Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje

QUOTE(Kolekcionierė @ 2011 09 11, 20:33)

negalima taip kategoriskai vertint, juk yar ir vienišų mamų  ir mamų, kurios gauna minamalų atlyginimą iš kurio dar turi išlaikyti vyresnėlius  4u.gif

NEsvarbu koks atlyginimas, biuletenis duodamas visoms mamos. Sedint namie, maziau islaidu nei einant i darba, todel piniginio nuostolio nera tikrai,valstybe tikrai suteike salygas slaugyti sergancius vaikus.
Atsakyti
QUOTE(Mazule @ 2011 09 11, 20:50)
bet jei jau buvot pas daktarą, jei jau geriat vaistus (aš net vieną kartą mačiau kaip grupėje vaikui antibus davė  doh.gif  ) - na turėkit mamos sąžinės  4u.gif

Ejo ne karta dukra gerdama antibiotikus i darzeli. Gydytoja nemate reikalo izoliuoti vaiko, kuris antibiotikus geria nuo slapimo taku uzdegimo, is socialinio gyvenimo. Specialiai parinko tuos, kuriuos reikejo gerti dukart dienoj.
Negi niekada nesinori pries pradedant laidyti liezuvi " oi pas daktara buvo", "oi vaistu girdo" is pradziu issiaiskinti nuo a iki z viskas ( kas, kaip, kodel, nuo ko)?
Per darzeliu karjera teko 4 skirtingus darzelius lankyti ir nu neteko pastebeti, kad vestu stipriai sergancius vaikus ar po aukletoju pranesimo nepasiimtu ( slogos ar nestipraus kosulio, jeigu jisai netrukdo iprastam ritmui, nelaikau liga), nors kai kurie ateja sveiki tokias ligas padovanoja, kad geriau jau su sloguojanciu ir kosejanciu bendrauti - nuo ju apsisaugoti lengviau..

Laura_online - gal gali apsviesti, kaip cia taip gaunasi, kad su serganciu vaiku bunant namuose yra maziau islaidu. Nuo kada pas mus gydymui skirtas priemones uz dyka dalina?
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2011 09 12, 12:04)

Laura_online - gal gali apsviesti, kaip cia taip gaunasi, kad su serganciu vaiku bunant namuose yra maziau islaidu. Nuo kada pas mus gydymui skirtas priemones uz dyka dalina?

doh.gif jei vaikas serga, tai nesvarbu ar jus busite biuletenyje ar vesite serganti i darzeli, vaistus visitek reiks pirkti, kodel juos turi dalinti uz dyka? Ar rasiau apie tai kad vaistus dalina uz dyka? doh.gif Mama, esanti biuletenyje, gauna 85 % algos, tai ka isleidziate transportui iki darbo, pietums ir t.t., bunant namuose galite sutaupyti ir didelio nuostolio neturesite, as ta norejau pasakyti.

p.s.: nuo slapimo pusles yra skiriami tam tikri vaistai, zoleliu pagrindu ir taip tai nera rimta, bet jei jau reikia antibiotiku, tai yra rimta. Turiu patirties, todel zinau apie ka kalbu. Taip vaiku kitu neapkres, bet argi negaila savo vaiko? g.gif Kiekvienam savo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2011 09 12, 13:04)
Ejo ne karta dukra gerdama antibiotikus i darzeli. Gydytoja nemate reikalo izoliuoti vaiko, kuris antibiotikus geria nuo slapimo taku uzdegimo, is socialinio gyvenimo. Specialiai parinko tuos, kuriuos reikejo gerti dukart dienoj.

Kad jūs gyvenot ir elgėtės kaip norėjot - faktas.
Bet gydytoja jums nerekomendavo (ir net negalėjo to daryti) vesti vaiko, sergančio šlapimo takų infekcija, į darželį.

Atsakyti
Kažkaip aš nesupratau, iš kur jūs žinote, ką rekomendavo gydytoja, jei mama kaip tik parašė, kad gydytoja nematė reikalo vaiko izoliuoti. g.gif Ir šiaip, tai yra visai suprantama, nes šlapimo takų infekcija nėra užkrečiama ir vartojant vaistus lengvai persergama...
Atsakyti
QUOTE(Voro_kojos @ 2011 09 12, 15:37)
Kažkaip aš nesupratau, iš kur jūs žinote, ką rekomendavo gydytoja, jei mama kaip tik parašė, kad gydytoja nematė reikalo vaiko izoliuoti.  g.gif  Ir šiaip, tai yra visai suprantama, nes šlapimo takų infekcija nėra užkrečiama ir vartojant vaistus lengvai persergama...

Ne apie ligų užkrečiamumą kalbame, o apie sergančius vaikus darželyje, visų pirma. Visų antra, auginu pati du vaikus, kurie yra ir antibiotikų ragavę, ir sirgę, ir pas gyd. vedžioti..

Gyd. primygtinai nieko neliepia, vaiko sveikata didžia dalimi susijusi ir su pačių tėvų atsakomybe. Gyd. nežiūrės vedat jūs vaiką į darželį ar ne.
Jūs tą vaiką galit ir po lašelinės atvežti į darželį, paremti pagaliu iš nugaros, kad grupėje nenuvirstų aukštielninkas ir palikti. Čia ne gydytojų kompetencijos reikalas. Bet gyd. kompetencijos reikalas - rekomenduoti sergančio vaiko nevesti į darželį.

Lengvai persirgti prašome namuose, o tada jau ateiti į kolektyvą 4u.gif

"95. Draudžiama priimti sergančius ar (ir) turinčius užkrečiamųjų ligų požymių (karščiuoja, skundžiasi skausmu, viduriuoja, vemia, kosti, yra išskyrų iš nosies ir kt.) vaikus, taip pat turinčius utėlių ar glindų.

96. Vaikui sunegalavus įstaigoje, jis izoliuojamas iki atvykstant tėvams.

97. Po ligos vaikas gali būti priimtas į įstaigą tik tėvams (globėjams) pateikus gydytojo pažymą"

Tai dabar tame 95 punkte parodykit man parašyta, kur yra išimtis dėl neužkrečiamųjų ligų, dėl lengvo persirgimo vartojant antibiotikus ir lankant darželį? Esant lėtinei ligai vaiko sveikatos pažymoje apie tai bus daroma atžyma ir atsižvelgus jam bus leista lankyti ugdymo įstaigą.

Antibiotikai skiriami tada, kai įsitikinama, jog liga ne virusinė, o jos kilmė - bakterinė. Skiriant antibiotikus jokių kalbų apie darželio lankymą negali būti, nes iš esmės kokia tai bebūtų liga (lengva, neužkrečiama), bet vaikas yra sergantis ir vartojantis vaistus.

Ir Bekasės vaiko gydytoja išsigintų bet kokio "nematau reikalo izoliuoti", jei tik kas nors įdėmiau pasiaiškintų jos darbo metodus ir rekomendacijas tėvams vesti į darželį antibiotikais girdomą vaiką , arba jei nutiktų didesnė bėda su vaiko sveikata 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 12 rugsėjo 2011 - 15:10
QUOTE(Rasma @ 2011 09 12, 13:20)
Kad jūs gyvenot ir elgėtės kaip norėjot  - faktas.

lygiai toksai pats faktas, kad ir visi kiti gyvena ir elgiasi taip, kaip nori.
QUOTE(Rasma @ 2011 09 12, 13:20)
Bet gydytoja jums nerekomendavo (ir net negalėjo to daryti) vesti vaiko, sergančio šlapimo takų infekcija, į darželį.

gydytoja i paklausima, ar reiketu vaika palikti namuose, atsake kad ne - gali lankyti darzeli. Tai nezinau cia skaitosi kaip rekomendacija ar ne.

QUOTE(Laura_online @ 2011 09 12, 13:14)
doh.gif  jei vaikas serga, tai nesvarbu ar jus busite biuletenyje ar vesite serganti i darzeli, vaistus visitek reiks pirkti, kodel juos turi dalinti uz dyka? Ar rasiau apie tai kad vaistus dalina uz dyka? doh.gif Mama, esanti biuletyje, gauna 85 % algos, tai ka isleidziate transportui iki darbo, pietums ir t.t., bunant namuose galite sutaupyti ir didelio nuostolio neturesite, as ta norejau pasakyti.

jeigu eini i darba gauni pilna darbo uzmokestis - tai skirtumas tarp "biuletenio" ir darbo yra 15 %, O tamsta ziuriu ir statistika surinkusi, kad kelione i darba ir maitinimasis jame butent tiek ir sudaro.
p.s.: nuo slapimo pusles yra skiriami tam tikri vaistai, zoleliu pagrindu ir taip tai nera rimta, bet jei jau reikia antibiotiku, tai yra rimta. Turiu patirties, todel zinau apie ka kalbu. Taip vaiku kitu neapkres, bet argi negaila savo vaiko?  g.gif Kiekvienam savo  4u.gif

jeigu jau taip turetumei padeties, tai ir zinotumei, kad paskirtas gydymas priklauso nuo tyrimo rezultatu. Zoliniai preparatai padedavo laikinai, todel buvo skirti antibiotikai. As tokios situacijos nelaikau rimta.
Ir tokioje situacijoje vaikui reikia padeti pasveikti - gailestis to nepadarys. Juo labiau gailestis niekaip nesusijes su tuo, ar vaikas lieka namuose, ar eina i ugdymo istaiga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bekasė: 12 rugsėjo 2011 - 15:05
QUOTE(Bekasė @ 2011 09 12, 16:04)
gydytoja i paklausima, ar reiketu vaika palikti namuose, atsake kad ne - gali lankyti darzeli.

Drąsi gydytoja ir tiek.
Papildyta:
Mūsų forumo konsultacijų skyrelyje dėl panašios situacijos buvo klausiama:

sprinza
2005 06 08, 13:33
Gyd.vaikui 2,5m. skyre antibiotikus neaiskios kilmes slogai gydyti. 7 arba net ir 14 dienu. Dar nesibaige pirma savaite, o vaikas namie nenustygsta, laksto, isdykauja, nori, kad su juo istisai zaizciau, del to kyla isterikos ir t.t. T neturi. Zinau, kad kitus vaikus i darzeli veda ir gydant antibiotikais, todel noriu paklausti, kodel negalima lankyti darzelio, jei vaikas jauciasi gerai, ar didesne tikimybe kazkuo uzsikresti? Ir dar, kada gerti zarnyno bakterijas, kartu su antibiotikais ar po ju kurso? ACIU

Pediatrė Virginija
2005 06 16, 15:55
Vaikas darželį lankyti gali tik sveikas. Ne visos mamos yra atsakingos ir dažnai veda nepasveikusius vaikus. Dėl šios priežasties vaikai darželiuose ir serga apsikrėtę nuo šių nepilnai pasveikusių vaikų.
Todėl ne tik Jūs neveskite savo vaiko, kuris nebaigė gydymo, bet tai pasakykite ir savo draugėms. Tuomet vaikai darželiuose mažiau sirgs.

Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2011 09 12, 15:04)

jeigu eini i darba gauni pilna darbo uzmokestis - tai skirtumas tarp "biuletenio" ir darbo yra 15 %, O tamsta ziuriu ir statistika surinkusi, kad kelione i darba ir maitinimasis jame butent tiek ir sudaro.

jeigu jau taip turetumei padeties, tai ir zinotumei, kad paskirtas gydymas priklauso nuo tyrimo rezultatu. Zoliniai preparatai padedavo laikinai, todel buvo skirti antibiotikai. As tokios situacijos nelaikau rimta.
Ir tokioje situacijoje vaikui reikia padeti pasveikti - gailestis to nepadarys. Juo labiau gailestis niekaip nesusijes su tuo, ar vaikas lieka namuose, ar eina i ugdymo istaiga.

Nepradesiu as cia matematikos, kas norejo, tas suprato ka as norejau pasakyti.

apie koki cia gailesti galima kalbet, jei girdoma antibiotikais vaika vedate i darzeli.
Atsakyti
doh.gif  jei vaikas serga, tai nesvarbu ar jus busite biuletenyje ar vesite serganti i darzeli, vaistus visitek reiks pirkti, kodel juos turi dalinti uz dyka? Ar rasiau apie tai kad vaistus dalina uz dyka? doh.gif Mama, esanti biuletenyje, gauna 85 % algos, tai ka isleidziate transportui iki darbo, pietums ir t.t., bunant namuose galite sutaupyti ir didelio nuostolio neturesite, as ta norejau pasakyti.

Labai priklauso kokio dydžio mieste gyvenat. Pvz aš į darbą pėščiom, pietų einu namo, tai man biuletenis išeina labai net daug į nuostolį... Plius vaistai ir t.t. Esu kažkada paskaičiavus, kad vaikui lankant darželį, už jį mažiau sumoku nei, kad išleidžiu maistui kai vaikas yra namuose .. Tuo labiau, kad vaikai ne viską valgo kas būna pataisoma... Aš čia tik šiaip... Vienai kas atrodo mažai, kitai tas atrodo netgi labai labai daug... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 09 10, 15:10)
Sakau, kad dar yra mama ir tėtis (arba bent jau mama...)...Ir viskas  - prioritetų, požiūrio klausimas..kiek gali padaryti dėl savo vaiko.

Man sergančių vaikų nei auklės, nei močiutės nežiūri (nors yra abi močiutės, ir senelis yra), esu aš - mama, privalanti pasirūpinti vaiku. Ir yra tėtis, kuris irgi lygiom teisėm dalyvauja vaiko gyvenime ne tik kai su vaiku viskas gerai, bet ir kai viskas puikiai klojasi..

Vienintelis dalykas svarbus - ką ir kiek gali padaryti dėl vaiko, kiek ir ko gali atsisakyti, kai to reiks. Nerizikuoti vedant 'nei tai sveiko, nei tai sergančio - o ant ligos ribos' į darželį, gerai išslaugyti (o ne apgydyti ir vėl atvesti) ir pan.

Jūs manot kitos mamos (kurios piktinasi sloguojančiais vaikais grupėje) neturi darbų, neturi darbdavių, neturi įsipareigojimų, joms nesvarbus kiekvienas litas? Kodėl galvojat, kad nesunku toms, kurios neveda sloguojančių vaikų - jos irgi 'aukoja' pakankamai.

Taip, valgyt reikia visiems - aš visiškai sutinku drinks_cheers.gif Todėl gerbkime vieni kitus. Kai vesite savo ne visai sveiką vaikutį į darželį, pagalvokite apie mane ir mano vaikus, jie vienodai nori valgyti, kaip ir jūsų. Pradėkime keistis tiesiog vienąsyk ir bus visai kitaip..

Žinokit, kai vaikui tampa blogai, tu galvoji viena - atiduosiu viską, išsižadėsiu..velniop darbus, pinigus ir visa kita - kad tik būtų gerai. Ir kol to vienądien kiekviena asmeniškai nepajusite, tol niekas jūsų požiūrio į jūsų gyvenimą nepakeis. Jūs matysite visiškai ne svarbiausius gyvenime dalykus, nes nenorite pamatyti daugiau.

Sėkmės.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif neisivaizduojat kaip su jumis sutinku 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(sriukis @ 2011 09 11, 22:03)
Sveikos,mamytes 4u.gif lankem savaite darzeli ir tai ne po pilna diena ir jau siandien turim temeperaturos doh.gif Norejau paklausti,kaip del tu pazymu is daktaru,ar lengvai jas duoda?Ir ar ju butinai reikia?uz tas dienas,kur neinam i darzeli ir neturim pazymos is daktaro,tai moketi reikia?Nu zodziu,kas zinot parasykit man apie ta sistema ax.gif

sveika,kaip suprantu ta pati darza musu vaikiukai lanko?mes irgi sloguojam nuo pareitos savaites.nezinau ar bus naudos ar ne,bet zadu 3ny per susirinkima sia tema pakalbeti.
Atsakyti
QUOTE(bumbasi @ 2011 09 12, 15:39)
Labai priklauso kokio dydžio mieste gyvenat. Pvz aš į darbą pėščiom, pietų einu namo, tai man biuletenis išeina labai net daug į nuostolį... Plius vaistai ir t.t. Esu kažkada paskaičiavus, kad vaikui lankant darželį, už jį mažiau sumoku nei, kad išleidžiu maistui kai vaikas yra namuose .. Tuo labiau, kad vaikai ne viską valgo kas būna pataisoma... Aš čia tik šiaip... Vienai kas atrodo mažai, kitai tas atrodo netgi labai labai daug... 4u.gif

mes kalbam ne apie pasirinkimo teise , kaip elgciausi tada ar tada, o apie tai, kad mamoms salygos yra duotos, ir tikria normalios, tik velgi isvada, kad net serganti pigiau vesti i darzeli doh.gif
Atsakyti