Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje

QUOTE(laukinukė @ 2011 09 10, 10:19)
Sakot auklė, bet ne visi uždirba auklei, ne visi turi senelius pašonėj nedirbančius, o valgyt visiems reikia...

Sakau, kad dar yra mama ir tėtis (arba bent jau mama...)...Ir viskas - prioritetų, požiūrio klausimas..kiek gali padaryti dėl savo vaiko.

Man sergančių vaikų nei auklės, nei močiutės nežiūri (nors yra abi močiutės, ir senelis yra), esu aš - mama, privalanti pasirūpinti vaiku. Ir yra tėtis, kuris irgi lygiom teisėm dalyvauja vaiko gyvenime ne tik kai su vaiku viskas gerai, bet ir kai viskas puikiai klojasi..

Vienintelis dalykas svarbus - ką ir kiek gali padaryti dėl vaiko, kiek ir ko gali atsisakyti, kai to reiks. Nerizikuoti vedant 'nei tai sveiko, nei tai sergančio - o ant ligos ribos' į darželį, gerai išslaugyti (o ne apgydyti ir vėl atvesti) ir pan.

Jūs manot kitos mamos (kurios piktinasi sloguojančiais vaikais grupėje) neturi darbų, neturi darbdavių, neturi įsipareigojimų, joms nesvarbus kiekvienas litas? Kodėl galvojat, kad nesunku toms, kurios neveda sloguojančių vaikų - jos irgi 'aukoja' pakankamai.

Taip, valgyt reikia visiems - aš visiškai sutinku drinks_cheers.gif Todėl gerbkime vieni kitus. Kai vesite savo ne visai sveiką vaikutį į darželį, pagalvokite apie mane ir mano vaikus, jie vienodai nori valgyti, kaip ir jūsų. Pradėkime keistis tiesiog vienąsyk ir bus visai kitaip..

Žinokit, kai vaikui tampa blogai, tu galvoji viena - atiduosiu viską, išsižadėsiu..velniop darbus, pinigus ir visa kita - kad tik būtų gerai. Ir kol to vienądien kiekviena asmeniškai nepajusite, tol niekas jūsų požiūrio į jūsų gyvenimą nepakeis. Jūs matysite visiškai ne svarbiausius gyvenime dalykus, nes nenorite pamatyti daugiau.

Sėkmės.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 09 10, 14:10)
Sakau, kad dar yra mama ir tėtis (arba bent jau mama...)...Ir viskas  - prioritetų, požiūrio klausimas..kiek gali padaryti dėl savo vaiko.

Man sergančių vaikų nei auklės, nei močiutės nežiūri (nors yra abi močiutės, ir senelis yra), esu aš - mama, privalanti pasirūpinti vaiku. Ir yra tėtis, kuris irgi lygiom teisėm dalyvauja vaiko gyvenime ne tik kai su vaiku viskas gerai, bet ir kai viskas puikiai klojasi..

Vienintelis dalykas svarbus - ką ir kiek gali padaryti dėl vaiko, kiek ir ko gali atsisakyti, kai to reiks. Nerizikuoti vedant 'nei tai sveiko, nei tai sergančio - o ant ligos ribos' į darželį, gerai išslaugyti (o ne apgydyti ir vėl atvesti) ir pan.

Jūs manot kitos mamos (kurios piktinasi sloguojančiais vaikais grupėje) neturi darbų, neturi darbdavių, neturi įsipareigojimų, joms nesvarbus kiekvienas litas? Kodėl galvojat, kad nesunku toms, kurios neveda sloguojančių vaikų - jos irgi 'aukoja' pakankamai.

Taip, valgyt reikia visiems - aš visiškai sutinku drinks_cheers.gif Todėl gerbkime vieni kitus. Kai vesite savo ne visai sveiką vaikutį į darželį, pagalvokite apie mane ir mano vaikus, jie vienodai nori valgyti, kaip ir jūsų. Pradėkime keistis tiesiog vienąsyk ir bus visai kitaip..

Žinokit, kai vaikui tampa blogai, tu galvoji viena - atiduosiu viską, išsižadėsiu..velniop darbus, pinigus ir visa kita - kad tik būtų gerai. Ir kol to vienądien kiekviena asmeniškai nepajusite, tol niekas jūsų požiūrio į jūsų gyvenimą nepakeis. Jūs matysite visiškai ne svarbiausius gyvenime dalykus, nes nenorite pamatyti daugiau.

Sėkmės.

Labai labai sutinku - kuo daugiau tokių mamų būtų, tai ir gyvenimas visiems gražesnis ir sveikesnis būtų!
Atsakyti
Ir kol to vienądien kiekviena asmeniškai nepajusite, tol niekas jūsų požiūrio į jūsų gyvenimą nepakeis. Jūs matysite visiškai ne svarbiausius gyvenime dalykus, nes nenorite pamatyti daugiau.

Sėkmės.

Kodėl jūs čia man visą šitą moralą parašėte unsure.gif
Nesijaučiu tokia blogietė. Buvau optimistė, kai išleidau dičkę į lopšelį, maniau, kad visi galvoja ir apie savo, ir apie kitų vaikų sveikatą. Deja deja...

Sėkmės ir jums mirksiukas.gif
Atsakyti
Rasma labai graziai parasei drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2011 09 10, 15:28)
Kodėl jūs čia man visą šitą moralą parašėte unsure.gif

Ne jums, nesureikšminkit visko. Ir nepriskirkit mano žodžiams to, ko aš apie jus nerašiau. Aš jūsų nepažįstu, jus man nei gera, nei bloga.
Jums buvo skirti vos keli sakiniai, kurie kvietė pagalvoti, jog ne visi gali įpirkti auklę ar turi senelius...ir aš pasakiau, kad taip - ne visi.
Atsiprašau, jei pritaikėt viską sau.

Ir tai ne moralas, tai mano mintys..kokios jos yra, tokias ir išssakiau. O gal net sakyčiau kitaip - kvietimas į viską pažiūrėti kitu kampu, kkitaip..
Mano žinutė buvo skirta toms mamoms, kurios ieško priežasčių vesti savo sergantį vaiką į darželį ir ieško pateisinimo tam. Kurios mato begalę priežasčių kodėl reikia taip daryti ir nemato paprasčiausio - kad gyvena tarp kitų žmonių, kurie turi lygiai tas pačias teises, galimybes, pareigas, rūpesčius kaip ir jos.

Atsakyti
Aš iš viso nesuprantu kaip tokiu klausimu dar galima diskutuoti ir ginčytis doh.gif Ką reiškia nėra auklei pinigų ir senelių? tada imkite biuletenį ir sėdėkite namie - tą valstybė jums suteikia teisę. Nesuprantu mamos, kuri savo rimtai sergantį vaiką gali su maišeliu vaistų palikti visą dieną? taigi visų pirma mamai širdis turi sustoti iš jaudulio galvojant apie SAVO vaiką, jei jau nerūpi svetimi...
Iš patirties su vyresnėle galiu pasakyti, kad darželis tinkamas tik stipraus imuniteto vaikams. Puiku, kad maniškė tokia buvo - labai tikiuosi ir mažė laikysis taip pat. Grupėje visada yra ir bus sloguojančių ir kosinčių (kartais to net nevadinam liga ir tikrai suprantu, kad sloga gali staiga prasidėti - apie tai nekalbam mirksiukas.gif), bet jei jau buvot pas daktarą, jei jau geriat vaistus (aš net vieną kartą mačiau kaip grupėje vaikui antibus davė doh.gif ) - na turėkit mamos sąžinės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mazule: 11 rugsėjo 2011 - 19:53
Sveikos,mamytes 4u.gif lankem savaite darzeli ir tai ne po pilna diena ir jau siandien turim temeperaturos doh.gif Norejau paklausti,kaip del tu pazymu is daktaru,ar lengvai jas duoda?Ir ar ju butinai reikia?uz tas dienas,kur neinam i darzeli ir neturim pazymos is daktaro,tai moketi reikia?Nu zodziu,kas zinot parasykit man apie ta sistema ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sriukis @ 2011 09 11, 21:03)
Sveikos,mamytes 4u.gif lankem savaite darzeli ir tai ne po pilna diena ir jau siandien turim temeperaturos doh.gif Norejau paklausti,kaip del tu pazymu is daktaru,ar lengvai jas duoda?Ir ar ju butinai reikia?uz tas dienas,kur neinam i darzeli ir neturim pazymos is daktaro,tai moketi reikia?Nu zodziu,kas zinot parasykit man apie ta sistema ax.gif

Jeigu be pazymos tai mokesite kaip uz lankyta diena o su pazyma tai mokesite tik uz ugdyma 2.5lt
Atsakyti
QUOTE(sriukis @ 2011 09 11, 20:03)

viskas priklauso nuo lankomo darželio, pvz. Molėtuose galima lankyti 7 dienas per mėnesį be pateisinamos priežasties,nemokant nieko, apie tvarką Jūsų darželyje turėjo( turi) supažindint auklėtoja ar vedėja 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Mazule @ 2011 09 11, 19:50)
Aš iš viso nesuprantu kaip tokiu klausimu dar galima diskutuoti ir ginčytis  doh.gif Ką reiškia nėra auklei pinigų ir senelių? tada imkite biuletenį ir sėdėkite namie - tą valstybė jums suteikia teisę. Nesuprantu mamos, kuri savo rimtai sergantį vaiką gali su maišeliu vaistų palikti visą dieną? taigi visų pirma mamai širdis turi sustoti iš jaudulio galvojant apie SAVO vaiką, jei jau nerūpi svetimi...
Iš patirties su vyresnėle galiu pasakyti, kad darželis tinkamas tik stipraus imuniteto vaikams. Puiku, kad maniškė tokia buvo - labai tikiuosi ir mažė laikysis taip pat. Grupėje visada yra ir bus sloguojančių ir kosinčių (kartais to net nevadinam liga  ir tikrai suprantu, kad sloga gali staiga prasidėti - apie tai nekalbam mirksiukas.gif), bet jei jau buvot pas daktarą, jei jau geriat vaistus (aš net vieną kartą mačiau kaip grupėje vaikui antibus davė  doh.gif  ) - na turėkit mamos sąžinės  4u.gif

negalima taip kategoriskai vertint, juk yar ir vienišų mamų ir mamų, kurios gauna minamalų atlyginimą iš kurio dar turi išlaikyti vyresnėlius 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kolekcionierė @ 2011 09 11, 21:33)

negalima taip kategoriskai vertint, juk yar ir vienišų mamų  ir mamų, kurios gauna minamalų atlyginimą iš kurio dar turi išlaikyti vyresnėlius  4u.gif

Negalima teisinti tų, kurie pažeidžia sutaries sąlygas - visos pasirašom, kad taip nedarysim 4u.gif be to, esamoje situacijoje pažeidžia tvarką ir auklėtojos - jei sužinotų direktorė - lėktų iš darbo (bent pas mus) ax.gif
Situacija nepavydėtina, bet taip yra
Atsakyti
QUOTE(Mazule @ 2011 09 11, 20:47)
Negalima teisinti tų, kurie pažeidžia sutaries sąlygas - visos pasirašom, kad taip nedarysim  4u.gif  be to, esamoje situacijoje pažeidžia tvarką ir auklėtojos - jei sužinotų direktorė - lėktų iš darbo (bent pas mus)  ax.gif
Situacija nepavydėtina, bet taip yra

aš mat vertinu iš kitokio taško, žinau kas yra MMA , bet ,ačiu Dievui, 8 metai kaip nežinau kas yra sergantys vaikai, galbūt jai maniškiai ligas parsineštų iš ugdymo įstaigų tada vertinčiau kitaip
Atsakyti

būtent, jei nevedi vaiko sergančio visi mano, kad oi tau tai gerai, kad gali nevesti doh.gif , nors anaiptol ...nevedu labiau dėl savo vaiko, nes nereikšminga sloga gali labai greitai peraugti į kažką rimčiau verysad.gif , kur tuomet savaitės neužteks, o reiks tris savaites sėdėti
QUOTE(Mazule @ 2011 09 11, 20:50)
taigi visų pirma mamai širdis turi sustoti iš jaudulio galvojant apie SAVO vaiką, jei jau nerūpi svetimi...

pernykštis įvykis ..., kaip nuėjau pasiimti savo mažėlį , vienas vaikiukas pilnu tempu sirgo ...kiek reikėjo tam vaikui kankintis triukšme visą dieną, nes tėvai nesurado laiko sunkiai sergančio vaiko paimti iš grupės verysad.gif , gaila vaiko...ir tuo pačiu mūsų vaikų, nes tas mažiukas visą dieną prasėdėjo auklėtojai ant kelių , natūralu mūsiškiai liko be dėmesio ,nes tėvams dzin jo savijauta, aš sprendžiu pagal save kaip blogai jautiesi ar sloga, ar gerklytę skauda ir būti visą dieną būti triukšme, judesyje, kolektyve...finale susirgo dar paskui keli vaikai doh.gif

QUOTE(sriukis @ 2011 09 11, 21:03)

nežinau kiekvienas daržas turi savo tvarką, pernai pas mus buvo padaryta ,kad mokam tik už lankytinas dienas, ar liko šiemet taip dar nežinau, tačiau gydytoja duoda pažymas be jokių problemų, tik žinoma jie turi žinoti, kada vaikas serga,
QUOTE(Kolekcionierė @ 2011 09 11, 21:50)
aš mat vertinu iš kitokio taško, žinau kas yra MMA , bet ,ačiu Dievui, 8 metai kaip  nežinau kas yra sergantys vaikai, galbūt jai maniškiai ligas parsineštų iš ugdymo įstaigų tada vertinčiau kitaip

dar ir kaip, tik vienetam, nerimta liga neperauga į rimtesnę, ir ačiū die mano mažis atsparesnis ligoms, o su vyresnėliu darbe buvau pirmą pusmetį gal tik 10% doh.gif , buvo taip žiauru , visais atžvilgiais, labai pykau ant mamų vedančių sergančius vaikus, ir bandžiau kovoti, tačiau kova kaip ir man sakė labiau patyrę žmonės tik su vėjo malūnais verysad.gif ...deja ji buvo teisi...dabar nesidraskau jau, bet savo laikausi, savo vaikų nevedu sergančių į kolektyvą ax.gif
Atsakyti