Rytoj vaziuosime i VTAT pirma karta...

Sveiki, mes su vyru taip pat norime įsivaikinti vaikutį, bet aš netekau darbo ir šiuo metu ieškausi. Norėčiau patarimo, ar verta dabar kreiptis dėl įvaikinimo, kol nesusiradau darbo?
QUOTE(auklyte @ 2009 10 21, 18:26)
Sveiki, mes su vyru taip pat norime įsivaikinti vaikutį, bet aš netekau darbo ir šiuo metu ieškausi. Norėčiau patarimo, ar verta dabar kreiptis dėl įvaikinimo, kol nesusiradau darbo?
Labutis. Aš neturiu ir neturėjau darbo, bet vaikuti jau turime. Tik vyras dirba. O teisėja net neužsiminė apie darba.
QUOTE(jurgituke3 @ 2009 10 21, 20:26)
Labutis. Aš neturiu ir neturėjau darbo, bet vaikuti jau turime. Tik vyras dirba. O teisėja net neužsiminė apie darba.
Labai dėkoju už atsakymą

QUOTE(auklyte @ 2009 10 22, 00:00)
Labai dėkoju už atsakymą
Bet gal jūsų vyro atlyginimas didelis? Mano vyrui labai sumažino atlyginimą, gauna 1 tūkst.lt., tai ir galvoju, kaip vaikų teisių tarnyba į tai žiūrės
O kol prieisim iki teismo, tai tikiuosi, kad aš įsidarbinsiu 

Vyras ansčiau irgi daugiau uždirbo, bet teismui teko pateikt gerokai apkarpyta alga apie 1300-1500. Bet nei vieno klausimo apie pinigus nesulaukėm

Papildyta:
QUOTE(Zuiketukas @ 2009 10 21, 22:30)
jurgituke3, gytuke, o apie ką daugiausiai kalbėjotės, kai atvyko pas jus į svečius iš kursų? Pas mus lapkričio antrą turi atvykti Roma į svečius..
Pas mane buvo Ilma, atsivežė segtuvą su daug klausimų ir užsirašinėjo, Klausė pagal temas kures buvom praėje ką darytume jai vaikas nevalgys kokiu nors valgių, kaip elgsimės jai bus rišys tarp vaiko ir kokių nors jam artimų žmonių, net nebeatsimenu, bet labai paprasti klausimai, tiesiog malonus pokalbis prie kavos...

Slavlanta, papasakok, kaip sekesi VTAT'e?
Mes įstrigom su med. pažyma, ir dar ant viso to - patys susirgom

QUOTE(daiva8888 @ 2009 10 22, 10:36)
Slavlanta, papasakok, kaip sekesi VTAT'e?

Sveika Daiva8888
Ka tik grizome is VTATo, Sodu gatveje.
As viska atsisvieciau is saito del dokumentu. Tai kalbejomes su jauna teiseja, dabar net neatsimenu vardo. Man buvo neaisku del nekilnojamojo turto pazymos, mes juk nieko nuosavo neturime, nespejome isigyti, tik 2 metai kaip susituoke. Tai man jinai pasake, kad nereikia tos pazymos jokios, tiesiog paskui atvaziuos kazkas ir paklausines nuomones musu atveju, tai tevu, su kuriais mes gyvename. Turbur reikes kraustytis pas vyro teva, ten nors 4 kamb, vietos daugiau. Bet ten dar jo brolis gyvena...

Dave man telefono nr Meiles Kincienes, kai viska sutvarkisime paskambinti jai.
Tai dabar is darbovietes paprasysiu pazyma, o vyras nezinau kaip, praetais metais pagal patenta dirbo, tai turbut i Sodra reikia vaziuoti...
O del sveikatos pazymos, kokios problemos iskylo?
Mes buvome ne sodu gatveje VTAT'e, nes esam Vilniaus rajono gyventojai. Bet irgi išsiaiškinome kokių pažymų reikia pačiai pradžiai.
Taigi, trūksta atrodo tiek nedaug, vos kelių popierių, bet įsrigom su sveikatos pažyma
Reikia visokius daktarus praeiti, tyrimus pasidaryti, bet manau lapkricio vidury turesime viska.
Dėl turto pažymos: tai namas kuriame gyvename - registruotas mano vardu, (dar iki santuokos) ir nepakeista pavardė dokumentuose, bet sakė tiks, svarbu santuokos liudijimą pateikti.
Darbo užmokesčio pažyma susiveiksiu greitai, pati buhalterijoje dirbu
Beliks tik apie šeimos sudėtį, bet ją planuojame pasiimti kitą savaitę.
Kad ateis tikrinti į namus žinom, (būtų keista jei netikrintų gyvenimo salygų). Kartu su mumis gyvena ir mano mama, bus atsiklausiama ir jos nuomonės. Na ji nėra labai sužavėta mintimi apie įvaikinimą, bet svarių argumentų prieš irgi lyg neturi. Manau jai reiktų daugiau laiko apsiprasti su mintimi, kad bus močiutė
Svarbiausia, kad mes su vyru esame tvirtai apsisprendę. Kai turėsiu kokių naujienų - parašysiu.
Taigi, trūksta atrodo tiek nedaug, vos kelių popierių, bet įsrigom su sveikatos pažyma

Dėl turto pažymos: tai namas kuriame gyvename - registruotas mano vardu, (dar iki santuokos) ir nepakeista pavardė dokumentuose, bet sakė tiks, svarbu santuokos liudijimą pateikti.
Darbo užmokesčio pažyma susiveiksiu greitai, pati buhalterijoje dirbu

Beliks tik apie šeimos sudėtį, bet ją planuojame pasiimti kitą savaitę.
Kad ateis tikrinti į namus žinom, (būtų keista jei netikrintų gyvenimo salygų). Kartu su mumis gyvena ir mano mama, bus atsiklausiama ir jos nuomonės. Na ji nėra labai sužavėta mintimi apie įvaikinimą, bet svarių argumentų prieš irgi lyg neturi. Manau jai reiktų daugiau laiko apsiprasti su mintimi, kad bus močiutė

[quote=daiva8888,2009 10 23, 09:40]
Mes buvome ne sodu gatveje VTAT'e, nes esam Vilniaus rajono gyventojai. Bet irgi išsiaiškinome kokių pažymų reikia pačiai pradžiai.
Ok, lauksiu naujienu. Tiesa del sveikatos pazymos, tai reikia ateiti ir pasakyti kad reikalinga tokia forma ir jie siuncia tada i kitas istaigas?ar is pradziu galima nueti ir paimti is narkologo pazyma, ginekologo ir tada eiti pas terapeuta?
Pas mus dar niekas is namiskiu nieko nezino, kai bus visi dokumentai, tada ir kalbesime su saviskiais.
O jus kai viska turesite, is pradziu sius i kursus ar namus aplankys?
Ok, lauksiu naujienu. Tiesa del sveikatos pazymos, tai reikia ateiti ir pasakyti kad reikalinga tokia forma ir jie siuncia tada i kitas istaigas?ar is pradziu galima nueti ir paimti is narkologo pazyma, ginekologo ir tada eiti pas terapeuta?
Pas mus dar niekas is namiskiu nieko nezino, kai bus visi dokumentai, tada ir kalbesime su saviskiais.
O jus kai viska turesite, is pradziu sius i kursus ar namus aplankys?
Slavlanta,
Pirmiausia pas seimos gydytoja, o jis duoda visus reikalingus siuntimus tyrimams. Kaip priduosite visus dokumentus, gausite rasta is savivaldybes, tada paskambins kursu organizatoriai, kurie ir suderins atejima i jusu namus. Pas mus atejo gal savaite iki kursu, pas kitas seimas - jau kursams prasidejus.
Pirmiausia pas seimos gydytoja, o jis duoda visus reikalingus siuntimus tyrimams. Kaip priduosite visus dokumentus, gausite rasta is savivaldybes, tada paskambins kursu organizatoriai, kurie ir suderins atejima i jusu namus. Pas mus atejo gal savaite iki kursu, pas kitas seimas - jau kursams prasidejus.
Sveikos merginos, na pagaliau ir mes su vyru parašėm prašymą įvaikinimui. Kai kuriuos dokumentus jau pridavėm,dabar renkame pažymas dėl sveikatos,viską priduosim į VTAT ir tada lauksim skambučio
Tikimės,kad viskas bus gerai. Mes jau auginame globotinę 14 metų, šiuo metu vyksta teismai dėl nuolatinės jos globos. Ji yra mano krikšto dukra,auginu ją ketvirtus metus,o pažįstu ją nuo gimimo,tai mano draugės(jei dabar galima būtų taip ją vadinti) dukra,taip jau atsitiko,kad aš ją auginu, tiksliau dabar jau mes su vyru auginam, nes su savo vyru susituokėm šiais metais. Savo globotinę skaitau savo dukra, o ji mane mama, mano tėvai ją skaito savo anūke. Labai norim dar vieno vaikelio ir mano dukra labai nori sesutės, jaučiu, kad mes būsime darni ir laiminga šeima