Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje

Lengviausia pasakyti kad lai nepatinka tegul neveda doh.gif Tie vaikai ir taip jau yra nuskriausti nes iš ligų neišlipa, o čia dar taip išeina turi būti izoliuoti doh.gif
šiltnamio sąlygom neauginu, ir lauke būnam ir namus vėdinam. bet nesėdžiu rankų sudėjus kol kiekviena poniutė savo vaikui negali skirti atitinkamos priežiūros cool.gif
pas mus dar ne tokios mamos buvo pernai sutvarkytos. Nepasiima, ir ką, kitą dieną be sesutės apžiūros nebuvo vaikas įleistas į grupę cool.gif kažkam tik "pyrst" o mano vaikui plaučių uždegimas, dėl to kad kita mama nesugeba savo vaiku pasirūpinti. O kaip jūs siūlote plaučių uždegimą gydyti? be antibiotikų? dažniausiai vaistai būna skiriami du kartus per dieną- ryte ir vakare, tai aš sau švaria sąžine ryte sugirdau vaistus, ir kai grįžtam iš darželio. valio temperatūra jau numušta ir aš įrodinėju kad mano vaikas neserga lotuliukas.gif man visiškai nusišvilpt kad kiti vaikai paskui sirgs, bet kur tau, aš gi negaliu sėdėti su vaiku namuose nail.gif
Atsakyti
tai va, toks gyvenimas, yra silpnesniu, yra stipresniu zmoniu, kazkas visuomet nukencia ir verkia visuomet tie kurie nukencia...nieko cia nepadarysi cool.gif
Nera cia ko gincytis, kiekvienas mato ir gina savo puse, mums sloga nera baisu, kitiems tai dideles ligos pradzia, todel ir ziurime skirtingai i ta pacia situacija. Linkiu visiems nesirgti! 4u.gif
o as visai ne poniute rolleyes.gif bet aciu uz komplimenta biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dziurgita:): 01 gruodžio 2011 - 10:45
QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 12 01, 10:28)
..o kaip mokykloje? vaikas snargliuoti vaiksto...jus net nematytumete su kuo ir kaip kontaktuoja jusu vaikas..taip kad nereikai is karto vaikui nuo mazens sudaryti siltnamio salygu, o po to ir serga nuolatos, nes vos tik PYRST ir mama antibiotikus kisa doh.gif

Mokykloje vaikai jau buna stipresniu imunitetu. Ir trimetinukas daug greiciau paprastai uzsikrecia, nei mokyklinukas.
Papildyta:
QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 12 01, 11:45)
tai va, toks gyvenimas, yra silpnesniu, yra stipresniu zmoniu, kazkas visuomet nukencia ir verkia visuomet tie kurie nukencia...nieko cia nepadarysi cool.gif
Nera cia ko gincytis, kiekvienas mato ir gina savo puse, mums sloga nera baisu, kitiems tai dideles ligos pradzia, todel ir ziurime skirtingai i ta pacia situacija. Linkiu visiems nesirgti! 4u.gif
o as visai ne poniute rolleyes.gif bet aciu uz komplimenta biggrin.gif

Bet kokiu atveju ne visada jus turit ivertinti slogos baisuma ir potencialu pavojinguma, o gydytoja.

As nuvedziau vaika su sloga pas gyd ir ji pasiule sinupreta. Kazkas kirbejo, kad neuzteks. Plauciai svarus. Paprasciau visvien kraujo tyrimo. Jis jau rode bakterija. Vakare temp 39,7. Diagnoze po rentgeno ta pati vakara-plauciu uzdegimas. Todel vaiko negalavimas, vedant i kolektyva turetu buti ivertinamas gyd. Aisku, irsuauges pro lauka prasiejes nosi issipucia. Todel nereikia dramatizuoti, is darzeliu niekas neskambina del vieno nosies isputimo.
Mes visi suprantam apie ka mes cia snekam.
O jei mamos tik pyrst ir kisa antibiotikus-cia ju beda, jei nezino, kad tik po to, ka kraujas rodo juos verta/neverta skirti.
Isryskeja jusu dzin poziuris kitu atzvilgiu, nes jusu vaikas stipraus iminuteto.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciuke: 01 gruodžio 2011 - 14:36
QUOTE(jalo @ 2011 11 29, 15:05)
nezinau ar ten rasau  unsure.gif  problema ta pati sergantis vaikai grupeje , ir automatiskai serga manoji. Nuo rugsejo 1 pradejome lankyti ir isbuvome maksimum 5 pusdienius. Net ne karto dar nesugebejo pabandyti miegoti darzelyje. Tik atrodo, kad gal jau pripranta vel sloga, po to temperatura ir visi kiti malonumai  verysad.gif
Pavargau nuo verkiancio vaiko, nuo pat ryto verkia nenoriu i darzeli (tiesiog nespeja vaikas priprasti kai ir vel suserga), pavargau nuo sergancio vaiko namie ( pvz. dabar nosyte visiskai nekvepuoja, negali miegoti, negali uzmigti, ji visa nakti kankinasi ir as kartu su ja  verysad.gif )

Mociute aiskina nekankink vaiko, as pavasari eisiu i pensija ir ja ziuresiu. Iki to laiko yra galimybe palaikyti vaika namie turime sukauptas atostogas bendrai su vyru. Gal po 1.5 m pertraukos ji geriau/ lengviau adoptuosis, gal tiek jau nesirgs.

Ka daryti ??????  ar paimti vaika is darzo. Vedeja sake, kad jei dabar paimsim per artimiausius 2 metus laisvu vietu nebus.

Aisku mociutes auklejimas neprilygs darzeliui, kur vaikas bendrautu su savo bendraamziais, bet ligos.............  kol kas ji neturejo galimybes su jais pabendrauti. Ir is principo mane is darbo ismes su tokiu lankomumu ir tiek biliuteniu sad.gif

Gal kas turite patirties, vyresni vaikai 3.5 - 4 metu, gal maziau serga? ka daryti

darzeli gali kompensuoti bureliai. Sveikata juk brangiau. O sudejus kiek kainuotu darzelis plius vaistai, tai uz ta suma tikrai geriau kokius sokius lankykit 4u.gif
Atsakyti
Nuostabu skaityt, kaip darželio auklėtojos ir vadovybė pasilengvino sau gyvenimą supriešindamos tėvus. Dažniausiai vaikai suserga, nes tuo pasirūpina auklėtojos, kad darbo krūvis būtų mažesnis. Dabar tėvai jau nebelabai turi galimybių sėdėt su sergančiais vaikais namie ir vis tiek juos veda į darželį, tai auklėtojos bando tada veikt per tėvus, kad va žiūrėkit jūsų vaikas užsikrėtė nuo to ar ano vaiko. Tinkamai prižiūrint vaikus (plaunant dažnai rankas, tinkamai aprengiant, nedarant skersvėjų) ligų sumažėtų daugiau nei dvigubai. Bet ar auklėtojom tai apsimoka? Jei auklėtojos atlyginimas priklausytų nuo vaikų skaičiaus grupėje, ligų praktiškai neliktų. 4u.gif Tėveliai, nepasiduokit provokacijoms ir nesileiskit kvailinami 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ciuke @ 2011 12 01, 15:29)
Mokykloje vaikai jau buna stipresniu imunitetu. Ir trimetinukas daug greiciau paprastai uzsikrecia, nei mokyklinukas.
Papildyta:

Bet kokiu atveju ne visada jus turit ivertinti slogos baisuma ir potencialu pavojinguma, o gydytoja.

As nuvedziau vaika su sloga pas gyd ir ji pasiule sinupreta. Kazkas kirbejo, kad neuzteks. Plauciai svarus. Paprasciau visvien kraujo tyrimo. Jis jau rode bakterija. Vakare temp 39,7. Diagnoze po rentgeno ta pati vakara-plauciu uzdegimas. Todel vaiko negalavimas, vedant i kolektyva turetu buti ivertinamas gyd. Aisku, irsuauges pro lauka prasiejes nosi issipucia. Todel nereikia dramatizuoti, is darzeliu niekas neskambina del vieno nosies isputimo.
Mes visi suprantam apie ka mes cia snekam. O jei mamos tik pyrst ir kisa antibiotikus-cia ju beda, jei nezino, kad tik po to, ka kraujas rodo juos verta/neverta skirti.
Isryskeja jusu dzin poziuris kitu atzvilgiu, nes jusu vaikas stipraus iminuteto.

Butent drinks_cheers.gif , tai ir skaitykite apie ka as rasau mirksiukas.gif
Sneku apie lengvas slogytes ar pakosejimus uzsitesusius, o ne apie persiprasau zalia kabanti snargli ir kosejima be perstojo. As tai ir norejau pasakyti, kai nesutarimas kyla del to, kad kai kurios mamos daro tragedija del tekancios nosytes, nekalbu apie serganti vaika, jus ka galvojate, kad as besirde ir vedu savo serganti vaika? visu pirma nevedu del jo paties, kad nebutu blogiau, o tada ir del kitu, kad neapkrestu.
Pastebiu kad kai kurios mamos linkusios zodzius isversti kaip joms patogiau, nekalbu apie jus mirksiukas.gif jei pasakai kad pasloguoja, tai prasideda...oi kokia jus besirde ir bla bla bla, net juokinga skaityti doh.gif
Praeis tie sirgimai, isaugs visi ir atsikvepsime, man atrodo, vesi vaika i darzeli ar ne, jis vis viena turi atsirgti savo ir viskas cool.gif
Nematau daugiau reikalo veltis i diskusijas, nes kiekvienas turi savo nuomone ir supratima, del to gincytis bergzdzias reikalas!
Atsakyti
QUOTE(Blobse @ 2011 12 01, 16:15)
Nuostabu skaityt, kaip darželio auklėtojos ir vadovybė pasilengvino sau gyvenimą supriešindamos tėvus. Dažniausiai vaikai suserga, nes tuo pasirūpina auklėtojos, kad darbo krūvis būtų mažesnis. Dabar tėvai jau nebelabai turi galimybių sėdėt su sergančiais vaikais namie ir vis tiek juos veda į darželį, tai auklėtojos bando tada veikt per tėvus, kad va žiūrėkit jūsų vaikas užsikrėtė nuo to ar ano vaiko. Tinkamai prižiūrint vaikus (plaunant dažnai rankas, tinkamai aprengiant, nedarant skersvėjų) ligų sumažėtų daugiau nei dvigubai. Bet ar auklėtojom tai apsimoka? Jei auklėtojos atlyginimas priklausytų nuo vaikų skaičiaus grupėje, ligų praktiškai neliktų.  4u.gif  Tėveliai, nepasiduokit provokacijoms ir nesileiskit kvailinami  4u.gif

O pas mus kaip tik skatinama kuo daugiau lankyti darželį , jeigu tik temperatūros nėra, sako, tai ir veskite. VAISTUKUS MES SUDUOSIME unsure.gif Auklėtojos būtent taip ir pasako. Na, kadangi esu tokia nenormali mama, sergančio vaiko i darželį nevedu,sloga mums yra liga, tai kraupstu nuo tokių dalykų. Bet, žinokite, pas mus tėvai atsipūtę, eina vaikai ir su slogom, ir su kosuliais, darželyje jie "pasveiksta ir taip grūdinasi". Va taip ir vaikšto jie, vargšiukai, sirgdami į darželį doh.gif
O aš sėdžiu su saviškais namie, girdau vaistukais, garinu gerklytes...
Tėveliai, kurie vedate vaikus sloguojančius į vaikų kolektyvus, žinokite, kad jusu vaikutis užkrečia ne tik savo grupės draugą, pastarasis parneša namo jusu vaikučio ligą ir perduoda savo mažiesiems broliukui ar sesutei.Taip ir vaikšto virusai. Mums ne kartą taip buvo.
Uchhh išliejau tulžį.Nepykite 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elfyte: 01 gruodžio 2011 - 15:42
QUOTE(Blobse @ 2011 12 01, 16:15)
Dažniausiai vaikai suserga, nes tuo pasirūpina auklėtojos, kad darbo krūvis būtų mažesnis.
Tinkamai prižiūrint vaikus (plaunant dažnai rankas, tinkamai aprengiant, nedarant skersvėjų) ligų sumažėtų daugiau nei dvigubai. Bet ar auklėtojom tai apsimoka? Jei auklėtojos atlyginimas priklausytų nuo vaikų skaičiaus grupėje, ligų praktiškai neliktų. 

Idomu,ir kaip jos pasirupina,kad vaikai susirgtu. Kokie skersvejai,jei po iseiginiu ateina kosejantys,sloguojantys.Tai gal tada ir aukletojoms manyti,kad tevai skersvejus daro ar tycia susargdina. Jei vaiko imunitetas silpnas,tai jis ir sirgs.Grudinti vaikus reikia,rengti atitinkamai,o ne aprengti taip,kad net pajudeti vaikas lauke negali.Vertetu pasidometi kaip reiketu tai daryti,o ne kaltinti aukletojas.Ir dar,jei nebutu vedami vaikai sloguojantys,kosejantys,tai sergamumas sumazetu.Jei teveliai galvotu ne tik apie save(nes tokiais atvejais tikrai negalvoja apie savo vaikus,kaip jaustis visa diena ,kai kankina kosulys ar sloga doh.gif blush2.gif ),bet ir apie savo ir kitu vaikus,tai nebutu ir pasekmiu,t.y. ligu.O kaltinti del to aukletojas juokinga lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Žaneta@ @ 2011 12 01, 18:32)
Idomu,ir kaip jos pasirupina,kad vaikai susirgtu. Kokie skersvejai,jei po iseiginiu ateina kosejantys,sloguojantys.Tai gal tada ir aukletojoms manyti,kad tevai skersvejus daro ar tycia susargdina. Jei vaiko imunitetas silpnas,tai jis ir sirgs.Grudinti vaikus reikia,rengti atitinkamai,o ne aprengti taip,kad net pajudeti vaikas lauke negali.Vertetu pasidometi kaip reiketu tai daryti,o ne kaltinti aukletojas.Ir dar,jei nebutu vedami vaikai sloguojantys,kosejantys,tai sergamumas sumazetu.Jei teveliai galvotu ne tik apie save(nes tokiais atvejais tikrai negalvoja apie savo vaikus,kaip jaustis visa diena ,kai kankina kosulys ar sloga doh.gif  blush2.gif ),bet ir apie savo ir kitu vaikus,tai nebutu ir pasekmiu,t.y. ligu.O kaltinti del to aukletojas juokinga  lotuliukas.gif

o aš žinau kaip, labai myliu mūsų darželį ir auklėtojas, tikiu skersvėjų nedaro, bet priima į grupę sergančius, pati atvedu vaiką po savaitės nelankymo, nors buvo tik sloga ir nedidelis kosulys, bet aš myliu savo vaikus ir neleisiu niekada, kad mano vaikas eitų į darželį sergantis, tai va paėjom dvi dienas ir ką - temperatūra, nei slogos, nei kosulio, ką tai reiškia, kad daržely yra vaikas kuris serga, galbūt nestipriai, bet jis nešioja virusą, tai atleiskit mielosios kuo aš nusikaltau ir mano vaikas , kuris išvis iki darželio yra sirgęs tik pora kartų, va dabar tai man dzin, aš kasdien vedu vaiką ir turiu pakankamai laiko pažiūrėt kaip grupės vaikai jaučiasi ir tikrai kviesiu ir seselę jei reikia, o jei nepadės ir aukščiau kreipsiuos.

Labai gerai pasakė čia viena mama, ne mano problemos, kad Jūs neturite kur vaikų palikt sergančių, kodėl nuo to turi kentėti mano sveikas vaikas tuo laiku.

Žinot, šiandien kaip tik AIDS diena, girdėjau labai gražius žodžius, jei visi naudotų prezervatyvus atsitiktinių santykių metu ta liga ilgainiui išnyktų, tas pats su darželiais, jei tėvai būtų sąmoningi, nebūtų tokių ligų protrūkių.
Atsakyti
Kreipkitės į VSC, tikrai padeda, išbandyta smile.gif 4u.gif

Ligų metas, o grupėje tik keli vaikai ir nė vieno sergančio thumbup.gif Nei slogyčių, nei kosuliukų, nei auklėtojų ar vaikučių su vaistukais cool.gif

Su tėvais kalbėti beviltiška ir kaip teisingai kažkas sakė, kodėl turėčiau tai daryti ir tuo rūpintis? Buvo laikas, kad aš pasiimdavau savo sveiką vaiką, kad jis nebūtų tarp sergančių, o dabar elgiuosi kitaip. Pati sėdžiu ir su menkiausiom vaiko slogom namie (vaiko nėra kam palikti, tad žinoma prarandu savo pajamas dirbdama tik 4-9 dienas per mėnesį), tad nesiruošiu aukoti karjeros ir savo šeimos finansinio stabilumo, nes kažkam 'dzin' ir veda 'beveik sveikus' vaikus. Kaip suprantu dėl mano galimybės dirbti sergančių vaikų tėvai nesiaukoja, tai ir aš nesiaukosiu dėl tų kitų tėvų galimybės dirbti :4u
Atsakyti
skaičiau skaičiau ir nebegalėjau neįsiterpti biggrin.gif cool.gif

QUOTE(Rasma @ 2011 12 01, 21:29)
Pati sėdžiu ir su menkiausiom vaiko slogom namie (vaiko nėra kam palikti, tad žinoma prarandu savo pajamas dirbdama tik 4-9 dienas per mėnesį)

labai džiugu, kad galite sau leisti tik tiek dienų dirbti. Tačiau toli gražu ne kiekvienoj darbovietėj yra taip palankiai žiūrima į "sergančias" mamas. Aišku, vaikas svarbiau ir tt ir pp, tą visi žinome ir suprantame. Tačiau didesnėje dalyje darboviečių būtų tikrai pasiūlyta pasiieškoti darbo kitur. Taip kad atsiduriame tarp dviejų girnapusių....

Dabar grįžtant prie temos. Su pirma ėmiausi nedarbingumus iškart vaikui susirgus, su antru - turėjau galimybę sloguojančio išvis nevedžioti, o vat su trečiu - pradėjau į viską žiūrėti žymiai liberaliau. Ir tik nepradėkit "gerai, jei vaikas rimčiau nesuserga" cool.gif Suserga ir labai rimtai, ir dar priedo apkrečia lėtine liga sergantį brolį.
Va, vėl antrą savaitę namie sėdi, bet kai pasveiks, mano požiūris vistiek nepasikeis blush2.gif Nes KITŲ galimybių neturim. O dabar tegul puola, kas tik nori.... Nes pas kiekvieną skirtingos situacijos, skirtingi gyvenimai ir galimybės. Jei galėčiau, nevedžiočiau nei su menkiausia sloga, nei su menkiausiu sukostelėjimu. Bet dabar negaliu.
Atsakyti
QUOTE(Žaneta@ @ 2011 12 01, 18:32)
Grudinti vaikus reikia,rengti atitinkamai,o ne aprengti taip,kad net pajudeti vaikas lauke negali.

Normaliai tie vaikai buna aprengti. Tiesiog, kaip pacios aukletojos sako, kol pries pietus visus vaikus aprengia, tai pirmieji jau buna slapi nuo prakaito, isveda tokius i lauka-vejas papucia ir basta, kad ir kokio grudinimo bebutum doh.gif

QUOTE(gupija @ 2011 12 02, 08:24)
Nes KITŲ galimybių neturim. O dabar tegul puola, kas tik nori.... Nes pas kiekvieną skirtingos situacijos, skirtingi gyvenimai ir galimybės. Jei galėčiau, nevedžiočiau nei su menkiausia sloga, nei su menkiausiu sukostelėjimu. Bet dabar negaliu.

Yra kita galimybe-uzdaryti vaika i vaiku namus bigsmile.gif
Keista klausyti man. Kai nori, tai mamytes buna labai isradingos. Tik noro nera. Idomu stebeti, "verkia" mamytes apie sunkia finansine padeti, kad nera kur deti serganciu vaiku, o kita diena pamatai ja su paltu uz pora tukstanciu litu doh.gif
Neturiu ir as kur deti sergancio vaiko. Abieju tevai uz 100km ir dirbantys. Pati dirbu valdiskame darbe, ir valdzia kreivai irgi ziuri i toki darbuotoja. Bet isradingumui ribu nera: radau moterele pensininke, kuri sutiko uz 100lt savaitei pabuti su mano sloguojanciu vaiku, jei nekeliu jai daug reikalavimu, t.y. jei jos darbas tik priziureti vaika, paduoti jam valgyti. Mane tokios salygos tenkino, del savaites pabuvimo su tokia aukle, mano vaiko meniniai gabumai nenukencia cool.gif Taigi, ar tikrai visoms mamoms 100lt savaitei-jau labai dideli pinigai, kad vertetu serganti vaika leisti i darzeli? Ar vis tik cia noro nera paieskoti tokios moters? P.s. cia Vilniuj galima rasti tokiu aukliu. Beje, kaiminystej yra ir neakivaizdiniame studijuojanti mergina, ji irgi mielai uz 100lt pabuna, jei kartais aukle negali. O ka-ji laisvai ruosiasi studijoms, uzmeta tik aki i zaidzianti vaika, kaip sakant, "soldat spit-sluzba idiot". Ieskojau ne per laikrascius, ne interneta, o parasiau ranka skelbimus ir iskabinau prie aplinkiniu namu laiptinese ir nurodziau, kiek galesiu moketi. Tikrai tikejau, kad kokia pensininke nores prisidurti prie pensijos atliekama lita. Patikekit, skambuciu sulaukiau is 7 moteru bigsmile.gif
Vadinasi, tik tingines mamytes gali sakyti, kad "nera kur deti sergancio vaiko". cool.gif
Atsakyti