Mes buvome pries 3 savaites. Buvo puseseres vestuves. Tai taip smagu buvo pasivazineti. Dar buvome nuvaziave i peterhofa. Tai ten nuostabus vaizdas. Tik nezinau ar jie dar veiks spalio gale
QUOTE(kalina @ 2007 09 26, 11:47)
Dar buvome nuvaziave i peterhofa. Tai ten nuostabus vaizdas. Tik nezinau ar jie dar veiks spalio gale
Peterhofo fontanai veiks iki spalio 7d.
QUOTE(Gytarė @ 2007 09 26, 12:01)

Aciu uz info
O jei be fontanu ar ten neverta vaziuoti? O ir siaip, kaip ten individualiai galima nukakti?
Tas pats klausimas butu ir del Jekaterinos rumu. Juk jie kazkur uz miesto ribu...
Kaip ten nukakti, jei i Sankt Petrburga vaziuojam traukiniu ir dar ne sezono metu. Apskritai ar tokiu metu laiku verta vaziuoti i Jakaterinos rumus?
(Tikriausiai per mazai info turiu apie Sankt Peterburga ir jo lankytinus objektus ir durnus klausimus uzdavineju....

Piteris - ne kurortinis miestas, ir tikrai rasite, i ka paziureti bet kuriuo metu laiku. Ispudingi teatrai, naktinis tiltu pakelimas... Tik jei ketinate vykti su vaikuciu, tai jusus galimybes kiek apsiribos.
O i Jekaterinos rumus, kaip ir i kitus objektus uz miesto, galesite nusipirkti ekskursija centre (Nevos prospekte lengvai pamatysite kioskelius ir ekskursinius autobusus, kainuoja, atrodo apie 40 Lt zmogui).
O i Jekaterinos rumus, kaip ir i kitus objektus uz miesto, galesite nusipirkti ekskursija centre (Nevos prospekte lengvai pamatysite kioskelius ir ekskursinius autobusus, kainuoja, atrodo apie 40 Lt zmogui).
QUOTE(Aila @ 2007 09 26, 14:49)
Piteris - ne kurortinis miestas, ir tikrai rasite, i ka paziureti bet kuriuo metu laiku.

Vien po Ermitažą galima keletą dienų vaikščioti.
O tiltai taip pat kiek zinau ne visa sezona kilojasi. Lygiai taip pat ir ekskursijos po neva ir kanalus laiveliu iki kazkurio laiko(labai faina). Ziema tai tikrai nevyksta. O siaip jei mokate rusu kalba tikrai neprazusite ir galesite savarankiskai pakeliauti. O prie bilietu kasu reikia sneketi rusiskai, tada visi bilietai kainuoja kaip rusijos pilieciams, nes kaip uzsienieciams jie 3 kartus brangesni.

QUOTE(kalina @ 2007 09 27, 08:03)
O tiltai taip pat kiek zinau ne visa sezona kilojasi. Lygiai taip pat ir ekskursijos po neva ir kanalus laiveliu iki kazkurio laiko(labai faina). Ziema tai tikrai nevyksta. O siaip jei mokate rusu kalba tikrai neprazusite ir galesite savarankiskai pakeliauti. O prie bilietu kasu reikia sneketi rusiskai, tada visi bilietai kainuoja kaip rusijos pilieciams, nes kaip uzsienieciams jie 3 kartus brangesni. 

Balandžio 6 dieną su vyru ir 11 metų sūnumi vykstame į Sankt Peterburgą dviems savaitėms. Vyras vyksta į stažuotę, o mes su sūnum pasinaudosime galimybe pamatyti šį nuostabų miestą

Pagooglinau ir radau, kad navigacija oficialiai prasidės balandžio 10 d., tad, manau, pamatysit ir tiltų pakėlimą, ir turėsit galimybę paplaukiot laiveliais.
Dar iš čia turbūt neminėtų objekų galiu rekomenduot pavalgyti Tremoko blyninėj (jų ten daug), nueit į Muzikinės komedijos teatrą (šitą rekomenduoju, nes bet kam patiks), nuvažiuot į Ikea
Būnu aš ten kartais, klausk, jei kas ne apie lankomiausius objektus domina
O kur gyvensit?
Dar iš čia turbūt neminėtų objekų galiu rekomenduot pavalgyti Tremoko blyninėj (jų ten daug), nueit į Muzikinės komedijos teatrą (šitą rekomenduoju, nes bet kam patiks), nuvažiuot į Ikea

O kur gyvensit?
QUOTE(Aila @ 2008 03 29, 00:31)
Pagooglinau ir radau, kad navigacija oficialiai prasidės balandžio 10 d., tad, manau, pamatysit ir tiltų pakėlimą, ir turėsit galimybę paplaukiot laiveliais.
O kur gyvensit?

O kur gyvensit?
Labai ačiū, Aila

Domina daug kas, net nežinia ko klausti. Pvz. kaip pigiau nusipirkti bilietus į muziejus... Įvairiai čia rašo - vieni rašo, kad pakanka rusiškai kalbėti, kiti rašo, kad tuoj pat pasų prašo, tiesiog gal net iš aprangos jaučia, kad ne rusai. Rusiškai kalbam gerai, bet ką aš žinau ar jaustųsi tas akcentas... Sėkmės dalykas gal. Jei dažnai būni - tikriausiai turi patirties kaip geriau elgtis.
Man jau senokai neteko lankytis muziejuose, kur skirtingos kainos vietiniams ir ne gal dabar griežčiau žiūrima, bet kažin. Kai man teko pirkti bilietus, aš stengdavausi kuo mažiau šnekėti, sakydavau tik "odin" arba "dva", tada kasininkė paklausdavo, ar vietiniams, aš atsakydavau "da"
Niekad paso neprašė. Elkitės naglai, jei prašys pasų, gal išeis kokį stažuotės dokumentą pakišt ir pasakyt, kad čia dirbat ir nuolat gyvenat.
Mums buvo, kad nusipirkom bilietus į teatrą vietiniams ir mano draugas pas bobulkas, tikrinančias bilietus paklausė "gdie nam idti"
, tos sukruto, kad mes nevietiniai, bet atsakėm, kad vietiniai ir staigiai nuvarėm.

Mums buvo, kad nusipirkom bilietus į teatrą vietiniams ir mano draugas pas bobulkas, tikrinančias bilietus paklausė "gdie nam idti"

Dar galiu truputį papasakot apie maisto parduotuves ir susisiekimą.
Parduotuvėlės yra kas du žingsniai, tik jos tokios sovietinės, produktai tik būtiniausi. Visokio gėrio yra prekybos centruose (pvz. OKey), tik jie, žinoma, ne centre. Jei centre neblogų produktų prisireiks, rekomenduoju Vladimirovskij pasaž (jei teisingai radau adresą internete Владимирский пр.19). Aišku, galima rasti ir daugiau neblogų parduotuvių.
Kas dėl susisiekimo, metro aš kažkaip niekad nesinaudojau, centre man geriausia troleibusais, kurie pustščiai, bilietus pardavinėja kasininkės po 14 rublių. Atsargai reikia žinoti, kad pilnas miestas dušmanų (nelegalių taksi), galima stabdyt bet kurią neprabangią mašiną. Na, čia kritiniam atvejui, jei kur nuklystumėt ir jėgų eit nebeturėtumėt
Tartis dėl kainos prieš įsėdant, siūlyti 100 rublių
Parduotuvėlės yra kas du žingsniai, tik jos tokios sovietinės, produktai tik būtiniausi. Visokio gėrio yra prekybos centruose (pvz. OKey), tik jie, žinoma, ne centre. Jei centre neblogų produktų prisireiks, rekomenduoju Vladimirovskij pasaž (jei teisingai radau adresą internete Владимирский пр.19). Aišku, galima rasti ir daugiau neblogų parduotuvių.
Kas dėl susisiekimo, metro aš kažkaip niekad nesinaudojau, centre man geriausia troleibusais, kurie pustščiai, bilietus pardavinėja kasininkės po 14 rublių. Atsargai reikia žinoti, kad pilnas miestas dušmanų (nelegalių taksi), galima stabdyt bet kurią neprabangią mašiną. Na, čia kritiniam atvejui, jei kur nuklystumėt ir jėgų eit nebeturėtumėt

QUOTE(Aila @ 2008 03 29, 02:31)

Taip, navigacija prasidės balandžio 10 d.
Šitas blynines turi omeny?

http://www.opeterbur...stfood_571.html
Kas yra "Ikea"?

Aš tik tokį parduotuvių tinklą žinau.