir viena, ir kita.

Ar įtikinau? biggrin.gif

Stabilizavosi - sakyčiau, po 12-14 dienų, nors tiksliai to laiko nustatyti negalėčiau.

Klausykit, a Jums regėjimo aštrumo manija? Kam tie lyginamieji testai? Turit daug laisvo laiko? Gal papasakotumėt, kiek laiko sugaišdavot tokiems beprasmiškiems užsiėmimams iki operacijos?

Man tokie "egzaminavimai" primena fotografą, kuris vis ieško fotoaparatui objektyvo, kuris perteikia optinį vaizdą su maksimalia raiška. Kai paklausi, o kam to reikia, atsako: "Noras turėt geriausią..." O kam? - O gi tam, kad kirminas negraužtų... Tpfu...

Matot be akinių, tai ir matykit, ir linkiu, kad anų ir nereikėtų. O lentelių visokius testus palikit daktarams - anie jųjų dėka duonai prasimano... drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo As_tik_as: 29 spalio 2008 - 15:07