Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje

QUOTE(jalo @ 2011 11 29, 15:05)
nezinau ar ten rasau  unsure.gif  problema ta pati sergantis vaikai grupeje , ir automatiskai serga manoji. Nuo rugsejo 1 pradejome lankyti ir isbuvome maksimum 5 pusdienius. Net ne karto dar nesugebejo pabandyti miegoti darzelyje. Tik atrodo, kad gal jau pripranta vel sloga, po to temperatura ir visi kiti malonumai  verysad.gif
Pavargau nuo verkiancio vaiko, nuo pat ryto verkia nenoriu i darzeli (tiesiog nespeja vaikas priprasti kai ir vel suserga), pavargau nuo sergancio vaiko namie ( pvz. dabar nosyte visiskai nekvepuoja, negali miegoti, negali uzmigti, ji visa nakti kankinasi ir as kartu su ja  verysad.gif )

Mociute aiskina nekankink vaiko, as pavasari eisiu i pensija ir ja ziuresiu. Iki to laiko yra galimybe palaikyti vaika namie turime sukauptas atostogas bendrai su vyru. Gal po 1.5 m pertraukos ji geriau/ lengviau adoptuosis, gal tiek jau nesirgs.

Ka daryti ??????  ar paimti vaika is darzo. Vedeja sake, kad jei dabar paimsim per artimiausius 2 metus laisvu vietu nebus.

Aisku mociutes auklejimas neprilygs darzeliui, kur vaikas bendrautu su savo bendraamziais, bet ligos.............  kol kas ji neturejo galimybes su jais pabendrauti. Ir is principo mane is darbo ismes su tokiu lankomumu ir tiek biliuteniu sad.gif

Gal kas turite patirties, vyresni vaikai 3.5 - 4 metu, gal maziau serga? ka daryti

tikrai paauges vaikutis maziau sirgs, nurimkit 4u.gif
Maniske , kai dvimete darza lankyt pradejo, tai istisai sirgo, dabar , budama trimete, isvis nebeserga, nuo rugsejo tik nededelis kosuliukas buvo smile.gif
Svarbiausia- neizoliuot vaiko, nesibaimint del kiekvieno kostelejimo, nes sedint siltnamio salygom, kur ner jokio vejelio, jokio sukostincio vaiko, imunitetas tikrai nestipres g.gif Kaip man aiskino vienas gydytojas- jei vaika saugosit nuo visko, sirgs mokykloj, kur bus neatparus menkiausiai bacilai , o tada sirgt bus blogiau ..
Papildyta:
Vadinasi, tik tingines mamytes gali sakyti, kad "nera kur deti sergancio vaiko".

gal ne visos nori palikinet vaika kazkokiai per skelbimus rastai bobikei, kuri su judriu vaiku nesugebes susitvarkyt , o ir isileist i namus uz kelis litukus ieskancio darbo zmogaus nedrisciau cool.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 12 02, 09:18)
Normaliai tie vaikai buna aprengti. Tiesiog, kaip pacios aukletojos sako, kol pries pietus visus vaikus aprengia, tai pirmieji jau buna slapi nuo prakaito, isveda tokius i lauka-vejas papucia ir basta, kad ir kokio grudinimo bebutum doh.gif
Yra kita galimybe-uzdaryti vaika i vaiku namus bigsmile.gif
Keista klausyti man. Kai nori, tai mamytes buna labai isradingos. Tik noro nera. Idomu stebeti, "verkia" mamytes apie sunkia finansine padeti, kad nera kur deti serganciu vaiku, o kita diena pamatai ja su paltu uz pora tukstanciu litu doh.gif
Neturiu ir as kur deti sergancio vaiko. Abieju tevai uz 100km ir dirbantys. Pati dirbu valdiskame darbe, ir valdzia kreivai irgi ziuri i toki darbuotoja. Bet isradingumui ribu nera: radau moterele pensininke, kuri sutiko uz 100lt savaitei pabuti su mano sloguojanciu vaiku, jei nekeliu jai daug reikalavimu, t.y. jei jos darbas tik priziureti vaika, paduoti jam valgyti. Mane tokios salygos tenkino, del savaites pabuvimo su tokia aukle, mano vaiko meniniai gabumai nenukencia cool.gif Taigi, ar tikrai visoms mamoms 100lt savaitei-jau labai dideli pinigai, kad vertetu serganti vaika leisti i darzeli? Ar vis tik cia noro nera paieskoti tokios moters? P.s. cia Vilniuj galima rasti tokiu aukliu. Beje, kaiminystej yra ir neakivaizdiniame studijuojanti mergina, ji irgi mielai uz 100lt pabuna, jei kartais aukle negali. O ka-ji laisvai ruosiasi studijoms, uzmeta tik aki i zaidzianti vaika, kaip sakant, "soldat spit-sluzba idiot". Ieskojau ne per laikrascius, ne interneta, o parasiau ranka skelbimus ir iskabinau prie aplinkiniu namu laiptinese ir nurodziau, kiek galesiu moketi. Tikrai tikejau, kad kokia pensininke nores prisidurti prie pensijos atliekama lita. Patikekit, skambuciu sulaukiau is 7 moteru bigsmile.gif
Vadinasi, tik tingines mamytes gali sakyti, kad "nera kur deti sergancio vaiko". cool.gif

pagarba tokiai mamytei. 4u.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gupija @ 2011 12 02, 08:24)

Va, vėl antrą savaitę namie sėdi, bet kai pasveiks, mano požiūris vistiek nepasikeis  blush2.gif Nes KITŲ galimybių neturim. O dabar tegul puola, kas tik nori.... Nes pas kiekvieną skirtingos situacijos, skirtingi gyvenimai ir galimybės. Jei galėčiau, nevedžiočiau nei su menkiausia sloga, nei su menkiausiu sukostelėjimu. Bet dabar negaliu.

Kai sloguojantis vaikas nebus tiesiog aukletoju priimamas i grupe,atsiras ir galimybiu.
Atsakyti
QUOTE(ciuke @ 2011 12 02, 10:30)
Kai sloguojantis vaikas nebus tiesiog aukletoju priimamas i grupe,atsiras ir galimybiu.

drinks_cheers.gif

Kur normalus darželis, vadovas ir auklėtojos, tai ir nepriima, žinau ne vieną tokį. Juk ir sutartyje parašyta, kad negalima... Bet va čia tas variantas, kad negalima, bet darau, nes nebaudžia.
Dažnas lietuvis toks yra deja deja... Jei būtų baudžiami tėvai už tokius vaikus, tai neabejoju nebeliktų to pasiteisinimo, kad aš negaliu, dirbu, neturiu kam palikti ir t.t. Bet brangieji, juk beveik visi taip gyvena - verčiasi per galvas, tik skirtumas, kad vieni visgi kažką daro/sumąsto, o kiti plaukia pasroviui, nes gi nieks nieko nesako, tai kam vargintis...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 02 gruodžio 2011 - 09:57
QUOTE(gupija @ 2011 12 02, 07:24)
labai džiugu, kad galite sau leisti tik tiek dienų dirbti. Tačiau toli gražu ne kiekvienoj darbovietėj yra taip palankiai žiūrima į "sergančias" mamas. A

Nes pas kiekvieną skirtingos situacijos, skirtingi gyvenimai ir galimybės. Jei galėčiau, nevedžiočiau nei su menkiausia sloga, nei su menkiausiu sukostelėjimu. Bet dabar negaliu.

Galite ir jūs, lygiai taip pat kaip parašėte apie mane biggrin.gif

Blogai žiūrima ir pas mus darbe. Kai grįžtu po visų biuletenių, tai jaučiu, kad manęs tiesiog 'nėra'. Ne tik pati iškritus ir vėl reikia vytis (nepaisant, kad prašau kažką man persiųsti namo ir bandau nors kiek nuveikti), bet ir vertinimas toks 'ai, vėl tuoj ant biuletenio sėdės'. Alga mažiausia iš visų kolegų (ir su tokiu darbu negaliu pretenduoti į nieką daugiau), o baisiausia, kad būčiau pirma kurią išmestų.. to neįmanoma nejausti šiuo metu. O apie per dažnus biuletenius jau girdėjau ir iš buhalterių, ir iš personalo reikalus tvarkančių darbuotojų.

Kad aš čia nemirštu temoje 'galiu-negaliu sau leisti', tai nereiškia, kad nesusiduriu su problemom darbe.
Bet nepaisant visko mano požiūris toks, kad darbų gali būti daug, o vaikų pas mane tik pora. Šimtąkart geriau prarasti darbą, nei vaiko sveikatą ar gyvybę.
Atsakyti
QUOTE(Nada... @ 2011 12 02, 09:54)
gal ne visos nori palikinet vaika kazkokiai per skelbimus rastai bobikei, kuri  su judriu vaiku nesugebes susitvarkyt , o ir isileist i namus uz kelis litukus ieskancio darbo zmogaus nedrisciau  cool.gif

As ir sakau, kai mamos tingi pagalvoti, tai priezasciu savo elgesiui pateisinti ras tikrai: blogi finansai, nera seneliu, nesusitvarkys su vaiku, apvoks namus ir panasiai. drinks_cheers.gif

Kaip manot, ar mama pajegi is 7 zmoniu, atsiliepusi i toki skelbima, issirinkti geriausia varianta, kuris ir susitvarkytu su judriu vaiku(mano vaikai-hiperaktyvus visi buvo), ir sutartu su vaiku, ir namu neapvogtu?
Musiske aukle jau pas mus metai laiko. As zinau, kur ji gyvena, zinau, kaip tvarkingai gyvena, nors skurdziai, patikrinau del gerimo ir rukymo, visokiausiais budais istikrinau del vogimo, vaikas jos laukia, nes tiesiog sutampa biolaukai. Moterele dusios zmogus: kad ir kaip gyvena blogai, bet visada dovanoja dovanas visu svenciu proga visiems seimos nariams. Kadangi turi laisvo laiko pas mus(vaikas juk ne naujagymis, jei zaidzia, tai prie jo stoveti nereikia), tai ir primarinuoja darzo gerybiu, primezga kojiniu aukletiniui, praplauna indus, jei kartais mes juos paliekam. Na tikrai ji tokia patikima, kad kaip seimos narys mums. drinks_cheers.gif Paprasciausiai ji vienisa, plius gyvena is pensijos, tad ta savaite ar dvi per menesi ateiti pas vaika jai tapo kaip savotiska pramoga ir bendravimo trukumo pasalinimas.
Sakysit, tokiu zmoniu retai yra? Yra. Tik reikia netingeti paieskoti, nes tokie zmones patys nesiskelbia. Savo antram sunui irgi buvau tokio tipo seimyniska moterele radusi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2011 12 02, 10:09)
As ir sakau, kai mamos tingi pagalvoti, tai priezasciu savo elgesiui pateisinti ras tikrai: blogi finansai, nera seneliu, nesusitvarkys su vaiku, apvoks namus ir panasiai. drinks_cheers.gif

Šitai aiškiau nei aišku drinks_cheers.gif

Aš jau irgi kitos išeities nematau. Reikės ieškotis kokios nuoširdžios ir rūpestingos moterėlės ir pačiai su vaiku būti tik vaikui susirgus su t-ra. O nuo visų spuogiukių, slogyčių be t-ros vaikas namuose gali sveikti su jam smagiu žmogumi..
Atsakyti
Skaitau, gerbiamosios, jusu nusiskundimus del daznai serganciu vaiku ir negaliu suprasti vieno: nejaugi DAZNO sirgimo priezastis yra tik kiti sloguojantys vaikai??... bukime biedni, bet saziningi: vaikas DAZNAI serga del kitu priezasciu... na, negali taip buti, kad triju metu vaikas (ir vyresnis) visai neturi imuniteto/?... manau, brangiosios, kad einate lengviausiu keliu- kaltinu kitus, nes kitu atveju pripazinciau, kad nemoku tinkamai auginti vaiko (truksta igudziu ir pan)... kvieciu diskutuoti apie TIKRASIAS vaiko dazno sirgimo priezastis:)
Atsakyti
QUOTE(mikasis @ 2011 12 04, 17:44)
Skaitau, gerbiamosios, jusu nusiskundimus del daznai serganciu vaiku ir negaliu suprasti vieno: nejaugi DAZNO sirgimo priezastis yra tik kiti sloguojantys vaikai??... bukime biedni, bet saziningi: vaikas DAZNAI serga del kitu priezasciu... na, negali taip buti, kad triju metu vaikas (ir vyresnis) visai neturi imuniteto/?... manau, brangiosios, kad einate lengviausiu keliu- kaltinu kitus, nes kitu atveju pripazinciau, kad nemoku tinkamai auginti vaiko (truksta igudziu ir pan)... kvieciu diskutuoti apie TIKRASIAS vaiko dazno sirgimo priezastis:)

gal argumentuokit, nes tas netinkamai augini labai jau abstraktu, kas yra tinkamai?

Asmeniškai aš auginu atsakingai, domiuosi prieraišiąją tėvystę ir stengiuosi įgyvendinti tai praktiškai kiek man pavyksta, vaikus grūdinam ir gerai maitinam, o svarbiausia mylim ir tai ne tik žodžiai 4u.gif

Turiu dvylikametę ir labai gerai matau, kad ja augindama padariau viską, kad net atsliūkinanti paauglystė mums nėra bėda, ir neserga ji beveik man, bet ji nėjo į darželį, o kai išleidau šešių į priešmokyklinę, tai jau nebuvo problema, o mokykloje ji ir beveik nesirgo arba tam užtekdavo trijų dienų, nes po to reikia į mokyklą nešt pažymą, neteko, nuo penktos klasės lanko baseiną, o tai ypač pagerino atsparumą ligoms. Mažius gi iki darželio yra sirgęs kartą bronchitu ir tridiene, viskas bigsmile.gif o ir einant į darželį, kad ir pasigauna slogą ar kosulį kol kas išsisukam be antibiotikų, dar neteko vartot, niekada neprirengiu, neprimūturiuoju, kiek įmanoma būnam lauke, jis gerai valgo nuo gimimo, maistą visada ruošiu namuose ir t.t. ir panašiai, o svarbiausia mes čia diskutuojam apie neatsakingumą, jei Jums grupėje sergantys vaikai ne bėda, valio, aš to nepateisinu, kaip ir darbe sergančių. bet dirbančių kolegų, nes kodėl aš sveika turiu sėdėt kabinete su sloguojančiu, kriokiančiu ir paskui tas bacilas namo nešt.
Atsakyti
sveikinu, tikrai sauniai tvarkotes:)... del serganciu vaiku vedimo- sutinku... bet... o kas gali nustatyti, vaikas serga, ar ne/?... o dabar turime tokias situacijas darzeliuose, kai paranijiskos mamytes jau diagnozuoja kitiems vaikuciams ligas... arba pacios aukletojos verciamos ta daryti... taip negalima... liga turi diagnozuoti pediatras... dauagelis is ju i sloga ir pakosciojima pasakys viena- palasinkite lasiuku, praplaukite juros vandeniu ir viskas bus ok:)... pirmyn i darzeli... ir jos bus teisios/?... vaiko organizmas tikrai susitvarkys pats... liga turi kelis simptomus, o ne viena:)... auginu antra vaika ir antra karta susiduriu su ta pacia "isteriska" situacija lopselyje... pirmo vaiko praktika ka parode: tu mamyciu, kurios labiausiai kele bangas del kitu vaiku slogyciu, vaikai sekmingai sirgdavo tuo paciu nesveiku dazniu ir net priesmokyklineje grupeje:)... na, atleiskite, bet tai jau ne aplinkos kalte, kad vaiko imunitetas nenormaliai silpnas... gal reiktu paieskoti psichologiniu priezasciu??.. ar mitybos... ar vaiko manipuliavimo liga priezasciu... reikia ziureti giliau ir placiau:)... as apie tai kalbu.

Mano vaikai taip pat sekmingai lanko ir lanke darzelius nepertriaukiamai(nuo 1.5 metu)... pirma dukra sirgo tik 2 kartus per visa savo gyvenima (10 metu), o mazoji pasirguliuoja karta metuose:)... nei grudinu, nei EKOmaistu maitinu, nei imunostimuliatorius naudoju... manau, kad psichologija- DIDZIAUSIA imuniteto nusilpimo priezasciu:)... vaikai atspindi mamu baimes ir realizuoja ju lukescius... jei mama is darzelio laukia "ligu ir nelaimiu"- tai ta ir turite:)
Atsakyti
QUOTE(mikasis @ 2011 12 04, 18:54)
sveikinu, tikrai sauniai tvarkotes:)... del serganciu vaiku vedimo- sutinku... bet... o kas gali nustatyti, vaikas serga, ar ne/?... o dabar turime tokias situacijas darzeliuose, kai paranijiskos mamytes jau diagnozuoja kitiems vaikuciams ligas... arba pacios aukletojos verciamos ta daryti... taip negalima... liga turi diagnozuoti pediatras... dauagelis is ju i sloga ir pakosciojima pasakys viena- palasinkite lasiuku, praplaukite juros vandeniu ir viskas bus ok:)... pirmyn i darzeli... ir jos bus teisios/?... vaiko organizmas tikrai susitvarkys pats... liga turi kelis simptomus, o ne viena:)... auginu antra vaika ir antra karta susiduriu su ta pacia "isteriska" situacija lopselyje... pirmo vaiko praktika ka parode: tu mamyciu, kurios labiausiai kele bangas del kitu vaiku slogyciu, vaikai sekmingai sirgdavo tuo paciu nesveiku dazniu ir net priesmokyklineje grupeje:)... na, atleiskite, bet tai jau ne aplinkos kalte, kad vaiko imunitetas nenormaliai silpnas... gal reiktu paieskoti psichologiniu priezasciu??.. ar mitybos... ar vaiko manipuliavimo liga priezasciu... reikia ziureti giliau ir placiau:)... as apie tai kalbu.

Mano vaikai taip pat sekmingai lanko ir lanke darzelius nepertriaukiamai(nuo 1.5 metu)... pirma dukra sirgo tik 2 kartus per visa savo gyvenima (10 metu), o mazoji pasirguliuoja karta metuose:)... nei grudinu, nei EKOmaistu maitinu, nei imunostimuliatorius naudoju... manau, kad psichologija- DIDZIAUSIA imuniteto nusilpimo priezasciu:)... vaikai atspindi mamu baimes ir realizuoja ju lukescius... jei mama is darzelio laukia "ligu ir nelaimiu"- tai ta ir turite:)

NENUSISNEKEKITE MAMYTE, jei jusu vaikus Dievas apdovanojo sveikata tai ir dziaukites. ir neprisisnekekite. O tas standartinis posakis" as ne gydytoja, kad nustatyti lga" jau atsiprasant uzknisa, vaikas su zaliais snargliais ir tipo sveikas, nes tai nuo skradzio; vaikas kosti baisiausiai ir tipo namie jis sveikas, bla bla bla.....
Jei ka tai yra toks gydytojas gastroenterologas, kuris gydo skrandi, arba alergologas, arba pulmonologas kuris gydo kosulius, ir jei tas vaikas neuzkreciamas tai isduodama pazyma , kad vaikas gali lankyti darzeli IR VISKAS. ir niekas prie jusu nesikabines. Tos gerosios mamytes jauciu net nebande vesti vaika pas gydytojus, pacios susigalvoja priezasti ir teisinasi, tipo mano vaikas nepavojingas. nei vienas normaliai motynai zali-pulingi (cia aukletojos zodziai) nera normalus reiskinys...... aj net noriu daugiau rasyti, tik pyktis ima ir tiek nuo tu sapaliojimu tipo "atspindi baimes|" sutvarkykit psichika", sutvarkykit savo vaikus ir visi kiti bus laimingi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jalo: 04 gruodžio 2011 - 19:55
QUOTE(mikasis @ 2011 12 04, 17:44)
nejaugi DAZNO sirgimo priezastis yra tik kiti sloguojantys vaikai??... bukime biedni, bet saziningi: vaikas DAZNAI serga del kitu priezasciu... na, negali taip buti, kad triju metu vaikas (ir vyresnis) visai neturi imuniteto/?... manau, brangiosios, kad einate lengviausiu keliu- kaltinu kitus, nes kitu atveju pripazinciau, kad nemoku tinkamai auginti vaiko (truksta igudziu ir pan)... kvieciu diskutuoti apie TIKRASIAS vaiko dazno sirgimo priezastis:)

Tikrai taip, maitinau vaika krutim iki 2 metu, gyvename pusyne, vasara maudomes ezeruose, einam i miska pasivaiskcioti, nes tiesiog beveik miske gyvenam.
Tai va, tuos pirmus du metus nesirgo, kol kolektyvo nelanke, ane karto,pradejus lankyti kolektyva, trecia savaite jau mus pasitiko antibiotikai.
Kraujas parodo bakerijas, pries geriant antibiotikus, o bakteriju isikalbeti tikai negalima,believe me mirksiukas.gif
Kas cia naujo-pilni zurnalai straipsniu apie tai, kaip kolektyve vaikai dalinasi ligom.
Jus keistai manote, kad jei kaltinsi kitus tai tau palengves. Tuo metu tau tikrai svarbiausia yra vaikas, jo gydymo eiga, sveikimas ir tt, o ne ka apkaltinti. Kuriai mamytei lengviau buna apkaltinus kitus g.gif ?
Net neabejoju, imant skaiciais butu matyt, kad vaikai lankantys darzeli serga daugiau, nei augantys tik su aukle, tai kai tai pagristi? Kad ju imunitetas stipresnis?
Papildyta:
QUOTE(jalo @ 2011 12 04, 20:)
aj net noriu daugiau rasyti, tik pyktis ima ir tiek nuo tu sapaliojimu tipo "atspindi baimes|" sutvarkykit psichika", sutvarkykit savo vaikus ir visi kiti bus laimingi

drinks_cheers.gif
jo, taip mamoms patogiau nusimesti atsakomybe uz savidiagnozes, kad " mano vaiko sloga kitam neavojinga" ir tt ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciuke: 04 gruodžio 2011 - 19:58