Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje

Rasma tikrai uzjauciu,bet kas garantuoja,kad sitaip nebutu atsitike namie(kai tevelis butu suslogaves ar kaimynu vaikas,ar senute poliklinikoje...ka kalbeti velesniais metais mokykloje)
Mano vaikui nuo slogos buvo tik ausu uzdegimas,bet del sito as neuzdarau jo nuo viso pasaulio ziema. Kitu atveju geriau isvis negimdyti,jei pasaulio bijoma
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2011 09 09, 16:06)
Jūsų patirtis, aišku, labai skaudi, bet iš kur garantija, kad ta zaraza buvo iš darželio.

Gal tikrai reikėtų grįžti prie kvarcavimų ar kokios kitokios dezinfekcijos g.gif

Lygiai kaip ir niekas neįrodys ir negarantuos, kad ne nuo darželio mirksiukas.gif

Tiesiog labai jau sutapo aplinkybės ir paveikė gyd. žodžiai.

Aš esu prieš vaikų tampymą po prekybos centrus, masines žmonių susibūrimo vietas. Šeimoje to galima išvengti. Vaikus grūdinu (abu nuo mažumės lanko baseiną, o ir taip nesu sterili ir apkūtojanti vasarą vaikus) ir iki darželio (4 metų) beveik visiškai nebuvo sirgusi (tiksliau sirgo lygiai dukart ir lengvai).

Dezinfekcija gal ir gerai, bet tų zarazų mažiau apsigyventų, jei jų kuo mažiau atneštų biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Reika @ 2011 09 09, 16:13)
Kitu atveju geriau isvis negimdyti,jei pasaulio bijoma

Pasaulio nebijau, bijau neatsakingų tėvų, kurie vaiką įmeta į grupę su vaistais saujoje.

Ir negimdyti patarčiau tiems, kurie nesugeba paaukoti kelių dienų vaikui išgydyti prieš atvedant į kolektyvą.
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2011 09 09, 15:31)
O ka darysit, kai vaikui i mokykla bus laikas, jei iki tol namie tupes, kad neduok Dieve sloga nesusirgtu?1. Gi neveda mamos tikrai serganciu vaiku, su temperaturomis, ar baisiomis zaliomis slogomis, uzburkusiomis varvanciomis akimis, skaudanciomis ausimis? Bent man nepasitaike sutikti, tad manau tokiu nera.
O del kiekvieno slogos laselio??2. Man asmeniskai geriau, kad vaikas susipazintu su visomis aplinkoje esanciomis bacilomis, tame tarpe ir darzelyje su kitu vaiku atnestomis budamas darzelinuku, o ne kai i mokykla reiks eiti ir po to vienam bandyti pasivyti klase su mokslais...

3.O kaip tada visi roto virusai -kur ryte vaikas sveikas, per pietus apsivemia? O kaip vejaraupiai? Nepasaugosi nuo visko... Tos mamos, kurios saukia, kad turi buti kitaip ir ne taip, ko gero tik si rugseji pradejote vaikucius i darzeli leisti... Pries 3 metus ir as taip maniau. O kai siemet mazaja "paleidau", net neturiu iliuziju, kad viskas bus kitaip smile.gif

Sekmes!

1. Veda- visus aukščiau išvardintus ir dar daugiau teko savom akim pamatyti per saviškio darželinę "karjerą"
2. Tuomet gal reikėtų į ugdymo programą įtraukti privalomus apsilankymus žarnyno, neuro, pneumo infekcijų skyriuose g.gif Susipažinimui.....
3.Kai vaikas suserga netikėtai, būdamas darželyje, ar tampa infekcijos platintoju dar inkubacinio ligos periodo metu- tai dalykai, kurių neplanuojame ir negalime numatyti. Kai vaikas atvedamas su snargliu iki kelių ir ryšulėliu vaistų- jau kas kita.
Lyginti galimybes užsikrėsti darželyje su užsikrėtimu troleibusuose, maximomose ir pan.- neteisinga. Nei vienas lopšelinukas ar darželinukas nepraleidžia Maximoje ar troleibuse daugiau nei 8 val per dieną kontakte su infekcijos židiniu.
Atsakyti
Na gerai, as ir vel isierpsiu. Kvarcavimas tikrai padetu darzeliuose palaikyti sveikesne aplinka. Kodel dabar nebesirupina siuo reikalu - nezinau, matyt visai svietimo sistemai gerai, kad kuo daugiau vaiku sirgtu.
Rasmos aprasyta patirtis tikrai skaudi, stiprybes jai ir dukrytei, nepavydziu schmoll.gif Bet toks sunkus susirgimas neatsiranda per viena diena. Pati pasakojo, kad po menesio lankymo darzeli. Vadinasi liga spejo isiseneti. Medicinos darbuotojas butu gal ir pamates ir uzkirtes kelia infekcijos patekimui i stuburo smegenis, bet eiline mama - abejoju schmoll.gif Tad nereikia kaltinti vien darzelio. Pati neseniai vedziau sunu pas gydytoja del atsinaujinusio kosulio, o pasirode, kad gerklyte skaudejo, todel perstejo ir kosejo. Kelios dienos su Isla ciulpiamom tabletem ir vel sveiki. mirksiukas.gif
O del aukletoju - nereikia kelti iliuziju, kad jos neserga. Jos tokios pacios mirtingosios kaip ir cia rasancios mamos, tik skirtumas toks, kad del kosulio ar slogos biuletenio neima. Gydytojai neduotu g.gif Tad vel uzburtas ratas ax.gif Vaikai serga - aukletoja apsikrecia, po to aukletoja apkrecia vaikus doh.gif Siaubas, ane?
Del vaistu - jie apskritai neturi buti inesami i darzelio patalpas. Jei apsilankymo metu kokia komisija aptiktu juos vaiko spinteleje, direktorei gresia lekti is darbo. Pagal naujausius istatymus aukletoja is vis neturi teises duoti vaikui jokiu, pabreziu JOKIU vaistu. Net zaizdas apdoroti draudziama visokiais jodais ar permanganato tirpalais. Galima tik zaizda nuplauti po tekanciu vandeniu ir uzdeti tvarsti. Toliau laukti tevu, jei viskas labai rimta, kad paimtu vaika ir parodytu medikams.
Atsakyti
jau anksciau esu rasiusi, kad mamu, kurios rimtai ziuri i vaiko sveikata, yra vienetai tik, kitoms yra nusispjaut. Ir pykit nepykit bet cia jau egoizmas.

Rasma cia bandyti kazka issikovoti, kaip bebutu gaila, yra neimanoma, nes DAUGUMA yra butent neatsakingu tevu. Atsimenu bandziau per susirinkima aptarti ligu klausima, net ivardinau tiesiai i akis tuos tevus, kurie pastoviai veda sergancius, zinokit galvojau, kad mane gyva pasiruose tie tevai buvo "suvalgyt" blink.gif

jei visi tevai vestu sveikus vaikus, patikekite, ligu butu maziau tikrai. Dabar pastoviai sergantys, bacilos (teko pasidomet) mutuoja ir gaunasi tokie virusai doh.gif As gyvenime nesu taip sirgusi kaip sirgau pastaruosius 2 metus, kai vaikas pradejo lankyt darzeli, vyras truputi maziau, bet taip pat, aukle pas mano serganti vaika ateidavo su kauke, nes kitaip ir prikibdavo bacila.... darzeliuose mutave virusai, kuriu siaip persisaldes nesusirgsi.

Galvojau, kad mano vaikas silpnas, bet dariau eksperimenta, kuri laika pasiemiau pazyma ir su aukle laikiau 2 menesius namie, ejo per didziausius salcius i lauka po kelias valandas, vaziavom visur i svecius (nors budavo ten serganciu), vesdavausi i prekybos centrus, ir zinot ka ne karto vaikas nesirgo, tik nuvedu i darzeli tai 3 dienos ir sloga, kuri VISADA komplikuojasi nes ji buna virusine .

Taip kad turekite sazines ir galvokite ne tik apie save, bet ir kitus, o svarbiausiai apie SAVO vaikuti, kuriam serganciam net ir su sloga nera vieta buti darzelyje, o tik namie.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laura_online: 09 rugsėjo 2011 - 19:02
QUOTE(janone @ 2011 09 09, 19:38)
Bet toks sunkus susirgimas neatsiranda per viena diena.

Del vaistu - jie apskritai neturi buti inesami i darzelio patalpas. Jei apsilankymo metu kokia komisija aptiktu juos vaiko spinteleje, direktorei gresia lekti is darbo.

Mano akyse vaikui liga vystėsi greitai..pirmieji simptomai 8 val. (lyg perkūnas iš giedro dangaus), greit blogėjo, 9 val. jau atlėkė ir vyras, 10 val. jau medikų meldžiau padėti, kažką padaryti, o 14 val. iš vienų medikų (neturėjo galimybių padėti) pervežėm į reanimaciją pas kitus. Nežinau kiek meningitas gali įsisenėti g.gif

Ačiū už informaciją apie vaistus, nes tikrai pravers 4u.gif Susidūriau su šia situacija šiom vakar ir ieškosiu teisybės...
Papildyta:
QUOTE(Laura_online @ 2011 09 09, 19:56)
Rasma cia bandyti kazka issikovoti, kaip bebutu gaila, yra neimanoma

Atsimenu bandziau per susirinkima aptarti ligu klausima, net ivardinau tiesiai i akis tuos tevus, kurie pastoviai veda sergancius, zinokit galvojau, kad mane gyva pasiruose tie tevai buvo "suvalgyt"  blink.gif

Kai skaitau temą, tai tikiu..buvo bendras susirinkimas, tai darželio vedėja primygtinai reikalavo nevesti su slogomis, kosuliais..kalbėjo, kad neretas dar prie grupės durų vaikui išpučia nosį ir atveda 'sveiką', arba atveda net su t-ra ir ginčinasi, kad viskas gerai blink.gif Klausėsi mamos susėdę, dalis pritarė žodžiams, o buvo ir vypt-šypt, akis į grindis nuleidžia ir kaip po kelių dienų pamačiau - vaistų įdavę atveda...

Bet aš bandysiu, bent jau savo vaiko grupėje, pakovoti. 'Užknisiu' darželio administraciją, jei reiks kreipsiuos į institucijas, kurios galbūt galėtų padėti (yra tekę darželio klausimu anksčiau kreiptis raštu į SAM'ą ir teisybę radau ax.gif ), bet bandysiu kažką pakeisti.

Bijau, kad ir mane norės suvalgyti biggrin.gif Tačiau vardan mamų, kurios sąžiningai slaugo ir kurių vaikai vos atėję vėl užsikrečia, dėl savo vaikų ir galų gale dėl ne visai atsakingų tėvų vaikų galės mane piktosios mamos ir paėsti smile.gif
Nematau kitos išeities, bet reikia keisti ydingą požiūrį, kad sergantis vaika darželyje - normalu...
Atsakyti
Aš manau, kad didesnę atsakomybę turėtų prisiimti darželio administracija, auklėtojos. Jos turėtų nepriimti sergančių vaikų į grupę. Kai kurie tėvai pro pirštus žiūri į savo vaikų ligas ir deja to neįmanoma pakeisti. Lieka viena išeitis- nepriimti tokių vaikų į grupę. Mano sūnaus auklėtojos skundėsi, kad tėvai veda net tokius vaikus, kuriems kabinasi laringitas ir pan. Prašymai vaikus laikyti namie lieka neišgirsti.
Atsakyti
QUOTE(Nireglina @ 2011 09 09, 20:03)
Aš manau, kad didesnę atsakomybę turėtų prisiimti darželio administracija, auklėtojos. Jos turėtų nepriimti sergančių vaikų į grupę. Kai kurie tėvai pro pirštus žiūri į savo vaikų ligas ir deja to neįmanoma pakeisti. Lieka viena išeitis- nepriimti tokių vaikų į grupę. Mano sūnaus auklėtojos skundėsi, kad tėvai veda net tokius vaikus, kuriems kabinasi laringitas ir pan. Prašymai vaikus laikyti namie lieka neišgirsti.

ne tik kabinasi laringitas o vaikas neprakalba per lojanti kosuli, dar va akys puliuojancios labai einamas dalykas, nes skaito , kad cia siaip tik, nors reikia lasinti anitbiotikus jau, dar antibiotikai atnesti...ir t.t.

aukletojos neturi zodzio, nes vyresnybe leidzia priimti sergancius. Per susirinkima kai as prakalbau apie ligas, direktore ir aukletojos tylejo unsure.gif Cia tipo kaip dauguma tevu nuspres doh.gif Viskas tevu valioje doh.gif ir jei tu esi mazuma, tai nieko nelaimesi, man pasake : nepatinka nevesk.

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laura_online: 09 rugsėjo 2011 - 20:27
Aukletoja turi teise nepriimti karsciuojancio vaiko, bet su sloga, jei labai sakosis ir nepalaikys direktore g.gif pati leks is darbo...
Jei as asmeniskai eiciau per institucijas, tai reikalauciau, kad darzeliuose vel kazka irengtu panasaus i kvarco lempas. Susirgus vaikui grupeje, bacilos dar ilgai lieka ore ir neissivedina, vadinasi tuo daugiau vaiku apkrecia. O dabartines priemones kurias naudoja (zaislu, inventoriaus plovimas, grupes grindu plovimas ) yra neefektyvus.
Atsakyti
QUOTE(janone @ 2011 09 09, 21:38)
Jei as asmeniskai eiciau per institucijas, tai reikalauciau, kad darzeliuose vel kazka irengtu panasaus i kvarco lempas. Susirgus vaikui grupeje, bacilos dar ilgai lieka ore ir neissivedina, vadinasi tuo daugiau vaiku apkrecia. O dabartines priemones kurias naudoja (zaislu, inventoriaus plovimas, grupes grindu plovimas ) yra neefektyvus.

Tiesiog norėjau pasiskaityt daugiau ir radau "Mamos žurnale"..gal ne veltui tų lempų buvo atsisakyta g.gif :

"Atsako pediatrė Jolanta Bernatonienė
Ką gero duoda kvarco lempos? Kada jų reikia? Ar kvarcuojant iš kambario reikia išnešti gėles? Ar pačiam reikia išeiti?
Anksčiau kvarco lempos buvo labai populiarios ligoninėse – jomis dezinfekuodavo patalpos. Dar ir dabar daugelyje Lietuvos ligoninių jos naudojamos patalpų dezinfekcijai ir infekcijos profilaktikai. JAV prieš 20-25 metus atlikti moksliniai tyrimai parodė, kad patalpų kvarcavimas neduoda jokio efekto - nepasižymi antibakteriniu ar antivirusiniu poveikiu. Tokie tyrimai atlikti ir Skandinavijos šalyse bei kitose išsivysčiusiose šalyse, tad ten kvarco lempos seniai nenaudojamos. Daugelis virusų aplinkoje išgyvena labai trumpai ir gretai žūsta, todėl žymiai efektyviau patalpas vėdinti. Kvarco lempos buvo plačiai naudojamos operacinėse, tačiau įrodyta, kad jos neapsaugo nuo žaizdų supūliavimo po operacijų. Kvarco lempos skleidžia ultravioletinius spindulius, kurie pažeidžia akių jungines ir gali sukelti jų uždegimą, todėl kvarcuojamose patalpose būti nerekomenduojama. Kvarcuoti gyvenamųjų kambarių nepatarčiau. Svarbiausia – gerai ir dažnai vėdinti jas, plauti rankas."
Atsakyti
Ai, teoriškai lyg viskas ir aišku. Bet va kai papuoli į savaitinę grupę, nors ir nepalieki vaiko nakvoti, tada tai išvis "malonumas". Mano didžioji tokioj buvo lopšely ir miegodavo 2 dvynukų poros. Mergaičių porelės mama buvo toookia arši, kad nesiteikdavo pasiimti akivaizdžiai sergančių mergaičių. Ir ką auklėtojoms daryt, buvo jos pasimetę, paskui jas apkaltino, kad mergaites susargdino plaučių uždegimu. Maniškė tada irgi sirgo žiauriai. O kai nuvedžiau po ligos į grupę, išgirdau, kad jos ir sanatorijoj pagulėjo, nes socialiai remtinos yra. Ir ką daryt tokiu atveju. Išmest jų negali, nes gi remtinos, pas vaikus nevažiuoja, kiek beskambintų auklėtojos...

Per tuos ligų metus išbandžiau visokius variantus - ir išleist vos pasveikusią, ir laikyti dar namie atostogų sąskaita, ir nuvesti su nedidele sloga. Vis tiek iš poliklinikos neišlįsdavom. Tai tada dar mokėjo 100 proc. už slaugymą ir dirbu valdiškoj įstaigoj, kur nemėto iš darbo dėl sergančių vaikų unsure.gif

O staiga ir netikėtai nuo praėjusio rudens didžioji apstojo sirgti, atlankė visą žiemą ir susirgo tik pavasarį. Nors nieko ypatingo nesiėmiau, net vitaminų atsisakiau. O kiek pinigų sukišta visokiems bandymams - gal padės, nepadėjo niekas. Matyt, atėjo laikas ir tiek.

Sakot auklė, bet ne visi uždirba auklei, ne visi turi senelius pašonėj nedirbančius, o valgyt visiems reikia...
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2011 09 10, 09:19)

Sakot auklė, bet ne visi uždirba auklei, ne visi turi senelius pašonėj nedirbančius, o valgyt visiems reikia...

aukle samdyti sunku, bet jei nera kitos iseities, tenka uzssiimti papildomu darbu mirksiukas.gif

mociute musu net is tolo baidosi, jei paprasai serganti vaika paziuret, nes ji pastoviai apti suserga doh.gif nezinau kas ten per bacilos tuose darzeliuose unsure.gif

Siaip sutinku , kad bet kuriuo atveju, vaikas turi prasirgti daugeliu ligu, bet labai gaila vaiko, kai jis pastoviai serga. Taip skauda sirdi, kai atvedi i darzeli po 3 savaiciu visiskai sveika vaikuti, o ten aplink koseja, snargliai kabo ir zinai, kad kelios dienos ir tavo vaikas vel sirgs.
Atsakyti