Įkraunama...
Įkraunama...

Sergantys vaikai grupėje

Aš tikrai nebevesčiau, jei yra sąlygos. Kaip bus vėliau - niekas negali atsakyti, nes kiekvienas atvejis individualus. Iš savo rato galiu pasakyti, kad vieni tarsi perserga tam tikrą laiką ir vėliau geriau būna, o kiti taip ir vargsta be prošvaiščių... Taip kad sunku čia kažką prognozuoti... Maniškė 4 - metė, bet į darželį paeina max. 2 dienas. Iki darželio išvis nesirgo.
O lavintis vaikas gali ne tik darželyje, kiek būrelių visokių yra... wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Liepa18*: 29 lapkričio 2011 - 14:59
Aš saviškį, dabar jam 3 metukai, pradėjau vest nuo lopšio. Tai labai sirgo. Dabar 1 mėn lankė, kitą mėn nelankė. Šiuo metu eina pusę dienos t.y. iki pietų miego. Po to auklė parsiveda namo, pamigdo, kol kas viskas gerai. Aš taip bandau spręst. Nežinau kiek pasiteisins. Išsibraukt iš darželio man irgi nesinori. Bandykite stiprinti vaiko imunitetą. Mes pvz., šiuo metu geriame žuvų taukus, čiulpiame Bufo 3 žirniukus, atsiradus slogai tuoj pat duodu Corizalia. Na bet čia jau atskira tema (Homeopatija). Patarti viena, bet apsispręst teks jums. smile.gif Sėkmės, aš labai jus suprantu, pati tai perėjau. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulyte33: 29 lapkričio 2011 - 19:52
QUOTE(jalo @ 2011 11 29, 15:05)
nezinau ar ten rasau  unsure.gif   problema ta pati sergantis vaikai grupeje , ir automatiskai serga manoji. Nuo rugsejo 1 pradejome lankyti ir isbuvome maksimum 5 pusdienius. Net ne karto dar nesugebejo pabandyti miegoti darzelyje. Tik atrodo, kad gal jau pripranta vel sloga, po to temperatura ir visi kiti malonumai  verysad.gif
Pavargau nuo verkiancio vaiko, nuo pat ryto verkia nenoriu i darzeli (tiesiog nespeja vaikas priprasti kai ir vel suserga), pavargau nuo sergancio vaiko namie ( pvz. dabar nosyte visiskai nekvepuoja, negali miegoti, negali uzmigti, ji visa nakti kankinasi ir as kartu su ja  verysad.gif )

Mociute aiskina nekankink vaiko, as pavasari eisiu i pensija ir ja ziuresiu. Iki to laiko yra galimybe palaikyti vaika namie turime sukauptas atostogas bendrai su vyru. Gal po 1.5 m pertraukos ji geriau/ lengviau adoptuosis, gal tiek jau nesirgs.

Ka daryti ??????  ar paimti vaika is darzo. Vedeja sake, kad jei dabar paimsim per artimiausius 2 metus laisvu vietu nebus.

Aisku mociutes auklejimas neprilygs darzeliui, kur vaikas bendrautu su savo bendraamziais, bet ligos.............  kol kas ji neturejo galimybes su jais pabendrauti. Ir is principo mane is darbo ismes su tokiu lankomumu ir tiek biliuteniu sad.gif

Gal kas turite patirties, vyresni vaikai 3.5 - 4 metu, gal maziau serga? ka daryti

Mūsiškė pernai pradėjo lankyti lopšelį (nuo 2.5 m.). Sirgo per mėnesį kartą, du. Žodžiu, savaitė, max dvi - darželyje, po to tiek pat namuose... Sloga, kosulys, akių infekcijos, tridienė karštinė...Pusę metų taip vargom. Pasitarę su šeimos gydytoju nutarėme paskiepyti Pneumo 23 vakcina. Gal imunitetas sustiprėjo, gal ta vakcina pagelbėjo, vėliau ir šiais metais - dabar esam darželinukės - sergam rečiau ir lengviau, tfu tfu tfu. Be abejo, nuo rudens geriam skystus vitaminus, dažnai būname gryname ore, visavertė mityba, režimas, poilsis...
Mano galva, jei tik yra galimybių, nereiktų anksti vaikiukų iškišti į darželį... 2.5-3 m., ko gero, tinkamiausias laikas pradėti lankytis kolektyve.
Tokio amžiaus vaikiukui, manau, geriau darželyje lavintis negu su močiutėmis... Vaikui reikia bendrauti su vaikais, mokytis socialinių įgūdžių, išmokti dalytis, bendrauti, draugauti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Renule: 29 lapkričio 2011 - 23:50
QUOTE(jalo @ 2011 11 29, 15:05)
Aisku mociutes auklejimas neprilygs darzeliui, kur vaikas bendrautu su savo bendraamziais, bet ligos.............  kol kas ji neturejo galimybes su jais pabendrauti. Ir is principo mane is darbo ismes su tokiu lankomumu ir tiek biliuteniu sad.gif

Gal kas turite patirties, vyresni vaikai 3.5 - 4 metu, gal maziau serga? ka daryti

Pasakysiu is savo patirties, augindama tris vaikus 4u.gif Jei tik turit galimybe nevesti vaiko i darzeli, tai ir naudokites ja drinks_cheers.gif Vaikui bendrauti su bendraamziais labai svarbu, bet jau cia reikia issisirnkti svarbuma: ar kelios dienos su bendraamziais ir nualintas ligu imunitetas ar sveikas vaikas ir koks burelis.
Vyresnysis sunus savaite lanke, dvi savaites sirgdavo doh.gif Bet kankinau ji su tuo darzeliu. doh.gif
Vidurinysis sunus eme lankyti darzeli, eme sirgti, tad spjoviau ir iki 5 metu laikiau ji namuose su aukle. Darzeli eme lankyti sustiprejes nuo 5 metu, jokiu ilgo sedejimo namuose su aukle pozymio nesimate: isiliejo i kolektyva puikiai, darbelius dare pagal savo amziu, bendravimo problemu neturejo, o sirgdavo labai mazai, karta i menesi ar du.
Trecias vaikas darzeli lanko savaite, pora savaiciu sedi su aukle. Jei ne piniginiai klausimai, tikrai jo nekankinciau ir palikciau su aukle iki 5-6 metu drasiai, kol sustipres.

Poreiki bendrauti su bendraamziais puikiai numalsina zaidimu kambariai arba kokie bureliai. Piesti, lipdyti/pasakas skaityti/deklamuoti galima ir namuose su aukle/mociute.
Atsakyti
O aš būčiau ir esu iš tų mamų kurios veda. ir aš esu pavargusi nuo ligų. Visų pirma man yra baisu prarasti eilę. Dabar dėl visų slogų sėdim namuose, kol kas lengva man kalbėti nes sesei dabar pusantrų metukų. bet jau nebeilgai trukus išeisiu į darbą. Dviejų vaikų auklei nė per geriausius norus neišgalėsiu palikti.. Planuojam turėti žmogutį vaiko ligos atveju, nes kai trys vaikai yra per nedarbingumus niekas nei manęs nei vyro nei viename darbe nelaikys. Vyresnysis yra antrokas ir pastebėjom kad bėdos su ligomis nebetokios baisios pasidarė nuo tada kai pradėjo lankyti karate. ten grūdina tuos vaikus, pliki basi laksto. Pradžiai šiurpiai atrodė, bet matom kad vaikas atsparesnis pasidarė. Nuo rudens planuojam ir vidurinėlį leisti. ne aukštumų siekiam, o tiesiog grūdinimuisi.
Ir dar, darželio įtaka didžiulė, mano vaikas spindinčiom akim laukia kada galės eiti, jam yra kalbos sutrikimas, nors paėjo ir tas tris dieneles bet po tų trijų dienelių kalbėjo visai kitaip. Dabar jau namuose dvi savaitės ir vėl žiūrim grįžtam į pradinę padėtų...
Atsakyti
nezinau ar gali koks imunitetas atlaikyti tokia situacija: lopselyje ne pirma karta vaika randu iki pazastu slapia (prisisiojes) ir susales jau unsure.gif klausimas? koks imunitetas ai atlaikys? kaip reaguoti? nei ka sakyt verysad.gif susitvarkai vaika sukande sliezuv ir tiek ziniu..bet valdiska istaiga regis lieka valdiska 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2011 10 24, 20:08)
Jūs neatsakėte į mano klausimą ax.gif Ar jums patiktų ir jūs būtumėt tokia pati atlaidi kitiems tėvams, jei jie atvestų 'sveiką' vaiką dėl kurio gyd. tik norėjo apsidrausti prailgindami buvimo namie laiką, o būtent jūsų vaikas susirgtų: dėl to turėtumėt pati imti nedarbingumo lapelį, slaugyti, o gal ir pabūti ligoninėje?

Mažasis serga mažiau, per du mėnesius tik antrąsyk, o va vyresnėlė pradėjus lankyti iš kolektyvo iškrito 3 mėn. ir dar apie 2-3 m. 'reabilitavomės', bet aš tada turėjau pagalbos iš šalies ir vos išgirdusi apie ligas, vaiko nepalikdavau grupėje rizikuodama prikibs kas nuo kokio snargliuojančio, ar neprikibs.
Dabar tokios pagalbos nėra, todėl aplinkybės mane verčia būti aršia tuo klausimu ir ne savo sveiką vaiką vežtis iš darželio, bet kovoti, kad kiti sergančius vaikus pasiimtų.

o jus manes asmeniskai neklausete nieko unsure.gif
kaip nustatyti kur ar nuo ko vaikas apsikrete, jeigu grupeje vienas vaikas pakosti, du sloguojasi? papasakosiu ir as kaip buvo siais metais, atvedziau saviski be slogos i darzeli, aukletoja ziuriu rodo i viena berniuka, kurio tevai labai sunkiai verciasi gyvenime, su net persiprasau ''kabanciu'' snargliuku, as sakau negerai taip, bet ka daryti, skambinti tevams? zinau, kad nepasiims, nes ir zmoniu gaila, matau kaip vaikas aprengtas vaiksto, ta pati vakara, ziuriu maniskiui bega nosis, as is karto pradejau valyti nosi, piurksti, po poros dienu slogos kaip nebuta ir pas maniski, ir pas ta vaika....tai jusu poziuriu turejau buti arsi, kelti ''bangas''...bet nekeliau, nes zinau, kad maniskio su sloga lengvai nepaimsi(tphu,tphu,tphu), bet jeigu vaiko imunitetas silpnas ir nuo kiekvienos slogos jam pereina i plaucius ar dar kur nors, tuomet suprantu jusu nerima.
TAip, karta skambinau vienam teveliui ir sakiau, kad pasiimtu savo vaika, nes kol nurenginejau saviski ryte, jis kosejo be perstojo 5 minutes, jau tikrai matesi, kad vaikas serga, tevai is karto pasieme vaika.
MAno vaikas po ligos dar kosejo dvi savaites, tas kosejimas buvo gal kokiu 3 kartus per diena, as vedziau i darzeli, nes tai tebuvo uzsiteses po ligos kosulys, net gydytoja sake nemato reikalo pratesti biuleteni...dabar galvoju butu pas mus grupeje tokia mama, kaip jus is karto panika keltu isgirdusi mano vaiko pakosejimu, kazkaip manau turi buti ribos ir tam tikros situacijos, kai tikrai matai ar vaikas serga, ar ne.
o be to, pati rasete, kad kai yra pagalba del vaiko prieziuros, tai yra super gerai, o ka daryti, kai nera jos? sedeti su vaiku istisus menesius namie ziema? nes mazuliukai, juk tai slogyte, tai pakosejimai, tai dar kas nors...bepigu nevesti, kai gali 2-3men vaikas mociutei priglausti.... taip kad busite arsi, ar ne, man nuo to visai vienodai, as sergancio vaiko niekada nevedziau i darzeli, bet sedeti ir laukti, kol vaiko nosis bus idealiai svari, as negaliu!
Atsakyti
Šiandien mes iš gydytojs su štai kokia nauja diegnoze - "Užryklinio lašo sindromas". Slogos nėra, jokių ūmių ligos požymių nėra, tik šlapiai kosti... Gydymas jūros vandeniu. Laikyti namuose ir nevesti į kolektyvo pagrindo nėra. Taip vaikas gali kosėti ir iki 3 mėn. Pirmadienį keliausim į lopšiuką.
Atsakyti
QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 11 30, 15:50)
MAno vaikas po ligos dar kosejo dvi savaites, tas kosejimas buvo gal kokiu 3 kartus per diena, as vedziau i darzeli, nes tai tebuvo uzsiteses po ligos kosulys, net gydytoja sake nemato reikalo pratesti biuleteni...dabar galvoju butu pas mus grupeje tokia mama, kaip jus is karto panika keltu isgirdusi mano vaiko pakosejimu, kazkaip manau turi buti ribos ir tam tikros situacijos, kai tikrai matai ar vaikas serga, ar ne.
o be to, pati rasete, kad kai yra pagalba del vaiko prieziuros, tai yra super gerai, o ka daryti, kai nera jos? sedeti su vaiku istisus menesius namie ziema? nes mazuliukai, juk tai slogyte, tai pakosejimai, tai dar kas nors...bepigu nevesti, kai gali 2-3men vaikas mociutei priglausti.... taip kad busite arsi, ar ne, man nuo to visai vienodai, as sergancio vaiko niekada nevedziau i darzeli, bet sedeti ir laukti, kol vaiko nosis bus idealiai svari, as negaliu!

ne man adresuota, bet susilaikyti negaliu.
Būtumėt mano vaiko grupėje, patikėkit nepriimtų Jūsų vaiko su sloga cool.gif Sukelčiau visu iš eilės ant kojų. man nesvarbu kad kitas gyvena sunkiai, neišgali auklei susimokėti. O kas klausia mūsų ar mes turime finansų? varai žmogus iki paskutinio prakaito kad tik trūks pylš iš darbo neišmestų, o čia bac vaikas po ligos ir vėl serga. Ar paklausia kas nors ar yra už ką slaugyti namuose? ne, nes niekam neįdomu, visi pirmiausia žiūri savo vaikus. neveskim sergančių, jauskim atsakomybę prieš save ir savo vaikus, apie aplinkinius net nekalbu.
Man visiškai nesvarbu kad kito vaiko tėvai negali laukti kol nosytė bus švari. Bet kodėl turi kentėti kiti vaikai? Bepigu ir kalbėti kai vaikas atsparesnis ligoms, bet neduok Dieve tokios "laimės" . negali žinoti kada gali pačiam atsitikti taip kad nuo kiekvieno šnarpuojančio vaiko paskui iškrenti ne savaitei, o visam mėnesiui.

Gydytoja su vaiku nedarbingumą išduoda tik 14 dienų už kurias apmokama. Už kitas dienas jeigu slaugai vaiką lieka neapmokamos. tai vėlgi šioje situacijoje kyla klausimas kaip ten su tuo nedarbingumu. Nu sąžiningai pasakykit kas prasitęsinėja nedarbingumą už kurį niekas nemoka. Visi žmonės, puikiai suprantam kad reikia gyventi, o už ačiū parduotuvėje nieko negausi. Taip pat nedarbingumas išduodamas tik savaitei ir su skilusia ranka ir nesvarbu kad tu nieko dirbti negali, nes gydytojai nemato reikalo, tas pats ir su išnarinta kulkšnimi... etc... taip kad "gydytoja nemato reikalo" ne visada atspindi tikrąją situaciją
Atsakyti
Perskaiciau ir negalejau susilaikyti, atsakysiu. Visiskai su Jumis sutinku ir palaikau visu 100 proc!
Atsakyti
QUOTE(Dziurgita:) @ 2011 11 30, 16:50)
*nes ir zmoniu gaila, matau kaip vaikas aprengtas vaiksto

** o ka daryti, kai nera jos?

o man mano vaiko labiau gaila,kai po slogos persirita i bronchita, plauciu uzdegima ar tt ir pan ir jo organizmas alinamas antibiotikais. Po antibiotiku, issigydzius plauciu uzdegima, dar kelias savaites atstainet zanyna,nes viduriuoja. Ir visa tai del to, kad kazkam giliai dzin mano vaikas, bet man ne dzin,todel ir as kovociau, o aukletojos ne i vaika pirstu badyt turetu, o tiesiog tokio vaiko bukles neturetu tadien buti grupeje.

**O koks kitu teveliu reikalas? ar turiu sukti galva del to?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ciuke: 30 lapkričio 2011 - 19:29
QUOTE(Špokencija @ 2011 11 30, 18:13)
Šiandien mes iš gydytojs su štai kokia nauja diegnoze - "Užryklinio lašo sindromas". Slogos nėra, jokių ūmių ligos požymių nėra, tik šlapiai kosti... Gydymas jūros vandeniu. Laikyti namuose ir nevesti į kolektyvo pagrindo nėra. Taip vaikas gali kosėti ir iki 3 mėn. Pirmadienį keliausim į lopšiuką.

apie ka as ir sneku, dabar kad ir snd, jauciu maniskiui slogyte atsiradineja, gal gi iveiksime ja greitai, bet nosis neteka, tiesiog nosis uzsikimsusi buvo, praputem is viskas, taip kaip dabar? nuvedziau vaika i darzeli ir jeigu man paskambintu(zinau kad nepaskambins tik del to) del to kad vaikas issipurske nosi pora kartu, nevaziuociau pasiimti, kad ir koooookia arsi mamyte bebutu tarp musu, matau kad vaikas neserga del to ir vedu. Del kiekvieno nosies patekejimo nesiruosiu sedeti namie, o jeigu tai kazkam nepatinka, lai neveda vaiku i ta grupe...musu grupeje daznokai vaikai sloguoja, bet laiku susgribus ta sloga galima greitai iveikti, ir matau, kad tie patys vaikai po keliu dienu nebesloguoja. Kaip sakoma islieka stipriausi....o kaip mokykloje? vaikas snargliuoti vaiksto...jus net nematytumete su kuo ir kaip kontaktuoja jusu vaikas..taip kad nereikai is karto vaikui nuo mazens sudaryti siltnamio salygu, o po to ir serga nuolatos, nes vos tik PYRST ir mama antibiotikus kisa doh.gif
Atsakyti