Permečiau temą ir lyg neradau savojo varianto aš šį troškinį darau būtent šiuo metų laiku, kai būna priderėję visokių daržovių ir jos būna pigios.
Troškiniui vartoju visokias daržoves, kuo daugiau tuo geriau t.y. dažniausiai cukinijas (patisonus), šparagines pupeles, žiedinius kopūstus, morkas, paprikas. Dar būtinai reikia svogūno, česnako (pagal skonį, aš dedu daug ) ir pomidorų. Na, ir vienas svarbiausių komponentų mano troškinyje yra sojų mėsa, aš vartoju tą kubeliais, kur guliašui skirta.
EIGA:
Sojų mėsą apibarstau vegeta ir užpilu verdančiu vandenuku. Palieku pastovėt tol, kol susipjaustau visas daržoves. Tada sojų mėsą nusunkiu (sultinio neišpilu), kartais susmulkinu mažesniais gabaliukais ir pakepinu keptuvėje kol apskrunda. Tada dedu daržoves (išskyrus pomidorus) maždaug pagal jų troškinimosi laiką, supilu sultinį, pridedu prieskonių, įdedu sviesto gabaliuką. Baigiant troškintis sudedu nuluptus supjaustytus pomidorus ir galima valgyti
Na mano mėgstamiausias šitas troškinys:
Sudedu į puodą stambesniai gabaliukais pjaustytas bulves, tada pjaustytas morkas, į kokias 4 dalis supjaustytas šparagines pupeles ir kalafioru nupjaustytus žiedus. Pabarstau druska ir užpilu vandeniu, taip kad maždaug nesiektų kalafiorų..viskas verda verda verda ir ant galo sudedu pjaustytas dešreles. Jei daugiau pamaišai tai gaunasi košė, jei ne tai matosi ir daržovės..bet abiem atvejais labai skanu..valgau su duona..
Sudedu į puodą stambesniai gabaliukais pjaustytas bulves, tada pjaustytas morkas, į kokias 4 dalis supjaustytas šparagines pupeles ir kalafioru nupjaustytus žiedus. Pabarstau druska ir užpilu vandeniu, taip kad maždaug nesiektų kalafiorų..viskas verda verda verda ir ant galo sudedu pjaustytas dešreles. Jei daugiau pamaišai tai gaunasi košė, jei ne tai matosi ir daržovės..bet abiem atvejais labai skanu..valgau su duona..
supjaustau griežinėliais bulves su bulvių prieskoniais, ant jų kubeliais kiaulieną paprieskonintą. kišu orkaitėn. užsiimu daržovėm: į didelį indą supjaustau kubeliais cukiniją, daug pomidorų, šparagines (apvirtas), išspaudžiu česnaką, užpilu šlakelį aliejaus ir prieskonių, petražolių. viską gerai išmaišau ir dedu ant bulvių su mėsyte. dar 20 min. orkaitėj, ir
P.S. galima prieš baigiant kepti uždėti tarkuoto ferm. sūrio...
P.S. galima prieš baigiant kepti uždėti tarkuoto ferm. sūrio...
Panašu į Čili sriubą, bet vadinasi meksikietiškas troškinys. Nusižiūrėjau kažkurioj knygoj, bet man tai patinka. Panašiu pricipu darau visus troškinius, tik keičiu mėsą ir daržoves t.y. ką turiu šaldytuve.
Reikalingi:
Faršas - maždaug 500 g.
Pupelės - 1-2 stikl.
Rauginti agurkai - vidutiniai 3 vnt.
Paprika - 1-2 vnt.
Svogūnas - 1 -2 vnt.
Pas mane veiksmas vyksta didelėje keptuvėje su dangčiu. Pakepinu faršą su česnaku, po to įdedu mirkytas per naktį pupeles, viską užpilu su vandeniu ir troškinu troškinu troškinu . Po to eina svogūnas, paprika, ir gale raugintas agurkas. Dadedu pipirų, kečupo. Jei kartais būna per rūgštu įdedu cukraus. Prieš galą kai išgaruoja vanduo, užbarstau truputį miltų - viską išmaišau ir tada vėl užpilu vandens. Skystimas gaunasi potirštis.
Na, Skanaus!
Reikalingi:
Faršas - maždaug 500 g.
Pupelės - 1-2 stikl.
Rauginti agurkai - vidutiniai 3 vnt.
Paprika - 1-2 vnt.
Svogūnas - 1 -2 vnt.
Pas mane veiksmas vyksta didelėje keptuvėje su dangčiu. Pakepinu faršą su česnaku, po to įdedu mirkytas per naktį pupeles, viską užpilu su vandeniu ir troškinu troškinu troškinu . Po to eina svogūnas, paprika, ir gale raugintas agurkas. Dadedu pipirų, kečupo. Jei kartais būna per rūgštu įdedu cukraus. Prieš galą kai išgaruoja vanduo, užbarstau truputį miltų - viską išmaišau ir tada vėl užpilu vandens. Skystimas gaunasi potirštis.
Na, Skanaus!
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 08 30, 21:33)
supjaustau griežinėliais bulves su bulvių prieskoniais, ant jų kubeliais kiaulieną paprieskonintą. kišu orkaitėn. užsiimu daržovėm: į didelį indą supjaustau kubeliais cukiniją, daug pomidorų, šparagines (apvirtas), išspaudžiu česnaką, užpilu šlakelį aliejaus ir prieskonių, petražolių. viską gerai išmaišau ir dedu ant bulvių su mėsyte. dar 20 min. orkaitėj, ir
P.S. galima prieš baigiant kepti uždėti tarkuoto ferm. sūrio...
P.S. galima prieš baigiant kepti uždėti tarkuoto ferm. sūrio...
Dėkui už receptą. Labai skanu, tik pati žiopla būdama neįsiskaičiau, kad šparagines pupeles reikia apvirti, tai buvo truputį kietokos. Bet vis tiek
QUOTE(adele3 @ 2005 09 04, 13:21)
Dėkui už receptą. Labai skanu, tik pati žiopla būdama neįsiskaičiau, kad šparagines pupeles reikia apvirti, tai buvo truputį kietokos. Bet vis tiek
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 08 30, 20:33)
supjaustau griežinėliais bulves su bulvių prieskoniais, ant jų kubeliais kiaulieną paprieskonintą. kišu orkaitėn. užsiimu daržovėm: į didelį indą supjaustau kubeliais cukiniją, daug pomidorų, šparagines (apvirtas), išspaudžiu česnaką, užpilu šlakelį aliejaus ir prieskonių, petražolių. viską gerai išmaišau ir dedu ant bulvių su mėsyte. dar 20 min. orkaitėj, ir
P.S. galima prieš baigiant kepti uždėti tarkuoto ferm. sūrio...
P.S. galima prieš baigiant kepti uždėti tarkuoto ferm. sūrio...
O bulves žalias reik dėti? Na, aš kai dedu kur nors žalias bulves, tai man amžinai jos neiškepa arba aš gal per stambiai supjaustau... Tai griežinėliais visai plonais pjaustyt?
QUOTE(liniokas @ 2005 09 06, 18:34)
O bulves žalias reik dėti? Na, aš kai dedu kur nors žalias bulves, tai man amžinai jos neiškepa arba aš gal per stambiai supjaustau... Tai griežinėliais visai plonais pjaustyt?
Aš kai dedu į troškinį bulves, tai viską troškinu apie 40min. Tada viskas iškepa. Kietesnias daržoves supjaustau smulkiau.
Bulvių pati suįdaru niekada nekepiau, bet man labai skanu, kepa mano teta, tai jinai bulves, kokiom 5min. įkiša į mikrobanginę, kad suminkštėtu.
QUOTE(liniokas @ 2005 09 06, 18:34)
O bulves žalias reik dėti? Na, aš kai dedu kur nors žalias bulves, tai man amžinai jos neiškepa arba aš gal per stambiai supjaustau... Tai griežinėliais visai plonais pjaustyt?
aš dedu žalias, supjaustytas kokių 4 mm griežinėliais. kol supjaustau likusias daržoves, jos spėja apkepti. tik reik dėti į įkaitusią orkaitę
Daržovių troškinys
* Po 1 raudoną, žalią ir geltoną saldų pipirą,
* 1 cukinija
* 2 svogūnai
* 3 česnako skiltelės
* 400 g baklažanų
* 6 šaukštai alyvų aliejaus
* 1 šaukštas druskos
* ½ šaukštelio šviežių rozmarinų
* Pluoštelis žalumynų - šviežių čiobrelių ir bazilikų
* 2 mėsingi pomidorai, 1 šaukštas pjaustytų petražolių
Saldieji pipirai perrėžiami, išvalomos sėklos ir pertvaros, ankštys nuplaunamos ir supjaustomos rėžiukais. Nuplauta cukinija ir svogūnai supjaustomi griežinėliais, o česnakai susmulkinami. Baklažanai nuplaunami, nusausinami ir supjaustomi keturkampiais gabaliukais. Didelėje keptuvėje svogūnai kepinami įkaitintame aliejuje, kol pasidaro skaidrūs, sudedami saldieji pipirai, trumpai apkepami, suberiami baklažanų gabaliukai ir truputį pasūdomi. Patroškintos daržovės apdedamos cukinijų griežinėliais ir vėl pasūdomos, užbarstomos česnakais. Paskui sudedami rozmarinai, kiti žalumynai, įpilama 1/8 l vandens ir viskas troškinama 25 minutes. Tuo tarpu nuplikomi ir nulupami pomidorai, supjaustomi į 8 dalis, išimamos sėklos, kotgaliai. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos pomidorai sudedami į daržoves. Duodant į stalą troškinys apibarstomas petražolėmis.
* Po 1 raudoną, žalią ir geltoną saldų pipirą,
* 1 cukinija
* 2 svogūnai
* 3 česnako skiltelės
* 400 g baklažanų
* 6 šaukštai alyvų aliejaus
* 1 šaukštas druskos
* ½ šaukštelio šviežių rozmarinų
* Pluoštelis žalumynų - šviežių čiobrelių ir bazilikų
* 2 mėsingi pomidorai, 1 šaukštas pjaustytų petražolių
Saldieji pipirai perrėžiami, išvalomos sėklos ir pertvaros, ankštys nuplaunamos ir supjaustomos rėžiukais. Nuplauta cukinija ir svogūnai supjaustomi griežinėliais, o česnakai susmulkinami. Baklažanai nuplaunami, nusausinami ir supjaustomi keturkampiais gabaliukais. Didelėje keptuvėje svogūnai kepinami įkaitintame aliejuje, kol pasidaro skaidrūs, sudedami saldieji pipirai, trumpai apkepami, suberiami baklažanų gabaliukai ir truputį pasūdomi. Patroškintos daržovės apdedamos cukinijų griežinėliais ir vėl pasūdomos, užbarstomos česnakais. Paskui sudedami rozmarinai, kiti žalumynai, įpilama 1/8 l vandens ir viskas troškinama 25 minutes. Tuo tarpu nuplikomi ir nulupami pomidorai, supjaustomi į 8 dalis, išimamos sėklos, kotgaliai. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos pomidorai sudedami į daržoves. Duodant į stalą troškinys apibarstomas petražolėmis.
Perskaičiau temą, bet savo troškinio varianto lyg ir neradau, nors jie visi vienas į kitą panašūs
Manasis variantas toks:
Kiaulienos faršą paruošiu kaip kotletams ir iš jo iškepu labai labai mažus kotletukus. Pripjaustau bulvių, susitarkuoju morką, prisipjaustau porų žaliosios dalies, susitarkuoju cukiniją, susipjaustau pomidorus ir susipjaustau šampinjonų. Na o paskui į puodą dedu sluoksnį bulvių ir jas pabarstau vegeta, tada dar pabarstau visų kitų komponentų, o tada išdėlioju kotletukus ir vėl bulvės pabarstomos vegeta ir kitos daržovėmis bei vėl kotletukai, o galiausiai daržovės. Pripilu vandens maždaug, kad tik pusę sluoksnių apsemtų, viršų dar pabarstau vegeta ir uždedu kelis gabaliukus sviesto ir troškinu maždaug apie 30-40 min. Prieš pabaigą užpilu tokiu kaip ir padažu: vanduo, šaukštas miltų, šaukštas grietinės ir ketčiupo ir viską gerai išplaku. Tą padažą supilu kai troškinys beveik gatavas ir dar paverdu keletą minučių, bet nemaišau o tik papurtau truputį puodą į šonus, ir galima valgyti Skanu su marinuotais agurkėliais.
Manasis variantas toks:
Kiaulienos faršą paruošiu kaip kotletams ir iš jo iškepu labai labai mažus kotletukus. Pripjaustau bulvių, susitarkuoju morką, prisipjaustau porų žaliosios dalies, susitarkuoju cukiniją, susipjaustau pomidorus ir susipjaustau šampinjonų. Na o paskui į puodą dedu sluoksnį bulvių ir jas pabarstau vegeta, tada dar pabarstau visų kitų komponentų, o tada išdėlioju kotletukus ir vėl bulvės pabarstomos vegeta ir kitos daržovėmis bei vėl kotletukai, o galiausiai daržovės. Pripilu vandens maždaug, kad tik pusę sluoksnių apsemtų, viršų dar pabarstau vegeta ir uždedu kelis gabaliukus sviesto ir troškinu maždaug apie 30-40 min. Prieš pabaigą užpilu tokiu kaip ir padažu: vanduo, šaukštas miltų, šaukštas grietinės ir ketčiupo ir viską gerai išplaku. Tą padažą supilu kai troškinys beveik gatavas ir dar paverdu keletą minučių, bet nemaišau o tik papurtau truputį puodą į šonus, ir galima valgyti Skanu su marinuotais agurkėliais.