Įkraunama...
Įkraunama...

Troškiniai

Sveikos Super mamytės!!!!!! 4u.gif
noriu ir aš pasidalinti savo recepčiuku , mes bent jau labai mėgstame, ir aš kaip nemėgstu kuistis prie dujinės, tai mėgstu vis kokius troškinukus pasigaminti o čia resepčiukas
Bulvių guliašas : (4 asmenims) ax.gif
-200gr. svogunų
-česnako pora skiltelių
-300gr. sardelių (aš visad dedu Nemateko TAI TOP virtos dešrelės su kalakutiena)
-pusę paprikos saldžiosios (visada dedu raudoną,skaniausia man ji)
-800gr. nesuverdančių bulvių
-2šk. pomidorų padažo (naudoju Kėdainiu konservų fabriko Švelnų)
-Magi prieskonių
Paruošimas:
1. Nuluptus svogunus supjaustome smulkiai kubeliais ir dedame kepti.
2. Nusilupame česnaką ir į jau biski apkepusius svogūnus įspaudžiame juos (ar idedame smulkiai-smulkiai supjaustytus)
3. Supjaustome smulkiai puse paprikos (smulkiais kubeliukais) ir sardeles supjaustome griežinėliais ir kai jau beveik iškepę svogūnai viską sumetame į keptuvę, biški pakepinus įdedame pomidorų padažo ir dar pakepam kokį 5min. (aisku reikia iš akies ir aliejuko ir magi prieskonių, aš įdedu pakankamai daug magi prieskoniu, tai nebereikia jau ir druskytės(kas neturit gerai tinka ir kokio nors buljono kubeliai ar vegeta)).
4. Visą iškepusią masę supilame į puodą, nusiskutame bulves, supjaustome kūbeliais ir suversti į puodą, tada užpilame vandeniu (galima karštą vandenį) taip kad tik tik apsemtų, uždengiame dangčiu ir paliekame troškintis 25 min.

SKANAUS!!!!!!!!!!!!!!!!!!

P.S. prieskonių aš dedu daug,užtai pas mane visa ta masė sardelių, svogunų,paprikos ir česnako būna pakankamai sūri, bet tada jau nebededu druskytės kai užpilu viską su vandeniu.
Tikiuos patiks ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Akrila @ 2006 02 02, 15:38)
As darau toki troskini:
Mesyte supjaustau kubeliais, pakepinu aliejuje, tada dedu i puoda. Uzpilu iki puses vendeniu, sutarkuoju morka ant virsaus, pridedu prieskoniu visokiu, imetu puse svoguniuko ir troskinu. Kai mesyte jau beveik minksta, idedu kubeliais pjaustytu bulvyciu ir dar viska patroskinu. Kai bulves suminksteja - idedu pora saukstu grietines. Stai ir viskas  thumbup.gif

panasu ir as darau, tik noreciau pabandyti dar imesti paprikos ar pamidoru g.gif kas cia labiau tiktu blush2.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Aina @ 2007 08 14, 16:52)
panasu ir as darau, tik noreciau pabandyti dar imesti paprikos ar pamidoru g.gif kas cia labiau tiktu blush2.gif ?



Aš dėčiau ir tą, ir tą ax.gif Troškiny kuo daugiau visko- tuo geriau, be to čia gi daržovės bigsmile.gif
Atsakyti
Man patinka daryti troškinius, nes jie visada pavyksta. Greitus troškinius gaminu didelėje gilioje keptuvėje. Mūsų šeimos mėgstamas troškinys:

Į keptuvę su trupučiu aliejaus dedu pusžiedžiais pjaustytų svogūnų, jiems apkepus, griežinėliais pjaustytas dešreles, saldžiąją papriką ir daug pomidorų. Įspaudžiu česnako, dedu krapų, baziliko, sojų padažo. Baigiant troškintis, viską pagardinu dideliu kiekiu grietinės. Troškinį užsipilam ant virtų spagečių. thumbup.gif

Tai šio metų laiko patiekalas. Galima sunaudoti pernokusius pomidorus. smile.gif
Atsakyti
labai megstu troskinius, gali mesos ir nebuti jame,viena savo megiama troskini jau seniau paskelbiau, turetu buti paskutiniuose puslapiuose
Papildyta:
QUOTE(mamitele @ 2007 08 27, 19:35)
labai megstu troskinius, gali mesos ir nebuti jame,viena savo megiama troskini  jau seniau paskelbiau, turetu buti paskutiniuose puslapiuose

antruose patiekaluose
Atsakyti
Dažnai darau tokį, paimprovizuotą pagal graikišką receptą.
user posted image

Stačiai į kepimo formą sukišu griežinėliais pjaustytus baklažanus, cukiniją, pomidorus, svogūnų galas, bulves, morkas, pievagrybius, taip pat šparagines pupeles. Viską apibarstau druska, pipirais, čiobreliais, bazilikais ir smulkiai kapotais pomidorais. Į frmą įpilu šiek tiek alyvų aliejaus arba pomidorų sulčių, vandens. Viską kišu į orkaitę (apie 180C) ir troškinu kokias 45-60 min. (priklauso nuo kiekio ir griežinėlių storio).

Skanu valgyti vieną arba kaip garnyrą su mėsos patiekalais.
Atsakyti
QUOTE(princiupesa @ 2007 09 06, 13:08)
Dažnai darau tokį, paimprovizuotą pagal graikišką receptą.
user posted image

Stačiai į kepimo formą sukišu griežinėliais pjaustytus baklažanus, cukiniją, pomidorus, svogūnų galas, bulves, morkas, pievagrybius, taip pat šparagines pupeles. Viską apibarstau druska, pipirais, čiobreliais, bazilikais ir smulkiai kapotais pomidorais. Į frmą įpilu šiek tiek alyvų aliejaus arba pomidorų sulčių, vandens. Viską kišu į orkaitę (apie 180C) ir troškinu kokias 45-60 min. (priklauso nuo kiekio ir griežinėlių storio).

Skanu valgyti vieną arba kaip garnyrą su mėsos patiekalais.


o čia tai geras,labai gera ideja thumbup.gif pabandysiu šeštadieni drinks_cheers.gif
Atsakyti
Skanaus wink.gif tikiuosi, kad pavyko. originaliam recepte, tai yra tik šios daržovės: baklažanas, cukinija, bulve, svogūnas, pomidoras. Ir vietoj vandens ar sulčių - alyvų aliejus. Ir nemažai jie pila - apie 1-1,5 stiklinės. Bet man tai buvo per daug riebu smile.gif
Atsakyti
Kai nera laiko ar esu pavargusi - troskiniai mano issigelbejimas. Darau is tu darzoviu, kokiu turiu (Ūna aisku, ne is burokeliu. O gal ir tiktu?) saldytuve ir saldiklyje. O kai ten nieko nera - perku ivairias saldytas darzoves ir eksperimentuoju. Visai neblogai gaunasi ir is saldytu misiniu sriuboms. Darau ir su mesa, ir su desrelemis... Man sakanu :bulves, morkos, zirneliai. sparagines, apkeptas svogunas, apkeptos pieniskos desreles. Apkeptus ingridientus dedu, kai isverda darzoves ir kai jas nusunkiu. Viska sutrinu, dedu sviesto Labai skanu su kefyru. Skanu, pigu, greita, daug.
Atsakyti
As jau pasiruosiau rytoj daryti vistienos troskinuka bigsmile.gif

Vistyte susipjausciau gabaliukais ir pridejus prieskoniu palieku nakciai. Pries kepant apvolioti miltuos ir kepti. Pakepinti svogunus. Mesyte ideti i puoda, ant jos svogunus, bulves ( as jas nesmulkinu) ir uzpilti vandeniu. Imetu buljono, lauro lapeli, pipira viena kita. I gala troskinimosi supili miltus su grietine ir vandeniu. labai skanu thumbup.gif (bent jau mums; ismokau is "uosviuko")
Atsakyti
QUOTE(Finna @ 2007 08 26, 14:34)
Aš dėčiau ir tą, ir tą ax.gif  Troškiny kuo daugiau visko- tuo geriau, be to čia gi daržovės bigsmile.gif

As irgi i troskini primaisau ivairiu darzoviu, dar kai kada ipjaustau ar desreliu, ar virtos vistienos, rukytos sonines, man labai skanu, o vyrui kaip kada(jis tokiu terlioniu nelbai megsta lotuliukas.gif ).
Atsakyti
vakar dariau taip - į verdantį vandenį dėjau stambiai pjaustytų morkų ,po 10 min. įdėjau kopūstą susmulkinta .po to bulves stambiai supjaustau ir cukinija, vegetos biški sviesto ir dar dėjau pomidorų nuluptų 5 vnt. ir prie dešrelių skanu ir taip be nieko
Atsakyti