Įkraunama...
Įkraunama...

Troškiniai

Man šis troškinys labai patinka, visai nedaug darbo reikalauja.

MĖSOS TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS

Reikės:
500 g. maltos mėsos
2 svogūnų
2 šaukštų margarino
500 g. šviežio kopūsto
6 buvių
2 morkų
prieskonių: vegetos arba bulijono

Puode ištirpinti margariną, jame pakepinti faršą ir griežinėliais supjaustytą svogūną. Sudėti šiaudeliais supjaustytą kopūstą, morką, bulves, įpilti vandens (nevisiškai apsemti vandeniu) ir troškinti 20-25 min.
Skanaus... smile.gif
Papildyta:
QUOTE(ledelis @ 2006 07 25, 15:36)
sveikos,noriu jūsų paprašyti kad padėtumėte blush2.gif labai mano vyras mėgsta troškinius tačiau aš jū ne moku nei žinau kaip ir ką virti ax.gif padėkit wub.gif


Siame skiltyje viskas parasyta apie troskinius, viskas aiskiai parasyta. mirksiukas.gif
Atsakyti
Parašykit kuri nors paties paprasčiausio vištienos troškinio receptą 4u.gif Na, žinot, vištiena, morka, bulvė, dar kokia daržovė, o kaip pats procesas? biggrin.gif Pagooglinus radau vieną vienintelį, bet ir tas kažkoks...
Labai labai prašau, žalia šitoj vietoj esu, o taip norisi saviškį nustebint, nes jau seniai zyzia, kad nori.. 4u.gif
Atsakyti
Darau labai paprastą troškinuką špižiniam puode...
Reikia:
Kiaulienos (gali būt kumpis),
2 svogūnų,
3 - 4 vidutinių morkų,
5 džiovintų slyvų,
3 džiovintų grybų,
šaukšto grietinės,
šlakelio aliejaus,
vandenuko.
prieskonių (aš dedu lauro lapelį ir vegetos).
Eiga:
Mėsytę supjaustom kubeliais ir apkepinam aliejuje. Dedam į puodą ir užpilam vandenuko, maždaug iki pusės ir statom virt. Iškart kai užstatom, aliejuj pakepinam supjaustytą svogūną ir sutarkuotas (burokine tarka) morkas. Tada tuos svogūnus ir morkas dedam į puodą ant mėsos ir išmaišom. Sudedam džiovintas slyvas ir grybus, lauro lapelį, užberiam prieskonių pagal skonį. Troškinam, kol mėsytė bus minkšta, dedam šaukštą grietinės, išmaišom ir dar 5 min. patroškinam. Skanu su virtom bulvėm ir salotom 4u.gif
Atsakyti
Puikus receptas, Akrila, bet aš neturiu špižinio puodo verysad.gif Tik keptuvę - dovanų gavau... gal žinai kur špižinį puodą nusipirkti? ar taviškis paveldėtas?

O aš iš vištienos krūtinėlės darau troškinį, kurį vyras "ėdaliuku" praminė - matyt todėl, kad gali suėsti daug vienu kartu lotuliukas.gif

Krūtinėlę supjaustau, pakepinu svieste, su vištienos prieskoniais (Saldvos), tuomet dedu pjaustytą svoguną, tarkuotas morkas ir pakepinu kartu. Dažniausiai kai pradedu mėsą kepinti, į plokščią puodą įdedu virtis krūtinėlės kauliuką. Ten poto sudedu apkeptą vištieną ir daržoves. Tuomet porą pakelių ryžių (po 100 gr) - tiesiog perku tik pakelinius ryžius. Viską troškinu ant mažos ugnies. Kai jau viskas gatava, išjungus sudedu pjaustytą papriką ir palieku uždengus - ji nesutęžta ir išlaiko skonį ir kvapą. Jeigu paprikos neturiu, galima dėti saują razinų - taip pat jau išjungus ir palaikyti uždengtą. Nors gaminu dviem dienom, vyrui prisėtus antrai dienai nelabai lieka doh.gif
Atsakyti
[quote=Bruksniukas,2007 01 28, 14:04]
Puikus receptas, Akrila, bet aš neturiu špižinio puodo verysad.gif Tik keptuvę - dovanų gavau... gal žinai kur špižinį puodą nusipirkti? ar taviškis paveldėtas?

Ačiū 4u.gif Puodas nepaveldėtas, jį pirkau Hyper Maximoj, mokėjau 19 Lt, kažkoks išpardavimas buvo. Galima ir paprastam puode gamint, tik špižiniam morkos suverda tiek, kad nepasakytum, jog ten morkos. Skanus ir tavo receptukas thumbup.gif
Atsakyti
mėgstamiausiai patiekalas - troškinys iš žiedinių kopūstų
žiedinius kopūstus truputį apkepti, įpilti vandenuko ir troškinti, įdėti susmulkintą papriką, rūkytą kumpį (galima ir nedėti arba vietoj jo įdėti grybų), o pačioje pabaigoje tarkuoto sūrio, pagardinti galima baziliku ir pipirais. kitas variantas - vietoj sūrio neriebi grietinė. jeigu įpilti daugiau vandens, galima troškinį traktuoti ir kaip sriubą, taip pat tinka kaip garnyras prie vištienos ar kitos mėsos thumbup.gif
Atsakyti
Pekino kopūstai su mėsa ir ryžiais
700-800 g kopūstų, 300 g kiaulienos, 1 svogūnas, 1 stiklinė ryžių, 1 šaukštas sviesto arba margarino, pagal skonį pipirų, druskos.
Kopūstų lapus supjaustyti stambiai. Mėsą supjaustyti mažais gabaliukais. Smulkiai supjaustytus svogūnus ir ryžius pakepinti svieste. Viską sudėti į puodą, užpilti 1.5 l verdančio pasūdyto vandens ir virti ant silpnos ugnies. Baigiant virti, paskaninti pipirais, pagal skonį pasūdyti.
Atsakyti
QUOTE(Renytė @ 2006 08 03, 15:48)
MĖSOS TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS

Reikės:
500 g. maltos mėsos
2 svogūnų
2 šaukštų margarino
500 g. šviežio kopūsto
6 buvių
2 morkų
prieskonių: vegetos arba bulijono

Puode ištirpinti margariną, jame pakepinti faršą ir griežinėliais supjaustytą svogūną. Sudėti šiaudeliais supjaustytą kopūstą, morką, bulves, įpilti vandens (nevisiškai apsemti vandeniu) ir troškinti 20-25 min.
Skanaus...  smile.gif

Gaminau pagal šį receptą ir visai skaniai gavosi thumbup.gif Gal kiek primena balandėlių skonį - nieko keisto, nes sudedamosios dalys tos pačios. Balandėlių mano vaikas nevalgo, o šį troškinį kirto, net ausys linko thumbup.gif Tik aš viską apkepinau keptuvėje, vietoj margarino aliejų su trupučiu sviesto naudojau ir dar grietinės pabaigoje įdėjau. Tiesa vienas minusas - vaizdas tai ne pats geriausias, bet svarbu, kad skanu mirksiukas.gif
Atsakyti

Špižinis troškinuvas - nuostabus virtuvės indas. Turiu aš jį ir negaliu atsidžiaugti Pirkau gal prieš 30 metų, ir dar dabar jis puikiai išsilaikęs nors labai dažnai naudoju. Pirkti jų mačiau MAXIMOJE Kaune indų skyriuje. Kaina apie 70 Lt. Patariu įsigyti, nesigailėsi... essen.gif essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Mama123 @ 2007 03 29, 18:46)
Gaminau pagal šį receptą ir visai skaniai gavosi thumbup.gif Gal kiek primena balandėlių skonį - nieko keisto, nes sudedamosios dalys tos pačios. Balandėlių mano vaikas nevalgo, o šį troškinį kirto, net ausys linko thumbup.gif Tik aš viską apkepinau keptuvėje, vietoj margarino aliejų su trupučiu sviesto naudojau ir dar grietinės pabaigoje įdėjau. Tiesa vienas minusas - vaizdas tai ne pats geriausias, bet svarbu, kad skanu mirksiukas.gif

greita, paprasta ir skanu drinks_cheers.gif
Atsakyti
MĖSOS TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS

Reikės:
500 g. maltos mėsos
2 svogūnų
2 šaukštų margarino
500 g. šviežio kopūsto
6 buvių
2 morkų
prieskonių: vegetos arba bulijono

Puode ištirpinti margariną, jame pakepinti faršą ir griežinėliais supjaustytą svogūną. Sudėti šiaudeliais supjaustytą kopūstą, morką, bulves, įpilti vandens (nevisiškai apsemti vandeniu) ir troškinti 20-25 min.


Mano gaminamo troškinio sudėtis ta pati, tik iš faršo as darau mažus kukuliukus, juos apverdu, o tada dedu daržoves.
Atsakyti
Aš šiandien irgi gaminau troškinį, pastaruoju metu ypač juos pamėgau thumbup.gif
Gaminau iš kelių rūšių konservuotų pupelių, kiaulienos faršo, šaldytų daržovių rinkinio ir galybės prieskonių mirksiukas.gif
Buvo labai skanu, gavosi labai daug, bet jau baigiam suvalgyti doh.gif
Atsakyti