Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba

QUOTE(Isila @ 2011 07 03, 15:33)
įrašo asmens byloje. galime pavadinti taip. Uždės kryžiuką, kad toks ir viskas. Juk pas mus labai gajus tas toks 'ženklinimas" tarsi vaikas negalėtų keistis, išmokti ir pan. Nesvarbu, kad paskui viskas apsivers 180 laipsnių.

o kas ta "asmens byla"?
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 07 03, 17:22)
o kas ta "asmens byla"?

popieriukai biggrin.gif nežinnau kaip kitaip išsireikšti. Charakteristika? Esu susidūrus, kad šleifas to, kas kažkada buvo, bet dabar nėra, paženklina mokinuką iki "grabo" lentos.
Atsakyti
mniskis 2,5 m. irgi nesako savo vardo, nors puikiausiai supranta, kai ji kbvieti jau seniai g.gif bet pataikem pas ne savo neurologe, tai jai viskas tipo gerai. berniukai veliau pradeda sneketi. zinau, kad pasidomesiu, ar musu neurologe dar dirbs, ar pereis i ligonine visam ir vesiu pas kita neurologe. beje, kokia pavarde geriausios vaiku ploklinikos neurologes? mask....
Atsakyti
QUOTE(Isila @ 2011 07 04, 23:31)
popieriukai biggrin.gif nežinnau kaip kitaip išsireikšti. Charakteristika?  Esu susidūrus, kad šleifas to, kas kažkada buvo, bet dabar nėra, paženklina mokinuką iki "grabo" lentos.

gyvenime nesu susidurus su tokia situacija. Ji man sunkiai isivaizduojama, nes nesuprantu kaip galima "pazenklint". Blogai pazymius rasyt? Taciau nemazai situaciju, kai buna atvirksciai- tinginio vaiko, kuriam jau nieko nera, tevai, mosiukuodami pazymom apie tai, kas "kazkada buvo" reikalauja modifikuotu ar adaptuotu programu.

QUOTE(bjolla @ 2011 07 05, 19:00)
supranta, kai ji kbvieti jau seniai g.gif

mano ziniom vaikas turi pagal normas (nesileisim i gincus ar idiotiskos tos normos ar ne) reagot i savo varda nuo 7 menesiu. Jei gerai prisiminu- "kritine riba" kada patariama susirupint jei nereaguoja- 10 menesiu.
Atsakyti
reaguoja nuo kokiu 7,5 - 8 men. tai tikrai. tik kad nesako savo vardo kol kas. zodynas skurdokas, bet jau jau vis daugiau ir aktyviau isileidzia naujus zodzius..
Atsakyti
QUOTE(bjolla @ 2011 07 06, 18:31)
reaguoja nuo kokiu 7,5 - 8 men. tai tikrai. tik kad nesako savo vardo kol kas. zodynas skurdokas, bet jau jau vis daugiau ir aktyviau isileidzia naujus zodzius..

tai ir super. Nes svarbu ne ka sako, bet ar daro pazanga. Susirupint reiktu jei neismoktu nei vieno naujo zodzio (ar dar kokio postumio nepadarytu) virs menesio (tokiam amziuje). 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2011 07 06, 15:44)
gyvenime nesu susidurus su tokia situacija. Ji man sunkiai isivaizduojama, nes nesuprantu kaip galima "pazenklint". Blogai pazymius rasyt? Taciau nemazai situaciju, kai buna atvirksciai- tinginio vaiko, kuriam jau nieko nera, tevai, mosiukuodami pazymom apie tai, kas "kazkada buvo" reikalauja modifikuotu ar adaptuotu programu.
mano ziniom vaikas turi pagal normas (nesileisim i gincus ar idiotiskos tos normos ar ne) reagot i savo varda nuo 7 menesiu. Jei gerai prisiminu- "kritine riba" kada patariama susirupint jei nereaguoja- 10 menesiu.

ne, šiuo atveju situacija buvo kitokia. Kad pradžioj buvo sunkumų, buvo bėdų, tada įvyko pagerėjimas, pasitaisymas, bet vis vien išliko mokytojų akyse ir vertinime kaip ne toks. Situacija pasitaisė tik pakeitus mokyklą.
Atsakyti
as pati tik stresuoju. noretusi, kad kur kas platesnis butu zodynas. pabandysiu atsiminti zodzius...

1) sktv.: viens, du, tys, pinki, šeši, psim, atuoni, bim (buvo bum šeši), šim.
kol kas skaičius suvokiam, kaip viens, du ir jau kita yra daug...
pasako a parodo, kiek metuku ax.gif

2) dabar jau atsirado netikėtai: duoti (buvo duo) ir sėsti (siuos vartojom ir anksciau: kloti, bu "buvo", y "yra", .. opa, atiatia, py py... )

3) duon, piens, teta, dėdė, niani, baba, kuoj "koja", ken "kelnės", gudy ar gdy "gaidys", danti ar dangti "dangtis", kunti "kumpis" ...

mama, ten kaki ken "mama, ten nešvarios kelnės".

kazkaip tas mano vaikas sneka nykstamojo laipsnio saknimis g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bjolla: 06 liepos 2011 - 18:59
mažokai, maniškio tokio amžiaus buvo labai panašus žodynas: mama, tete, baba, atia, Aka (Arta, mūsų šuns vardas), ateik, duok, bite, lietus, muse, vzuoja (vaziuoja), miau, au au, mu mu, kike metų irgi parodydavo ir pasakydavo. Jei koreikėdavo, rodydavo pirštu ir visokių intonacijų A būdavo doh.gif vardo nesakė, bet atsiliepdavo šaukiamas, žinojo, koks jo vardas. Suprato viską, tik nekalbėjo.
Atsakyti
dabar kaip tik seneliui aiskina: niani, va cia tutu, ten - mumu... daug dug "daug" smile.gif

realiai atrodo, kad viska suprantam. va, ir baisiausia, kad supranta, bet nekalba. reiks butinai pas neurologe pasirodyt vel. ryt butinai pasidomesiu, ar ji dar dirba. o gal tik atostogauja blush2.gif

o siaip aplinkiniai uzknisa, kad tokiu metu dar nekalba normalia kalba. klausimas kitas - ar jie ja patys supranta - ta nirmalia kalba. beda, jei vaikas nenueina pirmyn atgal daugiau nei 4 km. jei iki 2 m. dar su sauskelnėm (beje, mes jau be ju). as pati esu susirupinusi, tik stengiuos kitiems per daug neaiskint. man tai yra svarbu. tik kartais pavargsti nuo to provincijos zmoniu tamsumo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bjolla: 06 liepos 2011 - 19:29
Kiek vaikui tiksliai metu? 2 ir 5 men?

Kokiu dar sakiniu yra? Nes jusu parasytas visai sauniai skamba. Ar kartoja jusu pasakomus zodzius?

Pasikarosiu, neisizeiskit, ar vaikas "supranta viska" isitikinti gan sunku blush2.gif Reikia bent jau tikrai gerai normas ismanyt, nes mamos "supranta viska" traktuoja kaip atnesa kamuoliuka, ar nunesa ant stalo puoduka, o dar ir dalis mamu nepastebi, kad sakydamos "atnesk kamuoliuka" nesamoningai parodo pirstu, galva krypti parodo ar dar kokiu uzuominu numeta. Nesakau, kad supranta NEviska, bet teigt kad "supranta viska" be testu per drasu. Nekalbancio vaiko kalbos suvokimas naturaliai atsilieka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 06 liepos 2011 - 20:30
maniskiui 2 ir 7 men. rasydama apie supratima norejau tik pasakyti, kad apskritai supranta, o nera taip kad visiskai nesupranta. pritariu 100 proc. del supratimo, kad suvokimas nekalbant atsilieka.

snd, kaip tik isgirdau: jungti (jungiau as pati fena) ir dieti "dėti" (mes žemaičiai), vakar išmokom pasakyti "šuo" ir "katė".

tai ir yra, kad nenori kartoti, nors šnd jau bando pasiduoti tokiam žaidimui g.gif

paklausysiu ir parašysiu didesni teksta (kai tik su seneliu ka nors aptarines g.gif ).
Atsakyti