Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba

Del zodziu: maniske 2,7 panasiai labai kalbejo, 2,9 pirma karta pakeite zodzio linksni pati. Del sakiniu butu idomu daugiau isgirst, maniskei 2,7 sakinis apie "kaki ken" butu nepasiekiama virsune. schmoll.gif Maniskei 2,5 prasidejo kalbos raida, kada kasdien vis po nauja zodi ar kelis isgirsdavau, ir nuo to paties amziaus (2,5) pradejo kartot.

Mums LABAI padejo visokios uzduociu knygutes (ju labai daug ir prasideda nuo 2 metuku amziaus), su lipdukais, paveiksliukais. Pasakyt nieko negalejo, rodem pirstu, bet pradejus dirbt is tu knyguciu supratau kaip atsiliekam ir kiek mazai ji supranta verysad.gif be supratau kuria kriptim reikia dirbt ir ledai pajudejo thumbup.gif

Dar man kazkaip uzkliuvo ir visad i ta specialu demesi kreipiu: prastai kalbantis vaikai moka visa zodi, bet nemoka daliu (moka "marskiniai", bet ne "rankove, apikakle, manzetai"), tai pisad dar ir daliu pomokinu, nes kai vaikui sunku tikrai dziaugiesi kad nors ka parodo ir kyla pagunda vers kita psl knygutes, ir lieka "smulkmenos" praleistos blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 07 liepos 2011 - 15:28
Reiks būtinai paklausyt ir užrašyt, ką su seneliu kalba. geriausiai pasirodo, ką moka ar ko išmoko biggrin.gif mudu ir dėliones bandom dėlioti, ir knygytes vartyti. turim "stovi tvartas atitvertas".
user posted image
ir skaičiukų mokomės ir gyvūnėlių pavadinimų, ir šiaip visokių buities rakandų 4u.gif
user posted image user posted image user posted image

dar iš įdomesnių, tai "po saule gyvenant", "spalvų margumynas" ir kt.
bet miylimiausia visgi - "stovi tvartas atitvertas". ten visko randa: vištų, kopėčias ("byn" - drubynos), katyčių. padarė vaikas išvadą, kad šioje knygelėje "baba gudy, nie gudy" (yra 8 vištos, bet nėra gaidžio).

O kūno dalis žino manyčiau, kad visas. parodo ir kur jo akis, ausis, blakstienos, antakiai, pėdutė ir pan., bet įvardija tik BAMBA, KUOJ. žinoma, db specialiai pasistengsiu lengviau ištariamas pamokyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bjolla: 08 liepos 2011 - 13:15
QUOTE(bjolla @ 2011 07 08, 14:11)
.........
bet miylimiausia visgi - "stovi tvartas atitvertas".

idomu idomu... musu sunelio irgi megstamiausia si knyga, nors turi ju begales. Kai kuriom visai nesugebu sudominti, o kai kurias tik greit pervercia, neleisdamas kazka parodyt ar paaiskint. turbut demesio koncentracija labai maza. Nors va butent ta knyga ilgai ir daznai ziuri, man net jau ikyrejo, kaip jis vos ne kas 5 min ja man kisa, atversdamas savo megstamiausia puslapi apie katytes..
mums 2m3men., lukiam eiles VRC diagnozei. Ar tik kalbos raida atsilieka ar dar kazkas daugiau. ( pagal elgesi jau pradedu manyti, kad bus kazkas daugiau g.gif )
Atsakyti
avesta, tik nesijaudink. manau, kad didziausia "stradalcike" esu cia as ax.gif tam ir dalinames patirtimi, kad pacios galvose mintis susideliotume.
Atsakyti
QUOTE(bjolla @ 2011 07 08, 15:00)
avesta, tik nesijaudink. manau, kad didziausia "stradalcike" esu cia as ax.gif tam ir dalinames patirtimi, kad pacios galvose mintis susideliotume.

Dekui uz palaikyma 4u.gif
Bet mazasis dar is vis nekalba ( tik "yyyyy" - katyte atpazystu, fuuuu..., siaaaa) . zodz, jokio zodzio. Kai ir temos pavadinime - "nesko nei mama, nei tete" verysad.gif
Bandu nesijaudint per daug, bettt.. realybe vercia blush2.gif
Atsakyti
mano bernelio kalbos raida pajudėjo sulaukus 4 metų... tada pasipylė į dieną po keletą naujų žodžių, sakiniai pardėjo dėliotis. Iki tol net su logopedo pagalba po 2 žodžius įmėnesį doh.gif
Atsakyti
kiekvienas vaikas individualus...iki 3 metu prasneks...nepulkit i panika...nereikia vadovautis vien vadoveliais...vejai kazkokie...ateis laikas ir kalbes...ir dar aiskiau ir geriau negu tas kas metu pradejo
Atsakyti
as saviski rugpjucio viduriui pas logopeda uzrasiau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(ARMANTA @ 2011 07 08, 15:57)
kiekvienas vaikas individualus...iki 3 metu prasneks...nepulkit i panika...nereikia vadovautis vien vadoveliais...vejai kazkokie...ateis laikas ir kalbes...ir dar aiskiau ir geriau negu tas kas metu pradejo

cia paremta kokiais saltiniais? g.gif Man tai tokia pozicija nepriimtina schmoll.gif Jei kazkas kelia nerima- reikia pasikonsultot. Nesvarbu ar koja kreivai stato, ar dantys pagelte, ar kalba letai vystosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 08 liepos 2011 - 16:56
Duok, dieve,kad tai būtų tik laikinas kalbos vystymosi sulėtėjimas, kad jiems mokykloj paskui nebūtų sunku mokytis, suprast tekstą, užduotis ir pan.
Atsakyti
saltinis gyvenimas...daug vaiku pradeda nuo 3 kalbet ir jie nera atsilike kaip kad manot
Papildyta:
ir vabscie sedit cia per dienas ir blevyzgojat nesamones...jusu pasiklausius visi invalidai...nera normaliu...teisingai sako kad cia ziezulos sedi...vierhes vaizduoja...koktu skaityt..naciort cia lyst tokiu pamokymiu pilnas intikas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ARMANTA @ 2011 07 08, 19:25)
saltinis gyvenimas...daug vaiku pradeda nuo 3 kalbet ir jie nera atsilike kaip kad manot
Papildyta:
ir vabscie sedit cia per dienas ir blevyzgojat nesamones...jusu pasiklausius visi invalidai...nera normaliu...teisingai sako kad cia ziezulos sedi...vierhes vaizduoja...koktu skaityt..naciort cia lyst tokiu pamokymiu pilnas intikas lotuliukas.gif

O kas jums liepia komentuoti?Taigi neskaitytkit SM ir sirdies neskaudes. biggrin.gif
Ir jusu vaikiukai ,dar nedidukai ,kad is savo patirties kalbetumete. rolleyes.gif
O as tikrai is savo patirties sakau,kad jei kas nors neramina,geriau nueiti ir pasikonsultuoti,blogiau tikrai nebus. 4u.gif
Atsakyti