Įkraunama...
Įkraunama...

Sankt Peterburgas

3 praktiniai klausimukai, organizuojantis kelione savarankiskai:
1) viza. Darytis patiems, kreiptis i LT agenturas, kreiptis i Peterburgo agenturas?
2) registracija. Gyvenant privaciame sekturiuje, kaip ir kur susitvarkyti registracija?
3) rubliai. Geriau keistis Lietuvoje, ar Peterburge (gal geriau is doleriu i rublius keistis ten)?
Aciu is anksto. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(roki @ 2008 04 21, 14:10)
3 praktiniai klausimukai, organizuojantis kelione savarankiskai:
1) viza. Darytis patiems, kreiptis i LT agenturas, kreiptis i Peterburgo agenturas?
2) registracija. Gyvenant privaciame sekturiuje, kaip ir kur susitvarkyti registracija?
3) rubliai. Geriau keistis Lietuvoje, ar Peterburge (gal geriau is doleriu i rublius keistis ten)?
Aciu is anksto. 4u.gif

1.Viza dariausi,net tiksliai nežinau kaip juos įvardinti...gal tarpininkai,na žodžiu pagal skelbimą laikraštyje,kainavo 180 Lt.žmogui.
2.Na dėl registracijos,tai ką aš žinau gal ir nesikabinėja prie to blink.gif
3.Mano nuomone,tai geriau pirkti dolerius čia,bent jau aš taip darysiu. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(2+2=5 @ 2008 04 21, 18:28)
2.Na dėl registracijos,tai ką aš žinau gal ir nesikabinėja prie to  blink.gif
3.Mano nuomone,tai geriau pirkti dolerius čia,bent jau aš taip darysiu.  mirksiukas.gif

2. Kabinėjasi. Turėsi problemų prie sienos grįždama.
3. O kam du kartus keisti pinigus? g.gif
Atsakyti
Dėl registracijos, tai žiūrint kiek dienų būsit. 3 dienas galima būt be registracijos, savaitgaliai nesiskaito. O pinigus tai geriausia čia į rublius išsikeist.
Atsakyti
O kam du kartus keisti pinigus?

O pinigus tai geriausia čia į rublius išsikeist.

Kodėl geriausia?...nejaugi gali žinoti kiek pinigų išleisi,o grįžusi atgal su rubliais labai blogom salygom atgal pakeisi į litus.O jei liks dolerių,tai nieko baisaus.Manau geriausia ten turėti dolerių,ir kiek tau reikia,tiek ir išseikeiti į rublius.
Atsakyti
QUOTE(2+2=5 @ 2008 04 26, 12:01)
Kodėl geriausia?...nejaugi gali žinoti kiek pinigų išleisi,o grįžusi atgal su rubliais labai blogom salygom atgal pakeisi į litus.O jei liks dolerių,tai nieko baisaus.Manau geriausia ten turėti dolerių,ir kiek tau reikia,tiek ir išseikeiti į rublius.

Nepagalvojau apie tai. blush2.gif
Nekeičiu atgal į litus - pasilieku kitam kartui. biggrin.gif
Atsakyti
Apie vizas, registracijas ir pinigus galiu pasakyt tiek:
Jei Vilniuj, vizą rekomenduoju darytis Astridoj. Porą kartų ten dariausi, padarė laiku, kainos ten vienos mažiausių (nors buvau radus agentūrą, kur kainavo 10 Lt pigiau, tik man buvo nepatogu iki ten važiuot). Rusijos ambasadoj, man atrodo daro tik turint iškvietimą g.gif Šiaip net jei turit, kas iškviestų, nepatariu ten eit, jei važiuojat trumpam ir skurpulingai neskaičiuojat kiekvieno lito. Nes viza vistiek kainuos, o eilės ten bent vasarą buvo didžiulės.

Dėl registracijos tikrai kabinėsis ant sienos. Astridoj man davė kontaktus viešbučio, kur priregistravo, tik jis ne centre. Esu tvarkiusis registraciją ir kažkokioj agentūroj centre Nevos pr.

Pinigų, kiek man reikia, nusiiminėju nuo kortelės (bankas pasiima apie 10 Lt). Ir kortele galima daug kur atsiskaityt.
Atsakyti
Sveikos, keliautojos 4u.gif Mes irgi ruosiames i Peterburga birzelio men. Gal kas vaziavot su Grudos agentura? kokie atsiliepimai? ar labai didelis ekskusiju tempas?
Atsakyti
Mes bandysim savarankiškai važiuoti, nes turim tik 4 laisvas Joninių dienas. o per tas dienas tik viena agentūra organizavo kelionę. Bet jau visos vietos rezervuotos, tad bandysim savarankiškai. dabar esu giliose paieškose nakvynės.
Atsakyti
QUOTE(rudukė @ 2008 05 22, 18:19)
Mes bandysim savarankiškai važiuoti, nes turim tik 4 laisvas Joninių dienas. o per tas dienas tik viena agentūra organizavo kelionę. Bet jau visos vietos rezervuotos, tad bandysim savarankiškai. dabar esu giliose paieškose nakvynės.

Mes irgi vaziuosim per Jonines i Piteri bigsmile.gif Mums pasiseke, mus priima i svecius, tai nereikia ieskoti kur nakvot.
Noriu paklausti buvusiu, kokios mazdaug kainos pas juos? Kiek kainuoja maistas, kiek transportas, muziejai...? Na taip realiai kiek imti pinigeliu 5 dienom?
Ka patartumet pamatyt, ka paragaut ir t.t.? bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Levereti: 23 gegužės 2008 - 20:19
QUOTE(Levereti @ 2008 05 23, 21:13)
Mes irgi vaziuosim per Jonines i Piteri bigsmile.gif  Mums pasiseke, mus priima i svecius, tai nereikia ieskoti kur nakvot.
Noriu paklausti buvusiu, kokios mazdaug kainos pas juos? Kiek kainuoja maistas, kiek transportas, muziejai...? Na taip realiai kiek imti pinigeliu 5 dienom?

Taigi, ka tik grizom. Buvom Piteryje 8 dienas, isleidom nerealiai daug. Gaila, tik kad kokybe neatitinka kainos, tiek apgyvendinimo, tiek viesojo maitinimo. Na, pvz galiu as uz kiausiniene moketi 25 lt, taciau kai ji patiekiama plasmasineje lekstuteje su plasmasiniais irankiais blink.gif . Uz buta (Nevos prospekte netoli Maskvos stoties) mokejome tiek pat, kiek salia Vatikano Romoje, taciau jis buvo zyyymiai prastesnis. Pardotuvese produktu kainos tokios pat arba siek tiek didesnes nei pas mus. Viesasis transportas pigus. Muziejai ir ekskursijos - priklausomai,ar pavyks apsimesti rusais. Zodziu, ivertinant vizas, bilietus, registracijas ir tt, mes per savaite tiek daug neisleidome nei Italijoje, nei Prancuzijoje, nei Graikijoje nei kur kitur.
Butina aplankyti Peterhofa, paplaukyti kanalais, stebeti tiltu pasikelima. bigsmile.gif Siulau paziureti cirka (kad ir ta ne pagrindini Fontankos gatveje (sunku gauti bilietus, nes startavo nauja programa "cirk na vode"), o ta salia Avtovo). Mes buvome abiejuose.
Del paragavimo, tai man maistas nepatiko, netgi isgirtieji blynai. Patiko tik susi is Japonu restorano lotuliukas.gif
Dziaugiuosi, kad pabuvome net 8 dienas, nes tik po keliu dienu viesnages pamilome si miesta, jo zmones ir placias placias gatves...
Atsakyti
QUOTE(kiddo @ 2008 04 25, 21:57)
Dėl registracijos, tai žiūrint kiek dienų būsit. 3 dienas galima būt be registracijos, savaitgaliai nesiskaito. O pinigus tai geriausia čia į rublius išsikeist.

Teoriškai registruotis reikia, bet galite sėkmingai ir be to apsieiti, nes nuo sausio mėnesio yra pakeista registracijos tvarka. Ankščiau registracijos antspaudą dėdavo ant migracinės kortelės, kurią reikdavo patiekti išvažiuojant ant sienos. Tai gi pasieniečiai žinodavo, ar registravotės, ar ne. Dabar registruojantis išduoda atskirą dokumentą, kurį reikia grąžinti prieš išvykstant. Tai gi ant sienos niekas nežino, ar buvo registracija ar ne. Galite tvirtinti, kad turėjote regitraciją..nors dabar net neklausia apie registraciją išvykstant.

QUOTE(Levereti @ 2008 05 23, 20:13)
Mes irgi vaziuosim per Jonines i Piteri bigsmile.gif  Mums pasiseke, mus priima i svecius, tai nereikia ieskoti kur nakvot.

Maistas parduotuvėse panašiai kaip Lietuvoje.
Maistas geruose restoranuose apie 2-3 kartus brangesnis negu Vilniuje. Gerų restoranų tikrai yra daug. Jeigu negaila kokių 200 lt/ žmogui, galima skaniai pavalgyti gražioje aplinkoje su puikiais vaizdais pro langą. Rekomenduoju Riba, Terasa arba Loža (galiu ir adresus parašyti, jeigu bus norinčių mirksiukas.gif ). Pigiausia Pyteryje valgyti yra Macdonalde biggrin.gif

Siūlau užsukti į Stohle. Kainos padorios. Ten prekiauja rusiškais "pirogi". Su mėsa yra superinis, dar geras su lašiša. Iš saldžių labai skanus su slyvom. Pačiame centre Stohle yra adresu Moika 6 kampas 1.

Visuomeninis trasportas pigus - nuo 12 iki 20 rublių už bilietą. Taksi brangus, be 300 rublių sunkiai kur nukaksi. Ypač jeigu "paimsi taksi" kur nosr Nevskio prospekte. Galima stabdyti šiaip mašinas. Nuvež už 100-150 rub.

Muziejai rusams nuo 30 iki 150 rub, užsieniečiams nuo 100 iki 500 rub...tai gi stenkitės tapti "rusais" - naglenė mina ir kuo mažiau žodžių išduodančių "pribaltiiski akcent". Nusipirkus rusiškus bilietus nepulkite iš džiaugsmo garsiai kalbėti lietuviškai, nes bobutės dirbančios salėse gali paprašyti parodyti bilietus ir nusiųsiti "damokėti" biggrin.gif

...be ankščiau išvardintų vietų nueikite į Letnij sad, nes ji po šio sezono uždarys kokiems 5 metams rekonstrukcijai, būtinai į Jusupovų rūmus (jeigu pavyks suderinti apsilankymą su ten vykstančiais koncertasi - iš viso super- bilietus galite nusipirkti iš anksto, mieste yra daug "Teatralnije kasi"), Menšikovo rūmus, užsikebėriokite ant Isakijaus cerkvės stogo...ir dar daug daug gerų viečikių žinau. Bėgu, vaikas pabudo doh.gif

Atsakyti